44# Spotkanie: Atletico Madrid - Hannover 96
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1? Powyżej 1,5
Kurs: 1,57
Bukmacher: Bwin
Stawka: 6/10
Rezultat: 4 kartki
3,42j
Analiza: Zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu jest drużyna gospodarzy co nie ulega najmniejszym wątpliwościom. Jednak patrząc na to wszystko na spokojnie, podopieczni Diego Simeone będą musieli się zmierzyć, z ustępującym nieco poziomem, ale niewiele - Hannoverem. W obu ekipach na murawę wyjdą, praktycznie najmocniejsze jedenastki. Są jednak braki, ale nie warto o nich wspominać, gdyż trudno mówić o "brakach" gdy wszyscy nieobecni w tym spotkaniu, to nieregularni zawodnicy. Dlaczego typuje dwie kartki dla gospodarzy? Może dlatego, że Hannover potrafi grać dobry futbol, co prawda mogło by się wydawać, że w ostatnim spotkaniu ligowym przeciwko "Bawarczykom" nie grali najlepiej, jednak śmiem sądzić, iż było to spowodowane świadomością gry w Lidze Europy. Myślę, że pomimo obecnej formy jaką prezentuje drużyna z Madrytu i faktu własnego stadionu, goście z Niemiec się nie przestraszą i zagrają swoje. Spotkanie poprowadzi francuski arbiter - Stéphane Laurent Lannoy. Jego obecny wynik w lidze nie powala na kolana, jednak znajduje się on w czołówce kartkujących sędziów w
Ligue 1 - 14 spotkań - 63 żółte kartki - 4 czerwone. Uważam, że dwie kartki dla ekipy gospodarzy są w pełni osiągalne, co więcej śmiem twierdzić, że padnie ich co najmniej trzy.
45# Spotkanie: AZ Alkmaar - Valencia
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2 połowie? Powyżej 1,5
Kurs: 2,10
Stawka: 3/10
Rezultat: 1 kartka
3j
Analiza: Chyba najbardziej wyrównana para spośród wszystkich wylosowanych. Holenderski - AZ Alkmaar na własnym stadionie będzie podejmować Valencię. Pierwszy mecz może i byłby na równym poziomie gdyby nie fakt, że w drużynie gospodarzy zabraknie obrońcy - Viergevera (23/2) i ofensywnego pomocnika - Beerens'a (23/2). Można by powiedzieć, że pan Unai Emery ma sposób na Holenderskie drużyny. Wszyscy pamiętamy, że w poprzedniej rundzie "Nietoperze" wyeliminowały z Ligi Europy - PSV Eindhoven - pokonując ich na Estadio de Mestalla 4:2 i remisując na wyjeździe 1:1. Forma gości w przeciwieństwie do drużyny z AFAS Stadion pozostawia wiele do życzenia. AZ Alkmaar na własnym stadionie w Europejskich Pucharach nie przegrał od ośmiu spotkań, jednak patrząc na wszystkie ekipy, które musiały oddać punkty lub nimi się podzielić to właśnie Valencia wygląda najbardziej groźnie. Forma Hiszpanów jak już wspomniałem nie jest najlepsza, w ostatnich pięciu ligowych spotkaniach zaledwie 7 punktów, a przeciwnicy nie byli wcale z najwyższej półki, tym bardziej że po drużynie Valencii, kibice oczekują dużo lepszej gry. Mimo tych wszystkich faktów, uważam, że Unai Emery tak ustawi zespół, aby wywieźć z Holandii jak najlepszy wynik, co więcej śmiem sądzić, że Holenderska "twierdza" w Europejskich Pucharach zostanie dzisiaj zniszczona i podbita. Dlatego też typuję, że w drugiej połowie padną przynajmniej dwie kartki dla gospodarzy, którzy raczej będą gonić wynik i będą narażeni na kontrataki. Do poprowadzenia tego meczu został wybrany dobrze nam znany sędzia z Angielskich boisk - Martin Atkinson - znajdujący się w TOP 3 ligi Angielskiej - 24 spotkania - 77 żółtych kartek - 4 czerwone.
46# Spotkanie: Schalke - Atletic Bilbao
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1 w 2 połowie? Powyżej 1,5
Kurs: 2,10
Stawka: 3/10
Rezultat: 3 kartki
4,3j
Analiza: No i na koniec zostawiłem typową perełkę na dzisiejszy dzień. Mecz pomiędzy Schalke a drużyną "Basków". Obecna forma ligowa Athletic Bilbao budzi we mnie lekkie zmartwienie przed tym spotkaniem. Pięć ligowych spotkań i zaledwie cztery punkty... Cóż za wynik... Jednak w Lidze Europy jest o niebo lepiej. Każdy z nas dobrze wie, jak "Baskowie" zagrali przeciwko Manchesterowi United... Ależ to był futbol i co? W dwumeczu 5:3 dla basków, co więcej zwycięstwo 3:2 na Old Trafford. Schalke natomiast jest trzecią siłą ligi Niemieckiej notując obecnie serię trzech ligowych zwycięstw z rzędu, biorąc pod uwagę wygraną u siebie nad Twente 4:1, to podopieczni Huub'a Stevens wygrali cztery kolejne spotkania. Zawody na Veltins-Arena poprowadzi pan Pedro Oliveira Alves, nie posiadam ogólnej jego statystyki w tym sezonie, jednak w ostatnich siedmiu spotkaniach, które prowadził pokazał 47 żółtych kartek i 1 czerwoną, to średnio ponad 6,5 kartki na mecz! Teraz pozostaje tylko wybrać jak najlepszą opcję, którą oferuje nam BWIN. Mój typ to 2 kartki dla gospodarzy w całym meczu lub 2 kartki w drugiej połowie!
47# Spotkanie: AZ Alkmaar - Valencia
Typ: Ile żółtych kartek otrzyma zespół 1? Powyżej 1,5
Kurs: 1,42
Stawka: 8/10
Rezultat: ZWROT
Typ ten miał być na mecz Schalke... Po prostu kopiowałem "Spotkanie... itd" ale zapomniałem zmienić, kursy tylko uzupełniłem.