Teraz aspekt sportowy. Nie rozumiem jak możecie pisać, że nasza repa jest słaba? Mamy najbardziej perspektywiczną reprezentacje na świecie, wprowadzamy młodzieżowych mistrzów świata do pierwszego składu i wnoszą oni niesamowitą jakość. Śmieszą mnie stwierdzenia, że tacy zawodnicy jak Kochanowski, Śliwka, Szalpuk czy Kwolek muszą jeszcze dojrzeć do wielkiej siatkówki na wielkich turniejach. Akurat oni nawygrywali tyle w karierze juniorskiej, że niejeden z naszych seniorów może tylko pomarzyć o takich sukcesach. Przypominam, że odkąd powstał ten zespół, grając ze sobą przez ładnych kilka lat w różnych kategoriach wiekowych, nie przegrali żadnego meczu. Oni mają typowy syndrom zwycięzcy i to widać po tym jak weszli w kadrę seniorską. Do tego dochodzą nasi starzy wyjadacze jak Michał, Piotrek, Fabian i Bartek, którzy są w bardzo dobrej dyspozycji. Prawdę mówiąc nigdy nie lubiłem Kurka bo to był zawsze przereklamowany zawodnik, ale tutaj muszę przyznać że zaskakuje mnie pozytywnie. Gra chyba turniej życia i widać jak bardzo zależy mu na dobrym wyniku drużyny. Przeważnie rozgrywał dobre mecze, wtedy gdy nie było presji, z łatwiejszymi przeciwnikami i wymiękał w momentach kiedy był najbardziej potrzebny. Tu jest zupełnie inaczej i w końcu bierze ciężar gry na swoje barki w każdej sytuacji i potrafi pociągnąć ten zespół dobrą grą.
Uważam, że sportowo wcale nie odstajemy od reprezentacji Serbii i dlatego gram dziś w stronę Polski!!! Osobiście pograłem naszych na samą wygraną bo kurs
2,74 był przedni, ale również ten łamaniec poszedł za trochę mniejszą stawkę. Trzymam dziś kciuki za podopiecznych Vitala bo to naprawdę dobra drużyna z fajnym trenerem.