>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata PDC 2025 (15.12.2024-03.01.2025)

L 2,3M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Michael van Gerwen - Callan Rydz
Typ: Michael van Gerwen wygra
Kurs: 1.44

Tym razem nieco skromniejszy kurs pod lupę i w sumie też nie jakiś pewniak ala "bukmacherzy go nienawidzą!". Van Gerwen nie jest w swoim prime i aktualnie daleko do tej formy, którą swego czasu błyszczał, ale z rundy na rundy wygląda to coraz lepiej i już ostatni mecz ze Szwedem to m. in. najwyższa z dotychczasowych średnich (ponad 100), w dodatku przeciętne, ale nadal nienajgorsze zerowania podwójnych (13/28). Taka forma najpewniej nie wystarczyłaby na Littlera czy Wrighta, ale myslę że na Rydza jak najbardziej. Sam Rydz kształtuje się na czarnego konia turnieju, ale myslę że najtrudniejszą przeszkodą będzie dla niego właśnie Holender i może uda mu się wyrwać 2-3 sety, ale ostatecznie to MvG będzie górą.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1270
kacper091097 277,2K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
MY BET: L. Littler wygra z handicapem -1.5 + L. Littler więcej 180tek + L. Littler najwyższy checkout poniżej 149.5 @1.8 Betfan
Wydaje się, że Littler powinien ponownie zrobić show. Nie ma mowy o mówieniu o jakiejś większej presji, bo Luke mimo młodego wieku grał już przecież w finale MŚ. Po prostu gra swoje i gra na wysokich wartościach może poza checkoutami, bo jego najwyższy CO w turnieju nie jest imponujący (114). Jeśli chodzi o maxy to nie powinno być problemu, bo każdego rywala ogrywał o kilka maxów, a Aspinall nie jest jakiś wybitny (36-15 dla Littlera na tym turnieju). Co prawda Littler zagrał nieco więcej setów, ale przewaga jest przeogromna i mówi sama za siebie. Aspinall, pomimo tego, że wydaje się, iż się rozkręca na MŚ to robi to zbyt powoli, żeby być branym na poważnie przed meczem z nastolatkiem. Littler nie powinien tu zanotować "wpadki" takiej jak ostatni decydujący set z Joyce, który wzniósł się wczoraj na wyżyny, które mogą być nieosiągalne dla Nathana.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +504
ziroxxx 1,1M

ziroxxx

Znawca - Piłka nożna
MVG - Rydz, over 19,5 180-tek @ 2.20 Betfan

Analiza:
Liczę na długie spotkanie co najmniej 7 setowe. MVG słynie z robienia wielu maxów, w tym turnieju z podziałem na fazy - średnie maxów na leg:
1/32 - 0,42 max/leg
1/16 - 0,42 max/leg
1/8 - 0,3 max/leg

Rydz natomiast złapał formę i prezentuje się bardzo dobrze i na dystansie w maxach jak i na podwójnych z wyjątkiem spotkania z Schindlerem. Poniżej statystyki maxów na legi:
1/64 - 0,28 max/leg
1/32 - 0,25 max/leg
1/16 - 0,5 max/leg
1/8 - 0,43 max/leg

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2198
vsky 52,7K

vsky

Użytkownik
Michael van Gerwen - Callan Rydz
Najwyższy checkout w meczu - MvG
@1.80, Betfan

Rydz nie słynie z wysokich zamków, w tym turnieju jego najwyższy c/o to 112. Natomiast van Gerwen w wysokich checkoutach jest zdecydowanie w topce, a w tych mistrzostwach kończył już m.in. 149. Typ trochę intuicyjny, bo wiele się może zdarzyć, ale widzę duże szanse na wygraną.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2198
SolarisPL 111,9K

SolarisPL

Użytkownik
Chris Dobey vs. Gerwyn Price
Price wygra & więcej 180tek @4.50 STS ⛔

Ja rozumiem, że Dobey dotychczas w turnieju deklasuje Gezzy’ego pod względem rzuconych maxów w swoich meczach, ale w mojej opinii to jest jakiś szalony kurs. Doświadczenie po stronie Icemana, który jak wiadomo posiada już ten najcenniejszy puchar w swojej gablocie. Psycha widać, że po ostatnich dłuższych perturbacjach, trochę wróciła na właściwe tory. Warto dodać, że ostatnie 8 pojedynków między nimi to 8 zwycięstw Price’a.
Faworytem do zwycięstwa jest tu dla mnie wyraźnie Walijczyk, liczę, że pójdzie za tym dobra dyspozycja na punktacji i uda się również dorzucić sporo 180tek.

Ostatnia edycja:
m0neymaker777 16K

m0neymaker777

Użytkownik
Chris Dobey vs. Gerwyn Price
Dobey wygra & więcej 180tek @2.35
Superbet

Moim faworytem tego starcia jest Chris Dobey choć wiem że spotkanie może być na styku, długie i decydować mogą detale. Na początku przede wszystkim trzeba pamiętać o fatalnej serii meczów h2h Chrisa Dobeya przeciwko Priceowi, ale jak przyjrzeć się statystykom Gerwyna Pricea to zauważyć można że gra on bardzo, bardzo stabilnie. Jego średnie to odpowiednio 91, 92 i 92. Skuteczność na podwójnych również zbliżona 39%, 31% oraz 36%. Imponująca powtarzalność i widocznie na tyle teraz go stać, ale ja myślę że na tym etapie rozgrywek trzeba trochę więcej i mam nadzieję że Dobey go ogra. Żeby nie było Dobey nie prezentuje się wiele lepiej ale na mnie on zrobił jakby większe wrażenie. Chris lepiej punktuje ale jest mniej stabilny na podwójnych, jeśli na kończeniach nie wpadnie dziś w większe dziury to powinien odprawić Gerwyna z kwitkiem. Średnia ilość rzuconych 180tek na lega przez Chrisa w tym turnieju to: 0,42, 0,37 i 0,31, a Walijczyka 0,09, 0,35 oraz 0,21. Raz w tym turnieju w meczu przeciwko Cullenowi Price się odpalił i rzucił 13 maksów (ale było to bardzo dlugie spotkanie- 37 legów), a w pozostałych meczach było widocznie gorzej. Mam nadzieję że te turniejowe zależności będą dalej miały miejsce i dzięki lepszemu punktowaniu na potrójnej 20 Chris Dobey będzie wcześniej dochodził do podwójnych, wygra mecz i przy tym rzuci więcej 180tek i przede wszystkim mam nadzieję że głowa Dobey "dojedzie".

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3016
hiro 106,1K

hiro

Użytkownik
Michael van Gerwen v Callan Rydz
Typ: MVG @ 1,52 iforbet 5-3

Rozumiem, że Rydz zagrał 2 świetne mecze (107 i 105), ale to dla mnie nadal tylko "średniak" Rydz. Obecność MVG paraliżuje wielu zawodników i wierzę, że tak samo będzie tym razem. Rydz nie jest tytanem mentalnym, a takim niewątpliwie jest MVG. Wierzę również, że Michael nauczył się rok temu, że na tym etapie profesjonalizmu powinien zadbać o odpowiednią dietę - jego sponsor zapewnia mu prywatnego kucharza. I że nie popełni błędu sprzed roku, gdy świętował nowy rok "na mieście", po czym zatruł się i miał problemy zdrowotne.
Michael uwielbia format setowy, to jeden z tych zawodników, który wie co należy robić we właściwych momentach. Jestem spokojny o jego wygraną, kurs jest atrakcyjny. Spodziewam się łatwej wygranej Holendra 5-1.

Luke Littler v Nathan Aspinall
Typ: Aspinall +3,5 seta @ 1,57 iforbet 5-2

Patrząc na same średnie można spodziewać się wysokiej wygranej Littlera.
Luke: 100, 97 i 103
Nathan: 88, 92, 94
Tylko, że rywale Aspinalla w ogóle nie dojeżdżali na mecz. Najpierw słaby Gates (83), potem nijaki Gilding (86), a na koniec beznadziejny Pietreczko (78). Uważam, że Aspinall ma jeszcze sporą rezerwę. A żeby wygrać zaledwie 2 sety wcale dużo nie potrzeba. Nawet grając seta poniżej 90 punktów można go wygrać, wystarczy trzymać swoje legi. Dla mnie jest to atrakcyjny kurs, spodziewałem się 1,30.

Typ: Luke Littler powyżej 12,5 maksa @ 1,45 iforbet 15
Littler rzucił:
maksysetylegi
10416
12521
14730
co daje 0,53 maksa w legu.
Przyjmując, że zagrają 7 setów po 4 legi każdy, mamy 28 legów czyli przeliczając 15 maksów.
Naprawdę mocno liczę na Aspinalla, że postawi się młodszemu koledze. ASP jest walczakiem i nawet przy 0-4 powalczy.
Luke ma ogromną łatwość trafiania pola T20. Długi grot, cienki barrel, jest mnóstwo miejsca na kolejne 60.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1840
brodaty-zolw 82,6K

brodaty-zolw

Forum VIP
Nowy rok, nowy ja u Buka - taka mam nadzieje, bo poprzedni rok mocno boli portfel i liczę, że dzisiejszy dzień zmieni trochę podejście.

FEAFE9CD-2915-4D59-B416-BEFBF0648371.jpeg

Podrzucam wam swojego trebelka zrobionego z moich My Betow od betfan.

Littler do tej pory w jednym secie nie rzucił maxa. Mecz z ASP powinien być wyrównany ale inny niż ten z Joycem. W moim odczuciu będzie tutaj sporo maxow, a te 1.5 w stronę Littlera podoba mi się bardziej niż jakieś handi.

Mecz Dobeya z Pricem to dość duży znak zapytania, ponieważ do tej pory grają oni dość nierówno, ale na podobnym poziomie. Price zawsze słynął z wysokich zamków i do tej pory potwierdza to na tych MŚ. Póki co linia zagrana pokryta 3/3, a minimum 2 sety dla przegranego to typowa podbitka, bo mecz powinien być falowany i nierówny.

MVG zaczął moje typowanie darta 10 lat temu i może je zakończyć. Dziś wszystko w jego stronę. Podobny zakład mimo słabszej dyspozycji na 180s pokrył w starciu ze Szwedem. Rydz zagrał fenomenalnie z Dima i solidnie z Owenem gdzie się ślizgnął. Dziś wchodzi naprzeciw wielkiej zielonej maszyny, która może nie jest tak świetna jak w swoim Prime, ale na ten moment wyglada naprawdę bardzo solidnie. Dla mnie finał Littler-MVG to coś co musimy zobaczyć i tego się trzymam.

MVG 180s w każdym secie - 6/betfan

Spory kurs jak na fakt, że MVG rzucił maxa w każdym z dotychczasowych setów. Warto spróbować, nie sprawdzałem zagranicznych buków, ale na moje dużo za dużo.

9 lotka w meczu Littler-ASP - 13/STS

Obaj mieli po 6 perfekcyjnych w poprzedniej rundzie, obaj potrafią mocno punktować na t20, próbuje cały czas w meczu Littlera i kiedy jak nie dziś?

w każdym meczu dziś 180s w każdym secie - 5.72/superbet

Littler, MVG opisani wyżej - Dobey z Pricem to solidni zawodnicy na t20, a mecz Buntinga z Pita to wielka niewiadoma, ale obaj pokazali, że potrafią maxowac bardzo mocno.

Otrzymane punkty reputacji: +839
anzelmo 274,4K

anzelmo

Użytkownik
Nowy rok nowe nadzieje- każdy ma swoje zdanie przemyślenia podoba mi sie to co napisał brodaty jakże prawdziwe :p pod moim kontem ale mam troszkę inne zdanie .Wiadomo troszkę wróżenie z fusów jak po sylwestrze chłopaki wejdą w bardzo ważny moment mistrzostw

Michael van Gerwen v Callan Rydz bety Najwięcej 180 Rydz 1,78 Rydz win 2,6
szkoda.... Betclic Callan Rydz - średnia meczowa (95.5) over 1,75 etoto

Rydz gra tu bardzo dobrze 2 świetne spotkania 3 gorsze ale także wygrany mecz. Mental klucz ale ja jestem pewny ze MVG także będzie miał słabsze momenty dzisiaj i Rydz je spokojnie wykorzysta -klasa doświadczenie wiadomo Holender nawet jak gra średnio to moze nagle odpalić z czym dużym jakim big fisem ale Rydz jak na razie mocny na podwójnych 180 wchodzi MVG nie zawsze gra przez potrójne 20 jak nie idzie idzie na dolne sektory .Rydz wierze ze pokaże swój dart w praime to mogą i powinny być długie ćwierćfinały i w każdej parze będą emocje słabości przestrzelone duble .Mecz Price to pokazuje faworyci chyba tylko Litller jest taki mocniejszym pewniejszym betem reszta czas pokarze gra zobaczymy .Anglik pewnie będzie grał przeciwko publice takze bo Holender to jest jeden z ulubieńców. H2h dość równe po za tym ostatnim 0-6 dla MVG ale tu i teraz to jest inne granie Anglik z Owen mial 2-0 w plecy podniósł sie myślę ze dziś da rade i będzie niespodzianka.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1270
louisarmstrong 1,5M

louisarmstrong

Użytkownik
Peter Wright - Stephen Bunting
Kto więcej 180tek remis
kurs 11.00
3:2 Blizutko ale jeden zakład udało się zamknąć z 4krotnym przebiciem przy stanie 2:2 w maxach :)

Na razie w tym turnieju Write 18 maxów , Buting 19 hm blisko remisu
hm za drobne dla lepszego ogladania.

Ostatnia edycja:
vsky 52,7K

vsky

Użytkownik
Wright - Bunting
Najwyższy checkout w meczu - Wright
@1.96, Betfan

Mam wrażenie, że Wright może nie zagrać już tak genialnego meczu jak ostatnio, ale cały czas stać go na wysokie zamki. W tym aspekcie jest lepszy lub na tym samym poziomie co Bunting, a okazji powinien mieć sporo, jeżeli będzie odstawał na dystansie. Liczę, że Peter będzie skuteczny na kończących.

kacper091097 277,2K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Littler handicap -5,5 180-tek @1.82 Betfan
Na 20 setów Bunting rzucił 16 maxów na tym turnieju. Dla odmiany Littler tylko w 3 setach nie rzucił maxa, a łącznie w 23 setach rzucił ich 41 i jest w tym aspekcie jak najbardziej powtarzalny. Wczoraj Aspinall dojechał z maxami i ta linia byłaby niepokryta, ale w pozostałych meczach, mimo, że były grane tylko do 3 lub 4 setów Littler pokrywał linię. Półfinał będzie zapewne dłuższy niż ten z Aspinallem, a Bunting swoim średnim graniem na potrójnych w ćwierćfinale nie powinien rzucać 180-tek tak często jak Nathan.

Ostatnia edycja:
brodaty-zolw 82,6K

brodaty-zolw

Forum VIP

Littler handicap -5,5 180-tek @1.82 Betfan
Na 20 setów Bunting rzucił 16 maxów na tym turnieju. Dla odmiany Littler tylko w 2 setach nie rzucił maxa, a łącznie w 23 setach rzucił ich 41 i jest w tym aspekcie jak najbardziej powtarzalny. Wczoraj Aspinall dojechał z maxami i ta linia byłaby niepokryta, ale w pozostałych meczach, mimo, że były grane tylko do 3 lub 4 setów Littler pokrywał linię. Półfinał będzie zapewne dłuższy niż ten z Aspinallem, a Bunting swoim średnim graniem na potrójnych w ćwierćfinale nie powinien rzucać 180-tek tak często jak Nathan.
Nie rzucił w trzech jak coś m.in dziś w 1 secie gdzie skończył moja przygodę typera na jakiś czas XD

Typ super, tez bym polecał. MVG jutro raczej gładko i dostaniemy galaktyczny finał.

Otrzymane punkty reputacji: +315
Cabron 86,3K

Cabron

Użytkownik
Wczoraj załatwił mnie Price, bo cała reszta poszła zgodnie z planem.
Szkoda, ale próbujemy dalej.

Dzisiaj poszukam większych kursów, bo raczej.

Oczywiście diabełek Littler wygra + najwięcej Maxow & MVG do gry 1,88.

Jednak na dzisiaj mam dwa inne bety z wyższymi kursami, które są bardzo prawdopodobne

MVG vs Dobey
Wygra mecz i rzuci najwięcej maxów= NIKT 2,80 Superbet

Tak jak spodziewam się wygranej MVG, to nie przewiduje, żeby nawrzucal więcej maxów, niż Dobey.
Chris ma dobrą technikę rzutu, dlatego, często rzuca Maxy.
Mvg wiadomo, że potrafi również to robić, ale miewa czasem większe przestoje, lub po prostu po trafieniu dwóch "potrójnych 20" ucieka na "19"
Wczoraj w meczu z Rydzem, to Anglik rzucił więcej maxów i gdyby nie jeden moment w którym MVG się odpalił na potrójnych, to przewaga była by o wiele większa.
Ogólnie nie spodziewam się też totalnej dominacji ze strony Holendra i myślę, że Dobey się postawi.
Oczywiście ten zakład jest pewnego typu zabezpieczeniem i wchodzi nam też w sytuacji jeśli mecz wygra Chris, a Van Gerwen rzuci więcej maxów.

W drugim meczu próbuje
Bunting najwyższy checkout powyżej 130,5 2,20 superbet
Wczoraj z Wrightem zamykał 143 i 130, a był kilka razy blisko kolejnego zamknięcia powyżej 130, więc myślę, że dzisiaj na długim dystansie będzie musiał korzystać z takich zamków, bo Littler punktacją go prawdopodobnie będzie pożerał.

Dodatkowo próbuje
Littler checkout 170 @5
Bunting chcekcout 170@8

Littler o dziwo nie zamyka tutaj wysokich checkoutow, a jak wiadomo potrafi robić to doskonałe. Nie złowił ani jednej dużej ryby, a były ku temu okazje.
W poprzednim roku dwa big fishe złowił, więc myślę, że w tym roku tutaj też mu się to powiedzie.
Próbuje też Bulleta po wyższym kursie, bo on wczoraj już pokazał, że ten czerwony środek wyjątkowo mu odpowiada.

Ostatnia edycja:
L 2,3M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Chris Dobey - Michael van Gerwen
Typ: Michael van Gerwen wygra
Kurs: 1.38
Bukmacher:
Betfan

W ostatnim meczu Van Gerwen wygrał, ale nie bez problemow i nie za sprawą swojej złej gry, bo wyglądało to nieźle, ale za sprawą fantastycznej formy Rydza, ktory nie tylko zdobywal duże wartości i w wielu statystykach nawet wygrywał MvG, ale nie pozwalał na moment słabości Holendrowi. Myślę, że pojedynek z Dobeyem będzie również wymagający, ale nie bardziej niż ten z Rydzem. Dobey nieco obnażył swoją słabość z Price'm, gdzie wygrany mecz po prostu zaprzepaścił fatalnymi podwójnymi i dał Price'owi nadzieje na 'remontadę'. Myślę, że finał z udziałem MvG to najlepsze co nas może spotkać i ponownie wierze, że wypunktuje swojego rywala.

Ostatnia edycja:
A 55,4K

arekzk

Użytkownik
Dyscyplina : Rzutki 🎯
Godzina:20-45
Spotkanie:Chris Dobey 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿- Michael van Gerwen🇳🇱
Typ: powyżej 24.5 @180`s
Kurs:1.70
Bukmacher : Forbet
Witam . Na dziś proponuję pograć jeden z półfinałów Mistrzostw Świata w Rzutkach 🎯 Biorę pod lupę na papierze bardziej wyrównane spotkanie pomiędzy Anglikiem Dobeyem a Holendrem van Gerwenem .Oczywiście Bardziej znaną jak i więcej osiągnął van Gerwen który 3- krotnie zdobywał już Tytuł Mistrza Świata gdzie Anglik najdalej dwukrotnie docierał do ćwierćfinałów . Jednak w tej dyscyplinie sportu ciężko utrzymywać się reguralnie na górze stawki i każde mistrzostwa to nowe rozdanie dla każdego z nich . Przejdźmy do typu . Postanowiłem zagrać tutaj na minimum 25 serii na Max 180 punktów . Chris Dobey pod tym względem jest w ścisłej czołówce ,średnio co 2.8 Lega rzuca maxa , jednak Holender wypada jeszcze lepiej bo potrzebuje 2.6 na 180`s . Dzisiejszy pojedynek składa się z 11 setów tzn. zwycięży ten kto jako pierwszy wygra 6 setów. Set rzecz jasna do 3 wygranych legów a tutaj nie spodziewam się znacznej przewagi Holendra . Anglik naprawdę solidnie rzuca w tym turnieju eliminując w ćwierćfinale jednego z faworytów ,,Icemana " Gerwyna Pricea . Spodziewam się tutaj minimum 9 setów a nawet meczu pod remis przy 10 pierwszych setach . Nie wierzę w gładkie wygrane do 0 w setach ,raczej będą decydować niuanse a w większości przypadków każdy będzie trzymał swój serwis . Przyjmijmy jednak że Ktoś wygra 6-3 różnica aż 3 setów , przy założeniu że średnia długość seta to nieco ponad 4 legi, 4.25 daje nam 38.25 dzieląc na dotychasowe osiągnięcia Panów statystyczne Anglik rzuciłby 13.66 Maxów a Holender 14.71 co daje nam spokojem pokrycie . Oczywiście to tylko statystki a osobiście podkresle jeszcze raz ten pojedynek może być bardzo wyrównany . Co ciekawy zawodnicy w półfinałach / finałach naprawdę grają dużo lepiej niż w początkowych fazach turnieju dlatego liczę na Wysoki Poziom z obu stron 🥳

vsky 52,7K

vsky

Użytkownik
Dobey - van Gerwen
MvG wygra i uzyska najwyższy checkout
@2.59, Betfan

To może być zacięty mecz i trudna przeprawa dla van Gerwena, ale wierzę w jego doświadczenie na tym etapie MŚ i liczę, że rozprawi się z Dobeyem. Co prawda Holender bywa nieregularny, ale Anglik również lubi mieć przestoje. Jeżeli chodzi o checkout, to MvG w tym turnieju już kilka razy udowadniał, że lubi wysokie zamki, natomiast Dobey nie zachwycał pod tym względem. Kurs wydaje się być atrakcyjny, bo na czysty win nie opłaca się grać.

Volleyball_Expert 603,2K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Dobey - van Gerwen typ (Handicap setowy -2.5 seta van Gerwen) kurs 2.10 Superbet

Ja tutaj ide w stronę weterana z Holandii, który pokazywał już w tym turnieju niezwykłe doświadczenie, mimo, że zaczynał nie do końca dobrze to potrafił z tych sytuacji wychodzi i wygrywać mecze. Dobey w pierwszej rundzie wygrał z Merkx ale dopiero w czterech setach. Merkx to darter z poza 200-setki rankingu. W pierwszym meczu Dobey miał wyzerowania na 25%. Jeśli trafił by na minimalnie lepszego dartera to mógłby odpaść w pierwszej rundzie. Wyzerowania z Doetsem także na podobnym procencie. Oglądając Dobeya w meczu ostatnim z Price to w końcówka miał niesamowite nerwy i wyzerowania u niego wyglądały tragicznie. Miał praktycznie sześć lotek meczowych i żadnej nie wykorzystał, a Price po tym wygrał jeszcze seta. Według mnie patrząc na grę Gerwena i jego skuteczność naprawdę przyzwoita w końcówce jeśli chodzi o wyzerowania. Gerwen nie schodzi poniżej 40%, a nawet bliżej mu ku 50%. Ja tutaj widzę przewagę właśnie na wyzerowania co jest kluczem na tym turnieju. Można to było zobaczyć nawet na meczu Krzyśka Ratajskiego jeśli by swoje szanse wykorzystał w końcówkach. Gerwen dzisiaj pewnie wygrywa to spotkanie tak to widzę. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +2089
ziroxxx 1,1M

ziroxxx

Znawca - Piłka nożna
Mecz: Stephen Bunting - Luke Littler
Typ: Luke Littler w każdym secie 180-tka - Tak
Kurs: 2.35
Bukmacher: Betfan

Analiza:
Typ grałem w poprzednich rundach i okazał się nietrafiony po znacznie mniejszych kursach. Teraz Kurs jest znacznie lepszy i ponownie to gram. W poprzednich dwóch rundach jedynie w jednym secie w obu spotkaniach Littler nie zrobił maxa. Są sety gdzie robi 3, 4 maxy, a nawet 5 i są tylko 3 sety w turnieju gdzie zrobił 0 - 180-tek na 23 rozegrane sety. Uważam, że Littler jest mocny w maxach i potrzyma dobra formę i regularność w półfinale. Trzeba stwierdzić, że przy tylu maxach co robi to wylosowanie braku maxa w jednym z setów jest pechem.

Ostatnia edycja:
psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Chris Dobey - Michael van Gerwen
MY BET: Michael van Gerwen wygra + Chris Dobey więcej 180-tek - Tak @ 2.10
Betfan

Wydaje się, że po dość przeciętnym, jak na jego standardy, sezonie, MVG znalazł dobra formę w tych MŚ. Z meczu na mecz wygląda lepiej, a już wczoraj przeciwko najlepiej grającemu do tego pory w tym turnieju Rydzowi (i faworytowi publiki) pokazał duża klasę. A przecież Anglik dał kolejny świetny występ (ave 103, duble 47% i 17x180), myślę że gdyby grał z kimś innym to spokojnie by ograł np Buntinga, Dobeya czy Price'a. No ale trudne się wylosowało i MVG był tego dnia za mocny (ave 103, duble 44% i 14x180). Myślę, że kolejny finał jest w jego zasięgu, a kto wie, może i już 4 tytuł, na który czeka od 2019 roku. Ale co do maksów to jednak Dobey jest tutaj faworytem, przede wszystkim bez nich nie ma po co wychodzić w takim meczu, po prostu muszą wchodzić t20 i trzeba przyznać że w tym turnieju jak i całym sezonie nie zawodzi Anglik w tym elemencie. W MŚ Dobey wbił 38 maksów w 102 legach (średnio 0.37) i to odpowiada jego średniej w sezonie (0.34), MVG w turnieju 35 maksów w 91 legach (0.38) co wyraźnie przewyższa jego średnią z sezonu (0.28), też warto wspomnieć że wczorajszym meczem z Rydzem dużo nadrobił rzucając aż 14x180, co ostatnim czasy nie jest jego domeną. Myślę, że taki mały łamaniec MVG wygrywa, a Dobey więcej maksów to dobry typ na ten półfinał.

Ilość setów: Powyżej 8.5 @ 1.40
Ilość setów: Powyżej 9.5 @ 2.21

Dodatkowo myślę, że nie musi to być jednostronny mecz, Anglik dostał duży zastrzyk pewności siebie po ograniu Price'a, a zwłaszcza okoliczności to sprawiły. Kilka pudeł na meczowych lotkach, Price śmiejący się z tego i kradnący mu seta który powinien być ostatnim. Podniesienie się po takim czymś w kilku następnych legach i zamknięcie meczu naprawdę zrobiło wrażenie. Zwłaszcza pamiętając co się stało rok temu kiedy Dobey prowadził 4-0 z Crossem i przegrał 4-5 (a na pewno z dużej przewagi, chyba było do zera, już nie chce mi się sprawdzać bo to nie aż tak istotne). Dlatego myślę, że to go zbudowało psychicznie i nie będzie takiego kolapsu jak wcześniej mu się zdarzało, a siła punktowania obu jest podobna, będą trzymać swoje legi i sety, a o wyniku zdecydują duble po błędach rywala.

Do góry Bottom