>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Miki9971 - Analizy, wypociny miejmy nadzieję, że na +.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
29# Spotkanie: Everton - Arsenal
Typ: Arsenal strzeli powyżej 1,5 gola
Kurs: 2,20
Bukmacher: Bet365
Stawka: 10/10
Rezultat: 0:1 ⛔ 10j
Analiza: Kolejne spotkania 29. kolejki Premier League, tym razem wybrałem spotkanie na Goodison Park. Patrząc na to co ostatnio wyprawiają podopieczni Arsene Wengera, trzeba przyznać, że &quot;Kanonierzy&quot; złapali wiatr w żagle. Od załamania formy, po przegranej na San Siro 0:4 z Milanem i odpadnięciu z FA Cup, w końcu przyszło przełamanie w derbach Londynu, następnie zwycięstwo z Liverpoolem, Milanem i ostatnie z Newcastle. Na Emirates wydawało się, że spotkanie zakończy się remisem, jednak natarcia Arsenalu i walka do ostatnich minut przyniosły efekt, bramkę strzelił Vermaelen, który ustawił wynik spotkania - 2:1!
Jednak w Liverpoolu na Goodison Park nie będzie łatwe zadanie by wygrać, w ostatnich tygodniach przegrywały tam już dwie ekipy z Londynu - Chelsea 0:2 i Tottenham 0:1. Plusem jest fakt, że w przeciwieństwie do graczy Evertonu, Arsenal odpoczywał 9 dni... Gdyż ze &quot;Srokami&quot; grali 12 marca. Everton natomiast 3 dni temu grał z Sunderlandem w ramach FA Cup. Wyjazdowe spotkania Arsenalu to uczta dla fanów piłki, gdyż właśnie na terenach rywali Arsenal średnio strzela 1,85 bramki na mecz i traci 1,92. Nie wydaje mi się, aby Everton mógł strzelić aż dwie bramki, jednak wszystko możliwe. Biorąc pod uwagę obecną formę &quot;Kanonierów&quot; fakt, że odpoczywali znacznie dłużej od rywala, wydaje mi się, że najlepszym zakładem na to spotkanie są dwie bramki przyjezdnych z Londynu. Osobiście stawiam na 3:1 dla podopiecznych Arsene Wengera i przedłużenie passy zwycięstw.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
30# Spotkanie: Wolfsburg - Hamburger SV
Typ: Powyżej 3,5 kartek
Kurs: 1,61
Stawka: 4/10
Rezultat: 6 kartek ✅ 2,44j
Analiza: Weekend rozpoczynamy z ligą niemiecką, 27. kolejka Bundesligi. Na Volkswagen Arena, gdzie zmierza się jedenastki Wolfsburga i Hamburgera SV.
Gospodarze mają obecnie dość stabilną formę, nie grają nie wiadomo czego, ale też nie schodzą poniżej poziomu, dzięki temu zajmują dziewiątą pozycję w lidze. Hamburger SV zdecydowanie odwrotna proporcja niż Wolfsburg, strasznie słaba dyspozycja całego zespołu o czym świadczą choćby ostatnie wyniki i niska czternasta lokata w Bundeslidze. Wolfsburg mimo wysokiego miejsca nadal ma szanse wywalczyć start w Pucharach Europejskich, do szóstego - Werderu Brema - tracą zaledwie pięc punktów. &quot;Wilki&quot; u siebie nie zwykły przegrywać w trzynastu dotychczasowych ligowych spotkaniach na własnym stadionie przegrali tylko trzy razy. W pozostałych spotkaniach zawsze schodzili z murawy ze zdobyczą punktową. Dziesięć spotkań i aż 26 punktów, robi wrażenie. HSV na wyjazdach już nie wygląda tak kolorowo, a ich ostatnie mecze to jedna wielka porażka. Cały czas poprawiają sobie swój rekord, który obecnie trwa - mowa oczywiście o pięciu spotkaniach bez zwycięstwa. Wyjazdy w wykonaniu graczy z Hamburga to ciągła prosta linia - dwanaście spotkań i wszystkiego po cztery - wygrane, remisy i porażki.
Arbitrem dzisiejszego spotkania na Volkswagen Arsena będzie pan - Felix Brych - 13 spotkań / 44 żółte kartki / 1 czerwień - dość dobry wynik, który z pełnym spokojem pozwala mi stawiać na over kartkowy w tym meczu, który i tak jest niski. Cztery kartki? Do osiągnięcia.
31# Spotkanie: Wolfsburg - Hamburger SV
Typ: Wolfsburg powyżej 1,5 gola
Kurs: 1,83
Stawka: 6/10
Rezultat: 2:1 ✅ 4,98j

32# Spotkanie: Wolfsburg - Hamburger SV
Typ: Wolfsburg powyżej 2,5 gola
Kurs: 3,75
Stawka: 3/10
Rezultat: 2:1 ⛔ 3j

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
33# Spotkanie: Arsenal - Aston Villa
Kurs: 1,72
Rezultat: 5 kartek ✅ 4,32j
Analiza: Dobra promocja, jak na dzisiejszy dzień. Sobota może być na lekkim plusie.
O obecnej formie Arsenalu nie trzeba wiele pisać, każdy widzi jak ostatnio w ligowych potyczkach im się wiedzie. Dla podopiecznych Wengera, dzisiejsze spotkanie może być bardzo ważne, biorąc pod uwagę, że w Derbach Londynu zagrają ze sobą Chelsea i Tottenham. Jakoś nie che mi się wierzyć, aby grający ostatnio słabo Tottenham zgarnął trzy punkty na Stamford Bridge. A Arsenal? Znakomita okazja by odskoczyć od rywali z za miedzy na cztery punkty.
Większych braków w ekipie Arsenalu nie ma, non stop te same kontuzje, do których zdążyliśmy się już przyzwyczaić. McLeish nie będzie mógł za to skorzystać z Fabiana Delph, Ciaran Clark, Richard Dunne, i Darrena Bent, nie pewny jest występ Charles&#39;a N&#39;Zogbii. Jednak &quot;The Villans&quot; nie jadą na pożarcie i jest to więcej niż pewne, że będą chcieli uzyskać korzystny wynik, choćby i 0:0 i tym samym zatrzymać, rozpędzony Arsenal.
No i tutaj zaczyna się ta nasza bajka w dzisiejszym dniu. Sędzią spotkania będzie mój ulubiony - Phil Dowd - chyba nie trzeba go tutaj nikomu przedstawiać... Dowd = Kartki. Bet365 ustawił dość niską linię - 3,5. Warto pograć, bo według mnie niezła promocja. Poza tym, over 1,5 kartki na Arsenal @ 2,25 wygląda tak samo ciekawie ;)
34# Spotkanie: Arsenal - Aston Villa
Typ: Arsenal powyżej 1,5 kartek
Kurs: 2,25
Rezultat: 0 kartek ⛔ 3j

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
35# Spotkanie: Bayern Monachium - Hannover 96
Kurs: 1,75
Bukmacher: BWIN
Rezultat: 3 kartki ⛔ 6j
Analiza: Na wstępie, chciałbym napisać - Dzięki Fortunka17 - kolega marudził, marudził o Bundeslige i nakierował mnie na Bwin, nie wiedziałem, że można grać u nich overy kartkowe na drużynę ???? W Bet365 tego nie ma (oprócz Angielskiej).
No i poszperałem, poszukałem i proszę... Dwa bardzo ciekawe zakłady.
Na Allianz Arena, wicelider z Monachium zagra z Hannoverem 96. Szczerze powiedziawszy, nie wydaje mi się, aby goście przegrali z Bawarczykami nie wiadomo jak wysoko... Co więcej Bayern grał ciężkie spotkanie w środku tygodnia w DFB Pokal z Mönchengladbach i wygrał dopiero po rzutach karnych.
Wydaje mi się, że dysponujący ostatnio dobrą formą Hannover (choćby wygrana w Lidze Europy z Standardem - 4:0 czy zwycięstwo z Koln 4:1) będzie mógł zagrać jak równy z równym na Allianz. I teraz do rzeczy, spotkanie poprowadzi Guido Winkmann zdecydowana czołówka kartkujących w Bundeslidze, zaledwie 11 spotkań - 53 kartki i aż 4 czerwone. A linia w BWIN? Śmieszna... over 3,5 kartek @ 1,75. Ale to jeszcze nic... Over 1,5 kartek Bayernu @ 2,10 ! Jeszcze większe według mnie promo.
Myślę, że kartki na zespoły rozłożą się w miarę równo dwie dla Bayernu i dwie dla Hannoveru. Oba overy powinny zostać pokryte.
W ostatnich czterech spotkaniach pomiędzy tymi zespołami zostało pokazanych 22 kartek. (Żółte+Czerwone).
36# Spotkanie: Bayern Monachium - Hannover 96
Typ: Powyżej 1,5 kartki Bayernu
Kurs: 2,10
Bukmacher: BWIN
Rezultat: 1 kartka ⛔ 4j

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
37# Kupon
Spotkanie: SSC Napoli - Catania
Typ: Napoli powyżej 1,5 kartki
Kurs: 1,50
Spotkanie: Genoa - Fiorentina
Typ: Genoa powyżej 1,5 kartki
Kurs: 1,35
Spotkanie: Juventus - Inter Mediolan
Typ: Juventus powyżej 1,5 kartki
Kurs: 1,28
AKO: 2,59
Bukmacher: Bwin
Stawka: 7/10
Rezultat: ⛔ 7j​

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
38# Spotkanie: Benfica Lizbona - Chelsea Londyn
Typ: Powyżej 4,5 kartek
Kurs: 1,90
Rezultat: 4 kartki ⛔ 6j
Analiza: Szczerze powiedziawszy nawet nie wiedziałem, że to już dziś kolejna faza Ligi Mistrzów. No ale skoro już grają, to wypada coś poszukać. No i znalazłem, bardzo ciekawy zakład. Niby żadna nowość, bo kartki, ale uważam, że typ ma spore szanse powodzenia.
Przeglądając w Weekend zakłady na Serie A, zadawałem sobie pytanie: &quot;Dlaczego żadnego spotkania nie prowadzi pan Paolo Tagliavento?&quot; Odpowiedzi nie uzyskałem aż do dziś... To właśnie on będzie sędziował potyczkę na Estádio do Sport Lisboa e Benfica. Zaczniemy od jego dorobku w tym sezonie, a później przejdziemy do tego na co stać oba zespoły.
Paolo w tym sezonie w Serie A poprowadził 13 spotkań, statystycznie niewiele biorąc pod uwagę np. Anglika - Phila Dowda, który na swoim koncie ma już 24 ligowe spotkania. Włoch w 13 meczach pokazał graczom - 72 żółte kartki i uwaga... 6 czerwonych! Niezły dorobek, przynajmniej według mnie.
Para Benfica Lizbona - Chelsea Londyn gwarantuje nam niezłe widowisko, obie drużyny po ciężkich bojach awansowały do kolejnej fazy. Zespół z Portugalii i dzisiejszy gospodarz wygrał w dwumeczu z Zenitem St. Petersburg 4:3, natomiast Chelsea miała nieco trudniejsze zadanie, jednak ostatecznie udało im się zapewnić grę w następnej rundzie. We Włoszech podopieczni jeszcze Andre Villas-Boasa, przegrali 1:3 jednak u siebie na Stamford Bridge wygrali 4:1 po dogrywce.
Benfice stać u siebie na dobry wynik, jednak muszą grać konsekwentnie i twardo. &quot;The Blues&quot; raczej do Portugalii nie jadą by się bronić, zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie w którym nie zabraknie walki.
Typ na pięć kartek w tym meczu, to według mnie prezent.
W dwumeczach tych drużyn kolejno Benfica - Zenit / Chelsea - Napoli padło 18 kartek. Myślę, że Włoch będzie miał sporo pracy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
39# Spotkanie: Benfica Lizbona - Chelsea Londyn
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2. połowie? Powyżej 2,5
Kurs: 5,25
Rezultat: 2 kartki ⛔ 3j​

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
40# Spotkanie: Marsylia - Bayern Monachium
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2. połowie? Powyżej 2,5
Kurs: 4,60
Rezultat: 1 kartka ⛔ 4j​

Analiza: Na szybko, co nie znaczy źle... Marsylia ostatnio nie błyszczy formą, niestety przyjeżdża do Francji dość silny zespół jakim niewątpliwie jest Bayern. &quot;Bawarczycy&quot; muszą za wszelką cenę wygrać, niekoniecznie na Stade Vélodrome, jednak nie ukrywajmy, że wygrana na tym stadionie będzie dla nich sporym plusem. Arbitrem spotkania Hiszpan - Carlos Velasco Carballo, muszę przyznać, że jego statystyki mi bardzo imponują , zaledwie 15 spotkań - 101 żółtych kartek i 3 czerwone. Ale to jeszcze nic... W ostatnich 9 spotkaniach, które prowadził pokazał 6 czerwonych kartek i 60 żółtych kartek, niezły wynik trzeba mu to przyznać. Marsylia raczej podobnie jak z Interem będzie starała się o dobry wynik, jednak to nie wystarczy ich obecna forma, jest poniżej normy. Goście z Niemiec, tez nie należą do spokojnych graczy, weźmy choćby pod uwagę takiego Ribery&#39;ego.
Myślę, że Hiszpański arbitrer dzisiaj będzie miał dużo pracy, a ekipa z Francji otrzymie więcej niż 4 kartki.
41# Spotkanie: Marsylia - Bayern Monachium
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2. połowie? Powyżej 1,5
Kurs: 2,15
Stawka: 8/10
Rezultat: 1 kartka ⛔ 8j​

42# Spotkanie: Marsylia - Bayern Monachium
Typ: Ilość żółtych kartek w meczu (czas reg.) - Powyżej 4,5
Kurs: 2,05
Rezultat: 6 kartek ✅ 6,3j​

43# Spotkanie: Marsylia - Bayern Monachium
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1? Powyżej 2,5
Rezultat: 2 kartki ⛔ 6j​

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Liga Europejska w &quot;żółtym kolorze&quot; !
44# Spotkanie: Atletico Madrid - Hannover 96
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1? Powyżej 1,5
Kurs: 1,57
Rezultat: 4 kartki ✅ 3,42j
Analiza: Zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu jest drużyna gospodarzy co nie ulega najmniejszym wątpliwościom. Jednak patrząc na to wszystko na spokojnie, podopieczni Diego Simeone będą musieli się zmierzyć, z ustępującym nieco poziomem, ale niewiele - Hannoverem. W obu ekipach na murawę wyjdą, praktycznie najmocniejsze jedenastki. Są jednak braki, ale nie warto o nich wspominać, gdyż trudno mówić o &quot;brakach&quot; gdy wszyscy nieobecni w tym spotkaniu, to nieregularni zawodnicy. Dlaczego typuje dwie kartki dla gospodarzy? Może dlatego, że Hannover potrafi grać dobry futbol, co prawda mogło by się wydawać, że w ostatnim spotkaniu ligowym przeciwko &quot;Bawarczykom&quot; nie grali najlepiej, jednak śmiem sądzić, iż było to spowodowane świadomością gry w Lidze Europy. Myślę, że pomimo obecnej formy jaką prezentuje drużyna z Madrytu i faktu własnego stadionu, goście z Niemiec się nie przestraszą i zagrają swoje. Spotkanie poprowadzi francuski arbiter - Stéphane Laurent Lannoy. Jego obecny wynik w lidze nie powala na kolana, jednak znajduje się on w czołówce kartkujących sędziów w Ligue 1 - 14 spotkań - 63 żółte kartki - 4 czerwone. Uważam, że dwie kartki dla ekipy gospodarzy są w pełni osiągalne, co więcej śmiem twierdzić, że padnie ich co najmniej trzy.
45# Spotkanie: AZ Alkmaar - Valencia
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2 połowie? Powyżej 1,5
Rezultat: 1 kartka ⛔ 3j
Analiza: Chyba najbardziej wyrównana para spośród wszystkich wylosowanych. Holenderski - AZ Alkmaar na własnym stadionie będzie podejmować Valencię. Pierwszy mecz może i byłby na równym poziomie gdyby nie fakt, że w drużynie gospodarzy zabraknie obrońcy - Viergevera (23/2) i ofensywnego pomocnika - Beerens&#39;a (23/2). Można by powiedzieć, że pan Unai Emery ma sposób na Holenderskie drużyny. Wszyscy pamiętamy, że w poprzedniej rundzie &quot;Nietoperze&quot; wyeliminowały z Ligi Europy - PSV Eindhoven - pokonując ich na Estadio de Mestalla 4:2 i remisując na wyjeździe 1:1. Forma gości w przeciwieństwie do drużyny z AFAS Stadion pozostawia wiele do życzenia. AZ Alkmaar na własnym stadionie w Europejskich Pucharach nie przegrał od ośmiu spotkań, jednak patrząc na wszystkie ekipy, które musiały oddać punkty lub nimi się podzielić to właśnie Valencia wygląda najbardziej groźnie. Forma Hiszpanów jak już wspomniałem nie jest najlepsza, w ostatnich pięciu ligowych spotkaniach zaledwie 7 punktów, a przeciwnicy nie byli wcale z najwyższej półki, tym bardziej że po drużynie Valencii, kibice oczekują dużo lepszej gry. Mimo tych wszystkich faktów, uważam, że Unai Emery tak ustawi zespół, aby wywieźć z Holandii jak najlepszy wynik, co więcej śmiem sądzić, że Holenderska &quot;twierdza&quot; w Europejskich Pucharach zostanie dzisiaj zniszczona i podbita. Dlatego też typuję, że w drugiej połowie padną przynajmniej dwie kartki dla gospodarzy, którzy raczej będą gonić wynik i będą narażeni na kontrataki. Do poprowadzenia tego meczu został wybrany dobrze nam znany sędzia z Angielskich boisk - Martin Atkinson - znajdujący się w TOP 3 ligi Angielskiej - 24 spotkania - 77 żółtych kartek - 4 czerwone.
46# Spotkanie: Schalke - Atletic Bilbao
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2 połowie? Powyżej 1,5
Rezultat: 3 kartki ✅ 4,3j
Analiza: No i na koniec zostawiłem typową perełkę na dzisiejszy dzień. Mecz pomiędzy Schalke a drużyną &quot;Basków&quot;. Obecna forma ligowa Athletic Bilbao budzi we mnie lekkie zmartwienie przed tym spotkaniem. Pięć ligowych spotkań i zaledwie cztery punkty... Cóż za wynik... Jednak w Lidze Europy jest o niebo lepiej. Każdy z nas dobrze wie, jak &quot;Baskowie&quot; zagrali przeciwko Manchesterowi United... Ależ to był futbol i co? W dwumeczu 5:3 dla basków, co więcej zwycięstwo 3:2 na Old Trafford. Schalke natomiast jest trzecią siłą ligi Niemieckiej notując obecnie serię trzech ligowych zwycięstw z rzędu, biorąc pod uwagę wygraną u siebie nad Twente 4:1, to podopieczni Huub&#39;a Stevens wygrali cztery kolejne spotkania. Zawody na Veltins-Arena poprowadzi pan Pedro Oliveira Alves, nie posiadam ogólnej jego statystyki w tym sezonie, jednak w ostatnich siedmiu spotkaniach, które prowadził pokazał 47 żółtych kartek i 1 czerwoną, to średnio ponad 6,5 kartki na mecz! Teraz pozostaje tylko wybrać jak najlepszą opcję, którą oferuje nam BWIN. Mój typ to 2 kartki dla gospodarzy w całym meczu lub 2 kartki w drugiej połowie!
47# Spotkanie: AZ Alkmaar - Valencia
Kurs: 1,42
Rezultat: ZWROT
Typ ten miał być na mecz Schalke... Po prostu kopiowałem &quot;Spotkanie... itd&quot; ale zapomniałem zmienić, kursy tylko uzupełniłem.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
48# Spotkanie: KUPON - LE
AZ Alkmaar - Valencia
Atletico Madryt - Hannover 96
Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1?
Typ: Więcej niż 1,5
1.57 ✅
AZ Alkmaar - Valencia CF
Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2. połowie?
2.10 ⛔
FC Schalke 04 - Athletic Bilbao
Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2. połowie?
2.20 ✅
AKO: 7,25

Rezultat: ⛔ 3j​

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
49# Spotkanie: Manchester City - Sunderland
Kurs: 2,50
Rezultat: 1 kartka ⛔ 6j
Analiza: Że co proszę!? Mam wrażenie, że Bwin jak i Bet365 a raczej ludzie odpowiedzialni za kursy nie do końca są przekonani co wydarzy się na Etihad Stadium. Dobra wicelider, własny stadion - czyli niezdobyta twierdza Premier League - 15 spotkań, 15 zwycięstw no i co z tego? Manchester City tak jakby ostatnio złapał lekką zadyszkę. Na Etihad przyjeżdżają &quot;Czarne Koty&quot; pod dowództwem Martina O&#39;Neilla i kurs na zaledwie dwie kartki dla &quot;The Citizens&quot; wynosi 2,35(Bwin) 2,50(Bet365)!? Gdzie arbitrem spotkania jest Phil Dowd? Według mnie śmieszna linia, a mega promocyjny kurs... Może i Sunderland jest skazywany na porażkę, jednak ja nie wierzę w gładkie zwycięstwo gospodarzy... a w ciężki mecz, w którym padnie remis lub &quot;The Citizens&quot; wygrają skromnie 1:0 lub 2:1... Phila Dowd&#39;a nie muszę chyba nikomu przedstawiać, bo po co tyle razy już o nim pisałem... Sunderland według mnie jedzie po punkty na Etihad Stadium i jest w stanie to osiągnąć, twardą i zdecydowaną grą. A co poniektórzy gracze &quot;Obywateli&quot; potrafią łapać głupie kartki, głównie liczę na Vincenta Kopany&#39;ego lub Gareta Barry&#39;ego. Nie zapominam także o &quot;głupim&quot; Balotellim. Dwie kartki dla gospodarzy IMO? Mega zakład, zdecydowanie za duży kurs !
50# Spotkanie: Manchester City - Sunderland
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2 połowie? Powyżej 0,5
Kurs: 1,62
Rezultat: 1 kartka ✅ 4.96j

51# Spotkanie: QPR - Arsenal
Kurs: 1,61
Rezultat: 5 kartek ✅ 4,88j
Analiza: Kolejny prze zabawny kurs... Derby Londynu, które będziemy mieli okazje oglądać na Canal + (tak dla przypomnienia). I co? Dwie kartki, dla walczącego o utrzymanie QPR, które zmierzy się z ekipą &quot;Kanonierów&quot; , którzy obecnie są w niesamowitym gazie notując siedem kolejnych spotkań bez porażki? Arbiter? Mike Dean - 23 spotkania - 89 kartek - 2 czerwone. Co prawda, wielka szkoda, że w spotkaniu przeciwko Arsenalowi nie zagra Cisse, bo o kartki dla gospodarzy bym się nie martwił, no ale w ostatnim spotkaniu dostał on czerwoną kartkę...(znowu). Ale jak nie Djibril, to niewiele gorszy od drużynowego kolegi - Barton... Prowokator i niezły aktor, ale z drugiej strony walczak i tnący przeciwników równo z trawą pomocnik Queens Park Rangers. Kolejne wielkie promo, z którego aż grzech nie skorzystać...
52# Kartkowy kupon na Premier League (31.03 - 02.04)
Blackburn Rovers - Manchester United
1.50
Newcastle United - Liverpool FC
1.65

Queens Park Rangers - Arsenal FC
1.48

Manchester City - Sunderland
2.35

AKO: 8,61
Rezultat: ⛔ 3j

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
53# Spotkanie: Bayer Leverkusen - Freiburg
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 2? Powyżej 1,5
Kurs: 1,50
Rezultat: 4 kartki ✅ 2j
Analiza: Z jednej strony ekipa, która nadal walczy o Europejskie Puchary, z drugiej zaś drużyna broniąca się przed spadkiem. Pomimo dwóch punktów przewagi nad strefą spadkową, gracze Freiburga nie mogą być pewni utrzymania. Leverkusen zajmuje obecnie szóstą pozycję w Bundeslidze i walczy z takimi ekipami jak Stuttgart, Wolfsburg, Werder czy Hannover o udział w Lidze Europy.
Dla obu ekip jest to ważne spotkanie, ważne trzy punkty, walki nie powinno brakować. Jednak to gospodarze są faworytami i to oni powinni narzucić tempo meczu. Leverkusen nie wygrał od czterech spotkań, chyba najwyższa pora zadośćuczynić swoim kibicom i postarać się z całych sił o korzystny wynik. Arbitrem spotkania będzie pan Robert Hartmann, średnio 4,43 kartki na mecz, zaledwie 7 spotkań prowadzonych przez jego osobę - 31 kartek żółtych i żadnej czerwonej. Dziś myślę, że warto grać na dwie kartki dla gości, którzy pomimo niezłej ostatnio formy, raczej będą musieli się bronić na BayArena.
54# Spotkanie: Augsburg - Koln
Kurs: 2,20
Stawka: 2/10
Rezultat: 1 kartka ⛔ 2j
Analiza: Właściwie mecz o życie... Trzy punkty w tym spotkaniu, pozwolą jednej z ekip odetchnąć na chwilę i oddalić się od strefy spadkowej, a swojego rywala zdecydowanie do niej przybliżyć. Szanse? Ciężko ocenić... Jednak uważam, że to gości stać na zwycięstwo pomimo słabej formy. Augsburg nie przegrał od sześciu ligowych spotkań, Koln natomiast nie wygrało od trzech... Spotkanie poprowadzi dość słaby patrząc pod kątem kartek sędzia - Tobias Welz - 11 spotkań - 28 żółtych kartek - średnio 2,55 kartki na mecz. Linia dla gospodarzy dość wysoka, jednak biorąc pod uwagę determinację Koln z Podolskim na czele, myślę, że to jednak oni się będą bronić i trzy kartki powinny dla nich paść. Skromnie... ale gramy.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
KWIECIEŃ 2012

1# Spotkanie: Newcastle - Liverpool
Kurs: 1,83
Rezultat: 3 kartki ✅ 2,49j
Analiza: Kolejne spotkania 31. kolejki Premier League. Na Sports Direct Arena zmierzą się ekipy Newcastle i Liverpoolu. Dla obu drużyn jest to bardzo ważne spotkanie. Newcastle walczy dzielnie o Europejskie Puchary tracąc do premiowanego w nich startem piątego miejsca - trzy punkty. Liverpool raczej już się pożegnał z pucharami, gdyż do Chelsea brakuje &quot;The Reds&quot; aż 11 punktów na 7 kolejek przed końcem sezonu. Nie wygląda to ciekawie, jednak nie możemy zapominać, że Liverpool gra jeszcze w FA Cup.
Liverpool pomimo słabej pozycji w lidze, na pewno nie odda łatwo punktów i spróbuje walczyć jak równy z równym na byłym St. James Park. A jak wiemy &quot;The Reds&quot; stać na równą walkę. Spotkanie poprowadzi Martin Atkinson - 24 spotkania - 7 żółtych kartek i aż 4 czerwone (zdecydowany lider) biorąc pod uwagę ogólny rozrachunek pod względem czerwonych kartek. Wybrałem typ na powyżej 1,5 kartki dla gospodarzy, gdyż w ostatnich siedmiu spotkaniach pomiędzy tymi zespołami tylko w jednym Newcastle nie otrzymało dwóch kartek, a jedną. Kurs wart gry.
2# Spotkanie: Hannover 96 - Borussia M&#39;gladbach
Kurs: 2,65
Rezultat: 0 kartek ⛔ 2j
Analiza: Zdecydowanie najciekawsze według mnie spotkanie w dzisiejszym dniu. A dlaczego? A no dlatego, że zmęczony po spotkaniu w Atletico Madrid - Hannover 96 będzie podejmować u siebie czwartą siłę Bundesligi - Borussie M&#39;gladbach. Spotkanie jest niesamowicie kluczowe dla obu ekip. Hannover zajmuje obecnie dziewiątą pozycję w lidze, mając 38 punktów - miejsce, które daje im start w Europejskich Pucharach okupuje kolejno Bayer i Stuttgart mając tych punktów 40, przed Hannoverem jest jeszcze Wolfsburg i Werder, te ekipy także mają 40 punktów, znakomicie ułożyła się tabela dla gospodarzy przed dzisiejszym spotkaniem, gdyż w przypadku zwycięstwa, mogą przeskoczyć aż o cztery pozycje. Borussia jednak, też walczy o coś bardzo ważnego - mowa oczywiście o miejscu na podium Bundesligi i starcie w Lidze Mistrzów, o które goście dzielnie walczą z Schalke 04.
Jednak biorąc pod uwagę fakt, że Hannover kilka dni temu grał z Atletico w Lidze Europy i zmęczenie na pewno będzie widoczne, nie daje im żadnych szans, na przeskoczenie z 9 na 5 miejsce. Co więcej uważam, że Borussia powinna dziś wygrać z handicapem. Co prawda po ciężkim boju, ale 2:0 dla gości powinno paść.
Sędzią będzie pan Felix Brych - 14 spotkań - 50 żółtych kartek - 1 czerwona kartka. Myślę, że Hannover częściej będzie musiał odpierać ataki rywali niż sam atakował. Trzy kartki dla gospodarzy po takim kursie warto próbować.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
3# Spotkanie: Blackburn Rovers - Manchester United
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 2? Powyżej 1,5
Rezultat: 1 kartka ⛔ 2j
Analiza: Na Ewood Park zakończenie 31. kolejki Premier League. Blackburn Rovers, które walczy o utrzymanie będzie podejmować lidera Premier League - Manchester United. Co prawda wszyscy stawiają w roli faworyta &quot;Czerwone Diabły&quot; jednak nie wydaje mi się, że jest to tak oczywiste. Blackburn gra u siebie, już w tym sezonie udało im się pokonać gości z Manchesteru na ich stadionie 3:2. Według mnie zapowiada się ciężka przeprawa dla United, co więcej Blackburn, dla których teraz każdy punkt jest na wagę walki o utrzymanie się w lidze, będzie chciało stawić czoła i zagrać jak równy z równym, a przynajmniej się postarać o to. Howard Webb poprowadzi to spotkanie. Z jednej strony bardzo dobry sędzia, który w 24 spotkaniach pokazał 74 żółte kartki i jedną czerwoną. Jednak zdarza mu się, nie rzucać kartkami na prawo i lewo, dziś jednak będzie inaczej. Typuje dwie kartki dla United, po niezłym kursie 2,10!
4# Spotkanie: Sevilla - Mallorca
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 2 w 1 połowie? Powyżej 1,5
Kurs: 2,40
Rezultat: 2 kartki ✅ 2,8j
Analiza: Ciekawy kurs, biorąc pod uwagę obecną formę Sevilli. O ile w pierwszej połowie Mallorca może grać jak równy z równym (właśnie w tej połowie upatruję kartki) o tyle, w drugiej połowie śmiem sądzić, że już nie wytrzymają. Sevilla ostatnio gra całkiem nieźle, dwa zwycięstwa po 3:0, co prawda z przeciętnymi drużynami, bo Granada i Racingiem Santander, jednak cieszy fakt, że na wyjeździe. Mallorca pod naporem graczy Sevilli w pierwszej połowie już będzie musiała zatrzymywać gospodarzy faulami, a sędzia? Dość dobry jak na tak zacięte spotkanie. Miguel Pérez Lasa - średnio 5,33 kartki na mecz - 15 spotkań - 80 żółtych kartek i 5 czerwonych. Dobry wynik. Patrząc na to, że Mallorca do dziewiątej Sevilli traci zaledwie trzy punkty, można wywnioskować, że jedną po zwycięstwo, jednak według mnie bez szans na zdobycie pełnej puli punktów. Dwie kartki dla gości w pierwszej połowie? Biorę!

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
5# Spotkanie: Barcelona - Milan
Typ: Ile rzutów rożnych wykona drużyna 2? Powyżej 2,5
Kurs: 1,87
Rezultat: 4 rzuty rożne ✅ 3,48j
Analiza: Mecze rewanżowe ćwierćfinałów Ligi Mistrzów. W pierwszym spotkaniu pomiędzy Milanem a Barceloną padł wynik remisowy 0:0. Dziś dojdzie do rewanżu na Camp Nou, zdecydowanym faworytem według bukmacherów jest ekipa Barcelony, ale czy to słuszne prognozy? Już sam fakt kursu 9,00 w porywach nawet do 12 na &quot;Rossonerich&quot; jest według mnie z góry przesadzony, bo Włoska ekipa wcale nie musi przegrać na Camp Nou. Przynajmniej według mnie mają spore szanse na zwycięstwo, a już na pewno na ugranie bramkowego remisu, który daje im awans. Były zawodnik &quot;Blaugrany&quot; Ibrahimović już w pierwszym spotkaniu mógł strzelić co najmniej dwie bramki na początku, jednak zabrakło szczęścia. Nie jest wykluczone, że to właśnie on wraz z Robinho będą dzisiejszymi katami Barcelony. Nie jest wykluczone, że w spotkaniu przeciwko Milanowi nie zagra Xavi... To spore osłabienie Barcelony, no ale przecież ona ma jeszcze boskiego Messiego... Może i tak, ale mam nadzieję, że dzisiaj zagra tak samo słabo jak w poprzednich spotkaniach...
Zdecydowanym typem i kursem wartym uwagi, jest typ na 3 rzuty rożne dla Milanu. Trochę dziwny kurs, może i u siebie mieli zaledwie 2 wznowienia od rogu boiska, ale tutaj może być znacznie inaczej. Barcelona, która z reguły utrzymuje się przy piłce i Milan, który ma kim postraszyć podczas kontry. Myślę, że typ na 3 rzuty rożne dla gości jest wart gry, osobiście gram na 3,4 i 5 skromnie. Poza tym wszystkim wartym gry jest typ na kartki, wiadomo. Drużyny z Włoch jak i Hiszpanii nie należą do ekip, które grają spokojny futbol. Sędzią spotkania będzie Holender - Bjorn Kuipers, jego statystyki posiadam tylko z ostatnich dziewięciu spotkań - 30 żółtych kartek i 3 czerwone. Co prawda wynik nie najlepszy, jednak biorąc pod uwagę na jak wysokim poziomie będzie dzisiaj spotkanie i jak bardzo obu ekipom zależy na wygranej, myślę że następujące typy mają prawo wejścia.
6# Spotkanie: Barcelona - Milan
Typ: Ile rzutów rożnych wykona drużyna 2? Powyżej 3,5
Kurs: 2,95
Rezultat: 4 rzuty rożne ✅ 3,9j

7# Spotkanie: Barcelona - Milan
Typ: Ile rzutów rożnych wykona drużyna 2? Powyżej 4,5
Kurs: 5,00
Stawka: 1/10
Rezultat: 4 rzuty rożne ⛔ 1j

8# Spotkanie: Barcelona - Milan
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2. połowie? Powyżej 1,5
Kurs: 2,95
Rezultat: 2 kartki ✅ 3,9j

9# Spotkanie: Barcelona - Milan
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2. połowie? Powyżej 0,5
Kurs: 1,40
Stawka: 7/10
Rezultat: 2 kartki ✅ 2,8j

10# Spotkanie: Barcelona - Milan
Kurs: 1,78
Rezultat: 2 kartki ✅ 3,12j

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
11# Spotkanie: Chelsea Londyn - Benfica Lizbona
Typ: Chelsea
Kurs: 1,67
Stawka: 5/10
Rezultat: 2:1 ✅ 3,35j
Analiza: Po wczorajszym spotkaniu Barcelony i Milanu czuję lekki niedosyt jeśli chodzi o wynik, jednak patrząc na ilość wygranych jednostek w tym spotkaniu jest znacznie lepiej. Dzisiaj kolejne ćwierćfinałowe potyczki, kto dołączy do dwójki półfinalistów z Monachium i Barcelony? Czy będzie do Chelsea i Real, a może ich dzisiejsi rywale Benfica Lizbona i APOEL Nikozja.
Najpierw w paru zdaniach opiszę mecz na Stamford Bridge. Jeśli chodzi o zespół z Londynu, na pewno nie mamy do czynienia z tą słabą Chelsea za Portugalskiego szkoleniowca - Andre Vilas Boasa. &quot;The Blues&quot; z nowym (zapewne chwilowym i do końca sezonu) trenerem Roberto Di Matteo, grają nieco lepiej i można powiedzieć śmiało, że łapią formę. Na pewno w tym sezonie nie będą tryumfować w Angielskiej - Premier League - jednak cały czas są w grze jeśli chodzi o Ligę Mistrzów i w moim przekonaniu nie zapowiada się na to, aby ich przygoda z Europejskimi Pucharami zakończyła się dziś. W pierwszym spotkaniu tej pary, obie ekipy nie zagrały nic specjalnego - Chelsea zagrała bardzo dobrze w defensywie i liczyła na kontry i ten plan wypalił, 1:0 w wyjazdowym spotkaniu i dobra zaliczka przed dzisiejszym spotkaniem. Tylko czy można mówić o zaliczce, biorąc pod uwagę, że Benfica raczej w Londynie nie ma czego szukać i na co liczyć... Trening na murawie Stamford Bridge, 90 minut w kolejnym spotkaniu Ligi Mistrzów, może w ostateczności przedmeczowe zwiedzanie Londynu i to w sumie na tyle z wycieczki do stolicy Wielkiej Brytanii. Trudno spodziewać się innego wyniku niż wygrana Chelsea. Fakt, Benfica raczej na pewno przegra jednak braku walki, nie będziemy mogli im zarzucić. Szanse na awans, są jednak małe, przynajmniej według mnie. Benfica po porażce z Chelsea wygrała ligowe spotkanie 2:1 z Sportingiem Braga, &quot;The Blues&quot; natomiast pokonali na Villa Park - Aston Ville - Pakując im cztery bramki i tracąc dwie (szkoda, że w trzy minuty). Arbitrem spotkania, który poprowadzi te zawody będzie pan Damir Skomina, na co dzień sędziujący swoją rodzimą ligę. W ostatnich dziewięciu spotkaniach, które prowadził pokazał 38 żółtych kartek. W Portugalii padły cztery żółte kartki, trzy dla gospodarzy i jedna dla gości. Biorąc pod uwagę wszystkie te fakty i to, że Chelsea raczej będzie chciała przypieczętować awans do kolejnej fazy Ligi Mistrzów lecimy w główny typ i parę pod typów.
12# Spotkanie: Chelsea Londyn - Benfica Lizbona
Typ: Ile goli strzeli zespół 1? - Więcej niż 1,5
Kurs: 1,72
Rezultat: 2:1 ✅ 4,32j

13# Spotkanie: Chelsea Londyn - Benfica Lizbona
Typ: Ile rzutów rożnych wykona drużyna 1? Więcej niż 5,5
Kurs: 1,75
Rezultat: 4 rzuty rożne ⛔ 4j

14# Spotkanie: Chelsea Londyn - Benfica Lizbona
Typ: Ile rzutów rożnych wykona drużyna 1 w 1. połowie spotkania? Więcej niż 3,5
Kurs: 2,75
Rezultat: 2 rzuty rożne ⛔ 4j

15# Spotkanie: Chelsea Londyn - Benfica Lizbona
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 2? Więcej niż 3,5
Kurs: 2,55
Rezultat: 5 żółtych kartek ✅ 4,65j

16# Spotkanie: Real Madryt - A.P.O.E.L.
Typ: Ile padnie goli? Więcej niż 3,5
Kurs: 1,80
Rezultat: 5:2 ✅ 3,2j
Analiza: No i drugie spotkanie Ligi Mistrzów w dzisiejszym dniu. Nie trzeba być Einsteinem czy znać rachunek prawdopodobieństwa by wiedzieć, że drużyna Jose Mourinho jest już w półfinale, a dziś na Santiago Bernabeu potwierdzi swój awans bardzo wysoką wygraną nad ekipą gości. Już w pierwszym spotkaniu na Cyprze drużyna A.P.O.E.L&#39;u nie istniała... Mimo, że dzielnie bronili się przez 74 minuty i wyglądało to całkiem nieźle, w końcu padła pierwsza bramka dla &quot;Królewskich&quot; strzelona przez Benzeme, a domek z kart A.P.O.E.L&#39;u posypał się i po bramkach Kaki i byłego napastnika Lyonu, ostatecznie gospodarze przegrali 0:3. Dziś w Madrycie będzie znacznie lepszy wynik, a Cypryjczycy będą tylko cieniem dla Realu, ale... Upatruję także dla nich bramki w tym spotkaniu. Dinamo Zagrzeb jak pamiętamy w meczu grupowym też jechał na stracenie i fakt, przegrał ale bramkę strzelił, a nawet dwie. Real Madryt w 30 ligowych spotkaniach stracił na własnym stadionie 27 bramek, czyli średnio 0,9 bramki na mecz. Dobrze, może to tylko statystyki, ale myślę, że Real po swoim strzelaniu nie co się rozluźni i bramkę Cypryjczycy strzelą, może nawet dwie tak jak ich koledzy z Zagrzebia? Sędzią spotkania będzie Włoch - Gianluca Rocchi i tutaj upatruję kolejne typy. Włoski arbiter w 14 spotkaniach pokazał 73 żółte kartki i jedną czerwoną. Dobry wynik, który pozwala mi stawiać nawet na żółte kartoniki w stronę gospodarzy, a kurs jest wręcz bardzo dobry. Real przyzwyczaił nas do dobrej gry ale i do &quot;głupoty&quot; jaką prezentują na boisku jeśli chodzi o nieczyste zagrania i bezmyślne faule. Spodziewam się pogromu, którego dokona Real Madryt, ale też kartek dla tej ekipy a także bramki dla gości. Wynik? 5:1 lub 6:1 dla gospodarzy.
17# Spotkanie: Real Madryt - A.P.O.E.L.
Typ: Uda się obydwu drużynom strzelić gola? Tak
Rezultat: 5:2 ✅ 3j

18# Spotkanie: Real Madryt - A.P.O.E.L.
Typ: Który zawodnik strzeli 2 lub więcej goli? Cristiano Ronaldo
Rezultat: Cristiano Ronaldo - 26&#39; i 75&#39; ✅ 4,5j

19# Spotkanie: Real Madryt - A.P.O.E.L.
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1? Więcej niż 1,5
Kurs: 3,30
Rezultat: 0 kartek ⛔ 2j

20# Spotkanie: Real Madryt - A.P.O.E.L.
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 2? Więcej niż 2,5
Kurs: 2,40
Rezultat: 1 kartka ⛔ 4j

21# Spotkanie: Real Madryt - A.P.O.E.L.
Typ: Ilość żółtych kartek w meczu (czas reg.)? Więcej niż 3,5
Kurs: 2,30
Stawka: 5/10
Rezultat: 1 kartka ⛔ 5j

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
22# Spotkanie: Swansea - Newcastle
Typ: Ile goli strzeli zespół 1? Więcej niż 1,5
Rezultat: 0:2 ⛔ 6j
Analiza: Wkraczamy w decydującą fazę rozgrywek Premier League. Dziś o dziwo (bo piątek) rozegra się pierwsze spotkanie 32. kolejki Premier League. Na Liberty Stadium zmierzą się jedenastki Swansea City i Newcastle United. Gospodarze to zdecydowana ekipa własnego boiska - 15 spotkań - 6 zwycięstw - 6 remisów i zaledwie trzy porażki. A na Liberty Stadium przegrywały już wcale nie gorsze ekipy od &quot;Srok&quot;, między innymi Manchester City, Arsenal a punkty straciły także Tottenham Hotspur czy Chelsea. W drużynie prowadzonej przez Alana Pardew kontuzji masa... Ale po kolei: Sammy Ameobi, Leon Best, Fabricio Coloccini, Danny Guthrie, Peter Løvenkrands, Sylvain Marveaux, Gabriel Obertan i Steven Taylor. Nie pewni występu są Haris Vuckic i James Perch, natomiast na wypożyczeniach znajdują się Nile Ranger i Alan Smith. A Swansea? Aż dziwne, prawie bez kontuzji, wręcz urazy obchodzą drużynę z Liberty Stadium szerokim łukiem... Zabraknie tylko Kenny&#39;ego Agustiena, Ferry&#39;ego Bodde i Stephen&#39;a Dobbie. Szczerze powiedziawszy, biorąc pod uwagę tylko miejsce w tabeli, to goście powinni się dziś bardziej starać o punkty gdyż cały czas walczą z Chelsea o europejskie puchary. Jednak z całym szacunkiem, ale w wyjazdowym spotkaniu przeciwko Swansea nie powinni oni zbyt wiele ugrać... Sigurdsson, który jest w znakomitej ostatnio formie i spółka, powinni wygrać przynajmniej 2:1 z Newcastle.
Spotkanie poprowadzi Howard Webb - 25 spotkań - 76 żółtych kartek i 1 czerwona.
23# Spotkanie: Swansea - Newcastle
Typ: Ilość żółtych kartek w meczu (czas reg.)? Więcej niż 3,5
Rezultat: 2 żółte kartki ⛔ 3j

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
24# Spotkanie: Barnsley - West Ham United
Typ: Zespół 2 zwycięży, a w meczu padnie więcej niż 2,5 gola
Kurs: 2,65
Rezultat: 0:4 ✅ 6,6j
Analiza: West Ham United, które walczy o bezpośredni awans i powrót na boiska Premier League zmierzy się dziś na wyjeździe ze słabo grającym i walczącym z kontuzjami Barnsley. Ostatnio forma &quot;Młotów&quot; nie jest imponująca w ostatnich 5 spotkaniach zdobyli zaledwie 6 punktów, a w ostatniej kolejce przegrali z Reading na własnym stadionie 2:4. Najwyższa pora ugrać nieco lepszy wynik i zdobyć kolejne punkty. Trener Barnsley - Keith Hill - wystawi taki sam skład jak w wygranym spotkaniu z Peterborough United 1:0, jednak nadal nie może skorzystać z siedmiu podstawowych zawodników: Matt Done(30/4), Jacob Butterfield(24/5), David Perkins(27/0), Bobby Hassell(17/0), Rob Edwards(16/0) i pierwszy bramkarz Luke Steele(36/0), a także Nathan Doyle(8/0). Sporo tego, natomiast w West Hamie zabraknie Marka Noble. Jednak mimo tego, jest sporo powrotów. Do składu może powrócić Papa Bouba Diop, do dyspozycji Sam Allardyce ma obrońców Winstona Reid i Guya Demel.
Myślę, że wygrana West Hamu United jest więcej niż pewna, a wynik jaki obstawiam w takiej sytuacji to 0:3.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
25# Spotkanie: Nottingham Forest - Bristol City
Typ: Zespół 1 zwycięży, a w meczu padnie więcej niż 2,5 gola
Kurs: 2,80
Rezultat: 0:1 ⛔ 3j​
Analiza: Dalszy ciąg 41. kolejki Npower Championship. Oddalające się od strefy spadkowej Nottingham Forest, które w ostatnich spotkaniach prezentuje dobrą formę, zmierzy się na The City Ground ze znajdującym się na 22 pozycji - Bristol City. Gospodarze trzeba przyznać, że ostatnie cztery spotkania mieli imponujące, zdobyli w nich aż osiem punktów, strzelając przy tym jedenaście bramek i tracąc cztery. Tym samym notując serię czterech meczów bez porażki. Ich dzisiejsi rywale, mają zdecydowanie przeciwną serię, pięciu spotkań bez zwycięstwa. A wyjazdowe spotkania w ich wykonaniu nie należą do najlepszych. Na dotychczasowe dwadzieścia wyjazdowych potyczek wygrali zaledwie cztery i zremisowali pięć, reszta to porażki, których jest aż jedenaście. Może i bym się skusił grać coś w stronę walczącego o utrzymanie się z Championship - Bristol City - ale nie w takim wypadku, gdy u gości zabraknie paru kluczowych graczy. Nie zagra pauzujący kapitan zespołu - Liam Fontaine(20/1), Lewin Nyatanga(29/0), James Wilson(21/0)to trójka defensorów, poza tym mamy jeszcze Marvina Elliott(28/2) i Davida Clarkson(4/0). Do składu wraca jednak Ryan McGivern Cole(29/0) i Cole Skuse(30/0). U gospodarzy natomiast nie ma zbyt wielu braków, natomiast forma dopisuje naszemu rodakowi - Radosławowi Majewskiemu. Powołanie do drużyny znowu otrzymali Scott Wootton, Danny Higginbotham, Lewis McGugan , Marcus Tudgay i Ishmael Miller, a także George Elokobi. Wszystko to pozwala mi twierdzić, że Nottingham wygra na własnym stadionie a meczu padnie więcej niż 2,5 bramki. Liczę bardzo na Radka, który w ostatnim spotkaniu z Crystal Palace zdobył hattricka.

Do góry Bottom