>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Maraton typerski

H 161,3K

hasbaart

Typer
#37 -30

Nie dawały mi spokoju te wszystkie underowe mecze w ten weekend wiec za drobne musialem spróbować... na odblokowanie złej passy 😉

#38 +150
Screenshot_20250803_220434_Superbet.jpg

H 161,3K

hasbaart

Typer
Ale co Ty wrzucasz screen po rozliczeniu kuponu i zaliczasz w temacie na plus? Hahaha.
Mieciu to jest temat dla mnie zebym sobie mógł kontrolować Kupony i mieć kontrolę nad tym co gram i jaki jest bilans... Nie zawsze mam możliwość wrzucić kupon. A jesli sie dobrze przyjrzysz to zobaczysz ze został zagrany na live w 17' meczu Radomiak - Raków
Poza tym jesli Ci się nie podoba to nie musisz śledzić 😉 Jakoś nic nie wspominasz i nie widać Cie jak pisze długie analizy przedmeczowe wiec nic się nie stanie jak nie będziesz się tu wogole udzielał 😉 pozdro ✌

H 161,3K

hasbaart

Typer
#31 -30
#32 -50
#33 -29
#34 -50
#25 -55
#36 -35

#37 -30
#38 +150
#39 -40
#40 +232

Ostatnie 10 kuponów 2/10 trafionych
Skuteczność kuponów 20%
Wszystkie Kupony 16/40 trafionych
Skuteczność kuponów 40%

+/- po ostatnich 10 kuponach +60 😅
Stan konta po 30 kuponach +1905

Nie ma co ukrywać dużych strat w ostatbich 10 kuponach uniknąłem tylko i wyłącznie dzięki temu, że kupony w dużej części grane były z freebetów w Fortunie. Gdyby nie to standardowo konta byłby uszczuplony poważniej.
Co poszło nie tak? Czy po trafieniu czerwonej kartki w meczu Ludogorec - Rieka poczułem się jak bóg typowania?? ...Być może😅🤣
Wydaje mi sie jednak bardzie to, że to co wydawało się logiczne w meczach kwal LE i LK w rzeczywistości okazało sie nie mieć odzwierciedlenia w rzeczywistości 😉 czekam aż ruszy troche więcej lig bo wybieranie typów praktycznie tylko z polskiej ligi i szukanie jakichś dobrych typów w ligach nordyckich czy samej belgijskiej na dłuższą metę skazane jest na niepowodzenie. Trzeba tez pamiętać ze pierwsze kolejki w ligach które ruszają to tez bedzie granie odrobinę po omacku...
Piszę to bo ten weekend w ekstraklapie i 1 Lidze słabo wyszedł kartkowo. Coś tam próbowałem ale generalnie dopiero 2 ostatnie mecze dały wygrany kupon. Mecz Radomiak - Rakow od początku mi sie podobał natomiast Legia - Arka zdecydowałem sie zagrac dopiero po tym jak reszta meczy powychodziła underowo na zasadzie przełamania kartkowego na koniec weekendu.
Czasem nie jestem w stanie wrzucić kuponu przed meczem bo jest zagrany na szybko na live tak jak ten 17' po rozpoczęciu meczu bo akurat wychodzę, zaczynam trening czy cokolwiek innego. Jesli niektórym z Was sie to nie podoba to śmiało możecie omijać ten temat. Jeśli ktoś adminów lub moderatorów (pozdro 😅✌) uznać ze to niezgodne regulaminem działu to śmiało moze przenosić temat gdzie indziej. Wydaje mi sie ze dość transparentnie prowadze temat i sie ostatnio pukałem w głowę, że wrzucam wszystkie kupony zagrane za jakieś bonusu ale chciałbym mieć przeglad tego co gram i widzieć kiedy zaczynam przesadzać i kombinować i starać się trzymać założonych ram.
Jesli to przeszkadza jakimś frustratom, główną działalnością są trzywyrazowe posty na chacie to czystą przyjemnością zapraszam wyp... ekhm... omijać temat 😉😅🤣✌

Tymczasem już się piszą analizy na LM. Bedzie ciekawie 🤩

Otrzymane punkty reputacji: +60
H 161,3K

hasbaart

Typer
Screenshot_20250804_151019_Superbet.jpg

Jesteśmy po 8 meczach 3 kolejki 1 Ligi I statystyka wygląda następująco

Over 4,5żk - 1/8 (Gornik - Puszcza)
Over 3,5żk - 2/8 (Stal - Polonia)

Oprocz meczy 2 spadkowiczów z Ekstraklapu w pozostałych padło dokladnie 3 kartki... zmówili się czy co?!? 😅

Albo to albo każdy czekał z kartkami na poniedziałkową kumulacje 😁
Okazja jest do tego zacna - starcie GKS Tychy i Wisła Kraków z Kochankiem w tle...

GKS w poprzedniej kolejce wygrał 2-1 w Warszawie i zobaczyliśmy w meczu 4żk + karny. W pierwszej kolejce natomiast u siebie pokonal 4:3 Miedź. Tu tez zobaczyliśmy 4 żolte kartoniki.
Wisła jest rowniez po 2 zwycięstwach, jednak ich zwycięstwa sa bardziej okazałe i nie podlegają dyskusji. 5:0 u siebie z ŁKSem (3żk LKS) i 0:4 w Stali Mielec (2żk)
Wydaje się, że Wisła znów w tym roku poważnie myśli o awansie... kolejny raz. Gdyby tylko awanse dawali po 2 kolejkach 😉
Tychy do tej pory nie sa najłatwiejszym terenem dla Wisły 3 mecze w Lidze 1 wygrana, 2 przegrane ale za to kartkowo wyglada to całkiem przyjemnie
2025 - 0:2 - 4żk (2:2)
2023 - 1:0 - 7żk (4:3)
2022 - 3:1 - 6żk (4:2)

Sędzią dzisiejszego meczy będzie Marcin Kochanek
W tym sezonie tylko 1 mecz Ekstraklasy
Gornik - Lechia 2żk + karny

2024/25 Betclic 1 liga 5,14żk / mecz - 7 meczy - 36żk + 1 czk + 2 karne
GKS TYCHY - Miedź 2:2 - 4żk
Pogoń - WISŁA 1:3 - 7żk + karny
WISŁA - Miedź 1:1 - 6żk
WISŁA - Stal 5:0 - 8żk + czk

2023/24 Betclic 1 liga - 4żk/mecz - 12 meczy - 48żk, 4czk + 10 karnych
WISŁA - Resovia 4:1 - 2żk + Karny
Łęczna - GKS 2:0 - 4żk
Chrobry - WISŁA 3:2 - 7żk + karny

2022/24 Betclic 1 liga - 4,1żk / mecz - 10 meczy - 41żk, 2czk, 7 karnych
Stal Rz. - GKS 1:2 - 3żk + karny
WISŁA - Resovia 2:0 - 2żk

WISŁA - GKS TYCHY 2:1 - 2ŻK + CZK + 2 KARNE

2021/22 pierwszy sezon w 1 Lidze - 3,2żk /mecz - 5 meczy - 16żk + 0 cz 5 KARNYCH ( srednia 5 MECZY 5 KARNYCH 😅)

GKS - Gornik Polkowice 1:1 - 5żk

Podsumowując myślę, ze Wisła dzisiaj nie będzie miała łatwo. Po takich w meczach Wisły GKS raczej nie nastawi się na otwartą gre w tym meczu. A Wisła? No cóż zobaczymy dzisiaj czy są w stanie zagrać trzeci tak skuteczny mecz. Nie mówię, ze nie wygrają twierdzę, że to zwycięstwo będą musieli wyrwać.
Proponuję dzis tutaj wszystko co dotyczy kartek i karnych. Tak to dziś widzę:

GKS Tychy - Wisła

Over 3,5żk - 1,48
Over 4,5 kartek 1,80
Over 4,5żk - 2,02
Over 5,5 kartek 2,42
Czerwona - 3,85
Karny - 2,80
Kursy z @Superbet

Pewnie pójdzie później jeszcze karny tylko szukam z czym to zagrac. I pewnie juz na żywo jak bedzie dobra okazja to czerwa moze poszukam.

HJK po odpadnięciu z bułgarską Ardą z Ligi Konferencji wraca na krajowe podwórko i moze się juz skupić na tych rozgrywkach. W tej kolejce podejmuje prowadzący w tabeli Inter Turku.
5 ostatnich meczy Turku na wyjeździe
KTP - 5żk (2 Turku)
Haka - 2żk (2 Turku)
Gnistan 5żk (2 Turku)
Jaro - 2żk + czk (1 Turku)
SJK - 4żk (2 Turku)

HJK u siebie
Oulu 2żk (1 HJK)
Jaro 4żk (1 HJK)
Haka 3żk (2 HJK)
Kups 4żk (2 HJK)
SJK 2żk

Mecze bezpośrednie w HJK
2024 - 2żk
2024 - 7żk + czk
2023 - 4żk + czk
2023 - 2żk
2022 - 6żk + czk
2022 - 5żk

Sedziuje Munukka
2024 - Inter - HJK - 3żk
2023 - Inter - HJK - 3żk + czk
2022 - HJK - Inter 3żk + czk
2022 - HJK - Inter 2żk

Licze że Inter troche się jednak dzisiaj postawi HJK i zobaczymy troche kartek.

Unirea - Otelul
Mecze bezpośrednie w Unirea
2025 - 4żk + czk
2022 - 5żk + czk

Sedzia Andrei prowadzil parę meczy gospodarzy i zazwyczaj wygladalo to ładnie kartkowo. Jak będzie dziś? Okaże się. Początek Ligi to różne dziwne rozwiązania...🤷‍♂️

H 161,3K

hasbaart

Typer
Screenshot_20250804_163624.jpg

Wyżej wspomniany karny w meczy GKS - Wisła
+
Rybakina over 6 asów
Zastanawiałem się czy iść tu w asy Rybakiny czy DF Kostiuk
Rybakina w tym turnieju
7 z Jastremską w trzysetowce
8 z Cristian w dwóch setach
11 z Baptiste z dwóch setach
W Waszyngtonie
17 w przegranej trzysetowce z Fernandes
7 w szybkim meczu z Fręch
3 z Mboko uznaje to za koszt przejścia z trawy na hard
Zakładam dwa sety i zwycięstwo Rybakiny bo Kostiuk grała trzy trzysetowki z Kessler, Kasatkiną i Vondrousovą w koncu ile sie można ślizgać... jesli bedzie 3 sety wzrasta szansa overa.
Grały ze sobą trzykrotnie i do tej pory Kostiuk mocno sie spinała na mecze z Rybakiną i nigdy nie miała więcej niz 6DF.
Rybakina za to
2024 Stuttgart (ziemia w hali) zero asow z obu stron 6DF Kostiuk
2023 US Open - 6:2, 6:1 - 2 asy Ryby i 3 DF Kostiuk
2023 Adelaida wygrana 3 setówka Kostiuk i jej 3DF. Rybakina 7asów.

Wydaje się, że Ryba czuje sie na hardzie jak w wodzie😉 i po takim kursie jestem to w stanie zaryzykowac.

H 161,3K

hasbaart

Typer
Screenshot_20250805_091605_Superbet.jpg

Zastanawiałem się nad tym kuponem od soboty )w przerwach nad pudłowaniem kuponów z polskiej ligi 😅🤣) i czekałem jakie wystawia tu kursy. I szczerze mówiąc wystawili troche wyższe kursy niz się spodziewałem... oczywiście nie cieszę sie na zapas bo to jeszcze musi wejść ale idąc moim tokiem rozumowania:

Malmo - Kopenhaga

Nordyckia para. Na pierwszy rzut oka nie są to moze drużyny, które grałbym z wielką ochotą na kartki ale jednak w meczach w pucharach pomiędzy druzynami z połnocy zawsze trochę iskrzy czasem nawet bardziej niz troche. Wystarczy wspomnieć ostatnie spotkania pomiędzy dzisiajejszymi rywalami w rundzie grupowej Ligi Europy
W Kopenhadze 0:1 - 8żk (3-5)
W Malmoe 1:1 - 7żk (3-4)

Malmoe w tegorocznych eliminacjach jak do tej pory nie moze narzekać na trudnych rywali Łotewski RFS i Gruzinską Iberię odprawili raczej bez większych problemów
W Iberii 1:3 - 2żk (2 Malmoe)
Z Iberię 3:1 - 6żk + czk (2 Malmoe)
W RFS 1:4 - 0 kartek
Z RFS 1:0 - 1żk + czk RFS

Patrząc na poprzednie lata
2024/25
Kwal LM
Z Klaksvik 4:1 - 4żk (0 Malmoe)
W Klaksvik - 3:3 - 4żk (2 Malmoe)
Z PAOK 2:2 - 7żk (3 Malmoe)
W PAOK 3:3 dog 3:4 - 5żk + dog 2żk (3 Malmoe)
Z Spartą 0:2 - 6żk (3 Malmoe)
W Sparta 2:0 - 7żk (4 Malmoe)
2022/23
Kwal LM - 2 runda
W Zargilis 1:0 - 2żk (1 Malmoe)
Z Zargilis - 0:2 - 11żk + czk (4 + czk Malmoe)
Kwal LE
Z Dudelange 3:0 - 7żk + czk (3 Malmoe)
W Dudelange 2:2- 7żk (2 Malmoe)
Z Sivaspor 3:1 - 7żk (3 Malmoe)
W Sivaspor 0:2 - 7żk (3 Malmoe)

Jak widac Szwedzi w swoich meczach całkiem sporo kartek. Jak wygląda pod tym względem Kopenhaga?

2024/25
Kwal Ligi Konferencji
Z Banik Ostrava 1:0 - 2żk (0 Kopenhaga)
W Banik Ostrava 1:0 karne 2:2 - 8żk (5 Kopenhaga)
Z Kilmarnock 2:0 - 6żk (3 Kopenhaga)
W Kilmarnock 1:1 - 2żk (1 Kopenhaga)
2023/24
Kwal LM
W Breidablik 0:2 - 2żk (1 FCK)
Z Breidablik 6:3 - 4żk (1 FCK)
Z Sparta 0:0 - 7żk (4 FCK)
W Sparta 1:1 dogr 3:3 karne 5:7 - 5żk dogr 1żk (FCK 2żk)
W Raków 0:1 - 2żk (2 FCK)
Z Raków 1:1 - 7żk (4 FCK)

Widac, ze zarówno jedna jak i druga druzyna w eliminacjach sporo kartkuje wiec do szczęścia potrzebny by nam był jeszcze odpowiedni sedzia...😏

Do dzisiejszego meczu UEFA przydzieliła Portugalczyka Joao Pinheiro i nie wiem czy uznać to za dobry znak.
2024/24
Liga Portugalska srednia 5,06 - 17 meczy - 86żk, 3 czk, 11 karnych
Liga Mistrzów - 5 meczy - 15żk
Liga Europy - 2 mecze - 5żk, 1 czk , 1 karny
I tu troche widac rozstrzał z jednej strony
AZ - Fenerbahce 4:1 - 5żk + czk + karny
Z drugiej
Tottenham - AZ 3:1 - 0żk
(Wiadomo, że sędzia sam meczu nie nie gra, jak są faule to moga sie pojawić kartki ale akurat Tottenham to nie jest druzyn w której grałbym kartki a pucharach)

Kwalifikacje czyli to co nas najbardziej interesuje
Kwal LE
Backa Topola - Maccabi TA - 5żk
Kwal LK
Fiorentina - Celie 3żk
Chelsea - Djurgarden 2żk
Nie specjalnie mecze w których spodziewałbym sie kartek... ale moze sobie dopowiadam bo mi pasuje do narracji...🤷‍♂️ oceńcie sami 😉

2023/24
Liga Portugalska - 4,38 srednia - 19 meczy - 83żk, 6czk, 5 karnych
LM - 1 mecz - 4żk
LE - 3 mecze - 10żk + 3 karne
Panathinaikos - Rennes 7żk + 1 karne
West Ham - Freiburg 0żk
Rennes - Milan 3żk + 2 karne
LK
Union SG - Fenerbahce 4żk + karny
Kwal LM
Dynamo - AEK Ateny 3żk
Kwal LK
Besiktas - Dynamo Kijów - 9żk (jednak można 😉)

2022/23
Liga Portugalska 5,15 - 20 meczy - 103żk, 3czk, 4 karne
LM- 1 mecz - 5żk
LE - 3 mecze - 4żk , 2żk , 5żk
Kwal LM
Ludogorec - Shamrock 5żk
Kwal LE
Fenerbahce - Slovacko 4żk+ czk
HJK - Silkeborg 4żk + czk
Takiego 'nordyckiego' meczy życzyłbym sobie dzisiaj 😉

Na papierze nie jest to może wymarzony sedzie ale było tu już parę takich którzy na papierze wyglądali cudowanie ale nie sprawdzali się w meczu. Widać ze Portugalczyk dopasowuje sie do meczu I chyba na siłę nie szuka kartek ale jak jest za co to się nie waha dawać żółtek o czerwieni. Wydaje mi się, że w tym dwumeczu bedzie co robić i posypią się kartki.

Shkendija- Karabach

No jak ktoś tu nie widzi potencjału kartkowego w tym dwumeczu to nie wiem... Oby tylko Karabach za szybko nie zaczal strzelił 3 goli i nie wybił Macedończyków Ligi Mistrzów z głowy. Chociaż z drugiej strony patrząc FCSB tez miało im szybko wybić awans z głowy w poprzedniej rundzie. Jak się skończyło wiemy...

Shkendija jak juz wspomniałem w poprzedniej rundzie przeszła rumuńskie FCSB. Dawna Steaua dostała na łeb w obu meczach...
Z FCSB 1:0 - 2żk + 2 czk (po równo)
W FCSB 1:2 - 5żk (2-3)
Wcześniej
W TNS 0:0 - 4żk (1 Shk)
Z TNS 1:1 dog 2:1 - 4żk dog 6żk (2 + 2)
W poprzednich latach druzyna z Tetova walczyła w kwalach LK z raczej słabym skutkiem
2024/25
Runda 1
Z Noah 1:2 - 7żk (5 Shk)
W Noah 2:0 - 1żk
2023/24
1 runda
Z Haverfordwest (Wal) 1:0 - 3żk Shkendija
W Haverfordwest 1:0 karne 5:3 - 6żk (2 Shk)
2022/23
3 runda
Z Ararat 2:0 - 7żk (4 shk)
W Ararat 2:2 - 4żk (1 Shk)
W Valmiera (Lat) 1:2 - 2żk (1 Shk)
Z Valmiera 3:1 - 5żk + czk (2 Shk)
W AIK 1:1 - 8żk (4 Shk)
Z AIK 1:1 karne 3:4 - 6żk dogr 4żk (3+2 Shk)

Jakie proces musiał zaistnieć w głowach graczy z Teutova zeby po corocznym odpadaniu z kwali do LK czasem w 1 rundzie na nonemami z Walii zeby teraz zameldować się w półfinale eliminacji Ligi Mistrzów 🤔😅 przypuszczam ze duzo szczęścia i nieudolność rywali miała tu duże znaczenie. Dla nich to troche jak sen i beda próbowali ze wszystkich sił żeby trwało to jak najdluzej.
Jednak z drugiej strony jest tez rywal który na tym etapie już ich nie zlekceważy jak mogło to mieć miejsce w Bukareszcie...

Dla Azerow z Karabach Agdam jest to idealne losowanie i oni na pewno tą szanse będą chcieli wykorzystać. W poprzedniej rundzie dość pewnie odprawili irlandzkie Shelbourne
W Shelbourne 0:3 - 5żk (2 Karabach)
Z Shelbourne 1:0 - 4żk (1 Karabach)

2024/25
W Lincoln 0:2 - 2żk
Z Lincoln 5:0 - 1żk
Z Ludogorecem - 1:2 - 6żk + czk (2 Karabach)
W Łudogorcu 2:3 dogr 2:7 - 8żk dogr 2żk (5 + 1 Karabach)
W Dinamo Z 3:0 - 3żk (1 Karabach)
Z Dinamo Z 0:2 - 5zk + czk (3+ czk Karabach)
2023/24
W Lincoln 1:2 - 3żk
Z Lincoln 4:0 - 2żk
W Rakowie 3:2 - 4żk (3 Karabach)
Z Rakowem 1:1 - 5żk (3 Karabach)
2022/23
Z Zurich 3:2 - 6żk (2 Karabach)
W Zurich 2:1 dog 2:2 - 9żk dogr 5żk (6 + 1 Karabach)
Z Ferencvaros 1:1 - 4żk (2 Karabach)
Z Ferencvaros 1:3 - 8żk (5 Karabach)
Z Pilzno 0:0 - 4żk (1 Karabach)
W Pilzno 2:1 - 6żk (1 Karabach)

Jak widac Karabach na swojej nieudanej drodze do LM tez często ma mecze 'multikartkowe' 😁 Może sie wydawać ze lepiej by było poczekać z kartkami do rewanżu ale cos mi sie wydaje ze w rewanżu kwestia awansu moze juz być rozwiązana. Shkendija potrzebuje dobrego rezultatu u siebie i wydaje mi sie ze dziś bedzoe kluczowy mecz jesli przegrają to w Azerbejdżanie bedzie diabelsko trudno to odrobić.

Dziś sędziuje Słowak Ivan Kruzliak. Czy to dobrze? Nie wiem... Potrafi w LM czy LK pokazywać kartki ale zobaczymy:

2024/25
W Lidze średnia 5
LM - 3 mecze - 7żk , 6żk, 1/8 3żk + 2 karne
LE - 2 mecze - 6żk, 1/8 2zk + karny
Kwal LM
Bodo -Crevena 3żk
Kwal LK
2023/24
W lidze średnia 4
LM - 3 mecze - 5żk + czk + karny, 5żk, 2żk + czk
LE - 3 mecze - 2żk + karny, 2żk + 2 karne, 2żk
LK 1/4 Lille - Aston Villa 2:1 karne 5:5 - 8żk dog 2żk
Kwal LE
Ajax - Ludogorec 0:1- 5żk
2022/23
W lidze średnia 4,6
LM - 3 mecze- 5żk, 2żk, 5żk
LE - 5żk + czk, 1żk, 4żk
LK - 2żk
Kwal LE
Ludogorec - Zargilis 7żk + czk
Kwal LM
Sturm - Dynamo K. 12żk + czk (5 + dog reszta)
Myślę ze UEFA dala doświadczonego sędziego do meczu o podwyższonym ryzyku kartkowym. Jednak patrząc na całokształt myślę ze tu dzisiaj zobaczymy over 4,5 kartek

Hamrun - Maccabi TA

Maltańskie Hamrun odpadło z Kijowskim Dynamem w kwalach LM ale u siebie zmusiło ich do małego wysiłku. Co wazniejsze w kontekście typu w meczu bylo 6żk w rewanżu rowniez kijowianie mimo 3:0 zanotowali 2 żk. Podobna sytuacja w poprzedniej rundzie.

Z Dynamo 0:3 - 5żk
W Dynamo 3:0 - 3żk
Z Zargilis 2:0 dog 3:0 - 5żk dog 2żk + czk
W Zargilis 2:0 - 1żk
2024/25
Kwal LM
Z Lincoln 0:1 - 9żk + 2 czk
W Lincoln 0:1 karne 5:5 - 7żk + czk (4 Hamrun)
Kwal LK
W Ballkani 0:0 - 4żk
Z Ballkani 0:2 - 3żk Hamrun
Kwal LM
Z Maccabi Hajfa 0:4 - 2żk
W Maccabi 2:1 - 3żk
Kwal LK
Z Dynamo Tibilisi 2:1 - 10żk (6żk Hamrun)
W Dynamo Tibilisi 0:1 - 2żk + czk (1 + czk Hamrun)
Z Ferencvaros 1:6 - 5żk (4 Hamrun)
W Ferencvaros 2:1 - 3żk Hamrun

Bo dobrze chciałem pokazac ze Hamrun łapie dużo kartek. Co nie dogra to dofauluje 😁 i w dzisiejszym meczu podejmują u siebie Maccabi Tel Aviv.
Nie ma sie co oszukiwać ze jesli chcą szukać jakiegoś pozytywnego wyniku to raczej u siebie bo w Izraelu to raczej bedzie ciezko o wynik. Nikt ich nie ma za drużynę która bedzie miała jakieś szanse z Maccabi ale liczę ze ambicją będą próbowali nadrabiać. A maccabi jak to maccabi głupie kartki i niepotrzebnie ostra gra to ich specjalność. Liczę ze tu pokażą część swojego odklejenia...

Bardzo wazna kwestia w tej układance jest sędzia i głównie ze względu na niego zdecydowałem się zagrac ten typ.

Sedziuje Estonczyk Kristof Tohver. Jak zobaczyłem to nazwisko to sie zastanowiłem bo zdecydowanie skądś go pamiętam... I sprawdziłem statsy:

2024/25
LE
Elfsborg - Roma 1:0 - 4żk + karny
Ludogorec - AZ 2:2 - 4żk
Galatasaray - Dynamk K. 3:3 - 9żk + karny
LK
Rapid Wiedeń - Noah 1:0 - 3żk
Kwal LK
Trabzon - Rapid Wiedeń 0:1 - 1żk
Ale w tym roku bylo jeszcze
Liga Narodów Grupa D
Gibraltar - Liechtenstein 2:2 - 14żk‼ + czk + karny

2023/24
LE
Brighton - AEK Ateny 2:3 - 12żk‼ + 2 karne
LK
Klaksvik - Slovan 1:2 - 7żk
Kwal LE
Slavia - Zoria 2:0 - 5żk

2022/23
LE
San Sebastian - Omonia 4żk
Ludogorec - HJK 2:0 - 5żk + czk
Freiburg - Olimpiakos - 8żk + czk
‼
LK
Gent - Basaksehir 1:2 - 3żk
Kwal LM
Malmo - Zargilis 0:2 - 10żk + czk ‼
Kwal LK
Twente - Cukaricki 4:1 - 2żk
Vaduz - Rapid W. 1:1 - 5żk

Do tego jeszcze 😅😁
Liga Narodów Grupa C
Słowacja - Kazachstan 0:1 - 10żk
Eliminacje Mistostw Europy
Macedonia - Malta 2:1 - 8żk (4 Malta)
Rumunia - Andora 4:1 - 7żk + czk + karny

Ambitni ale słabi maltanczycy, piłkarsko lepsi ale odklejeni gracze Maccabi Tel Aviv mający w perspektywie mecz u siebie, szalony sędzia... Co może pójść nie tak...🤷‍♂️ 🤔😅🤣
To mnie finalnie zachęciło do zagrania tego overa

H 161,3K

hasbaart

Typer
#46 BetBuilder ze zwrotem 100%
Screenshot_20250805_153942_Superbet.jpg

- Malmo z Kopenhaga już pisałem zmniejszona linia do 3,5 kartki na wypadek gdyby sedzia nie dawal kartek za faule których nie powinno zabraknąć.

- Shkendija jak pisałem stawiam na 3 kartki gospodarzy i 5 w meczu

- Dynamo dokładam over 3 kartek i over 10 fauli Dynama. Ukraińcy w poprzednim meczu 'u siebie' w Lublinie z Hamrunem z ktorym wygrali 3:0 i 67% posiadania piłki zrobili 16 fauli i 3żk (2:1)... Pafos bedzie trudniejszym rywalem myślę ze do zrobienia 🤔

H 161,3K

hasbaart

Typer
Ale się wczoraj dałem wkręcić w to Malmoe - Kopenhaga 😅😁 taka piękna katastrofa 🤣 reszta oczywiście izzi...

#46 freebet 50 za 50 Screenshot_20250806_095513.jpg

Kairat - Slovan
Jak obserwowałem w poprzedniej rundzie jak Kairat łapał kartki u siebie żeby tylko utrzymać wynik z fińskim Kupsem to sobie Obiecałem ze zagram tu następnym razem kartki. I przyszedł ten dzień. Dzisiaj druzyna z Kazachstanu podejmuje mistrza Słowacji. Slovan w pierwszej rundzie przeszedł dość łatwo bośniackiego Żrinskiego. W pierwszym meczu u siebie 4:0 zobaczyliśmy 6żk w tym 3 dla Slovana natomiast w rewanżu w Mostarze był remis 2:2, kontrolowanie dwumeczu i 4 żolte kartki w spotkaniu...
Sędziuje dzis Holender Guzubuyuk i o ile Holendrzy są zazwyczaj underowymi kartkowo sędziami to ten jest taki troche mniej, przynajmniej w europejskich pucharach.

Over 4,5żk - 1,76
Obi druzyny over 1,5 kartek - 1,97

Zdecydowalem sie troche asekuracyjnie +3,5żk

Ludogorec - Ferencvaros

O historii pucharowej Ludogorca rozpisywałem się w poprzednich postach. Tu zawsze jest ciekawie. W poprzedniej rundzie zawdzięczają awans 2 czerwonym kartkom Rieki w meczu rewanżowym. W pierwszym meczu w Riece 8żk w rewanżu 4żk + 2 czk. Dzisiaj dostaja taką kolejną Rieke tylko z większym doświadczeniem pucharowym.
Ferencvaros w poprzedniej rundzie niby bez problemów ale jednak troche im Armeńskie Noah napsuło krwi. W pierwszym meczy w Armenia 1:2 i 2żk (Noah)+ czerwona (dla Węgrów) a w rewanżu radosne strzelanie 4:3 u siebie i 6żm (po trzy dla kazdego). Kartki wyglądają tu na dobre rozwiązanie.
Sedziuje Norwego Eskas, który w samej Lidze Mistrzow był w tamtym sezonie bardzo underowy ale juz w Lidze Europy, Konferencji I kwalifikacjach sypał kartkami aż miło.

Over 4,5 kartek - 1,63
Over 4,5żk - 1,80
Obie druzyny over 1,5 kartek - 1,92

Lech - Crvena

Normalnie nie gram Lecha na kartki ale stawka tego dwumeczu jest bardzo duza. Nie ma co sie specjalnie rozwodzić nad poprzednim meczem bo Breidabik nie okazał się zbyt mocnym rywalem i nie zmusił Lecha do walki na całego, do tego u siebie jeszcze podarował czerwo co bylo wodą na młyn kolejnych bramek. Mecz w Islandi do zapomnienia...
Bardzo podobnie jak Crvena z Gibraltarskim Lincoln. Tyle ze Serbowie dali się ponieść na wyjeździe od naszego własnego patrioty polaka rodaka Damiana Kosa zobaczyli czerwo 😅 w meczu 4żk + czk. Szczerze mówiąc na takie rozwiązanie liczyłbym tez dzis w Poznaniu... Rewanżu juz lajtowe 5:1 i 2żk. Chociaż promyczkiem nadziei moze być fakt nie tylko strzelenia przez Lincoln gola w Belgradzie ale prawie strzelenie dwóch bo nie wykorzystali oni jeszcze karnego. Nie ma co się bać tam na prawde da się strzelać bramki i jesli Lech myśli o LM to takie dwumecze powinien umieć przechodzić...
UEFA do meczu przydzieliła Niemca Stielera co jest kolejnym argumentem za kartkami. W tamtym sezonie sedziowal 2 mecze kwal LM
Slavia - Union SG 3:1 - 6żk + czk (bezpośrednia)
Slavia - Midtjylland 3:2 - 5żk
2023/24
Prawie same wysokie overy kartkowe w pucharach
kwal LE
Genk - Olimpiakos- 1:1 - 8żk + 2czk (1 bezpośrednia) + karny
Sparta - Dynamo 4:1 - 3żk
2022/23
Kwal LE
HJK - Maribor 1:0 - 6żk
Dnipro - AEK Larnaka 1:2 - 3żk + czk

Podsumowując nie spodziewałbym sie ładnego meczu ale typowego meczu walki z wieloma faulami. Crvena bedzie tu walczyć wszelkimi środkami o dobry wynik przed rewanżem. Moim zdaniem tu bedzie kolorowo kartkowo...

Over 3,5żk - 1,49
Over 4,5 kartek - 1,85
Over 4,5żk - 2,02
Over 5,5 kartek - 2,50
Crvena over 2,5 kartek - 2,22
Czerwona Kartka - 4,35

Do góry Bottom