Kemba Walker (
USA-
Serbia)
over 13.5/14.5 punktów
Zależy jakiego buka sobie wybierzecie, ale jego linie stoją na poziomie 13.5/14.5. Przed turniejem Kemba był kreowany na lidera
USA i najlepszego zawodnika. Jednak wczoraj zawiódł totalnie i był jednym z głównych ojców porażki. 2/9 z gry i 0 asyst przeciwko Francji. Dzisiaj ze składu wypadł Marcus Smart, czyli rezerwowy rozgrywający. Jedynymi nominalnymi rozgrywającymi są dzisiaj Kemba i Derrick White. Prawdopodobnie nie zagra też Tatum, który od dawna pauzuje i jeśli nie grał wczoraj, to ciężko, aby grał dzisiaj.
USA dzisiaj może mieć ciężko pod koszem, gdzie
Serbia ma wysoki skład i świetnych wysokich. Myślę, że Kemba będzie dzisiaj strzelał dużo z dystansu, bo Serbowie nie mają niskich guardów i trudno będzie im się przeciskać po zasłonach i bronić od dalekich rzutów Kembe.
Tomas Satoransky (
Czechy-
Polska)
under 7.5 zbiórki
1.70 (
Fortuna)
Satoransky to wysoki rozgrywający, ale jednak linia jest mega wysoka. Satoransky robił tyle zbiórek, ale grając po 35-38 minut. Wczoraj grał 38 minut i dzisiaj będzie mocno zmęczony. Większość graczy NBA była oszczędzana, kiedy grali o nic, a na pewno w Chicago nie byliby zadowoleni, kiedy Satoransky zagrałby dzisiaj kolejny mecz 35-38 minut dzień po dniu. Może się okazać, że Satoransky zagra dzisiaj o wiele mniejsze minuty, a jego produkcja będzie też o wiele mniejsza przez zmęczenie. Myślę, że głównym czynnikiem będą mniejsze minuty i nie zrobi tych zbiórek.
Nicolas Laprovittola (
Argentyna-
Francja)
over 8.5 punktów
1.82 (
Fortuna)
Myślę, że cała obrona Francji skupi się na Campazzo i Scoli. Laprovitolla to jeden z najlepszych zawodników Argentyny i myślę, że będzie miał więcej miejsca i Fourniera jako obrońce na sobie, a ten zawodnik jest od ataku i w obronie odpoczywa. Laprovittola oddaje, aż 6 trójek na mecz i myślę, że przy otwartych rzutach tym razem będzie trafiał i dociuła 9 punktów.
W
Fortunie do 13:00 nie ma podatku, kiedy zagra się 3 zdarzenia i dołoży kurs 1.14. Można zagrać te 3 zakłady razem i ominąć podatek.