bob94
Użytkownik
Z tymi Czechami różnie może być, fakt gdy wrócił Jicha to inna drużyna ale Białoruś strasznie ofensywna na tym turnieju, wczoraj odpalił Rutenka, różnie to może być w tym meczu
Z tymi Czechami różnie może być, fakt gdy wrócił Jicha to inna drużyna ale Białoruś strasznie ofensywna na tym turnieju, wczoraj odpalił Rutenka, różnie to może być w tym meczu
All in? Chyba że masz na myśli 100 zł, a ja to nawet tyle bym w te 3 spotkania nie zainwestował. Oglądałem wczoraj mecz Czechów z Rosją bo pograłem win Pepików. Grali jak na treningu, obrony praktycznie nie było, Ruscy w rezerwowym składzie, bez Igropulo i Dibirova. Po kursie w granicach 1,4 to bym Ruskich nie ruszał.
Czytam czytam i tak myślę, że chyba tylko oglądasz wyniki na livesport ???? Fakt my nie mamy pomysłu na grę w ofensywie, ale od zawsze naszą najlepszą stroną była defensywa Szmal + ostro grający obrońcy. Szwedzi nie zagrali dobrego meczu to prawda, ale Polska też w ofensywie miała swoje sytuacje, gdyby Daszek wykorzystał chociaż dwie sam na sam wynik byłby ustawiony już w 13 minucie drugiej połowy. A Chorwacja? Nic nie pokazała na tych mistrzostwach. To nie jest drużyna sprzed 4 lat, która gromiła wszystkich. W ofensywie też nie mają pomysłu na grę, w każdym meczu co 3 bramka jest oddawana przy grze pasywnej. Do tego dodajmy dziurawą jak ser szwajcarski obronę. Naprawdę ich obrona wygląda tragicznie. Według mnie Polska może ugrać, a nawet mocno zdziwiłbym się gdyby nie awansowała do półfinału. ????Nie popadajcie w hura optymizm. Wczoraj dał o sobie znać syndrom szwedzki, jeżeli chodzi o handball męski. Zauważcie, że Oni najczęściej zaczynają z pompą, idą jak burza, przychodzi dalsza faza i bombka. Presja i już w rękach galareta. Druga sprawa Nam mecz wybronił Szmal, kilka obron w newralgicznych momentach. Jestem niemal przekonany, że jutro już tak dobrze nie będzie. Nie mogę uwierzyć jak Naszym udało się awansować do ćwierćfinału z tymi skrzydłami niczym z Olimpii Piekary, Grabarczykiem, który inteligencją boiskową nie grzeszy. My nie mamy w ogóle pomysłu na grę w ofensywie. A Chorwacja nie zagra drugiego tak słabego meczu.
Główny faworyt do złota, więc ma to sens. Myślę, że nie rozgromią nie wiadomo jak wysoko Słowenii ale tymi kilkoma bramkami powinni raczej wygrać.do tego Francja? może nie zwycięstwo bo kurs tragiczny ale jakieś -1.5? kilka bramek do przodu powinni ogarnąc i "na miękko" wygrac
O widzisz. Trafiłeś w same sedno mojej koncepcji. Lekkość w zdobywaniu bramek przez Niemcy znacznie utrudnia przekręcenie tego spotkania. Po prostu nie będzie czego gwizdać. Z Polską z kolei podejrzewam, że były by konkretne jaja. W naszej grze dobrze poinstruowani arbitrzy niemal w każdej akcji mogli by znaleźć "coś ciekawego" co "trzeba by" gwizdnąć. Na szczęście nie gramy z Katarem i można się łudzić, że jeśli przegramy to sprawiedliwie.Tyle,że trzeba przyznać,że tak grający Niemcy jak na tym turnieju to wyjątkowo ciężki przeciwnik do przekręcenia i nie mam na myśli tylko tego ,że grają dobrze,bo grają,ale przede wszystkim grają szybką piłę,nie ma "męczenia buły" jak u Nas,3-4 szybkie podania w środku przy czym każdy wie od początku do końca jak będzie rozegrana akcja(a nie jak w naszej drużynie,każdy z własnym pomysłem) i podanie do skrzydła,ewentualnie rzut z dosyć czystej pozycji ze środka.Pamiętam jak jeszcze w 2007 gość z taka oryginalną fryzurą rzucał co 10 minut z "biodra",teraz tak nie muszą rzucać bo wszystko mają rozegrane na szybkości i co najważniejsze z planem.
I jak Katar czy sędziowie mają ich łapać na faule,skoro jest bardzo mało indywidualnych akcji?
Nie było żadnej dogrywki tylko odrazu karne aż sam się zdziwiłem.A ja trochę się zgubiłem. Jest dogrywka czy od razu karne? Bo na livesports patrze i piszę po karnych, ale nie ma nic na temat dogrywki... Powinna takowa być. Ktoś oglądał?
W meczach o Puchar Prezydenta nie ma dogrywki tylko od razu karne są. W meczach ćwierćfinałowych dogrywka jest rozgrywana. Tak przynajmniej było 2 lata temu i wszystko wskazuje na to że tak jest również i teraz.Nie było żadnej dogrywki tylko odrazu karne aż sam się zdziwiłem.
Chorwacja gromiła 4 lata temu wszystkich ?! Kogo to gromili w 2011 roku ?! Człowieku chcesz komuś coś wytykać a piszesz bzdury. Wówczas na najważniejszej imprezie Skandynawowie pojechali z Nimi jak z furą gnoju a Ty piszesz, że Oni rządzili i dzielili w męskim handballu.Czytam czytam i tak myślę, że chyba tylko oglądasz wyniki na livesport ???? Fakt my nie mamy pomysłu na grę w ofensywie, ale od zawsze naszą najlepszą stroną była defensywa Szmal + ostro grający obrońcy. Szwedzi nie zagrali dobrego meczu to prawda, ale Polska też w ofensywie miała swoje sytuacje, gdyby Daszek wykorzystał chociaż dwie sam na sam wynik byłby ustawiony już w 13 minucie drugiej połowy. A Chorwacja? Nic nie pokazała na tych mistrzostwach. To nie jest drużyna sprzed 4 lat, która gromiła wszystkich. W ofensywie też nie mają pomysłu na grę, w każdym meczu co 3 bramka jest oddawana przy grze pasywnej. Do tego dodajmy dziurawą jak ser szwajcarski obronę. Naprawdę ich obrona wygląda tragicznie. Według mnie Polska może ugrać, a nawet mocno zdziwiłbym się gdyby nie awansowała do półfinału. ????
Pomyliło mi się, haha, miałobyć 5 lat temu. ???? Z resztą 4 lata temu zajęli chyba 5 miejsce jak dobrze pamiętam na Mistrzostwach Świata jadąc praktycznie wszystkich, a trafili źle z grupą bo byli z Duńczykami którzy wtedy mieli super ekipę. Kto napisał gdziekolwiek coś, że oni rządzili w męskim handballu? Chodziło mi bardziej o to, że wygrywali mecze te które mieli wygrywać na lajcie, z zapasem, nie martwiąc się w końcówkach o wykluczenia czy wprowadzanie rezerw. A teraz? Gra do ostatnich minut. Byli topową drużyną i nie mów mi, że nie bo po prostu utnę z Tobą dalszą dyskusję. Powtórzę to jeszcze raz zdziwię się jak Polska przegra np 4 bramkami. ????Chorwacja gromiła 4 lata temu wszystkich ?! Kogo to gromili w 2011 roku ?! Człowieku chcesz komuś coś wytykać a piszesz bzdury. Wówczas na najważniejszej imprezie Skandynawowie pojechali z Nimi jak z furą gnoju a Ty piszesz, że Oni rządzili i dzielili w męskim handballu.
Co do pierwszej części wypowiedzi, świata nie odkryłeś, pisząc dokładnie to samo o Szmalu i słabych skrzydłowych.
Żebyś później do końca roku nie musiał z tą zdziwioną miną chodzić.