Dyskusja odnośnie
meczu Ekwadoru z Niemcami zażarta widzę. Przyłączam się do głosów, ze Ekwador był równorzędnym rywalem jeszcze w 1poł. Grali dobrze, to
Niemcy nie mieli pomysłu na dobre akcje. Stracili gola, potem mieli wyśmienitą okazje na 1-1, już był minięty bramkarz, była pusta bramka, ale obrońca niemiecki w ostatniej chwili zdążył i wybił piłkę, no, ale minutę później padł ten gol na 1-1 dla Ekwadoru. Potem 2-1 rykoszet, czyli trochę szczęścia. Ekwadorczycy poszli szukać wyrównania do ataku i się zaczęło sypać. Potem 3-1 itd. Po ciosie na 1-3 miałem wrażenie, że Ekwadorczycy całkiem przestali grać, nie było widać w nich motywacji. Głupio, że tak wysoko przegrali.
Oddali więcej strzałów w meczu 20-15. Mi się w każdym bądź razie podobało to spotkanie.
A
Niemcy 2poł zagrali świetnie, Yesin, Okan Aydin, Aycicek czy Yalcin. Warto ich nazwiska zapamiętać, szkoda tylko, że to nie są
Niemcy
Skrót meczu
Niemcy - Ekwador
http://www.fifa.com/u17worldcup/highlights/video/video=1456307/index.html
Za to kompletnie nie podobało mi się to co robili
Brazylijczycy, a w zasadzie czego nie robili. 1poł to kompletnie beznadzieja z ich strony. Wygrali 3:0 więc niby nie ma się do czego przyczepić, ale widać, że młodziki też coraz bardziej przystosowują się do minimalizmu jak dorosła reprezentacja Canarinhos za Dungi czy Menezesa.
Lucas Piazon nic nie zrobił, raz ładnie tylko nawinął przy linii rywala.
Duńczycy robili sporo wiatru, starali się, ale nadziewali się na dobrego Charlesa w bramce. I to wg mnie on i Ademilson najlepsi byli na murawie.
Nie wiem jak tam mecz
Australia - WKS wyglądał czy zespoły coś ciekawego prezentują. Jeżeli ktoś coś widział to mile widziana notka
Bo mile widziana będzie informacja przed meczami z Duńczykami.
Warto też powiedziec, że jeden z najjaśniejszych zawodników Danii Christian Norgaard doznał kontuzji i sam jestem ciekaw ile będzie pauzował.
--------------------
A teraz o dzisiejszych meczach
JAPONIA - FRANCJA
Typ : Francja @ 1,45 Betsson 1:1
Strone wcześniej pisałem co zrobili Francuzi z Argentyną, zaimponowali mi więc dzisiaj tez na nich stawiam. Jeżeli zajmą 1msc w tej grupie to potem w 1/8 finału trafiają na rywala z 3msc z grup A C D. Jeżeli pograją tak jak z Argentyną czyli klepa i na małej przestrzeni to Nangis czy Benzia dadzą rade coś też strzelić lub wypracować partnerom.
KOREA PÓŁNOCNA - HOLANDIA
Holendrzy mistrzowie Europy u17, wczoraj wicemistrzowie
Niemcy pokazali się świetnie, a dodam, że Holendrzy wygrali 5:2 w finale z Oranje. W tej kategorii ciężko takie wnioski daleko idące wyciągać, ale dziwne by było jakby odpadli już w tej fazie. Wychodzi na to, że
Holandia wygra ,ale ten kurs ...
Jako ciekawostke warto napisać, że póki co brak remisu na tym turnieju!