>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata w Biathlonie - Nove Mesto 2013 (07.02-17.02)

Status
Zamknięty.
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Zaitseva - Henkel 1 za 1,55 fortuna ✅✅

Rosjank w sztafecie i szybsza i lepsza na strzelnicy. Anfrea wiadomo potrafi się spiąć na zawogi rangi mistrzowskiej, ale coś mi się wydaje, że Niemcy to średnio trafili z formą... Przez dwa dni niewiele się mogło zmienić, więc idę w stronę rosjanki.

Berger - Gossner 1 ( w fortunie 1,50 ) ✅✅

Popieram w pełni rozciągłości ten zakład, napisano już wiele, nie ma sensu się powtarzać

U panów:

Moravec - Pinter 1 za 1,50 w fortuna zwrot

Czech na ostatniej zmianie sztafety pokazał jak jest zmotywowany by na swojej ziemi nie odwalać pańszczyzny. Solidny bieg a strzelanie numer 8 to już był karabin maszynowy w jakimś transie. Austriak bez błysku w tym sezonie, nie sądzę by ogarnął.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Krystyna Palka - Teja Gregorin 1 2,10 Tobet izzi✅

Polka bardzo dobrze prezentuje się w tym sezonie dodatkowo juz podczas sztafety pokazała na co Ja stać. Gregorin może i na strzelnicy jest ciut lepsza jednak w biegu traci juz dość duzo i jesli Polka nie zaliczy kilku pudeł to powinno być dobrze,liczę na 9/10 Polki i taki kurs wejdzie.

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
CELNE STRZELANIE

Berger - Sukalova . typ 1 kurs 2.55 bwin ⛔

Tutaj wole wybrać wysoki kurs .Licze że dziś norweżka bedzie bezbłedna .Swietny start w mixie widać jest w formie .Co do Czeszki może ona Pobiec niesamowicie , lecz może też zaliczyc ze 2 karne minuty . Wiadomo że troche może loteryjny bet. Ale dla mnie ***** wartu ryzyka .

Fourcade M - Ferry typ 1 kurs 2.70 bwin ⛔
Francuz w gazie . Jesli chce liczyc na wina dzis , musi miec maks 1 pudło .W czwartek był by pewnie bezbłedny tyle ze musiał sie spieszyc na strzelnicy wiec ryzykował w finale miał jedno pudło .Szwed niezły ale czesto zdarzaja mu sie pomyłki. Licze że Dzis &quot;opalony&quot; jak to mówi Dawid . podobnie jak Berger bedzie dzis bezbłedny .

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Moravec-Beatrix 1 @ 1,65 bwin

Beatrix ostatnio dobre wyniki, strzelanie bardzo poprawne i stąd tutaj mamy taką parę. Mimo chwilowej zwyżki formy Francuza nadal biegowo jest porównywalnie z Czechem , natomiast na przestrzeni sezonu strzelecko Moravec jest bardziej solidny. Do tego dochodzi bardzo dobry występ ze sztafety mieszanej i wydaję mi się że dobrze przygotowana forma na MŚ u siebie w kraju.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Wszystko mi sie skasowalo ????
Wiec na szybko
Fak-Malyshko @1.6 ✅
Sloweniec w zdecydowanie lepszej formie. Malyshko zawalil sztafete i az 5 pudel. Fak szybki i wg mnie pewny.
Peiffer-Lindstroem @2 ✅ swietny bieg i to wystarczy ????
Niemiec tragedia w tym sezonie. Ostatnie wystepy tylko to potwierdzaja 54 i 57 miejsca w Antholtz.
Szwed w Top 10 w sezonie. Dobra forma przez caly sezon, choc zdarzyl mu sie wypadek przy pracy tak jak 71 miejsce.
Tutaj gram na slaba dyspozycje niemca i przyzoita forme szweda.

Solemdal-Dorin @1.5 ✅
Dorin 91.7% a Solemdal 71.7%. Biegowo odrobine lepsza norwezka, choc francuzka potrafi byc szybsza. Taka pare juz grywalem w tym sezonie.
2x1.6x1.5= 4.22 po zlodziejskim podatku
Kursy Totomix

Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +14
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jakov Fak - Jewgienij Garaniczew 1 @ 1,80 Pinnacle ✅✅✅ 3-19

Uważam że Fak będzie gwiazdorem tych MŚ i dzisiaj liczę że zagości na pudle, cały sezon w doskonałym wykonaniu. 3 miejsce w klasyfikacji sprintów. Dobry bieg w misktach, na strzelnicy raczej nie zawodzi tym bardziej że teraz złapał formę. Na trasie jest w stanie zrobić te 15 sekund na Garaniczewem czy da radę jedną karną rundę nie wiem. Garaniczew ciut lepiej strzela. Ale Ruski chyba lekko przekombinowały. Jewgienij nie pobiegł w mikstach więc być może to oznacza że jest w gorszej formie niż Szypa i Małyszko a oni szału nie biegli. Kurs ma tendencję wzrostową co jest dla mnie zaskoczeniem, ale z tego względu pobieram ten typ.

Otrzymane punkty reputacji: +7
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Sprint kobiet: Tora Berger wygra 2,5 (Unibet)
Wielką faworytką w sprincie jest Tora Berger i chyba tylko jedynie może przegrać sama ze sobą. Potencjalnym zagrożeniem dla Norweżki jest Domracheva i Gossner, ale to Berger jest w lepszej formie. Ona potrafi wygrywać ważne zawody. Jest liderką klasyfikacji generalnej PŚ, w sumie w klasyfikacji sprintów także zajmuje 1 miejsce. Jestem spokojny o jej bieg, jeżeli tylko nie przydarzy się jakiś fatalny dzień na strzelnicy to powinna zgarnąć złoto.

mbmartin 84

mbmartin

Użytkownik
Sprint kobiet: Makarainen - Kuzmina 2 @2.10 (Unibet)
Tutaj mam pewną zagwozdkę , Finka nie popisała się w sztafecie mieszanej , zaś Kuzmina całkiem odwrotnie i to ją widzę w roli faworytki w tym pojedynku.Co ciekawe Kaisa Makarainen na drugim strzelaniu mimo dobieranych trzech naboi biegła karną rundę , tutaj w sprincie tej możliwości już nie będzię ,a przy tak słabym strzelaniu to nie widzę najmniejszych szans z Kuzminą , która także dobrze biega ,a strzelecko jak będzie to myślę ,że jednak lepiej niż w sztafecie mieszanej. Po takim kursie warto skorzystać.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Horchler - Pałka 2 @ 1,65
Zdziwiłem się troszkę widząc taki kurs i taką parę, Polka zdecydowanie jest lepszą biathlonistką od Horchler, lepsze strzelanie, bieg podobny. Lepsze wyniki Krysi, w Czechach dziewczyny czują się jak u siebie mówiły. Na pewno walka o czołowe medale. Nie sądzę, by młoda Horchler walczyła o wysokie lokaty, chociaż ostatnio w sprincie zajęła 5. miejsce. Są to jednak mistrzostwa i one rządzą się swoimi prawami, doświadczenie po stronie Polki i ona powinna być tutaj wyżej.
Vitkova - Gwizdon 2 @ 1,75
Magda lepsza biegowo od rywalki, jeśli dziś strzelanie nie zawiedzie może być bardzo dobry wynik dla Polki. Patrząc na dotychczasowe wyniki Polka lepsza w sprincie od Czeszki. Niby dobrze jakoś strzela, ale biegowo odstaje. Nie sądzę, by Polka, która jest w niezłej formie nie powalczy o czołowe lokaty, mimo że Czeszka biega u siebie.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Panowie planowo i teraz panie...
Niestety gram u bukmacherow naziemnych, wiec oferta bedzie tym razem z fortuny, choc u bukow internetowych na pewno mozna znalezc ciekawe zaklady...
Soukalova-Vitkova @1.58 ⛔ bylo blisko
92% Soukalova a 86.7% Vitkova... Do tego doliczamy fakt iz faworytka jest lepsza biegaczka oraz w mixie Soukalova strzelila 1 raz niecelnie, natomiast Vitkova 3 razy niecelnie...
Dorin-Solemdal @1.65 ✅
Najwyzszy mozliwy kurs... Dorin potezna przewaga w strzelaniu, a biegowo potrafi byc lepsza od norwezki...
1.65x1.58=2.29 po zlodziejskim podatku

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Brunet over 9.5 trafień @2.00 Unibet
Brunet najlepsza strzelczyni wsród startujących. Licze dzisiaj na 10/10 z jej strony. Rzadko kiedy sie myli. Biegowo wiadomo jak to ona, jednak na strzelnicy bardzo pewny punkt. Przy takim kursie warto.
Domracheva WIN @4.50 Unibet
Darya znacznie ostatnio poprawiła strzelanie. Dzisiaj jedno pudło z pewnością da jej szanse na złoty medal. W biegu ścisła czołowka. Jeżeli mam kogos wybierać z listy: Goesner, Berger, Makarainen czy Domracheva wybrałbym własnie Darye. Nie liczę na żadna niespodziankę, te 4 zawodniczki powalczą o wygraną. a Darya swoim biegiem przechyli szalę na swoją korzyść.
Tak na szybko, bo za 5 minut zawody.
Niestety Darya dzisiaj zaliczyla bardzo słaby wystep a Brunet w ostatnim strzale zaliczyla pudlo.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Andrea Henkel - Marie Laure Brunet @ 1 - 1,75 4/5 Unibet (kursy juz spadają) ✅ !!! ????
W biegu pościgowym poza celnym i szybkim strzelaniem bardzo istotny jest dobry bieg. Wybrana przeze mnie para h2h to Henkel i Brunet.
Brunet wspaniała skuteczność w strzelaniu ok 94%! To imponujące, ale... Francuzka słabo prezentuje się na trasie biegowej. W sprincie do najlepszych traci około minuty (w sprincie 45 sek wolniejsza od Henkel). Co więcej... zwróciłem uwagę, ze Brunet słabo biegnie na ostatniej rundzie, kiedy zawodniczki dają z siebie wszystko i &#39;na pełnej mocy&#39; biegną do mety. Już kilkukrotnie było tak, że na tej ostatniej rundzie &#39;człapiąca&#39; Brunet traciła solidne lokaty.
Tym razem Brunet startuje z 26 miejsca i na starcie ma 11 sekund przewagi nad rywalką z pary h2h Henkel. Andrea to jedna z najlepszych zawodniczek w tej specjalności. Świetnie czuje się w rywalizacji ramię w ramię i często właśnie dzięki tej konkurencji pnie się w górę hierarchii. Tym razem miejsce po sprincie i kiepskim strzelaniu odległe, ale... awans do pierwszej dwudziestki spokojnie realny.
Bez wielkiego napięcia Henkel powinna dobrze strzelać (skutecznosć 85% i tak jest bardzo dobra), a biegowo na tej trasie jest w stanie nadrobić nad Brunet minutę (czyli de facto ok 2-3 pudła więcej w mojej ocenie).
Podsumowując te moje chaotyczne wywody... Henkel zdecydowanie lepsza w biegu - około minutę jest w stanie nadrobić nad Brunet, a startuje tylko z 11 sek straty na starcie. W strzelaniu lepsza Brunet, ale ok 2 pudła zapasu posiada w mojej ocenie Niemka. Do tego umiejętnośc startów w rywalizacji ramię w ramię na plus dla Henkel (3 miejsce w klasyfikacji biegów pościgowych). Stawiam na Henkel po dobrym kursie 1,75.

Otrzymane punkty reputacji: +16
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Gwoli przypomnienia:
W niedzielę rozegrane zostaną biegi na dochodzenie. Lista startowa zawodów ustalana jest na podstawie wyników sobotnich sprintów. Największe szanse na zawycięstwo mają więc Emil Hegle Svendsen oraz Olena Pidruszna. Czy zdobędą swoje drugie złote medale?
Do tej pory obie konkurencje - sprint oraz bieg na dochodzenie - na jednych mistrzostwach świata zwyciężało trzech biathlonistów oraz trzy biathlonistki. Jako pierwszy dokonał tego Paweł Rostowcew w 2001 roku. Legenda biathlonu, Ole Einar Bjoerndalen, dublet zgarniał trzykrotnie. Najpierw w Hochfilzen w 2005 roku, potem w Anterselwie w 2007, a ostatni raz w Pyeongchang cztery lata temu. Podczas zeszłorocznych mistrzostw w Ruhpolding w ślady Rosjanina oraz Norwega poszedł Martin Fourcade.
Wśród kobiet sprint oraz bieg na dochodzenie dzień po dniu podczas mistrzostw świata wygrywały: Liv Grete Poiree w Oberhofie w 2004 roku, Ushi Disl w Hochfilzen w 2005 roku, Magdalena Neuner w Anterselwie w 2007 roku oraz Andrea Henkel w OStersund w 2008 roku. biathlon.pl
Dublety na MŚ jak widać, to rzadka sprawa. W Pidruszną ciężko wierzyć, bo teoretycznie Tora powinna tu pozamiatać. Któraś Ukrainka powinna utrzymać miejsce na podium, bo panie i panowie z UKR przygotowani znakomicie. Zającowa na podium też może się wdrapać, ale tylko 1.75 na nią...
W betsafe również ciekawy typ na Skardino w parze z Mattsson. To dość mało znana zawodniczka, debiutantka na MŚ. % za nią absolutnie nie przemawiają, w stójce ledwo 60%. Powinno być gładko, ale kurs dość słaby bo 1.46 ✅ bez problemu ????
Krysia ????

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Za Miriam Gossner w top 3 wszędzie płaca buki ok 3.00. Widzę tu spore value, gdyż przy względnie przyzwoitym bieganiu Niemka spokojnie powinna być na podium, a nawet powalczyć o wygraną. Nerwy zapewne będą towarzyszyć większości zawodniczek, bo to w końcu Mistrzostwa Świata, zaś Gossner wczoraj w stójce pokazała, że z tym, strzelaniem nie jest aż tak najgorzej.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Olena Pidhrushna - Vita Semerenko 1,47 Tobet / 1-1,50 Unibet [3-9]✅

Bardzo fajna para. Olena ma 22 s. przewagi nad Vitą dodatkowo wczoraj w biegu nadrobiła 20s. więc zapas wychodzi spory. Na strzelnicy panie obie spisują się dobrze,jednak pewniejsza według mnie właśnie Pidrushna.

Olga Zaitseva - Miriam Gössner 1 1,55 Tobet [4-21]✅

Dzisiaj aż 4 strzelanią więc Gesner pewnie zalicza kilka pudeł i nie będzie tak dobrze jak wczoraj na strzelnicy. Biegowo jakoś nam Niemka przygasła bo już nie zasuwa tak jak na poczatku sezonu. Wczoraj nad Zaitseva nadrobiła tylko 15s więc to nie wychodzi nawet 1 runda karna.Na strzelnicy Rosjanka zdecydowanie lepsza 87% przy 71% Niemki.Niemka wybiega 10s szybciej więc do pierwszego strzelania pewnie razem dobiegną no ale po strzelaniu pewnie już będzie różnica na korzyść Olgi.

Ann Kristin Flatland - Krystyna Palka 2 1,70 Tobet [7-2]✅

Znowu gram na Polkę. Krysia bardzo dobrze wypadła w sprincie i licze na powtórke w dzisiejszym biegu. Ze startu wybiegną razem jednak biegowo Polka wczoraj zdecydowanie lepsza o 20s. Na strzelnicy wczoraj Norweżka bezbłędnie,Pałka 9/10. Dzisiaj liczę że obie będą bardzo podobnie na strzelnicy a biegowo Pałka spokojnie wygra.

Fajnie wygląda:

Olena Pidhrushna TOP 3 -2,35 Tobet [3msc]✅

Tora Berger Wygra - 1,62 Tobet / 1,55 Unibet✅✅✅

Tora wczoraj bardzo szybka.Do Pidhrusnej traci tylko 6s więc to spokojnie jest w stanie odrobić w biegu. Reszcie zawodniczek będzie uciekać a ma przewagę minimum 15s nad pozostałymi więc sporo.

POLKA MA MEDAL!✅✅✅
DZISIAJ MIAZGA!✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +7
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Jakov Fak - Ole Einar Bjørndalen 1,62 Tobet ✅
Wczoraj w sprincie panowie na trzecim i czwartym miejscu. Różnica na starcie będzie wynosić 8,7 sekundy na korzyść Faka. Szczególnie szkoda Norwega, który był naprawdę bardzo blisko medalu, gdyby nie ten ostatni strzał. Dzisiaj niby idealna pozycja, by próbować powalczyć o jakiś krążek ale jakoś nie widzę weterana na podium. Wczoraj udało mu się tylko raz spudłować, dzisiaj są strzelania aż cztery, co dobrą wiadomościa dla niego nie jest. W tym sezonie w poscigowych biegach pudłuje minimum 3 razy, ogólnie jego skutecznosć na stadionie jest raczej mizerna. Fak natomiast pokazuje w ostatnim czasie, że strzelnica mu niestraszna i że jest w stanie postraszyć dwóch największych faworytów.

Otrzymane punkty reputacji: +6
wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Chciałbym się podzielić dwoma moim zdaniem ciekawymi typami z Biathlonu
Eder - Ferry typ 1 kurs 2.1 Unibet
Eder w sprincie wyżej od Szweda 10- miejsce przy bezbłednym strzelaniu. Ferry również bezbłędny ale 14 sekund gorszy i 13 miejsce moim zdaniem taki gurs należy grać.
Dorin Habert - Soukalova typ 2 kurs 2.55 Unibet
Francuzka fatalne strzelanie 2 pudła i 18 miejsce. Czeszka 1 pudło i 14 miejsce. Różnica na korzyść Soukalovej 12 sekund. Moim zdaniem jednak warto zagrac Francuzki nie trafiły chyba z forma strzelecką nawet Brunet 1 pudło. Biegowo Dorin Habert może lekko lepsza od Soukalovej jednak po takim kursie typ do grania.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Dwa typy z mojej strony:

Kryśka Pałka - Piękna Soukalova 1 za 1,70 w milenium. ✅✅✅✅

Zarówno w sztafecie mieszanej jak i w sprincie, Kryśka lepsza od pięknej czeszki. 22 sekundy na starcie plus dłuższy bieg powoduje, że Polka ma dzisiaj conajmniej jedną rundę karną przewagi ( a śmiem twierdzić, że nawet dwie ). Kryśka nie spala się zazwyczaj aż tak dramatycznie, więc nawet jeżeli ucieknie szansa na medal, to nie bedzie aż tak strasznie by zawalić na strzelnicy coś w stylu 4-5 pudeł. Czeszka fajnie, solidnie, ale bez błysku. Gdzieś na styk, ale widzę tu Polkę wyżej.

Fourcade na pozycji 1 lub 2 za 1,70 w milenium ✅✅

Pierwsza szansa na złoto uciekła, dziś numer dwa. W pierwszej 10 mamy w mojej ocenie Edera i Lindstroema, którzy nie dadzą rady. Zostaje 8 zawodników do miejsc 1-2. Od Faka, Boufa, i Malyshki wczoraj francuz był szybszy o około 40 sekund. Dziś o medale powalczą jak dla mnie Fourcade, Svendsen, OEB i może Shipulin. W tym towarzystwie francuza spokojnie stać na złoto lub srebro.
Brawo Kryśka !! Jesteś wielka !! Oj coś czuję, że jak Wera się ogarnie, to możemy mieć medalowy fajny kurs :wink:

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom