Szwecja - Kazachstan
Kazachowie cała masa przewinień, Ruscy najdobitniej to wykorzystali strzelając 3 bramki w PP, Szwajcarzy też jedną z wielu przewag zrobili na bramkę. Druga sprawa to ilość oddanych strzałów przez przeciwników Kazachów: Szwajcara 51, Ruscy 49,
Norwegia 43. Wczorajszego meczu Kazachstan -
Norwegia niestety nie widziałem, ale statystyki dalej potwierdzają dużą ilość kar. Szwedzi w meczu z Duńczykami pokazali super skuteczność 4 z 5 bramek zdobyte w power playu. Dodajmy do tego mały falstart z Łotwą co nie koniecznie musi dziwić bo
Łotwa co roku potrafi się postawić najmocniejszym i ostatni mecz po 1 tercji bardzo dobrej 2-0 z Czechami jakby odcięło im prąd i porażka 2-4, to musi boleć. Kazachowie są w cyklu meczów dzień po dniu, pomimo dobrych wyników dla mnie nic wielkiego tutaj nie grają. Strzał życia z połowy ze Szwajcarią czy wykorzystywanie przewag z Rosją tym jednym dobrem atakiem przy pasywnej obronie Rosjan, ktoś powie tak się gra w hokeja jest przewaga są gole, jest szczęście są bramki, ale kiedyś taka passa szczęścia musi się skończyć. Szwedzi kolejny mecz 14ego warto tu nadrobić punktami i w spokoju odpocząć.
Szwecja -2,5 @ 1,70 365
7-3 Cały mecz na spokoju pod kontrolą.
Finlandia - Węgry
Równoległy mecz o 19 ze Szwedami, chyba nie trzeba wiele tłumaczyć? Madziary taki sam poziom jak nie słabszy od Polaków, jak każdy przewidywał dostają lanie od każdego. Wczoraj szóstka przyjęta od Francuzów, podobnie jak Kazachowie jadą mecz dzień po dniu. Zbierają lekcje i tyle, fajnie że jest sporo Węgrów że jest doping i te sprawy ale jak na grę w elicie i ten mara-ton meczów tutaj według mnie jeszcze bardziej siądą. Finowie i ich skandynawski chłodny charakter pomimo underowych wyników spokojnie powinni się dzisiaj rozstrzelać. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że Francuzi dzień wcześniej robią 6 bramek a Finowie pozostaną z mniejszą ilością tylko dlatego, że już przed meczem zakładają łatwe 3 punkty. Kanadyjczycy też pomieszali ataki, grali na totalnym luzie przez większość meczu a i tak jak docisnęli mocniej w 2 tercji to nie było co zbierać - 4 bramki w 5 minut. Finowie po dniu odpoczynku pojadą podobnie jak Kanada i
Francja, zwłaszcza że kolejny mecz mają dopiero 14 maja, ładnie ustawią się w tabeli tym zwycięstwem.
Over 6,5 @ 1,70 365
3-0 Dzień konia w bramce Węgrów. 51 strzałów Finów
W
Dublu też warto pobrać pre @ 2,88
--------------------------------------------
Chętnie posłucham opinii ekspertów na temat meczów Słowaków i Szwajcarów.
Oglądałem Słowacja -
Niemcy. To powiem wam szczerze, że mi kopara opadła po pierwszej dobrej tercji Słowaków. Następne dwie totalnie odpuszczone, na prostych nogach zapraszali Niemców do strzelania bramek. Zero szybkości, zero zaangażowania wynik w stu procentach zasłużony dla Niemców.
Szwajcaria patrząc po wynikach zupełna nieporadność, na ich szczęście wyciągnęli mecz z Danią. Karma wróciła po meczu z Norwegią i to oni tym razem na sam koniec doprowadzili do dogrywki i zwycięstwa.
Teraz na ich drodze
Łotwa i
Białoruś dodatkowo po dniu wypoczynku, zapowiadają się bardzo ciekawe pojedynki.