>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata u20 - Turcja 2013 (21.06. - 13.07.)

Status
Zamknięty.
skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Francja vs Uzbekistan 1.40

Zgadzam się z typowaniem kolegi powyżej, aczkolwiek nie zgodzę się z tym, że Francja gra słaby turniej. Świetny mecz z Ghaną i z Turcją, trochę gorzej z USA, ale widać, że mają potencjał. Jest Pogba, jest Sanogo i Francuzi powinni spokojnie wygrać. Jako, że w 1/8 nie takie cuda się działy to polecam w miarę spokojnie zagrać samą &quot;1&quot; na dostawkę, bo i tak niezłym kursie.

Co do rywali to waleczne chłopaki i Ćwierćfinał jest i tak wielkim sukcesem, ale pewnego pułapu nie przeskoczą. Dużo szczęścia już w poprzedniej fazie, bo gdyby nie czerwona kartka dla Greków i karny Uzbekistanu przy stanie 1:1 to jestem zdania, że to jednak Grecja by grała dalej, ale woli walki odmówić im nie można.

Nie zmienia to faktu, że w moim odczuciu Francja to murowany faworyt.

-----------------------------------------------------------------------
Urugway vs Hiszpania raczej bym nie grał co do wyniku. Co najwyżej na bramki. Urusi z meczu na mecz podobają mi się co raz to bardziej, a Hiszpanie jak dotąd nie podobali mi się w meczu żadnym, chociaż widać, że grać w piłkę potrafią. Są faworytem, ale kurs w okolicach 1.60 mnie zdecydowanie nie satysfakcjonuje ????

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
6.07. 20:00
Urugwaj - Hiszpania Urugwaj dnb @4.8 4/10 marathon

Wysoki kurs patrząc na to co prezentuje Hiszpania od początku mistrzostw. Urugwaj może napsuć krwi o wiele bardziej niż Meksyk, ma znacznie więcej do zaprezentowania w ofensywie i mimo wszystko jest o wiele bardziej konsekwentny w defensywie. Każdy kto śledzi mistrzostwa widział jak Hiszpania była bezradna z Meksykiem, klepała piłkę i klepała i totalnie nic z tego nie wychodziło. Idę o zakład, że jeśli nie padłaby ta kuriozalna bramka w 74 minucie to Hiszpanii by tu dzisiaj nie było. Urugwaj zaczął mistrzostwa porażką z Chorwacją, ale z meczu na mecz gra coraz lepiej i dzisiaj będzie równorzędnym przeciwnikiem stąd wg mnie ogromne value po takim kursie.

Francji z Uzbekistanem nie ruszam, chociaż mocno kibicuję Azjatom.

Otrzymane punkty reputacji: +2
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Idę o zakład, że jeśli nie padłaby ta kuriozalna bramka w 74 minucie to Hiszpanii by tu dzisiaj nie było.
Hansa szanuję Cię za super robotę jaką wykonujesz tu i największą wiedzę na forum nt rozgrywek młodzieżowców, ale to co napisałeś to jakiś kabaret. Kuriozalna bramek? Z konia spadłeś? Kuriozalne to jest to co piszesz. Rzut rożny, przedłużenie z główki i zamknięcie akcji przy prawym słupku. Nie wiem czy w 100% były takie intencje, czy gościu strzelał czy przedłużał, ale tak się właśnie gra stałe fragmenty i pisanie, że to jest kuriozalna bramka to żart.

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Bardzo źle się wyraziłem. Nie chodziło mi o sposób zdobycia bramki przez Hiszpanów, a o zachowanie Meksyku. Do tej pory perfekcyjnie się bronili, a tu kuriozalny błąd w kryciu.
Zresztą drugi gol to też straszne frajerstwo Meksyku. Jak można było dać Hiszpanowi oddać ten strzał...

lipton_ 192

lipton_

Użytkownik
Urugwaj - Hiszpania
Typ: BTS - TAK
Kurs: 1,8
Analiza: Ćwierfinały czas zacząć, chyba jedna z najciekawszych par, nikt by się nie zdziwił jakby taki był półfinał czy nawet finał. Przejdźmy do rzeczy, obydwie drużyny prezentują bardzo ofensywny styl gry, Hiszpania piękny dla oka oczywiście + młodość, nieraz wygląda to niesamowicie, zaś Urugwaj jak to od pokoleń, może nie piękny ale skuteczny i to jest ważne. Buki znacznie wskazują na Hiszpanów, też kieruje się raczej ku nim, ale czy piłkarze z Ameryki Południowej tak łatwo odpuszczą? Na pewno nie, na takim turnieju każdy chce się pokazać, każdy zawodnik gra na 100% swoich możliwości, nie ma odpuszczonych piłek. Hiszpania pewnie jak strzeli bramke, będzie chciała utrzymać wynik, co ich może zgubić. Przypadkowy rzut wolny czy rożny, głupia bramka - to urugwajczycy umieją robić. Myślę, że BTS jak najbardziej prawdopodobny.

malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Francja(-1,5 gola) - Uzbekistan 1 2.14 12bet/dafabet ✅ 4:0
Pierwsze spotkanie ćwierćfinałowe mistrzostw świata do lat 20 rozgrywanych w Turcji, w którym zmierzą się Francja i Uzbekistan. Według mnie zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Francja, zespół mocny fizycznie, który ma szansę na medal w tym turnieju. Jeśli chodzi o Uzbeków to osiągnęli tu spory sukces, wyszli z grupy wygrywając 3:0 z Nową Zelandią, remisując z Chorwacją 1:1 i przegrywając 0:4 z Urugwajem. Grupę mieli średnio mocną, wyjście z grupy to nie był wielki problem Nowa Zelandia to jeden z dwóch najsłabszych zespołów na tych mistrzostwach. Prawdziwą niespodzianką jest ogranie w 1/8 finału Greków, uśmiechnęło się trochę do nich szczęście, grali z przewagą zawodnika przez pół godziny i osiągnęli wspaniały sukces ogrywając ich 3:1. Francja miała dużo cięższą grupę, w której ograli 3:1 Ghanę, zremisowali 1:1 z USA i przegrali 1:2 z Hiszpanią. Zawiedli zwłaszcza w meczu z USA kiedy to nie potrafili utrzymać prowadzenia i stracili niespodziewanie dwa punkty. Jest to jednak silny zespół na czele z takimi piłkarzami jak Kondogbia i Sanogo, pokazali swą siłę w meczu 1/8 finału z Turkami ogrywając ich pewnie 4:1. Francuzi dziś zapewne to oni będą prowadzić grę a Uzbecy skupią się na kontrach, nie daję im większych szans w walce z silnymi fizycznie graczami trójkolorowych. Uzbecy to zespół złożony z zawodników grających tylko i wyłącznie we własnej Ojczyźnie, we wcześniejszych spotkaniach grali prawie jednakowym składem, a dziś nie wypada z tego składu aż trzech zawodników, dwóch zawieszonych obrońców: Borbourbek Yuldashov i Sardor Rakhmanov oraz kontuzjowany pomocnik Jamshid Iskanderov. Francja mogła pozwolić sobie na większe rotowanie składem, mają szerszy bardziej wyrównany skład, moim zdaniem są zdecydowanym faworytem, powinni pewnie wygrać to spotkanie, stawiam na wynik 2:0 lub 3:0.
co do drugiego spotkania nie polecam grania Hiszpanów, widziałem ich na tym turnieju i jakoś nie przekonują, podają podają podają i tak se podają i nie wiele z tego wynika. Dopisywało Hiszpanom szczęście już nie raz w tym turnieju i wygrali wszystkie spotkania, nie są tak mocni jak wskazują na to wyniki i kursy.

Otrzymane punkty reputacji: +7
lukasz80 88

lukasz80

Użytkownik
Urugwaj - Hiszpania Typ -2 @1,67@ STS ⛔ 0-0
Nie zgodzę sie z Hansą i uważam ,że w półfinale zobaczymy Hiszpanów.
Faktem jest,że nie mieli łatwej przeprawy z Meksykiem i mieli trochę szczęścia przy drugiej bramce,lecz obiektywnie trzeba przyznać mimo straconej bramki na początku spotkania która miała wpływ na grę potrafiła odwrócić losy meczu.Na pochwały zasługuje też trener Hiszpanów,który nie bał się zdjąć z boiska gwiazdy a jednocześnie największego hamulcowego w tym meczu Deulofeu.Szybkie zmiany,pokazały,że nie interesuje go dogrywka tylko chce wygrać w regulaminowym czasie.Natomiast Urugwaj w meczach grupowych nie zachwycał,pierwsze dwa mecze bardzo słabe,dopiero z Uzbekistanem trochę lepiej to wyglądało.Meczu z Nigerią nie widziałem ale patrząc na statystyki stwierdzić można,że mecz był wyrównany.

Niestety typ nie wszedł,myślałem,że po ostatnim beznadziejnym meczu Deulofeu dzisiaj zobaczymy Suareza,szkoda bo dzisiaj kolejny kiepski mecz piłkarza Barcelony.

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Francja - Uzbekistan over 2,5 @1,57 ✅
W meczach Uzbeków warto szukać tych overów, bo to jedna z bardziej ofensywnych reprezentacji. Nie najlepsze warunki fizyczne odbijają sobie w przyjemnej dla oka, technicznej grze. Potrafią formować akcję w szybki i skuteczny sposób, doskonale czują się w grze na małej przestrzeni. Ofensywa jest konikiem zespołu azjatyckiego, to na niej opierają swoją grę w tym turnieju. Potrafią zdobyć wiele goli w meczu (jak z Grecją i Nową Zelandią) a potrafią też dużo stracić (jak z Urugwajem) gdyż obrona nie wygląda aż tak dobrze. Obrona, która zmierzy się z jedną z najlepszych reprezentacji tego turnieju, czyli Francją. Francuzi potencjał ofensywny także mają niczego sobie. Przede wszystkim duet w środku pola Pogba - Kondogbia którzy sami potrafią tworzyć przewagę na boisku, a w polu karnym skuteczny Yaya Sanogo. Na co jeszcze liczę w kontekście overa, to stałe fragmenty gry. Francuzi mają ogromną przewagę wzrostu i siły - większość z nich jest pochodzenia Afrykańskiego. Sarr - 196 cm, Zouma - 187 cm, Pogba - 189 cm, Sanogo - 191 cm, Kondogbia - 188 cm, przy rzutach rożnych i wolnych to wygląda kosmicznie przy niewielkich Uzbekach. Liczę więc że stałe fragmenty przyniosą Francji jakieś gole, zresztą nawet poza nimi Trójkolorowi gole zdobywać potrafią, i liczę że pokryją over.

Otrzymane punkty reputacji: +1
daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Urugwaj - Hiszpania X @3,80 ✅
Gram to delikatnie, bo ryzyko jest spore, ale tak podpowiada mi intuicja. A tą intuicję popieram kilkoma faktami. Przede wszystkim poziom gry Hiszpanów zdaje się maleć z meczu na mecz. Zaczęli z bardzo wysokiego C, efektownie gromiąc USA. Następnie wymęczyli zwycięstwo z Ghaną, a na zakończenie grupy wygrali z mającą słaby dzień Francją. Jak jeszcze gra La Rochity układała się w miarę w tych dwóch meczach, tak mecz z Meksykiem był zdecydowanie najgorszym występem. Wygrali po dwóch golach w ostatnim kwadransie meczu, w tym decydującym golu już w doliczonym czasie gry, lecz ich gra pozostawiała wiele do życzenia, zwłaszcza w pierwszej połowie. Natomiast Urugwajczycy mogą się podobać. Pierwszy mecz przegrali z genialnie broniącą się Chorwacją, co im na pewno ujmy nie przynosi zwłaszcza że dominowali nad meczem, i zabrakło im nieco szczęścia. Następnie spokojnie wypunktowali Nową Zelandię, rozgromili Uzbekistan, i w 1/8 bez większego trudu ograli Nigerię. W przeciwieństwie do Hiszpanów, ich gra zdaje się poprawiać z meczu na mecz. Bardzo dobrze wygląda napastnik Nicolas Lopez, na codzień zawodnik Romy. O personaliach Hiszpanów nie trzeba się zbytnio rozpisywać, Gerarda Deulofeu i Jese Rodrigueza zna chyba każdy, ja od siebie jeszcze zwrócę uwagę na Denisa Suareza, który imponuje mi płynnością w grze i spokojem w rozprowadzaniu piłki.
W każdym razie, obniżająca loty Hiszpania kontra czyniący postępy Urugwaj. Faworytem mimo wszystko La Rochita, ale myślę że Urugwajczycy tanio skóry nie sprzedadzą, i być może uda im się doprowadzić do dogrywki.

Otrzymane punkty reputacji: +8
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Kurcze typ że Francja strzeli w obydwu połowach wszedł gładko ale że Hiszpania nie odpowiedziała golem? ;/
I tak by ci typ nie wszedł, nawet jak by odpowiedziała, bo przecież liczy się wyłącznie regulaminowy czas (0:0). A tak na marginesie to przez Barcelonę w LM, Hiszpanię w Pucharze Konf i dzisiaj w U20 straciłem przez nich sporo kasy. Tak to jest jak się zaczyna komuś kibicować, ale nigdy więcej... I jedyne z czego się cieszę, to to, że nic już nie kombinowałem z nimi w dogrywce i, że przepierd... te mistrzostwa bo się należało. Drużyna złożona z zawodników grających w primera division przegrywa z Urugwajem, zresztą na tych mistrzostwach znacznie było więcej takich ciekawostek, spójrzmy na poprzednią stronę (Portugalia przegrywa z Ghaną !!!, a Kolumbia z Koreą - to już bardziej), żaden typ nie wszedł, bo każdy z faworytów odpadał. Co do dzisiejszego meczu mieli parę okazji, ale żadnych nie wykorzystali. Często nie rozumieli się między sobą, a przede wszystkim to w mojej ocenie nie dawali z siebie wszystkiego, grali na zasadzie a jakoś może się uda jak Barcelona z Milanem w 1 meczu, a ten komentator na Eurosporcie - Pan trener się nad nimi rozpływał. Nie mogłem go już prostu słuchać i przełączyłem się na angielki komentarz. Sorki za te trochę offtopicowe wynurzenia, ale chociaż mi trochę ulżyło.

malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
stało się to co musiało się stać, Hiszpanie może jakby wcześniej nie mieli tyle szczęścia i stracili punkty na co bez dwóch zdań zasługiwali przejrzeli by na oczy że wcale nie są tacy super fenomenalni, a tak stało się wczoraj to co przewidywałem, już na ćwierćfinale zakończyli swój udział w turnieju, dla mnie to nie jest duża niespodzianka, zresztą prócz tego co prezentowali podczas turnieju (wyniki dużo lepsze od gry) można spojrzeć w statystyki, w tej kategorii wiekowej dwa ostatnie turnieje bardzo podobne, dobre występy w grupie a potem w prawdziwej walce gdzie przegrywający odpada szybki zjazd do bazy. Dobrze że się tak stało, może w końcu zejdą na ziemię ????

L 28

leonturkoglu

Użytkownik
Dzięki Bogu ze juz La Furia Roja jedzie do domu,pan Strejlau pewnie nie może przez to spać,nam daje możliwość zagrania ciekawego typu,mianowicie:
Francja wygra MŚ U-20 (kursów na razie nie widać, ale 1,6 wezmę z radością)
Nie wyobrażam sobie innej pary finałowej niż FRA-URU(jeśli ktoś znajdzie taki zakład niech podeśle)
Francuzi trochę grali w kratkę w FG , zwycięstwo porazka i remis. Faza pucharowa to dwie demolki i 8:1 w bramkach (szczególnie robi wrażenie mecz z gospodarzem).Francuzi przystąpią do meczu półfinałowego mając dzień odpoczynku więcej niż Ghana/Chile, w tej fazie turnieju to spory handicap. Ghane pokonali w meczu otwarcia 3:1 więc zaliczka psychologiczna jest ????
Czekam na kursy dwóch powyższych zdarzeń, póki co typy na dziś:
Ghana- Chile awans 1 (1,91)
Gram przeciwko bukom. Ghana rozkręca się z meczu na mecz. Po porażce z FRA i minimalnej z ESP( nie wiem jak mogli w tym meczu nie wbić choćby gola) rozbili USA 4:1. W fazie pucharowej 3:2 z Portugalią, ładnie się podnieśli w końcówce i wbili 2 gole.
Irak- Korea pld
klasyczny no-bet ????
najpewniejszy wynik to remis, ale pewniaki często zawodzą ????
w 6 / 8 spotkaniach z udziałem tych drużyn padał BTS, może uderzę w ten deseń po kursie 1,8.
Czekam na opinie i dyskusje ????

solara 38

solara

Użytkownik
Zgadzam się z kolegą wyżej - Francja wygra ten turniej, a bet365 za taki zakład oferuje nam 1.83! Dla mnie to jest rewelacyjny kurs i zagram to na pewno grubo zgodnie z moimi zalozeniami ;).

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Ghana - Chile 1 (Awans) @1,95 ✅
Nie do końca rozumiem czemu bukmacherzy za faworytów uznali Chile. Moim zdaniem większe szanse na awans ma Ghana, i gram na nich po atrakcyjnym kursie.
Zacznę może od tego jak na papierze prezentują się obie kadry. W Ghanie paradoksalnie brak wielkich gwiazd i nazwisk. Paradoksalnie, bo zazwyczaj Afrykańskie reprezentacje złożone są właśnie z gwiazdorów, którzy nie potrafią ze sobą współpracować. Natomiast w tej ekipie Ghany widać ducha, kolektyw i współpracę na boisku. Przejawia się to choćby w wynikach (o których więcej powiem później). Za gwiazdę w tej ekipie można uznać tylko Richmonda Boakye, pozostali albo grają nadal w Afryce, albo dopiero zaczynają się szkolić w Europie.
Bliźniaczo wygląda sprawa po stronie Chile. Gros piłkarzy gra w krajowych klubach, a jedynie trzech szkoli się w uznanych klubach Europejskich - są to Bryan Rabello, Cristian Cuevas i Angelo Henriquez.
Wiadomo jednak, że to właśnie ten turniej ma kreować gwiazdy. Poza wymienionymi wyżej piłkarzami, zwrócić moją uwagę i trafić do prywatnego notesu udało się Frankowi Acheampongowi i Kennedy&#39;emu Ahia z Ghany, oraz Nicolasowi Castillo i Sebastianowi Martinezowi z Chile. Wydaje się więc że obie ekipy potencjał mają podobny.
Za to jak wygląda ich gra tutaj. Ghańczycy notują regularny progres z meczu na mecz. Turniej zaczęli fatalnie, od zdecydowanej porażki z Francją. Młodzi Ghańczycy jednak nie załamali się (duch drużyny o którym wspominałem), nie załamali sie także po drugim meczu, gdy po naprawdę dzielnej walce ulegli faworyzowanym Hiszpanom zaledwie jednym golem. Dalej było już dużo lepiej, gromiąc USA zapewnili sobie awans z grupy, a w 1/8 po fantastycznym meczu z obu stron wyeliminowali wielkiego faworyta - Portugalię z Brumą na czele. Z meczu na mecz ich gra wygląda lepiej, wyglądają na drużynę zorganizowaną i bardzo silną w ofensywie.
Natomiast Chile trafiło do moim zdaniem najsłabszej grupy, i nie potrafiło jej wygrać. Mało tego, dużo nie brakło a z niej by nie wyszli. Po nieco szczęśliwym zwycięstwie z Egiptem, w następnej grze w bardzo słabym stylu zremisowali z Anglią. Lwy Albiony w tamtym meczu całkowicie dominowały, a punkt Chilijczykom zapewnił sędzia dyktując bardzo problematyczny rzut karny. Rozgrywki grupowe zwieńczyła porażka z Irakiem.
W 1/8 zagrali nieco lepiej pokonując solidną Chorwację, ale nadal nie był to poziom jakiego można byłoby oczekiwać od drużyny Chile, biorąc pod uwagę ich szkolenie młodzieży.
Na fali wydaje się być Ghana, prezentują się lepiej, i myślę że dzisiaj przemogą i awansują do półfinału.

Otrzymane punkty reputacji: +2
L 28

leonturkoglu

Użytkownik
półfinały dopiero w środe ale już łapie kursy mianowicie:
Francja -Ghana 1
1,58
Ghana po heroicznym boju z Chile i meczu co najmniej dekady melduje sie w SF poważnie osłabiona.Kilku podstawowych graczy pauzuje za nadmiar kartoników. Licze ze Francuzi otworza wynik w pierwszej połowie i pozniej spokojnie będą kontrolować przebieg spotkania.
Urugwaj - Irak 1 1,65
Ok może szczęśliwie ale jednak odprawili Hiszpanów( z graczami Realu Sevilii Barcy Atletico..) i grają dalej. Przez 120 minut nie dali wbić sobie gola, mowa tu oczywiście o Urusach ???? Irak wyrósł już na czarnego konia tych mistrzostw, do tej pory bez porażki.
Spotkają się zespoły złożone z zawodników rodzimej ligi (Irak) i Urugwaj ( piłkarze z Ameryki Płd ale również Romy, PSV, Atletico M.).
Spróbuje za większa kasę pograć awans Francji i Urugwaju po łącznym kursie 1,715.
Nieco mniej groszy włoże w w handi 0:1-Francja już ograła Ghanę 3:1 w grupie, a Urugwaj po prostu czuję,typ dla odwaznych ale 2,65 warto przyjąć za parę dyszek. Piszcie Wasze opinie odnośnie półfinałów.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Francja U20 v Ghana U20
Francja U20 AH: -1.0 kurs: 1,90 buk: Bet365 ZWROT (edit po meczu: no Francuzi chyba zlekceważyli przeciwnika)
W zasadzie to tylko Hansa zna się bardzo dobrze na tych U20, a ja swoje typy opieram wyłącznie na tym co dotąd widziałem. Francja typowana na zwycięzcę turnieju przechodzi bezbłędnie przez te mistrzostwa wygrywając wysoko. Nie zadowalają się jedną bramką. Ghana ograła Portugalię, ale w moim odczuciu nie dlatego, że była taka silna, tylko Portugalia taka słaba. To wszystko pozwala mi przypuszczać, że Francja gładko wygra. Oby tylko nie było właśnie potknięcia teraz i np dogrywki.
Uruguay U20 vs Iraq U20
Uruguay U20 kurs: 1,833 buk: Pinnacle ⛔ (edit po meczu: oglądając to spotkanie cały czas zastanawiałem się co czuje Hansa, który miał pograne zwycięstwo Urugwaju w całym turnieju. Jak dla mnie z taką grą nie pokonają Francji. Przyznaję, że Irakowi się fartnęło z bramką, ale linie obrony mieli przyzwoicie poustawiane. Tym nie mniej ilość zmarnowanych okazji i te lekkie podania w stronę bramki przeciwnika zamiast strzałów to było straszne. A jak by powiedział Pan trener Strejlau z Eurosportu, którego zresztą nie jestem w stanie słuchać, - Ci młodzi chłopcy powinni być pełni wigoru i energii, NIE BYLI...)
Pogromca beznadziejnej Hiszpanii gra z niespodzianką tych mistrzostw Irakiem. Wierzę, że nie będą chcieli znowu przechodzić przez dogrywkę i o ile strategia defensywna z Hiszpanią była uzasadniona to teraz będą chcieli rozstrzygnąć kwestię awansu w czasie regulaminowym.
Jak ktoś ma inne zdanie to chętnie wysłucham krytyki, bo mój początek z rozgrywkami U20 był fatalny i przyznaję, że nie mam gruntownej wiedzy na temat tych zespołów U20. Stawiam znowu na faworytów, ale te mistrzostwa udowodniły, że faworyci bardzo często odpadali. Może jeszcze asekuracyjnie zagram na jakieś duże handi w stronę Iraku np +2 lub +1 i tak samo z Francją.

S 202

szymontom

Użytkownik
Dyscyplina.Piłka Nożna - Międzynarodowe - U20 Mistrzostwa Świata
Spotkanie.Francja U20 - Ghana U20
Typ.1
Kurs.1,50
Bukmacher.William Hill
Data.10.07.2013 g.17.00
Analiza.
Dziasiaj spotkania polfinalowe MS U-20 i mecz pomiedzy zespolami Francja U20 - Ghana U20-czyli te ekipy zagraja na tych mistrzostwach po raz drugi ze soba... Bukmacherzy jako faworyta wskazuja ekipe Francji i ja w zupelnosci sie z tym zgadzam.Co prawda na tych mistrzostwach bylo wiele niespodzianek,ale Francuzi z meczu na mecz graja coraz lepiej.W grupie przegrali z Hiszpania 2-1,zremisowali z USA 1-1 i pokonali wlasnie Ghane 3-1...W tym meczu wyrownana byla tylko pierwsza polowa(0-0) a potem Francuzi zbili rywala 3-0 tracac bramke w 85 minucie...Nastepnie Francja w 1/8 pokonala gospodarzy Turcje 4-1 a w 1/4 Uzbekistan 4-0...Natomiast Ghana w 1/8 pokonala Portugalie 3-2 i w 1/4 po dogrywce Chile 4-3...Tak wiec jak widac w obu meczach strasznie sie meczyli a w niedziele grali 120 minut z Chile.Widac,ze Francja rozkreca sie z meczu na mecz i dobrze przygotowani sa pod wzgledem kondycyjnym.W dodatku na korzysc Francji robia roznice tacy zawodnicy jak Yaya Sanogo(4 gole),Jean Christophe Bahebeck (2 gole) czy Geoffrey Kondogbia (2 trafienia).Tak wiec wszystko wskazuje na to,ze Francuzi powtorza wynik z meczu grupowego...Dla odwaznych typ z handi...Polecam

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
10.07. 17:00
Francja - Ghana Ghana awans @4 2/10 bwin, unibet

Nie przeceniamy czasem Francji? W grupie nie grała jakoś rewelacyjnie, ot solidnie. Drabinka trafiła jej się wymarzona, dramatycznie słaba Turcja i Uzbekistan. Psim obowiązkiem był w takiej sytuacji awans do półfinału. A tu pierwszy poważny przeciwnik - Ghana. Owszem, w grupie Francja wygrała 3-1, ale to będzie zupełnie inne spotkanie. Od meczu z USA dającego awans z 3 miejsca Ghana weszła na wyższy poziom, wróciła skuteczność i szczęście. Ta bramka na 4-3 z Chile to :] Pewnie, Ghana ma w nogach dwie ciężkie przeprawy, ale perspektywa finału wg mnie powinna wyzwolić dodatkowe siły. Kluczem jest koncentracja, dwa razy z rzędu Ghana traciła drugiego gola krótko po stracie pierwszego. Jestem pewien, że trener ich na to uczulił, bo dzisiaj takie coś nie przejdzie. Widzę lekkie value po stronie Ghany.

10.07. 20:00
Irak - Urugwaj Urugwaj @1.82 4/10 tobet

Miałem nie grać, bo i tak mam Urugwaj na długoterminówce, ale kurs jest świetny. Nie wiem co dzisiaj musiałoby się stać, żeby Urusi przegrali awans do finału. Fart Iraku musi się w końcu skończyć. On już powinien z Paragwajem odpaść, bo to co marnowali rywale w dogrywce to woła o pomstę do nieba. Cudowny sen Irakijczyków trwa, ale no ludzie, każda ich bramka to przypadek albo podarunek od rywali. Elementarne braki w obronie, krycie przy stałych fragmentach słabe. Gdyby Korea nie zawaliła karnych po całości to ta piękna bramka w doliczonym czasie dogrywki byłaby po prostu ręką sprawiedliwości. Ale dla Urugwaju dobrze, miał więcej czasu na regenerację po świetnym meczu z Hiszpanią, Irak ma w nogach dwie dogrywki i karne. Koniec tego dobrego ;)

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Francja - Ghana
Chyba pierwszy raz od początku mistrzostw nie zgadzam się z Hansą. Moim zdaniem w tym meczu nie ma co się doszukiwać niespodzianki. Francja to najlepsza drużyna na tych mistrzostwach - co do tego chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości. Dramatycznie słaba drabinka? Turcja która rozgrywa turniej u siebie odprawiona czwórką, Uzbekistan odprawiony czwórką. Wiele można powiedzieć o sympatycznych Uzbekach, ale nie to że są dramatycznie słabi. Jeden fatalny mecz z Urugwajem nie powinien rzutować na ich postawę w turnieju. Rozklepali Nową Zelandię jak Pan Bóg przykazał, w meczu z Chorwacją też dominowali od pierwszej do ostatniej minuty. Udało im się też pokonać solidną Grecję, i zatrzymali się na ćwierćfinale. Wcale nie uważam żeby to była pierwsza lepsza zbieranina.
Francuzi dominują na polu indywidualności - przede wszystkim rozgrywający fantastyczny turniej Kondogbia. Pogba dający grze polotu, skuteczny Sanogo w ataku Bahebeck na skrzydle i solidna obrona z Digne i Zoumą na czele. Ta mocna ofensywa zagra dzisiaj na grającą bardzo wesoło defensywę Ghany tracącą średnio 2 gole na mecz.
Głównym atutem Ghany do tej pory była przewaga fizyczna nad rywalami, i niesamowity Acheampong na skrzydle. Jednak pamiętajmy, dzisiaj ten zawodnik zagra na równie znakomitego defensora - Dimitriego Folquiera. Tak znakomitego bocznego obrońcy na przeciw siebie jeszcze Acheampong nie miał. Atut przygotowania fizycznego też jest neutralizowany, gdyż gros Francuzów ma korzenie Afrykańskie, i ani siłą, ani wytrzymałością absolutnie nie odbiegają od swoich Ghańskich kolegów. Przewyższają ich za to umiejętnościami technicznymi, kulturą i organizacją gry, sprawniej rozgrywają piłką.
Ghańczycy już dokonali jednej niespodzianki eliminując Portugalię, myślę że właśnie dlatego Francuzi nie zlekceważą rywali.
Należy pamiętać że Ghana ma za sobą bardzo ciężki mecz z Chile, gdzie musieli się niemiłosiernie nabiegać przez 120 minut. Francuzi spokojnie w tym czasie odpoczywali - swój mecz grali dzień wcześniej i nie przemęczyli się zbytnio. Ponadto, Ghańczycy stracili dwóch podstawowych zawodników pauzujących za kartki. Zresztą te ekipy już ze sobą grały w grupie, i bez cienia wątpliwości zwyciężyli Francuzi, dominując na boisku od pierwszej do ostatniej minuty. Perspektywa finału na pewno działa na wyobraźnie Ghańczyków, ale to samo też dotyczy drugiej strony ???? Ja nie widzę value po stronie Ghany, wolę zainwestować w faworytów, którzy powinni odprawić rywali sporawą ilością goli.
Francja @1,42 ✅
HT/FT 1/1 @2,05 ✅
over 2,5 @1,50 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom