cytat z dnia 30 sierpnia 2019 19:19 przez movieplkOK, już jutra rusza turniej i czas na ostatnie zakłady długoterminowe.
AJ Slaughter - najwięcej punktów dla reprezentacji Polski
3.00 (STS)
Są już linie meczowe u wielu buków i Slaughter jest oceniany przez nie na naszego najlepszego strzelca i ma najniższe kursy i najwyższe linie. Inne buki mając podobny zakład np. LVBet ma tylko 2.15 na AJ'a, 2.40 w iForbecie. Jego największymi przeciwnikami w tym zakładzie powinni być Mateusz Ponitka oraz Adam Waczyński. Jednak przy już 35-letnim Koszarku powinno być wiele minut dla AJ'a na rozegraniu albo też czasami na SG. Powinien dzięki temu wiele zyskać, a Taylor mocno mu ufa i wierzy. Myślę, że przez to Slaughter będzie najlepszym strzelcem Polski i minimalnie wyprzedzi dwóch rodowitych Polaków.
AJ Slaughter - najwięcej asyst dla reprezentacji Polski
2.50 (STS)
W tym roku głównym rozgrywającym powinien być AJ. Koszarek ma już 35-lat i mocno mu spadły statystyki, a Łukasz może już wyglądać słabo na tle mocniejszych ekip i atletycznych zawodników. To powinno dać wiele minut i piłki w rękach AJ'a. Inne buki mają mniejszy kursy na to i jestem z nimi. STS ma dosyć wysoki kurs i warto sobie zagrać.
Patty Mills - najlepszy strzelec turnieju
9.00 (STS)/10.00 (PZBuk)
Mills jest oceniany jako 3-4 faworyt do wygrania najlepszego strzelca. Wyżej są Giannis, Bogdanovic oraz u niektórych Kemba Walker. Patty Mills powinien być najlepszym strzelcem Australii, która powinna awansować do topowej 8, a to kluczowe, bo te drużyny zagrają najwięcej meczów i jeden z zawodników z top 8 będzie wygranym, bo zagra 8 meczów. Ekipy bez tej fazy zagrają tylko 5 meczów.
Bogdanovic z Serbią mają łatwą grupę i powinni gromić swoich przeciwników, co powinno zrobić mniejsze minuty, mniej rzutów, mniej punktów u Bogdanovica i na pierwszym etapie może stracić trochę punktów, a w drugiej fazie też może być różnie. Giannis powinien orać mocno i dla mnie jest głównym faworytem do wygrania tego zakładu, ale kurs jednak nie jest za wysoki, a Giannis może odpaść na etapie 2 fazy albo 1/4 i wtedy nie wiadomo czy będzie dalej grał, żeby nie ryzykować urazu. Kemba Walker powinien podzielić się rzutami/punktami z kolegami z ekipy i nie sądzę, aby wyprzedził Millsa.
Przy jakichś problemach Giannisa/Grecji otwiera się furtka dla Millsa i warto zainwestować trochę kasy w Patty'ego. Na IO 2016 był w tej klasyfikacji drugi. I jeszcze jeden argument za nim -
Australia ma grupę śmierci i w każdym meczu Mills powinien grać duże minuty, a
Australia będzie musiała walczyć mocno o wygrane i nie powinno być meczów luźnych dla Australii.
Rudy Gobert - najlepiej zbierający
7.00 (Totalbet/
Betfan)
Najlepiej zbierający turnieju. Powinien być liderem Francji i rządzić na deskach. Jeśli
Francja awansuje do top 8, to wg mnie będzie ogromna szansa na wygraną Goberta. Inni faworyci - Jokic ma obok siebie innego centra, a także bardzo wysoki skład, gdzie najniższy zawodnik w składzie ma 195 cm. W Grecji Giannis powinien grać jak w sparingach obok centra i ten może mu zabierać deski. W NBA też zbiera gorzej od Goberta. Gobert to nominalny center i powinien robić najwięcej tych desek i dla mnie powinien być liderem kursowym w tym zakładzie.