sumada90
Forum VIP
To może znaczyć, że IHF nie deleguje najlepszych sędziów na finał MŚ. Sędziowie z Bałkanów znani są z "dziwnych decyzji" co było widać w meczu z nami Austrią czy Niemcami. Przy takiej parze naprawdę ciężko powiedzieć jak będzie wyglądał mecz i trzeba wszystkie warianty wziąć pod uwagę. Z pewnością z Francją sędziowie będą musieli jeszcze więcej dać z siebie jeśli Katar ma zdobyć złoto. Macedończyków stać by dać z siebie maxa. Ja osobiście chciałbym widzieć parę Niemców którzy moim zdaniem są jednymi z najlepszych, jak nie najlepszymi sędziami. Oni nie daliby się wciągnąć w gierki gospodarzy. Wysoki poziom gwarantowaliby też sędziowie ze Skandynawii.A mógłby ktoś bardziej ogarnięty w temacie powiedzieć co to znaczy dla finału, że sędziują go Macedończycy? Jakie mogą być plusy, a jakie minusy takiej pary sędziowskiej i czy a jeśli tak to jaka może być inna para sędziów na jutrzejszy mecz o złoto.
Spojrzałem kto sędziował mecze Kataru na tych mistrzostwach i wygląda to dość ciekawie. Na osiem meczy pięć razy gwizdali im sędziowie z Bałkanów. Co ważne było to w ważnych meczach tej drużyny.
- Brazylia (mecz otwarcia) Milosevic/Gubica (Chorwacja)
- Hiszpania Stoijkovic/Nikolic (Serbia)
- Austria Milosevic/Gubica (Chorwacja)
- Niemcy Nachevski/Nikolov (Macedonia)
- Polska Stoijkovic/Nikolic (Serbia)
Bardzo jestem ciekaw co jutro z tego wyjdzie. Jeśli Katar jutro zgarnie złoto to będzie to jeden z największych przewałów w historii piłki ręcznej. Strach pomyśleć co wtedy będzie działo się podczas MŚ w piłce nożnej.