Jeżeli ktoś nie zda tej matury to jest imbecylem. Jedne z najtrudniejszych zadań to policzenie nierówności kwadratowej? ???? Takiego lajtu nie mam nawet na sprawdzianach w 2 klasie LO.
Zal mi tylko ostatniego zadania, wiedziałem jak zrobić, napisałem układ ale za grom mi nie wychodziły wynik, cały czas jakieś ułamki ale pewnie z 2-3 pkt na 5 dadzą
Miałem podobną sytuację wszystkie zadanie praktycznie rozwiązałem pomijając to że w jednym zamkniętym nie zaznaczyłem odpowiedzi na karcie ;/ i siedziałem 1,5 h nad ostatnim zadaniem, które było jednym z najprostszych, napisałem 4 układy równań i kupa ;/ albo delta wychodziła z pierwiastkiem albo jakieś ułamki itp nie wiem jakiś rozkojarzony byłem. nie mam pojęcia może ta miła a na dodatek piękna pani z komisji na mnie tak działała /edit
hahahaha ale się uśmiałem jak sprawdzałem odp do ostatniego zadania ;p patrzę a tam baseny mają kształt prostokątów i olśnienie nastąpiło ;p ja wkręciłem sobie że baseny mają kształt trójkątów prostokątnych i je tak narysowałem hehehe teraz nie dziwię że nie mogłem żadnego układu równań rozwiązać ???? trudno za głupotę się płaci ;/
Ja mam nadzieję, że za rok poziom będzie podobny :-D. Maturę piszę za rok, w szkole z matmy będę miał na koniec 2/3 a właśnie sobie zrobiłem zadania zamknięte i 23/25
ta matura to pierwszy raz po przerwie odkad trzeba ja obowiazkowo zdawac wiec zawsze takie sa latwe teraz beda wszyscy ze izzi maturka a za rok strzela taka ze... :/