>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata w Biathlonie - Nove Mesto 2013 (07.02-17.02)

Status
Zamknięty.
harvey 967

harvey

Użytkownik
SVENDSEN Emil Hegle - FAK Jakov # 1.35 Unibet
Svendsen jak na razie wymiata w Mistrzostwach Świata dwa złote medale i dziś ma bardzo duże szanse na kolejny krążek i może to być po raz trzeci złoto. Dziś startuje pierwszy z przewagą 12 sekund nad Fakiem, który biegowo odstaje od Norwega. Jak widać, praktycznie większość pudłuje na strzelnicy. To, że Emil dziś będzie miał przynajmniej jedno pudło to jest pewne, bo po prostu &quot;Ten typ tak ma&quot;, jednak czuję, że i Fak na czysto nie przybiegnie. W mojej opinii Svendsen w tym biegu wygra to, ale większe szanse daję mu na pokonanie Faka.

BERGMAN Carl Johan - SLESINGR Michal # 1.65 Unibet
Łysy praktycznie przez cały ten sezon nie błyszczy. Pościgowy jakoś nie należał nigdy do jego mocnej strony, jednak tutaj w parze z Czechem powinien sobie poradzić. W Sprincie Bergman miał jedno pudłu więcej, a czas mieli praktycznie identyczny. Dziś startują razem i w mojej opinii to własnie Carl Johan ma większe szanse na wygranie tej pary, mimo tego, że Slesingr biegnie przed własną publicznością. Jak dla mnie Bergman jeżeli pobiegnie podobnym tempem jak w sprincie to powinien być wyżej w klasyfikacji, niż Czech.

GWIZDON Magdalena - GLAZYRINA Ekaterina # 1.45 Unibet
Dla mnie bardzo fajnie wyglądająca para, Magda była blisko od bardzo dobrego wyniki, ale i tak wypadała nieźle w sprincie. Była prawie najszybsza, tylko Makarainen oraz Goessner były w tym lepsza. Zarówno Gwizdoń jak i Glazyrina po dwa pudła jednak, Polka szybsza była, aż o 28 sekund i właśnie tyle będzie miała Magda na starcie przewagi. Wg mnie jest to dość sporo i nawet jak Nasza zawodniczka będzie miała w całym biegu dwa pudła więcej od rywalki to powinna wygrać, bo przewaga na starcie jest dość spora, a biegowo Magda jest lepsza.

HENKEL Andrea - BRUNET Marie Laure # 1.55 Unibet
Andrea miała trzy pudła i co by tu nie mówić dała ciała, jednak biegowo źle nie wyglądała. Dziś na starcie będzie miała 10 sekund straty do Brunet, która tylko raz nie trafiła. Jednak każdy wie, że Marie Laure biegowo nie zachwyca i taka przewaga to niewiele. Jeżeli Henkel utrzyma strzelanie na poziomie to powinna spokojnie wygrać z zawodniczką z Francji. W klasyfikacji tego sezonu w biegach pościgowych Niemka jest 7, a Brunet dopiero 29, co tylko pokazuje, że im dłuższy bieg, tym Brunet jest dalej w klasyfikacji.

KUZMINA Anastasiya - VITKOVA Veronika # 1.50 Unibet
Na pierwszy rzut oka wydaje się, że przewaga jaką ma Vitkova na starcie względem Kuzminy to sporo, no w sumie 24 sekundy to nie mało. Tylko trzeba pamiętać, że wczoraj Anastasiya miała sporo problemów na pierwszy strzelaniu w którym zrobiła jedno pudło, jednak zaciął się jej karabin i dość sporo czasu minęło zanim podbiegł sędzia i wszystko naprawił. W sumie na tym wszystkim straciła z 15 sekund. Z dwoma pudłami uplasowała się i tak całkiem wysoko. Vitkova biega u siebie i wczoraj na czysto jednak tempo biegu słabiutkie. Dziś dystans dwa razy dłużysz i nawet jak Kuzmina będzie miała więcej pudeł to spokojnie powinna pokonać Czeszkę.

PALKA Krystyna - GEREKOVA Jana # 1.35 Unibet
No cóż wczoraj była poważna szansa na top5, a może i nawet na jakiś krążek, żeby nie ostatnie pudło Krystyny. Jednak ja i tak jestem bardzo z niej zadowolony. Na strzelnicy dość pewna, a w biegu też nie odstawała za bardzo od tych najszybszy. Co do Gerekovej to wczoraj tak samo strzelała jak Nasza, jednak tempo wolniejsze i dziś wyruszy ze stratą 17 sekund do naszej. Czyli jedno pudło więcej na takim dystansie Krysia może mieć więcej, a nie musi. Dla mnie dziś Pałka po raz kolejny pokaże dobry biathlon i jestem o nią spokojny.

mbmartin 84

mbmartin

Użytkownik
Garanichev-Birnbacher 1 @1.95 Unibet
Niemcy wyraźnie bez formy , nie spisują się tutaj na tych mistrzostwach i wątpie by to się zmieniło. Birnbacher mimo tak samej skuteczności na strzelnicy okazał się gorszy w sprincie od Rosjanina Garanicheva. TO ja w nim upatruję faworyta w tym bezpośrednim starciu. Faktem jednak jest ,że ta przewaga to zaledwie kilkanaście sekund,ale zawsze coś , Niemcy głównie na długich trasach nie radzą sobie lepiej jak w sprintach , więc uważam ,że tutaj szanse są po stronie Garanicheva, ten handicap , który jest powinien wystarczyć.
Bjorndalen-Fak 1 @2.10 Unibet
Zaskakująco wysoki kurs na to zdarzenie , Bjorndalen wczoraj w sprincie pokazał się ze świetnej strony , gdyby nie ostatni strzał i pudło pewnie wygrałby te zawody ,ale nie ma co gdybać , do Słoweńca straty to zaledwie 8 sekund ,a więc prawie tyle co nic , po dobiegnięciu na pierwsze strzelanie straty powinny się zrekompensować. Widzę tutaj większe szanse doświadczonego Norwega. Polecam.

zikos 19,8K

zikos

Użytkownik
10.02, 16:15
Henkel - Brunet 1.55
Unibet

Henkel ma 11 sekund straty do Brunet mimo 2 pudeł więcej.

Henkel odrobiła na 7.5 km 45 sekund w biegu do Brunet. Na 10 km może odrobić spokojnie minutę, a to ze 3 pudła są.

Brunet puchnie nierzadko na końcówkach, gdzie Henkel daje z siebie wszystko.

Generalnie to myślę, że Henkel tak ze 3-4 pudła max jutro. A Brunet nie powinna strzelać bezbłędnie, to nawet jej niezbyt często się zdarza, żeby 4 strzelania bez pudła zrobić. A w biegu jak mówię, minuta dla Henkel lekką ręką.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jewgienij Ustiugow - Bjorn Ferry 1 @ 1,55 Unibet ⛔ 16-9
Żenia jdnak nieźle przygotowany na MŚ, choć myślałem że będzie kiepsko, w sprincie 9 miejsce z 1 pudłem. Ferry natomiast 13 miejsce ale na strzelnicy gładko. Gram w tej parze na Ustiugowa bo ten na starcie ma przewagę 14 sekund, a do pierwszego strzelania będzie miał już ok 20 sekund przewagi bo jedzie na początku z dobrymi biegaczami czyli Lindstroemem oraz Szypulinem. Ferry pobiegnie z Anievem i Lesserem więc ich tempo będzie gorsze. Do tego na strzelnicy obaj równi bo po 90%. Wyżej cenię Żenię i uważam że przy dobrych wiatrach ma szanse dzisiaj na podium.
Alexis Boeuf - Tarjei Boe 1 @ 1,35 Unibet ✅ 8-17
Boeuf startuje 50 sekund przed Tarjei i to jest przepaść, tym bardziej że pobiegnie na początku w koalicji OEB i Małyszko więc pobiegną dość szybko. Boeuf bardzo dobrze strzela bo aż 90%, z bieganiem też nie ma problemów, w sprincie czy w sztafecie bieg na wysokim poziomie tak jak strzelanie. Boe w sprincie aż dwa pudła i tu też sobie popudłuje. Biegowo w sprincie lepszy był Alexis ale w ogólnym rozrachunku są prawie równi może lekko ze wskazaniem na Boe. Tutaj kieruję się lepszym strzelaniem Francuza no i prawie 1 minutą przewagi na starcie.

Otrzymane punkty reputacji: +5
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Olena Pidhrushna - Kaisa Mäkäräinen 1 @ 1,65 Oddsring ✅ 3-10
40 sekund na starcie przewagi Ukrainki, strzelanie Olga 89%, Kaisa 74% więc przepaść. Do tego Olga pojedzie na początku z Torą więc tempo powinno być niezłe. No i dzisiaj mocno wieje w NMNM. Jednak jadą za godzinę źle na zegarek spojrzałem :razz: Kolejna sprawa jest taka że Olga to druga zawodniczka sezonu jeśli chodzi o bieg na dochodzenie, no i jak na razie pokazuje że nie jest to przypadek. 4 strzelania dla Kasi to jednak trochę za dużo. Tym bardziej że w sprincie biegowo tylko 6 sekund lepiej od Olgi.

Otrzymane punkty reputacji: +2
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
W dzisiejszym biegu pościgowym pań zapewne będziemy świadkami akcji &quot;Tora,Tora,Tora&quot;, jednak kurs na wygraną nie zachęca.
Poszukałem i znalazłem podobny, jednak z dość sporym marginesem błędu.:
Pidhrushna TOP 5 @ 1.60✅ Betcity
Urodzona w Legnicy Olena dość sensacyjnie wygrała sprint. Dziś na trasę wyruszy o 6sekund przed Berger i o 20kilka przed całą machiną pościgową.
Jeśli popatrzymy na jej osiągnięcia w tym sezonie, to typ wydaje się być dość dobrym, dlaczego ?
W Oestersund 2.miejsce w sprincie -&gt; 5.na dochodzenie przy 3 pudłach
w Hochfilzen 20. sprint -&gt; 12.na dochodzenie przy jednym pudle
Pokljuka - 26.sprint -&gt; 4.na dochodzenie przy bezbłędnym strzelaniu
Oberhof - 21.sprint -&gt;14.w pościgowym, gdzie zawaliła ostatnie strzelanie pudłując 3-krotnie...
w Anterselwie była 4.w sprincie, a w pościgowym awansowała na 2.miejsce pudłując raz.
Strzelanie Ukrainki to zazwyczaj jej atut, bo ma 88.1%, w pościgowych w tym sezonie aż 92%, więc dziś ażeby spaść na 6.miejsce musiałaby strzelać znacznie poniżej średnich, dodatkowo jedno pudło zapasu już na starcie... Oby się udało;)

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Berger - Goessner 1 1.181 marathon
Bieg pościgowy kobiet. Przy czterech strzelaniach zdecydowanie spadają szanse na sukces bardzo nierówno strzelającej Niemki. Jak wiadomo Berger ma fantastyczny sezon, bardzo równe, świetne występy pozwoliły jej na prowadzenie w Pucharze Świata z ogromną przewagą. Ciężko uwierzyć by strzelająca na poziomie 89% Norweżka mogła mieć problemy z jedną z najgorszych w tym elemencie Niemek. Już na starcie ma przewagę, biegowo na pewno straci coś ale Goessner na tych trasach nie ma nad resztą stawki aż tak kolosalnej przewagi, czyli nie powinna stracić biegowo mega dużo.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Witam wszystkich... 3 typy ode mnie
Berger-Goessner @1.22 ✅ latwa kasa
Norwezka biegowo odrobine gorsza od niemki. Celniejsze i szybsze strzelanie oraz przewaga na starcie i dzis 4 strzelania to wszystko atuty Berger. Goessner wszyscy znaja, wiec napisze tylko, ze ma klopoty na strzelnicy i potrafi psuc seriami.
Brunet-Skardino @1.4 ✅ wszystko n strzelnicy sie dzialo, gdzie Brunet szybko strzelala i powinna dowiezc wygrana
Porownywalnie biegowo z lekkim wskazaniem na bialorusinke. Strzelnica rewelacyjna u obu zawodniczek, a odrobine lepsza u Brunet, ktora zdecydowanie szybciej strzela i to dzis jest jej najwiekszy atut przeciwko Skardino. Startuja w odstepie 3 sekund, wiec pewnie beda biegly razem.
Vilukhina-Makarainen @1.9 ⛔ i trafilem jak slepa kura.... W strzelaniu remis a w biegu wiadomo.... 2 pudla rosjanki w 1 strzelaniu na lezaco... gdyby ich nie bylo... ehh...
Rosjanka ma 16 sekund przewagi na starcie. Lepiej strzela i szybciej od rywalki. Duzym mankamentem jest jej slaby bieg, gdzie na pewno sporo straci do finki. Rosjanka strzelecko bardzo dobrze radzi sobie w MS majac wynik 20/21.
Kaisa oczywiscie moze namieszac, jednak jej obecny brak formy jest widoczny. Wczoraj 2 pudla na lezaco i zaskakujace 0 w stojce. ogolem w MS zrobila 17/24... czyli lekko powyzej 70%.
Biegowo Makarainen jest znacznie lepsza i bedzie mogla przebiec dystans nawet w minute szybciej od rywalki.
AKO1.22x1.4x1.9=2.85 po zlodziejskim podatku ⛔
Typy Totomix
edit: mialem grac Henkel w parze z Hildebrand, ale sie rozmyslilem ????
Brawo dla Palki... piekny wynik !!!

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Goessner M. - Makarainen K. 1 @ 1,85 Unibet
Obie faworytki, które miały liczyć się w sprincie, lecz obie zanotowały po 2 pudła na 1 strzelaniu. Dziś 4 strzelania i aby myśleć o jakiejś dobrej pozycji czy medalach muszą zdecydowanie poprawić strzelanie, w stójce nie wyglądało to źle wczoraj, także liczę, że Niemka w końcu poprawi skuteczność na tych mistrzostwach, dodatkowo lepsza jest pod względem biegowym przez co utrzyma przewagę 7,5 sekundy. Sporo może namieszać wiatr + ok.70% skuteczności Kaisy powoduje u mnie kolejne przekonanie, że górą bedzię Miriam i nie dość, że wygra z finką to powalczy jeszcze o medale.

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Mamy medal. Brawo Krystyna, miałem ją w parze z Gerekovą ale u mężczyzn eder mi popsuł. Ale to nic, najważniejsze że Krysia świetnie pobiegła. Pani Mucha akurat obniżyła finansowanie biathlonu, teraz kiedy Pałka osiągneła taki sukces mam nadzieję że palną sobie w czoło bałwany od budżetu. Teraz kiedy Tomek Sikora pracuje w kadrze, też można by liczyć że to da efekty w przyszłości. Teraz już wiem że tylko Eder mi zawalił, to i tak mam to gdzieś. Krystyna Pałka poprawiła mi humor na cały dzień

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Śledziłem na telefonie co się stało zajcewej i flatland, zdezyły się , będą kary?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Śledziłem na telefonie co się stało zajcewej i flatland, zdezyły się , będą kary?
Przewróciły się, tzn Flatland chciała wyprzedzić Zajcewą na zakręcie i tak niefortunnie podjechała że się obie przewróciły. Dobrze że Kristi nie jechała razem z nimi tylko jakieś 5 sekund za i sobie je ominęła i pomknęła do mety pod medal ;)

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Już jutro bieg indywidualny kobiet. Przypominam że każde pudło to doliczona 1 minuta do czasu. Bardzo ważne będzie więc strzelanie.Napewno panie więcej czasu spędzą na strzelnicy.Trasa 15km więc bardzo wyczerpująca i uważam,że warto tu grać na zawodniczki które bardzo dobrze spisują się na strzelnicy bo w biegu za wiele nie jest się w stanie odrobić patrząc na wyniki biegu z poprzednich konkurencji.To nie jest sprint że w biegu odrobi się tą karną rundę.

Ode mnie takie propozycje wszystko Tobet:

Gabriela Soukalova - Veronika Vitkova 2 1,85

Para Czeszek w której ja stawiam na stabilniejszą na strzelnicy podczas tych Mistrzostw.Na przestrzeni sezonu obie prezentują 87%skuteczności jednak tu lepiej wypada Vitkova. Soukalova jest szybsza w biegu na dochodzenie szybsza o 20s ale jak tu zaliczy karna minute więcej to napewno tego nie odrobi.W biegu na dochodzenie Soukalova aż 4 pudła przy 2 Vitkovej. Liczę na dobry występ na strzelnicy Vitkovej.

Marie-Laure Brunet - Ekaterina Glazyrina 1 1,85

Brunet mistrzyni strzelnicy 94% robi wrażenie,w biegu wiadomo wolna jednak akurat w porównaniu z Rosjanką to aż tak tragicznie to nie wygląda traci ok 15-25s więc jest dobrze jak na Brunet.O dziwo Glazyrina w biegu na dochodzenie 20/20,ale nie wierzę aby to jutro powtórzyła-87% skuteczności nie pozwala Jej na drugi tak dobry wystep;)

Marie Dorin-Habert - Anastasiya Kuzmina 1 1,68

Podczas tych Mistrzostw coś Dorę na strzelnicy się spala. Najpierw w sprincie 2 pudła później w biegu na dochodzenie az 4 pudła ale tu warto zaznaczyć że podczas 1 strzelania zaliczyła 3 karne rundy,chyba jakieś problemy z karabinkiem bo poźniej już było wszystko ok.Kuzmina na swoim poziomie więc odpowiednie 2pudła w sprincie i 4 w biegu na dochodzenie. Przy spokojnym wolnym strzelaniu Dorę stać na bardzo wysoką lokatę.

Tora Berger - Olga Zaitseva 2 2,70

Wiara w Torę nie maleje i może racja jednak po takim kursie uważam,że warto zaryzykować. Biegowo Zaitseva już tak dużo nie odstaje traci do Berger ale to strata w okolicach 10-15s.Na strzelnicy obie bardzo podobnie w sprincie po 1 pudle w biegu na dochodzenie 17/20 obie.Według mnie kurs za wysoki i ja spróbuje zagrać.Rosjanke stać na 20/20 może 19/20 a Tora wiadomo biegowo mocna ale na strzelnicy czasami miewa wpadki.

Olena Pidhrushna - Vita Semerenko 1 1,72

I na koniec pojedynek Ukrainek które zdobyło odpowiednio złoto i brąz w sprincie.W biegu na dochodzenie Pidhrushna zdobyła kolejny medal tym razem brąz.Biegowo obie panie bardzo podobnie a na strzelnicy pewniejsza i stabilniejsza wydaje się właśnie Olena.W biegu na dochodzenie Pidhrushna 2 pudła przy 4 Vity więc różnica duża. Stawiam kolejny raz na Pidhrushna!

Może ktoś skorzysta z jakiegoś typu. POZDRAWIAM RADULA

wszystkie typy na ⛔ szok.

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Witam , może ostatnio moje typy na forum nie były wybitne .Podalem na strzelców te ktore nie weszły .Reszta o dziwo weszła , na Mś zarobiłem spora kase .Nie podawał bym typów jak bym nie miał swojej skutecznosci , bo niechciał bym skaywac kogos na strate pieniedzy , wiec skoro jako taka forma jest wiec...

Domracheva - Palka typ 2 kurs 3,40 ✅ piekny kursik brawo

dla mnie kurs , to jakis szok .Ok wielu powie pewnie podjarałeś sie wystepem polki w poscigowym .Jednak biegowo Palka Calkiem niezle .W poscigu biegowo białorusinka najlepsza .Jednak w biegu indywidualnym liczy sie strzelanie .Gdzie Polka zdecydowanie lepiej wyglada na tych mistrzostwach.Sadze że domracheva jest w stanie lepiej pobiec od Polki jakies 40-50 sekund. Wiec jedna karna runda wystarczy.Sadze że Palka spudłuje maks 1-2 minuty . W takim wypadku jestem pewien ze kurs 3.40 jest jakimś value , /zwłaszcza że Białorusinka potrafi pudłowac. Kurs 3.40 zdecydowanie warto zagrac.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Fenne H - Tofalvi E 2 1.6 unibet ✅
Dla Norweżki to debiut na MŚ, jak i na dorosłym dystansie biegu długiego.
Ewa w porównaniu do tego co prezentowała parę lat temu, lekko rozregulowana w stójce, bo &quot;jedynie&quot; 81%, ale w leżaku trzyma poziom, bo 96%. Co do biegu, można mieć spore zastrzeżenia(w Szwecji 20/20 i miejsce ledwo 29 to poziom polskich pędziwiatrów). Ale to zawodniczka po przejściach i kontuzjach, a im dalej w sezon tym widać postępy w tym elemencie. W NMNM już w miarę było przyzwoicie: 52 i 45 bieg odpowiednio w sprincie i pościgu ze stratą rzędu 1:30 do najszybszej.
Norweska juniorka dopiero od tego sezonu startuje w PŚ, debiut miała obiecujący, ale mało tych startów, bieg jest jej sporą zaletą, ale do poziomu najlepszych z PŚ nie ma jej co równać póki co, no i jest młoda, a przez to nierówna.
Ze strzelaniem jest gorzej:76 i 66%. A w niedawno zakończonych MŚJ dokładała do pieca na strzelnicy: SP - 3, PU - 9, IN - 6. W zeszłym roku też w tych zawodach nie brylowała w strzelaniu, ale jednak medale udało jej się wywalczyć...
Rach, ciach, ciach dla Rumunki i powinno być dobrze.
Liderka po 1 strzelaniu: Dasza 6.0 b365 ⛔
Ileż można pudłować? Lubi te trasy, bo świetnie na nich biega, przed rokiem wygrywała tu z Neuner, w sobotę też do 1 strzelania wszystko wyglądało bardzo dobrze. A patrząc na kilka jej biegów na 15 km, to na 1 rundzie się raczej nie oszczędza. O ile będzie bezbłędna na 1 strzelaniu to powinno być dobrze, bo kto jej w biegu zagrozi? Kaisa, Miriam, Kuza? Przecież Zajcewa i Berger zwykle dość ostrożnie biegną 1 rundę.
Wygra pewnie Tora, ale w typach przeciwko niej zawsze można znaleźć value, wszak to najtrudniejsza a zarazem najbardziej loteryjna konkurencja.
Domraczewa - Kaisa 1 1.66 bieg b365 ⛔ konsekwencja strzelania...

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Liderka po 1 strzelaniu: Dasza 6.0 b365
Ileż można pudłować? Lubi te trasy, bo świetnie na nich biega, przed rokiem wygrywała tu z Neuner, w sobotę też do 1 strzelania wszystko wyglądało bardzo dobrze. A patrząc na kilka jej biegów na 15 km, to na 1 rundzie się raczej nie oszczędza. O ile będzie bezbłędna na 1 strzelaniu to powinno być dobrze, bo kto jej w biegu zagrozi? Kaisa, Miriam, Kuza? Przecież Zajcewa i Berger zwykle dość ostrożnie biegną 1 rundę.
Wygra pewnie Tora, ale w typach przeciwko niej zawsze można znaleźć value, wszak to najtrudniejsza a zarazem najbardziej loteryjna konkurencja.
Zdecydowanie popieram ten typ, ale rozważam dołożenie również Finki Makarainen @7.00, która w sezonie 2011/2012 wygrała w Nowym Meście na trasie biegu indywidualnego, jak również Gossner, która jeśli będzie bezbłędna to przy świetnym biegu również może być pierwsza @9.00.
Podkreślenia również wymaga, iż od wczoraj na Morawach pada śnieg, który totalnie zmienia warunki na trasie, dlatego też cała zabawa z dobieraniem smarów zaczyna się bowiem od nowa.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Gwizdoń vs Skardino |2| kurs:1,90

Dziś bieg indywidualny,więc najważniejszym aspektem powinno być strzelanie.Nadezhda jest pod tym względem świetna.Jej skuteczność w tym sezonie na strzelnicy to 92,7% co jest drugim wynikiem w całej biathlonowej stawce.Magda ma zaledwie 76,2% na strzelnicy lecz wiadomo,że plasuje się w czołówce najlepiej biegających zawodniczek.W poprzedniej konkurencji na 10km dystansie Gwizdoń była lepsza w biegu od Skardino o 50 sekund lecz Białorusinka strzeliła 20/20 a Magda zaledwie 16/20.Dziś 15km i wydaje mi się,że mimo iż Nadezhda zalicza się do tych biathlonistek,które na trasach biegowych człapią,na mecie okaże się lepsza od Polki.Gwizdoń powinna odrobić do niej dziś max 1,5min ale raczej nie powinno to niczego zmienić w tej parze.

Goessner vs Pałka |2| kurs:1,97

Tu sprawa wydaje się być dosyć prosta.Miriam w żadnym z dwóch biegów nie miała najlepszego czasu w biegu,a w pościgu Krysia straciła do niej zaledwie 5 sekund.W strzelaniu bez porównania.Niemka potrafi pudłować na potęgę,ostatnim razem 6 pudeł przy tylko 2 Pałki.Skuteczność na strzelnicy w tym sezonie obu pań to 71,2% Niemki i 86,8% Polki.Nie wydaje mi się żeby Miriam miała dziś przebłysk na strzelnicy i te dwa pudła mniej podbudowana srebrnym medalem Krysia powinna mieć co da wyższe miejsce od młodej Niemki.

Berger vs Domracheva |1| kurs:1,40

W tej parze postawię na Torę.Biegowo prezentują praktycznie ten sam poziom czyli ścisła czołówka biathlonowej stawki.Na strzelnicy jednak bardziej przekonuje mnie Berger.Jest regularniejsza od Domrachevej i ma dużo lepszy procent na strzelnicy w tym sezonie.Tora legitymuje się skutecznością 88,9% a Białorusinka jest o 10% gorsza pod tym względem.Berger ma już na koncie dwa złote medale i ma ochotę na kolejne.Myślę,że Daria może być dziś w lepszej dyspozycji niż ostatnio lecz nie powinna wyprzedzić Berger.

Łączny kurs:5,24

Bukmacher:STS

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Zaytseva top 3
kurs: 2.25
totomix

Biegowo jest nienajgorsza, gdyby nie Flatland już w niedziele miałaby medal. Dzisiaj 4 strzelania, a na strzelnicy jest w czołówce i jest poważną kandydatką do medalu.

Dorin Habert top 10
kurs: 1.8
totomix

Biegowo bez rewelacji, zaś na strzelnicy potrafi być perfekcyjna, i ta perfekcja powinna wystarczyć na czołową dziesiątke.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom