undertaker_tsw
Użytkownik
Z USA wiadomo było, że tam każdy wali z.pelna mocą i stabilnie trzyma kierunek, na to można się było przygotować. Z Brazylia będzie inaczej Oni tak samo jak My zaczęli z niskiego pułapu i byli w drugim rzędzie faworytów(my w trzecim). Ich zagrywka będzie bardziej różnorodna a wiemy co potrafią zagrać obydwaj rozgrywający pod siatką. Nawet sposobem dolnym mogą zagrać mega szybka krótka. Douglas wyrasta na koksa, gość jest jak jakiś pająk. Wczoraj wystarczyło.przeciwstawic.cwaniactwo.przeciwko sile.ale.dzisiaj już to nie wystarczy. Brazylia ma.dwoch mistrzów na rozegraniu a.wspolpraca że srodkowymi jest jak z bajki. Dzisiaj już sobie bez lewego skrzydła.w.ataku nie poradzimy. Sam bym nie dał złamanego grosza, że któraś z tych ekip będzie w finale. Ja tutaj zagram tylko i wyłącznie over żeby sie fajnie oglądało.Niestety zgodzę się z Tobą, co do ilości malkontentów i pseudo fachowców od siatkówki na tym forum, ale jeżeli ktokolwiek grał i miał coś wspólnego z tą piękną dyscypliną, to widział już od jakiegoś czasu jak ta drużyna dojrzewa i rośnie w siłę, czego dowodem jest dzisiejszy finał!!! Ja włączyłem się tutaj do dyskusji dopiero w środę, gdyż wcześniej brak czasu(sprawy zawodowe) nie pozwalał mi na to. Zauważ że od początku starałem się przekonać Was do tego że warto grać na Polaków, bo to Drużyna przez duże D.
Dzisiaj wierzę w to że chłopacy zrobią kolejny krok i obronią tytuł sprzed 4 lat!!! Po tym co zobaczyłem wczoraj, z jak trudnej sytuacji wyszli (1:2), myślę że nikt ich już nie zatrzyma w drodze po Mistrzostwo!!! Przetrwali bombardowanie Amerykanów z zagrywki i za to im chwała. Zagrali świetne zawody pod każdym względem. Tak jak wspominałem to jest drużyna, gdzie każdy wie co ma robić i jeżeli ma słabszy dzień, to wchodzi za niego kolega z ławki, który daje jakość! Wczoraj Artur miał słabszy dzień, trochę nie udźwignął ciężaru spotkania, ale wszedł Alek i spisał się świetnie. Właśnie o to chodzi, ze tak zbilansowanej i równej dwunastki jak Polacy nie ma nikt inny i to jest właśnie nasza siła. Nie będę się powtarzał co do osoby Bartka, ale jest on w życiowej formie i myślę że dzisiaj zostanie MVP tych mistrzostw. Nie widzę innego scenariusza jak wygrana Polski w dzisiejszym finale. Spodziewam się dominacji od samego początku i dość gładkiego zwycięstwa. Dlatego kurs 2,37 biorę w ciemno i próbuję jeszcze Polska(-1,5) 3,65.
I zapamiętajmy jedno. Wallace wczoraj zagrał najgorszy mecz na mistrzostwach obok meczu z Holandia. Evandro też nic nie wniósł a mimo to skończyli Serbów. U nas Bartek dał z siebie 110%. Tutaj jest ogromna rezerwa Brazylii. Jedyna szansa, że pojedziemy to na jakiejś mega euforii jakby to jeszcze był wczorajszy wieczór. Paradoksalnie w takim przypadku mamy chyba większe szanse niż gdyby był.dzien przerwy. Ja niestety nie idę patriotycznie.
Brazylia@1,6 Fortuna
Over 177,5 @1,5 Fortuna
Brazylia-4,5 pkt @1,7 Fortuna