Fc Sion -
Olimpique Marsylia @1,57
Start: 21:00
Wynik 1-1 ????
85 min Marsylia traci bramkę...
Bet365
W oko wpadł mi dzisiejszy mecz pomiędzy 6 zespołem (Szwajcarskiej)
Super League a 2 (Francuskiej)
Ligue 1 w sezonie 12/13. Mecz rozgrywany na Tourbillon (stadion Fc Sion) w ramach turnieju Valais Cup. Fc Sion boryka się z finansami klub opuścili ważni zawodnicy tacy jak:
Gennaro Gatuso,Aislan,Xavier Margairaz,Adailton,Abdoul Karim Yoda,Arnaud Bühler,Kyle Lafferty (Transfer do Palermo) Zakupieni w tym okienku transferowym to: Cypryjczyk
Demetris Christofi,
Beg Ferati (zawodnik, który rozegrał 1 mecz w DFB Pokal w SC Freiburg) i
Ishmael Yartey (rozegrał 5 spotkań w Sochaux w
ligue 1)
Ovidiu Herea (Rapid Bukarest) reszta to zaciąg z Fc Sion II lub zawodnicy z rodzimej ligi.
Pierwszy mecz turnieju już został rozegrany dnia 06.07, gospodarz turnieju Fc Sion przegrał dosyć wyraźnie z Vfl Wolsburg 0-4(0-3) Bramki strzelali: 22' Naldo; 29' Diego, 43' Dost, 61' Dost. Jeżeli chodzi o skład Fc Sion to wyglądał on tak.
Fc Sion:Vaninis,
Rufli,
Ferati, Vanczak (74' Lacroix), Pa Modou (45' Kololli), Marques, Basha (74' Fedele),
Christofi (62' Veloso),
Yartey (62'
Herea), Ndjeng (45' Karlen), Mrdja (45' Mveng). Pogrubiłem zawodników, którzy zostali zakupieni przez Sion na sezon 13/14, podsumowując pierwszy mecz, widać że nowy trener postawił na skład, który powinien być składem na Ligę. Drugim czynnikiem, który skłania mnie do grania na OM jest że mecz odbył się 3 dni temu i zapewne trener Fc Sion pozmienia wyjściową 11 i da pograć zmiennikom.
Jeżeli chodzi o OM to trener Élie Baup zabrał do Szwajcarii grupę 22 osobową:
Bramkarze: Bracigliano, Fabri, Samba
Obrońcy: Abdallah, Abergel, Diawara, Fanni, Lucas Mendes, Mango, Morel
Pomocnicy: Abdullah, Amalfitano, A. Ayew, Azouni, Cheyrou, N'Doumbou, Ephestion, Araai, Santiago
Napastnicy: Anani, J. Ayew, Gignac
Poza grą są zawodnicy : Mandanda, Payet, Romao, Valbuena (Urlop-wrócą 10 lipca na obóz)
Porównując oba zespoły można opisać że zagra nie zgrany, nie poukładany, można powiedzieć lekko zmęczony zespół Szwajcarski z ogranym, zgranym wypoczętym zespołem z Franncji.
Dla odważnych:
Marsylia (-1) @2,5
POWODZENIA!