24# Spotkanie: Portsmouth - Bristol City
Typ: Bristol City strzeli powyżej 1,5 gola
Kurs: 3,25
Bukmacher: Bet365
Stawka: 6/10
Rezultat: 0:0
6j
Analiza: Wydaje mi się, że może to być najlepszy zakład na ten sobotni dzień... A więc zaczynamy, aby móc przybliżyć wam - czytającym tą analizę, dlaczego tak uważam. O godzinie 16:00 rozpocznie się spotkanie na Fratton Park, gdzie pogrążone w niemożliwie wielkim kryzysie Portsmouth będzie podejmować nieco wyżej znajdujące się Bristol City. Wszystko wskazuje na to, że "The Pompey" spadną z
Championship i nie jest wykluczone, że nawet w League One będzie im ciężko się utrzymać... Dlaczego? Może dlatego, że w klubie nie dzieje się ciekawie... Dopóki w klubie grali zawodnicy z wypożyczeń, którzy stanowili jako taką siłę zespołu, o tyle teraz w wszyscy nagle jak grom z jasnego nieba wrócili do swoich klubów. Z wypożyczeń wrócili do swoich klubów między innymi pomocnik Hayden Mullins (34/1), ostatnie spotkanie dla "The Pompeys" rozegrał 6 marca tego roku w przegranym meczu 0:1 z Reading, ale to nie koniec... Do swoich klubów z wypożyczeń wrócili także - pomocnik Liam Lawrence (23/0), napastnik Erik Andre Huseklepp (27/6), w ostatnich dniach odszedł także podstawowy bramkarz ekipy z Fratton Park - Stephen Handerson (25/0). Pomimo tych braków, są także kontuzje - napastnik Kanu (10/0), kolejny napastnik Mwaruwari (18/1). Jak widać sytuacja Portsmouth wygląda coraz gorzej, ich skład z dnia na dzień staje się coraz mniejszy i bardziej kruchy... Nie wykluczone, że aż 5 graczy z Akademii będzie musiało zasiąść na rezerwie... Bristol City, także nie powala w tym sezonie 21 pozycja w lidze i ciągła walka o utrzymanie, a także zaledwie trzy punkty przewagi nad Doncaster Rovers, którzy znajdują się już w strefie spadkowej. Dla podopiecznych Michaela Appletona będzie to niewątpliwie szansa, by odskoczyć od strefy spadkowej gdyż Doncaster Rovers będzie się mierzyć w tej kolejcez Derby County i wszystko wskazuje na to, że także będzie im ciężko zdobyć pełną pulę w tym spotkaniu. Ale to opiszę w innej analizie spotkania. W pierwszej części sezonu Bristol City na własnym stadionie zremisowało 0:0 z Portsmouth, jednak wtedy w składzie był między innymi Mullins, Lawrence, Kanu teraz tych graczy zabraknie i nie tylko... o czym już pisałem.
Ciężko spodziewać się czegokolwiek po pogrążonej w kryzysie drużynie "The Pompey". Myślę, że Bristol City stać na zwycięstwo i strzelenie przynajmniej dwóch bramek...
25# Spotkanie: Hartlepool United - Stevenage
Typ: Hartlepool United strzeli powyżej 1,5 gola
Kurs: 2,75
Stawka: 6/10
Rezultat: 0:0
6j
Analiza: Tym razem spotkanie z League One. Na Victoria Park gdzie swoje mecze rozgrywa Hartlepool United przyjeżdża Stevenage. Właściwie dziwią mnie kursy na to spotkanie, dlaczego będące zaledwie trzy pozycje wyżej Stevenage jest w tym spotkaniu faworytem? Nie rozumiem do końca bukmacherów, którzy wystawili kursy. Ale zaczniemy od początku, dlaczego tak a nie inaczej. Na rozpoczęciu tej analizy trzeba zwrócić uwagę, że Stevenage po spotkaniu ligowym z Exeter City zremisowanym na wyjeździe 1:1 gra spotkania praktycznie co trzy dni... W przeciągu 10 dni od 03.03 do 13.03 rozegrali już cztery mecze w tym FA Cup na White Hart Lane.
03/03/12 - Exeter City 1-1 Stevenage
07/03/12 - Tottenham Hotspur 3-1 Stevenage
10/03/12 - Stevenage 2-2 Chesterfield
13/03/12 - Stevenage 1-0 Oldham Athletic
Nie wierzę w to, że podopieczni Gary'ego Smitha nie odczuwają zmęczenia po takim maratonie, tym bardziej, że ich kadra wcale nie jest taka duża... 20 zawodników. O 16:00 zagrają z Hartlepool, które pomimo tego iż w ostatnich spotkaniach nie gra nic specjalnego a od trzech spotkań nie może wygrać notując dwa remisy i jedną porażkę, jest dla mnie zdecydowanym faworytem tego meczu. W ostatnich pięciu meczach na Victoria Park - Hartlepool United zdobyło 11 punktów! Wygrywając z Rochedale, Carlisle United, Notts County i remisując z AFC Bournemouth i Milton Keynes Dons.
Do składu gospodarzy wraca najlepszy strzelec drużyny - James Poole (21/7), oprócz niego wraca także pomocnik Gary Liddle (29/2) to dwa bardzo ważne powroty w drużynie Hartlepool. Zabraknie jednak u gospodarzy Sama Collinsa (29/1), którego ma zastąpić 18 letni - Jack Baldwin (11/0), poza nim niedostępny jest napastnik Colin Nish (19/4), Colin Larkin (2/0) i Noby Solano (14/2). Co nie zmienia faktu, że dwóch graczy, których wymieniłem wyżej a którzy powracają do składu, może odmienić losy spotkania...
Myślę, że zmęczenie Stevenage weźmie górę, a goście już do połowy spotkania zaaplikują im dwie bramki. Kurs? MIÓD!
26# Spotkanie: Aldershot Town - Bradford City
Typ: Bradford strzeli powyżej 1,5 gola
Kurs: 3,25
Stawka: 3/10
Rezultat: 1:0
3j
Analiza: Nie zatrzymujemy się i pędzimy w głąb angielskich boisk. League Two i spotkanie pomiędzy dwunastym Aldershot Town i znajdującym się na osiemnastej pozycji Bradford City. Pomiędzy tymi drużynami można zauważyć tzw. "trzy za trzy" wymieniają się one na zmianę punktami już od 2008 roku. Ale zacznijmy od kontuzji, powrotów i braków w obu zespołach. U gospodarzy nie zagra drugi najlepszy pomocnik drużyny, który ostatnio był w formie - Adam Mekki (10/1) poza nim zabraknie także Michaela Doughty'ego (3/0) i obrońcy Darrena Jones'a (31/0), którego brak może być na prawdę odczuwalny, oprócz nich kontuzje leczą Michael Rankine (22/3), Alex Rodman (18/1) i bramkarz Ross Worner (22/0). Do zespołu wraca Troy Brown - walijski obrońca (7/1). Brandford City także ma parę braków a mianowicie pauzujący Craig Fagan (24/6) i Robbie Threlfall (17/0) do składu wraca jednak pomocnik Ricky Ravenhill (9/1), który zakończył pauzę za zebranie 10 żółtych kartek.
Obie drużyny grają w kratkę, dlatego też nie bardzo przekonuje mnie seria czterech zwycięstw na własnym stadionie ekipy Aldershot Town. Bradford City na wyjazdach dwie porażki z rzędu, jednak końcówkę lutego mieli bardzo udaną wygrywając na wyjeździe z Barnet 4:0 i Torquay United 2:1. W pierwszej kolejce tego sezonu, Bradford City grało na własnym stadionie i zgodnie z zasadą "trzy za trzy" przegrało swoje spotkanie 1:2. Dziś czas na rewanż, miejmy nadzieję, że udany. Bradford stać na powtórzenie wyniku z Coral Windows Stadium, jednak na ich korzyść.