I nadchodzi czas wybrać najlepszą czwórkę turnieju w Meksyku. W poniedziałek o 22:00 naszego czasu na
El Coloso del Quinceo w Moreli zmierzą się reprezentacje Anglii i Niemiec. Do poniedziałku zostało trochę ale kurs jaki wystawiły buki na zwycięstwo Niemców 1.75 trzeba brać już teraz póki gorący. Ale od początku..
Obie ekipy z Europy co cieszy bo już bałem się że
Afryka zaleje światowy futbol. Anglicy zmagania rozpoczęli od wygranej z Rwandą 2:0 potem remis z Kanadą 2:2 i na końcu 2:0 z Urugwajem, co dało im pierwszej miejsce w grupie. Strzelili 6 bramek stracili 2 czyli +4 całkiem nieźle ale nie rewelacyjnie co pokażą statystyki Niemców. Ich rywale.. No .. Rwanda jak się okazało chłopcem do bicia nie był ale nie oszukujmy się przyjechały dzieci z biednych rodzin i dobrze się bawiły. Trener Kanady jak i właśnie Rwandy przed meczem między tymi ekipami powiedzieli że przyjechali się to dobrze bawić a nie wygrywać każdy punkt zdobyty tutaj będzie bardzo cenny. Jak widać Anglicy ze słabeuszami z Kanady potrafili zremisować. Ale ok wyszli z grupy i trafili na Argentynę. Wydawało by się ale pech przecież wygrali grupę. Ale spokojnie
Argentyna na tych mistrzostwach w grupie przegrała wysoko z Japonią (3:1) i Francją(3:0) więc dostali się do 1/8 dzięki tabeli zespołów z trzecich miejsc. W tym meczu w którym obie bramki z przypadku w którym udział miała wielka ulewa, obie ekipy nie pokazały nic ciekawego. Kilka razy Anglicy jak i Argentyńczycy zagrażali bramką swoich rywali ale bez większych rezultatów.
Anglia wygrała 4:2 po karnych dzięki swojemu bramkarzowi który wypluł piłkę przed siebie w tym meczu i po tym błędzie stracili bramkę. Co ważne do zawodników z Wysp to to że trener John Peacock rotuje składem jak tylko może tylko 6 zawodników grało w podstawowym składzie w każdym z 4 meczy. Co pokazuje lista strzelców dla Anglików 7 bramek 7 różnych strzelców. No ale może to i dobrze bo ma kto strzelać. Uważam że takie ciągłe zmiany źle wpływają na drużynę nie ma pewniaków piłkarze się załamują jak nie ma ich w wyjściowym a byli a psychikę to te chłopaczki mają słabą..Ogólnie nie podoba mi się ich styl nie zachwycili mnie w żadnym meczu który oglądałem czyli z Argentyną i Rwandą. Problemów kadrowych nie mają wszyscy mogą grać jeśli chodzi o kartki nikt nie jest zawieszony. Z ekipą z Europy jeszcze nie dane im było się spotkać na tym turnieju podobnie jak Niemcom.
No właśnie to teraz o moim zdaniem wielkich faworytach tego meczu. Grupa E była podobnie jak Anglików dość słaba jednak mistrz Afryki Burkina Faso czy silny Ekwador nie należą do słabeuszy. Nasi sąsiedzi zaczęli dobrze a nawet bardzo 6:1 z Ekwadorem, potem już poleciało 3:0 z Burkina Faso i 2:0 z Panamą. W grupie strzelili 11 a stracili 1 bramkę czyli +10 widać różnicę.. trzeba jednak napisać że troszkę im pomogli sędziowie bo to co wyprawiał Meksykanin w meczu z Afrykanami to jakaś pomyłka. Karny z kapelusza, karta czerwona też. Ale było minęło. W 1/8 zagrali z Amerykanami którzy w swojej grupie zajęli miejsce drugie po wygranej z Czechami i remisie z Nową Zelandią.
Niemcy przejechali się po prostu po Amerykanach wygrywając 4:0.
Niemcy grają bardzo dobrze składnie szybko efektownie. Widać jak po każdej bramce się cieszą i celebrują ją z kolegami. No właśnie o tych chłopakach też coś trzeba napisać. Oczywiście lekki mix narodowości jest ???? pojawiają sie nazwiska słowiańskie i tureckie ???? ale nie ważne chyba kogo mają za rodziców ważne że grają dla Niemców i grają świetnie. Co do strzelców tych też jest kilku w ekipie Niemieckiej. Mitchell Weiser(3),Samed Yesil (3),Levent Aycicek(2),Okan Aydin(2) to tylko niektórzy strzelcy, ale to jak grają powala na kolana.
Niemcy są wszechstronni grają szybko, ładnie, są kreatywni. Aycicek posiada potężne uderzenie ale zarazem techniczne co pokazał strzelając piękną bramkę z wolnego. W kadrze Niemieckiej zagrają wszyscy gracze a co istotne powróci Aydin bo w meczu z
USA pauzował z powodu red Card w ostatnim meczu grupowym z Panamą Ogólnie kurs jest piękne wątpię żeby Angole pokrzyżowali plany w-ce mistrzom Europy w tej kategorii.(Anglicy 1/2finału)
Niemcy są jak dobrze naoliwiona maszyna i pewnie dążą do celu ja przewiduje jakieś 3:0. Warto też wspomnieć że defensywa Niemiecka na czele z bramkarzem Odisseasem Vlachodimosem(nawet Grek nam się pokazał
)Ja tu widzę z 3:0
Weiser i Yiesil podczas meczu z USA grali na PlayStation teraz powinno być podobnie