>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata w Biathlonie - Nove Mesto 2013 (07.02-17.02)

Status
Zamknięty.
B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Witam... ????
Eder-Slesingr @1.7 ⛔
Czech duzo pudluje i jego forma jest katastrofalna. Eder przyzwoity starty i dobry procent w strzelaniu na tych mistrzostwach... Wg mnie zdecydowany faworyt tej pary.
Landentinger-Ferry @2 ⛔
Austriak swietnie spisuje sie w tych MS. Biegowo lepsza forma i szybciej strzela...
Szwed poki co strzela na zero, ale kazda seria sie konczy. W IN Dominik byl 2 w tym sezonie.
REasumujac jesli beda strzelac na zero to faworytem jest LAndentinger, a jesli bedzie chocby 1 pudlo mniej po stronie szweda, wtedy bedzie on faworyzowany w tej parze, jednak bedzie musial sie skoncentrowac na biegu, aby dowiezc przewage.
AKO 1.7x2=2.99 po zlodziejskim podatku
TOTOMIX
powodzenia

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
M fourcade typ ( nie wygra ) kurs 1.533 marathon⛔
Niektorzy dzis zachowuja sie jak by ogladali tylko w weekend biathlon .Svendsen dzis nie pobiegnie , ale co z tego. Jest masa innych dobrych zawodników ktorzy moga dziś wygrać .Osobiscie z drobne pograłem win Garanicheva . Jestem dośc przekonany że dzis pokona ktos opalonego.

Garanichev wygra kurs 14 ( za drobne)

Fak - Boe typ 1 kurs 1.59⛔
na szybko , ale grane solidnie

Otrzymane punkty reputacji: +8
premqu 8

premqu

Użytkownik
Fak J.- Ustygov E. 1 @ 1.60 Unibet
Fak jest jednym z czołowych zawodników, bardzo dobrze biega na dłuższe dystansy, myślę, że w biegu na 20km wygra z Ustygovem. Wiadome, że Fak potrafi fenomenalnie pobiec i nawet jest w klasyfikacji generalnej od Ustygova.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Sztafety kobiet:

Ukraina win 4,5 w efortuna ⛔ Tora, Tora ... Tora
Ukraina ( Top 2 ) 2,2 w efortuna ✅
Ukraina ( Top 3 ) 1,55 w efortuna i tu już grubo....✅

Ja pierniczę idą po bandzie. Niespodziewałem się aż takie kursy, no ale skoro jest to trzeba uderzać... póki jest.
Biorąc pod uwagę formę na tych mistrzostwach, najsolidniejsza drużyna. Dwie siostrzyczki, dwukrotna medalistka Pidrushna oraz solidna Dżyma. Nie ma tu słabych punktów i przegrać mogą tylko, gdy którać ze sztafet oszaleje. Niemki ?? z Dahmeier na 3 zmianie i wielką niewiadomą Miriam bez szans. Francuski ?? człapią tu aż miło, Ukraina musiałaby zaliczyć karniaka, a w to nie wierzę. Norweżki, hmmm... Fenne na jedynce ?? tu już może być +30 s. dla Ukrainy, do tego Solemdal, która strzela jak strzela. Najgroźniejsze napewno Rosjanki, ale ta Shumilova mnie nie przekonuje. No i nasze dziewczyny, gdyby zakładając że po trzech zmianach będzie równo, to Wera psychicznie nie udźwignie.
Dla mnie Ukraina nie ma z kim przegrać

H2H: Niemcy - Polska 2 za 2,30 ⛔ ech Magda, Magda...

1 zmiana to Pałka vs Hildebrand - około 20 - 30 sekund do przodu dla naszych dziewczyn. Mniej więcej taka różnica była w sprincie, 1 zmiana sztafety to trochę dłuższy bieg, więc Krysia powinna tyle dowieźć. Potem Magda vs Miriam. Teoretycznie powinno wyjść na zero, ale liczę na to, że Niemka jak zwykle w sztafetach nie ogarnie i będzie waliła w niebo. Magda tu strzela także mocno średnio, ale poza jedną sztafetą , zawsze daje solidne wsparcie. Po dwóch zmianach - około 15, 20 sekund dla naszych. No i trzecia zmiana ( dla mnie kluczowa ). Monika Hojnisz w życiowej formie, kontra nieznana bliżej Niemka. Wiadomo debiutancka trema i takie tam pierdoły. Monika odpoczywała w środę, stąd moc jest. Powinniśmy odjechać Niemkom na około 45 sekund, może nawet minutę. No i Wera vs Henkel. W sprincie było +30 sekund przewagi Niemki, ale aż 3 pudła ( Polka 2 ) czyli -10 sekund w dobieraniu. Nie sądzę , by Andrea była w stanie odrobić minutę. Dużo będzie też zależało, czy będzie walka o brąz czy też o miejsca 5-6. Niemka ma jeszcze swój ulubiony pościgowy bieg, gdzie zapewne powalczy o medal, więc może jej się nie chcież aż tak .
powodzenia !

Liczę na brąz Polek i skuteczność ww .typów.

1. Ukraina
2. Rosja
3. Polska
4. Norwegia
5. Niemcy
6. Czeszki

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Krótko bo z tel pisze. Dwa typy z Tobet.
Ukraina-Polska 1 1.40✅
Ukraina bardzo solidny skład bez dziur dobrze strzelają i biegają a u nas 2 pierwsze mocne zmiany a później już sporo słabiej.
Norwegia Niemcy. 1 1.47✅✅
Norwezki dzisiaj po medal a niemki osłabione wiele nie zdzialaja

Otrzymane punkty reputacji: +16
A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Na ile wiarygodne są te składy: http://services.biathlonresults.com/results.aspx?RaceId=BT1213SWRLCH__SWRL ?
Jeżeli tak to tripelek wygląda obiecująco:
Ukraina-Polska [email protected] ✅
Norwegia-Niemcy [email protected] ✅
Rosja-Francja [email protected] ✅
STS @2.77 po podatku.
Bardzo fajne kursy na w/w pary.
Ukraina - Polska.
Cibeles i RADULA przybliżyli nieco sytuacje. Pozostaje mi tylko się zgodzić. Pałka i Gwizdoń to dwa mocne punnkty w naszej kadrze. Jednak nie wiadomo co z Nowakowską i Hojnisz. Po dwóch zmianach możemy być wysoko, jednak potem możemy nie utrzymać miejsca. Za to w Ukrainie po pierwszej najsłabszej zmianie (Dzhyma) są siostry Semerenko i na koniec dwukrotna medalistka MŚ Pidrushna, która bez problemu poradzi sobie z Nowakowską na ostatniej zmianie (albo będzie już tylko powiększała przewagę).
Nie widze innej możliwości. Ukraina przed Polską.
Norwegia-Niemcy [email protected]
Również dobrze zestawiona para. W Norwegii jeden niepewny punkt - Fenne. Potem dobrze strzelająca Flatland, dobrze biegająca Solemdal i Tora Berger, której nie trzeba przedstawiać.
W reprezentacji Niemiec dwie niepewne - Hildebrand i Dahlmeier (!), strzelająca Panu Bogu w okno - Goesner i najpewniejsza z nich Henkel.
Wystarczy spojrzeć na sztafetę mieszaną gdzie Tora Berger i Solemdal sobie bardzo dobry poradziły, a Niemki Goesner i Henkel srednio. Goenser biegała wtedy karną rundę. I nie zdziwie się jak teraz będzie podobnie.
Obawiam się troszkę o tą pierwszą zmiane w drużynie Norwegi. Fenne w biegu indywidualnym zaliczyła 8(!) pudeł. Jednak teraz będzie ciążyła na niej odpowiedzialność większa i bardziej skupi sie na strzelaniu.
Dahlmeier jest mi osobiście bliżej nieznana. I wole poczekać i upewnić się czy te składy sa adekwatne.
Rosja-Francja [email protected]
Tutaj wg mnie sprawa jest jasna. Reprezentacja Francji będzie z pewnościa strzelała bardzo dobrze, ale w biegu będą daleko za Rosjankami i tutaj widzę ogromną przewagę Rosjanek. One w strzelaniu również są dobre i wątpie aby ktoraś z nich musiała dobierać po 3 razy na którymś strzelaniu.
W biegu z pewnością nadrobią więcej niżeli reprezentantki Francji na strzelnicy.
Brunet pewnie załatwi biegiem Francji strefe poza medalową.
Czekam na potwierdzenie składów. Jeżeli nic się nie zmieni to gram tripla, a jeżeli coś sie zmieni to wprowadzę do postu małe zmiany.
Edit: Nie ma na co czekać, kursy lecą. Już @1.45, @1.42, @1.37

Otrzymane punkty reputacji: +29
tbm 642

tbm

Forum VIP
Dyscyplina: Biathlon, MŚ Sztafeta Kobiet
Spotkanie; Słowacja - Włochy
Typ: Włochy ✅ ????
Kurs: 1,86
Bukmacher: Betsafe
Analiza:
Dlaczego równe kursy w tej parze? W mojej ocenie to Włoszki są lepsze i tak powinno być w dniu dzisiejszym.
Może i w zajmowanych miejscach w tym sezonie nie widać dużej różnicy, ale jak już Włoszki były lepsze od Słowaczek to o sporą różnicę w czasie, a chyba tego nie biorą pod uwagę bukmacherzy.
Słowacja 8, 10, 9, 10 vs. Włochy 11, 8, 6, 8
Wynik: Słowacja - Włochy 1:3 Gdzie ta pierwsza sztafeta była na początku sezonu w Hochfilzen. Im dalej w las, tym Włoszki lepiej się spisują.
Sztafeta Italii bez głośnych nazwisk, ale to solidne zawodniczki, bardzo dobrze strzelające. Natomiast Słowacja to dwa mocne ogniwa Gerekova i Kuzmina, ale i dwa bardzo słabe w postaci Chrapanowej (kiepska na strzelnicy) i Fialkovej (bardzo slaba w biegu, a to na ostatniej zmianie ma znaczenie).
Od początku... Pierwsza zmiana Włochy Wierer (21 msc w sprincie) vs. Gerekova. Na papierze Gerekova mocniejsza w biegu, ale nie dużo. Z drugiej strony Włoszka zdaje się być pewniejsza na strzelnicy. W okolicach remisu, bo trasa biegowa krótsza.
Gontier vs Kuzmina. Tutaj Anastazja powinna wypracować przewagę, ale... no właśnie krótka trasa biegowa niekoniecznie ku temu sprzyja, a Kuzmina na strzelnicy potrafi się mocno zagubić. Punkt dla Słowacji mimo wszystko.
Ponza vs Chrapanowa. Może i Michaela nie biega rewelacyjnie, ale Chrapanova to &#39;mina&#39; w składzie Słowacji. Położyła już sztafetę kilkukrotnie i nie zdziwię się jak dziś będzie podobnie. Ponza powinna na strzelnicy być skuteczna, tak jak zazwyczaj.
I ostatnia zmiana, zdaje się kluczowa. Włoszki z Oberhofer, całkiem niezła w biegu i skuteczną na strzelnicy (29 w sprincie) vs Fialkova (55 w sprincie mimo strzelania na 0). Fialkova jest najsłabszym ogniwem, najsłabiej biega spośród teamu Slovakia, a i na strzelnicy jak ciąży na niej odpowiedzialność to potrafi się pogubić.
Podsumowując, w mojej ocenie Włoszki na 3 i 4 zmianie mają przewagę. Na 1 będzie wyrównany pojedynek, a na drugiej zyskają Słowaczki. Wierzę jednak w dobrą postawę na strzelnicy reprezentantek Italii. Porównując wyniki z tego sezonu biegów sztafetowych oraz indywidualne występy Pań tutaj w Nove Mesto, jestem zdania, ze to reprezentantki z Półwyspu Apenińskiego będą górą! Kurs 1,86 wygląda ok. Pobieram!

Otrzymane punkty reputacji: +5
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Polska - Rosja (1.zmiana) 1 @ 1.62✅ Bet365 @ 1.50✅ Unibet
U nas sztafetę rozpoczyna Krystyna Pałka, u Rosjanek z kolei Ekaterina Glazyrina.
W sprincie Krysia(0+1) była lepsza od Rosjanki(0+2) o 47.3 sekundy, a więc jedno pudło zapasu. 21.8 przewagi w biegu przy dzisiejszych dobieranych powinno sprawić, że Polki po 1.zmianie będą przed Rosjankami, bo wątpię, ażeby Pałka dobierała w sumie więcej niż 2-3 razy i miała stracić na strzelnicy, bo w biegu jest lepsza i tak przeglądając listę startową, to tradycyjnie powinniśmy być w czubie na zakończenie 1.zmiany, a kurs na lidera Krysi w BetCity dość kuszący @ 3.80...
Ooo, kurs na zwycięzcę 1.zmiany ktoś z : Polska, Rosja, Czechy, Francja, Słowacja, Słowenia @ 1.47✅ BetCity wygląda znakomicie.
No bo kto z pozostałych ? Ja kandydatki nie widzę, bo przecież nie wolna Niemka, Białorusinka, czy też Ukrainka... i polecam powyższe ;)
Ukraina - Polska 1 @ 1.40✅ Betsson opisane przez przedmówców też popieram

Otrzymane punkty reputacji: +11
S 408

swergoc

Użytkownik
Polska - Niemcy 1 @2,70 Unibet ⛔ jak się tak pudłuje to nie ma o czym marzyć Value, value, value. Nawet jeżeli Polki przegrają w tej parze, to tego zakładu po prostu nie wypada nie zagrać.
Koledzy wyżej uzasadnili już ten typ. Więc nie będę powielał. Dla porównania Tobet daje nam 2,35 tylko. Pałka lepsza od Hildebrand, Gossner tragiczna na strzelnicy w Novym Mescie, Hojnisz na pewno o wiele lepsza od debiutantki, pytaniem jest ile straty będzie miała Henkel do Weroniki. Jeżeli Niemki będą daleko to Andrea nie będzie biec na 100%, a wtedy raczej można być spokojnym o to, że Polki będą przed Niemkami.

Austria - Szwecja 2 @2,20 Unibet ✅✅✅ 19-15 ;)
Ja bym te kursy wystawił odwrotnie... a i tak wtedy Szwecja byłaby do grania.
Austriaczki to bardzo dobrze dysponowana na tych mistrzostwach Schwabl na pierwszej zmianie. I to wszystko. Pozostałe zawodniczki to 2 i 3 liga biathlonu. A może i słabiej. Schrempf, która jest 72 w klasyfikacji generalnej, Inerhofer, która osiągnęła życiówkę na tych mistrzostwach zajmując 64 miejsce (sic!) w biegu indywidualnym (wcześniej jej najlepsza pozycja w PŚ to 78 miejsce w tym sezonie) i na końcu absolutna debiutantka wśród seniorów - Hauser. Co prawda w juniorach osiąga dobre rezultaty, ale doskonale zdajemy sobie sprawę, że przeskok do seniorów w biathlonie jest niezwykle trudny.
Pierwsze dwie Szwedki są bardzo porównywalne do pierwszych dwóch Austriaczek. Ale potem jest Matsson, która osiąga życiówkę na MŚ (23 w sprincie) i Andersson, która jeszcze jest bez punktów, ale ma doświadczenie, w przeciwieństwie do Austriaczki. Ostatnia zmiana to dla mnie zagadka w tych ekipach, ale po 3 Szwedki powinny być spokojnie przed Austriaczkami.

Chiny - Finlandia 2 @2,55 Po pierwszej zmianie. Unibet ✅✅✅ ledwo, bo ledwo, ale jest plus ;)
A tu taki ciekawy zakład. Pojedynek Tang i Laukkanen. Finka poza Makarainen jest najlepsza w swojej ekipie. Tang to przeciętna Chinka, teoretycznie też druga w swojej ekipie, ale tego nie ma co porównywać.
Typ statystyczny. Zdecydowałem się to zagrać, że względu na wspaniały kurs jakim uraczył nas Unibet.
Chinka lepsza na strzelnicy od Finki, ale strasznie człapie. Jest na 78 miejscu wśród biegaczek, a jej średni czas biegu to 61 wynik. Laukkanen w tej klasyfikacji jest 35 z 31 średnim czasem biegu. Różnica w biegu więc kolosalna.
Finka fatalnie strzela, bo jej średnia to zaledwie 74%. Chinka ma 81%. Ale przy takiej różnicy biegowej, Laukkanen jest moim zdaniem w stanie odrobić nawet karną rundę. A jednak trzeba przyznać, że ta różnica na strzelnicy nie jest aż taka duża. 81% u Chinki to wcale nie jest jakiś wspaniały wynik, co oznacza, że ona też pudłuje. Kurs moim zdaniem za wysoki na Finkę, dlatego ja zdecydowałem się ten typ zagrać.

Otrzymane punkty reputacji: +17
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Nie jestem specem od biathlonu, systematycznie oglądam i dlatego pojawia się takie moje pytanie: Jesteście pewni b. dobrego występu Berger dziś? Widzę, że wiele osób daje dziś grubo Norwegię z innymi państwami, ale zastanawia mnie dzisiejsza forma Berger właśnie.
Najpewniejszy punkt drużyny, lecz wszyscy co oglądali ostatni bieg kobiet to wiedzą jak wymęczona Tora wbiegła na finish. Rozumiem, długi dystans itp - pewnie - ale ona w tym biegu dała dosłownie wszystko. Nie było żadnych luzów, po prostu maks czyli 100%. I teraz się zastanawiam, czy po takim biegu będzie dziś w stanie a) tak dobrze strzelać jak ostatnio (bo miała przecież 20/20) i b) tak dobrze biec po takim wysiłku fizycznym.
Może szukam troszkę na siłę jakiegoś &#39;ale&#39;, rozumiem, że inne zawodniczki też są po tak długim dystansie, lecz na moje oko Tora zostawiła płuca na trasie, a to może być dziś ważne.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Nie jestem specem od biathlonu, systematycznie oglądam i dlatego pojawia się takie moje pytanie: Jesteście pewni b. dobrego występu Berger dziś? Widzę, że wiele osób daje dziś grubo Norwegię z innymi państwami, ale zastanawia mnie dzisiejsza forma Berger właśnie.
Najpewniejszy punkt drużyny, lecz wszyscy co oglądali ostatni bieg kobiet to wiedzą jak wymęczona Tora wbiegła na finish. Rozumiem, długi dystans itp - pewnie - ale ona w tym biegu dała dosłownie wszystko. Nie było żadnych luzów, po prostu maks czyli 100%. I teraz się zastanawiam, czy po takim biegu będzie dziś w stanie a) tak dobrze strzelać jak ostatnio (bo miała przecież 20/20) i b) tak dobrze biec po takim wysiłku fizycznym.
Może szukam troszkę na siłę jakiegoś &#39;ale&#39;, rozumiem, że inne zawodniczki też są po tak długim dystansie, lecz na moje oko Tora zostawiła płuca na trasie, a to może być dziś ważne.
Ale 6km to nie jest duży dystans, po dniu odpoczynku na pewno będzie w formie, jednak jej bardzo dobry występ moim zdaniem będzie uzależniony od koleżanek, bo jeżeli zostawią jej jakieś słabą pozycję i małe szanse na medal to wydaje mi się, że w pewnym momencie może odpuścić, ale jeżeli szansa będzie to na pewno Tora da z siebie wszystko, w końcu zostanie multimedalistką, a do tego jest na prawdę kapitalnie przygotowana do MŚ.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Berger w Czechach to już nie kobieta. to maszyna.... Ja bym nie liczył na jej słabszy dzień, jedynie co jest możliwe to jakieś dalekie miejsce norweżek po trzech zmianach i brak chęci do walki dla Berger. Jeżeli będzie cień szansy na medal, to Berger go wyrwie, jest w niesamowitym gazie..

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Austria vs Kanada(pierwsza zmiana) kurs:1,72
Po tym co napisał @Obserwator wydaje mi się,że ten typ również jest dosyć dobry.Na pierwszej zmianie w Austrii Iris Schwabl,a jej skuteczność na strzelnicy w tym sezonie wynosi 90%.W Kanadzie na pierwszy ogień idzie Crawford,która jest chyba najlepsza z Kanadyjek jeśli chodzi o strzelanie jednak jej 80% skuteczności wygląda przy wyniku Iris dość blado.W sprincie Schwabl 10/10,Crawford 7/10.W biegu lepsza reprezentantka Austrii o 25 sekund w tym o 5 sekund lepsza na pierwszym kółku prowadzącym na strzelnicę.W indywidualnym obie wystąpiły tak samo 19/20 na strzelnicy,Crawford szybsza w biegu ale niewiele, a na pierwszym kółku znów była o te 5 sekund gorsza.Gdy dodam jeszcze,że Schwabl strzela szybciej stwierdzam,że to całkiem niezły bet:]

Bukmacher:Unibet

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP

Ja wusmie sie bym sie zgodził z Toba , ale pod innym kątem .Ogolnie Norweżek , słabym punktem może byc Fenne ktora miała w indywidualnym biegu aż 8 karnych minut . Solemdal 6 . Flatland 3 .
Berger z pewnoscia nie bedzie zmeczona , 6 km jak powiedzieli Panowie wczensiej to mała odległosc .Martwił bym sie tutaj bardziej o koleżanki .
osobiscie mocno gram . Ukrainki bardziej stabilne w porównaniu do reszty Norweżek .Rosjanki musza to wygrać z naszymi .Gdybyśmy mieli 3 pałki i Gwizdoń to bym sie zastanawiał .Kurs mały ale na dokładke dodałem , mam nadzieje że sie nie przejade ????

marathon
Ukraina - Niemcy typ 1 kurs 1.61 ✅
Rosja-Polska typ 1 kurs 1.27 ✅

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Ja wusmie sie bym sie zgodził z Toba , ale pod innym kątem .Ogolnie Norweżek , słabym punktem może byc Fenne ktora miała w indywidualnym biegu aż 8 karnych minut . Solemdal 6 . Flatland 3 .
Berger z pewnoscia nie bedzie zmeczona , 6 km jak powiedzieli Panowie wczensiej to mała odległosc .Martwił bym sie tutaj bardziej o koleżanki .
osobiscie mocno gram . Ukrainki bardziej stabilne w porównaniu do reszty Norweżek .Rosjanki musza to wygrać z naszymi .Gdybyśmy mieli 3 pałki i Gwizdoń to bym sie zastanawiał .Kurs mały ale na dokładke dodałem , mam nadzieje że sie nie przejade ????
marathon
Ukraina - Niemcy typ 1 kurs 1.61
Rosja-Polska typ 1 kurs 1.27
Coś tu nie gra.
Ok, rozumiem, że Norweżki nie strzelają jakos wysmienicie, ale to jest sztafeta. Tutaj mogą 3 razy dobierać.
A w biegu z pewnością są w czołówce.
Jednak jeżeli chcesz je zestawić w parze z Ukraina to jak najbardziej tak.

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Coś tu nie gra.

Ok, rozumiem, że Norweżki nie strzelają jakos wysmienicie, ale to jest sztafeta. Tutaj mogą 3 razy dobierać.
A w biegu z pewnością są w czołówce.
Jednak jeżeli chcesz je zestawić w parze z Ukraina to jak najbardziej tak.
Masz racje że miało zrozumiale napisałem ,
Byłem z myslami porównujac wasz typ
Norewegia - Rosja , ja wolałem tutaj Ukrainki .Dlatego tutaj tak pokreciłem tą analize .

Co sadzicie MaraTon wystawił znakomity kurs porównujac do reszty .

Polska -Francja typ 1 kurs 2.38
reszta daje na poziomie 2 .Uważam że po takim kursie warto zaryzykować .Zwłaszcza że Francuzki biegowo nie sa jakies rewelacyjne

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
A moim zdaniem granie czegoś przeciwko Norweżkom mija się z celem.
Dlaczego ? Bo to sztafeta, a sztafety Norweżek w tym roku :
zwycięstwo 0+5 przy 9 pudłach w sprincie
4.miejsce 2+8 przy 13 pudłach w sprincie
zwycięstwo 0+4 przy 8 w sprincie
4.miejsce 1+13 przy 10 w sprincie.
Reasumując, jeśli obejdzie się bez karnych rund, to one będą na podium, a wręcz są głównym kandydatem do triumfu.
2 pudła miały w sumie w sprincie (bez Fenne), 3 były w &quot;20&quot; na dochodzenie... Indywidualny to inna bajka i nie ma sensu przytaczać pudeł.
Francja 5,2,6,3... Biegowo składy na podobnym poziomie, na strzelnicy wskazanie na Żabki

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Masz racje że miało zrozumiale napisałem ,
Byłem z myslami porównujac wasz typ
Norewegia - Rosja , ja wolałem tutaj Ukrainki .Dlatego tutaj tak pokreciłem tą analize .
Co sadzicie MaraTon wystawił znakomity kurs porównujac do reszty .
Polska -Francja typ 1 kurs 2.38
reszta daje na poziomie 2 .Uważam że po takim kursie warto zaryzykować .Zwłaszcza że Francuzki biegowo nie sa jakies rewelacyjne
Mnie jedynie ta Hojnisz niepokoi. Ona gorzej biegnie niż Brunet, a to juz o czyms swiadczy.
Jakby porównać Polki z Francuzkami od najmocniejszych to mi wychodzi tak:
Pałka - Dorin = male równo. Ale ze wzledu na to, ze jest to sztafeta gdzie Krysia czuje sie bardzo dobrze, to minimalna przewaga Polki.
Gwidoń - Bescound = tutaj zdecydowanie po stronie Gwidoń poprzez bieg.
Nowakowska - Boilley = tutaj również wyrównana para. Biegowo podobnie.
Hojnisz - Brunet = wiadomo, Brunet sie nie myli, a z Moniką może być róznie a i bieg podobny, dlatego minimalnie Brunet.
Ani w jednej ani w drugiej druzynie nie ma zawodniczki, która może cos zepsuć na strzelnicy. Wszystko rozegra sie w biegu, a tutaj..
Kurs na pewno zachęca do tego żeby pograć. Jeżeli Hojnisz będzie biegła w miarę dobrze jak na jej możliwości, to widzę tutaj duzą szanse.

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
A moim zdaniem granie czegoś przeciwko Norweżkom mija się z celem.
Dlaczego ? Bo to sztafeta, a sztafety Norweżek w tym roku :
zwycięstwo 0+5 przy 9 pudłach w sprincie
4.miejsce 2+8 przy 13 pudłach w sprincie
zwycięstwo 0+4 przy 8 w sprincie
4.miejsce 1+13 przy 10 w sprincie.

Reasumując, jeśli obejdzie się bez karnych rund, to one będą na podium, a wręcz są głównym kandydatem do triumfu.

2 pudła miały w sumie w sprincie (bez Fenne), 3 były w &quot;20&quot; na dochodzenie... Indywidualny to inna bajka i nie ma sensu przytaczać pudeł.
Francja 5,2,6,3... Biegowo składy na podobnym poziomie, na strzelnicy wskazanie na Żabki
Jasne że tak , nikt nie mowi żeby grać przeciwko Norewżkom ,

Niechciał bym sie czepiać , ale czemu według Ciebie bieg indywidualny to inna bajka ?dziwne

Bieg jak każdy inny .

Racja że to jednostkowe takie przypadki duzej ilosci pudeł .
Ale też nie można zamiatać tego faktu pod dywan...

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Ani w jednej ani w drugiej druzynie nie ma zawodniczki, która może cos zepsuć na strzelnicy
Żartujesz, prawda ?? Madzia karna w Hochfilzen, w Oberhofie 2 Polki po 2 karne, Anterselva 2 karne Ziemniakowej... To że Magda tu prezentuje się db, nie jest powodem, żeby zapominać o % Polek na strzelnicy, a tam tylko Pałka ma powyżej 80%...
Tak samo jak typ na podium Polek poniżej... Jeśli ktoś dałby 1.40 na brak medalu, to wszedłbym w to z chęcią... 5 będzie sukcesem, medal tylko w przypadku góra 0+4/5 na strzelnicy i beznadziejnego strzelania innych...
E; mogę znaleźć w każdej sztafecie zawodniczkę, która może zwalić, tyle że 5 sztafet jest kandydatem do medalu, a my nim nie jesteśmy... U nas wszystkie muszą pobiec bdb, żeby było TOP 5... medal to nie tylko nasz bdb, baa - bdb+, ale i zawalenie minimum 2 faworyzowanych sztafet

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom