Pierwszy mecz, który wziąłem pod lupę, to potyczka naszej reprezentacji z Argentyną. Po ostatnich meczach obu drużyn może się wydawać, że kolejna sensacja może stać się faktem, co widać po niektórych na tym forum. Nie gorączkujmy się! Polacy w turniej nie weszli tak jak by tego marzyli. Z pewnością stać ich na więcej, co pokazywali podczas przygotowań i wcale porażka z reprezentacją Niemiec niczego nie przekreśla. Sama drużyna naszych sąsiadów po wygranej z nami jest teraz postrzegana podobnie jak ta sprzed 8 lat, a rożnica jest ogromna. Co do przeciwników. Oglądałem pierwszą połowę meczu z Danią. Wyłączyłem tylko dlatego bo byłem pewien, że nic się tam nie wydarzy i
Dania będzie trzymać wynik. Jak się okazało, ku mojemu zdziwieniu,
Dania została w szatni myśląc, że dwa punkty ma w kieszeni.
Argentyna w pierwszej połowie nie pokazywała nic wielkiego. Mieli spore kłopoty ze szczelną, silną obroną Duńczyków. My gramy podobnie. O zlekceważeniu przeciwnika nie ma mowy i wierzę, że dziś zobaczymy choć przez część meczu prawdziwą siłę naszej reprezetnacji.
Mój typ:
Argentyna -
Polska(-3.5) 1,57 bet365
Inny typ jaki dziś postanowiłem zagrać to mecz Czechów ze Szwedami. Po wyniku można stwierdzić, że Czesi postawili się Mistrzom Europy. Dodatkowo trzeba zaznaczyć, że w drużynie Czech nie wystąpił filar drużyny - Jicha - którego podobno i dziś zabraknie. Ja jednak na to patrzę z dystansem. Dla Francji faza grupowa to nadal przygotowania i oszczędzanie sił. Oni zaczynają grać dopiero od fazy pucharowej. Takie sytuacje, że przeciwnik Francuzów w drugiej połowie ich goni z wynikiem, będą się w fazie grupowej zdarzać. Czesi rzucają przede wszystkim ze środka, co dziś może okazać się wiele cięższe niż w pierwszym meczu.
Szwedzi mnie zadziwili. Spodziewałem się ich wygranej ale nie w tak wielkim stylu. Kluczem do zwycięstwa okazała się obrona. Andersson broniący na 47% robi wrażenie. Do tego 100% skuteczność w kontrach. Raczej ciężko będzie powtórzyć takie wyniki, choć
Szwecja o półkę wyżej w handbalowej hierarchii. Do tego przyjechali tu z poważnymi zamiarami. Spodziewam się przekonywującej wygranej drużyny ze Skandynawii.
Mój typ:
Czechy -
Szwecja(-3,5) 1,943 Pinnacle
Na koniec słowo o meczu
Niemcy -
Rosja. Nie lekceważyłbym Sbornej. Po meczu z Arabią Saudyjską tak naprawdę nie ma odniesienia. Przeciwnikiem był zespół na bardzio słabym poziomie. W tym meczu każdy z zawodników spędził chwilę na boisku, by poczuć klimat MŚ i z pewnością ciśnienia na wynik nie było, choć na koniec nieźle to wyszło. Łatwo zgarnięte 2 pkt. Niemcom udało się wygrać z nami ale co my graliśmy w obronie? Nasi zadownicy po meczu powtarzali, że sami zagrali słabo i to nie to co potrafią. Jeśli
Rosja zagra agresywnie i mocno w obronie to może skonczyć się małą niespodzianką. Moim zdaniem można lekko na Rosję, która w tym meczu może urwać punkty Niemcom.
Mój typ:
Niemcy -
Rosja lub REMIS 2,38
Unibet