>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

"mam mały, poważny pomysł" - temat do pogadania

J 19

jmt

Użytkownik
I właśnie czasem przez takie selekcjonowanie typów można stracić, bo coś co dla Nas wydaje się najlepsze w rzeczywistości może okazać się niespodzianką i przegraną naszych faworytów. Oczywiście nie mówię, że stracić i zostać z niczym, ale to zarabianie będzie wyglądać troszkę inaczej niż sobie możemy wyobrażać, a każda stówka może przychodzić naprawdę z trudem, a nie z łatwością.
Moim zdaniem lepiej grać typy jednego typera - swojego czasu grałem wszystko jak Filip (oczywiście za dużo mniejsze stawki) i wychodziło to całkiem dobrze.
Takie mieszanie różnych typów może okazać się czasem nie za dobre, chociaż jestem ogromnie ciekaw jak to będzie wyglądało.

marian78 20

marian78

Użytkownik
nie wiem jak z aktualnością typów tzn. czy typy są dość wcześnie podawane
gdyby typy były przez tych najlepszych podawane powiedzmy regularnie dwie, trzy godziny przed zdarzeniem to zapewne byłyby przydatne
może w tym jest największy problem, tzn. najlepsi musieliby zacząć przestrzegać jakiś reguł
może trzebaby jakoś ich wyróżniać, aby się wtedy chętniej starali

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Takie mieszanie różnych typów może okazać się czasem nie za dobre, chociaż jestem ogromnie ciekaw jak to będzie wyglądało.
Nie wiem jak pozostali Userzy, ale
myślałem raczej o jakiejś &quot;wypadkowej&quot; lub uśrednieniu konkretnego typu ...
Może nawet nie tak ... Może na zasadzie &quot;większości&quot;?
Konkretnie: np. czterech fachowców obstaje przy typie &quot;1&quot;, osiemnastu przy typie &quot;X&quot;, dwóch przy typie &quot;2&quot;.
Proponowany do grania typ: &quot;X&quot;.

Niby typy podawane przez najlepszych, nie powinny różnić się między sobą ale ... &quot;diabeł tkwi w szczegółach&quot;.

---------------------------------------------------
Czyli potencjalna &quot;tabelka&quot; mogłaby np. wyglądać tak:
Po lewej stronie nazwa darzenia (i data zdarzenia). Po prawej stronie osobne (na &quot;1&quot;, &quot;X&quot;, 2&quot;) rubryki na typy. I gdzieś miejsce na zsumowanie.
W tym wariancie, korzystający z typów najlepszych, mogą się jeszcze sugerować Nick&#39;iem Użytkownika. To dobrze lub niedobrze. Zależy od jakiej strony na tę sprawę popatrzymy.

Tak więc, ewentualnie inna opcja. Anonimowa.
Jeden z Moderatorów trzyma &quot;klucze&quot; do tematu z typami najlepszych Użytkowników. Oni podają mu te typy a on wpisuje je do &quot;tabelki&quot;. W &quot;tabelce&quot; nie ma miejsca na Nick&#39;i Userów.

unique- 32

unique-

Użytkownik
Był kiedyś podobny pomysł, wyselekcjonowane typy od VIPów. Temat przepadł tak szybko jak się rozpoczął. Jest kilka czynników, które będą na niekorzyść ogółu np. co zrobić jeśli dani typerzy nie wrzucą typu do tematu/działu bo zabrakło czasu? Co zrobić jeśli ni stąd ni zowąd przestaną wpisywać to co grają? Przykładem jest Filip i Marnik. Im gra szła tak dobrze, było tak zielono i nagle co? Już się przestali znać na swojej dyscyplinie? Gwarantuję, że zacznie się granie na siłę i złamanie założeń. I jeszcze jedno... Trzeba mieć zajebiście silną psychikę aby stawiać WŁASNE pieniądze na CUDZE typy nie mając pojęcia co się gra. Nie bierzmy tego dosłownie ale nie da się ukryć, że na wszystkim znać się nie będziecie/będziesz. To za pięknie wygląda aby miało jakąkolwiek rację bytu.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Panowie, bez sporów.
Ja mam w planie robienie tego pomysłu sam, więc będę troszeczkę nieuprzejmy i prosiłbym Ciebie Wojtas o jakby &#39;mniejsze dyrygowanie&#39; bo temat zszedł na inne tory z tego co czytam.
Nie mogę napędzać dyskusji jak Borek w Cafe Futbol, bo nie mam stałego dostępu teraz, ale jestem zadowolony ze tak fajnie się rozmowa kręci.
Wszystko idzie w dobrym kierunku i coraz bliżej 1 stycznia.
@unique
O to chodzi, to też chciałem ludziom poniekąd przekazać. Też widziałem te &quot;podobne&quot; pomysły i doskonale wiem co ludzie robili źle. Poza tym brakowało im stanowczości, cierpliwości i dążenia do swego. Tu będzie wszystko inaczej, gwarantuje - po coś ten cały miesiąc przekoczowałem nad tym.

w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
Ja mam w planie robienie tego pomysłu sam, więc będę troszeczkę nieuprzejmy i prosiłbym Ciebie Wojtas o jakby &#39;mniejsze dyrygowanie&#39; bo temat zszedł na inne tory z tego co czytam.
Nie chciałem, żeby to tak wyglądało. Pozwól, że przytoczę swoje wypowiedzi:
To jest tylko i wyłącznie moja wizja, jak ja chciałbym zacząć to testować. Kuchcik ma nieco inną wizję i mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko temu.
To tylko jest moja wizja i będę sobie to testował na boczku.
Nie wiem czemu sądzisz, że &quot;dyryguję&quot; tematem. Twój temat = Twoja wizja. :spokodfhgfh:
Pozdro i będę śledził.

favago 69

favago

Użytkownik
Trzeba mieć zajebiście silną psychikę aby stawiać WŁASNE pieniądze na CUDZE typy nie mając pojęcia co się gra.
A z tym bym się nie zgodził. Jest to mechanizm zrzucania &quot;odpowiedzialności&quot; na kogoś innego. Takie typy gra się o wiele łatwiej.

Po prostu zakładasz, że to musi wejść, bo dana osoba się bardzo dobrze orientuje w temacie. Ufasz jej na podstawie osiąganych dotychczas rezultatów.

Nie zdarzyło Ci się zainteresować danym spotkaniem tylko dlatego, że ktoś napisał na forum bardzo entuzjastyczną analizę? ;) Abstrahując oczywiście od skutków takiego typowania.

unique- 32

unique-

Użytkownik
Bardzo trafna teza- obserwujemy typera i jego osiągnięcia z przeszłości. Zaczynamy grac z nim. Trafiamy na moment 5 pudeł, co wtedy? Przy 6tym zakładzie masz taki sam hura optymizm jak na początku czy może zaczynasz powątpiewać w jego wiedzę? Uwierz, ze w takich momentach psychika odgrywa bardzo dużą rolę.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
A z tym bym się nie zgodził. Jest to mechanizm zrzucania &quot;odpowiedzialności&quot; na kogoś innego. Takie typy gra się o wiele łatwiej.
Ja też się z tym nie zgodzę. Okej, odpowiedzialność poniekąd! jest na typującym, ale gramy za jego kasę i tak dalej i tak dalej? Raczej nie, dlatego unique ma ponownie racje. Ale pragnę go po raz drugi zapewnić - że na mnie się nie zawiedzie.
Po prostu zakładasz, że to musi wejść, bo dana osoba się bardzo dobrze orientuje w temacie. Ufasz jej na podstawie osiąganych dotychczas rezultatów.
A to dla odmiany jest oczywiście racja ;)

favago 69

favago

Użytkownik
Miałem na myśli odpowiedzialność związaną z wyszukiwaniem typu. Piętnaście razy się zastanawiam zanim postawię dany zakład. W przypadku brania gotowego to wszystko odpada. Analiza albo mnie przekonuje, albo nie. Nie zastanawiasz się wiele: bierzesz lub nie.
Że gramy za własną kasę, za która odpowiadamy my wszyscy wiemy ???? Nie to miałem na myśli.
Trochę nam zeszło z tematu ;)
Pozdrawiam!

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
ja nie widze w tym żadnego systemu, czy też pomysłu..
hmm, to raczej żaden system nie jest. Pomysł raczej tak, aczkolwiek jeden przypatrzy się temu bliżej - drugiemu się nie spodoba. Normalna sprawa ;)

@favaqo

teraz all doskonale zrozumiane ;)

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Śledzę ten temat i tak sobie myślę: kurczę, to się może udać ???? jakiś regularny zysk może z tego powstać przy dobrym stawkowaniu etc.
Jeśli się nie mylę to zadziała to trochę na zasadzie: abstrahując od Vipów i ludzi dogłębnie znających się na danej dziedzinie etc. Pamiętam jakiś czas temu sporo osób ( w różnych tematach zarówno Bundesliga jak i poszczególne tematy indywidualne), stawiało na Bayer w starciu z Hoffenheim, no i Aptekarze wygrali. No więc rozumiem to właśnie tak, że gromadzimy dany typ, który 1) jest rzeczywiście bardzo prawdopodobny ze względu na okoliczności &quot;sportowe&quot; kontuzje, forma itp. 2) sporo osób to gra ( nie chodzi mi o klasyczną &quot;masówkę&quot; na zasadzie, że ludzie w temacie Bundesliga wszyscy na Bayer, tylko, że śledząc tematy różne widać wyraźna popularność tego typu. Tak wyselekcjonowany typ decydujemy się zagrać na własne konto ????
Dobry mam zarys tego wszystkiego mniej więcej? oczywiście z dziedzin na których się nie znamy czynnik naszej własnej wiedzy zejdzie na dalszy plan ????
Dlatego właśnie sądzę, na omówionym przykładzie, że taki pomysł i sposób gry, może przynieść systematyczne powodzenie ????
Pozdrawiam i życzę sukcesów z Twoim pomysłem Kuchcik od 1 stycznia ???? Wesołych Świąt Everyone ????

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
formalnie wszystko załatwione, bukiem będzie bet365. Ten temat zostanie do gadania na bieżąco, natomiast nowy zrobię czysto dla typów.
Wystarczy tylko czekać.
Pozdro dla wszystkich i zapraszam do pogawędek przez te wolne dni ;)

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Polecam Ci takie osoby:
Wasil - NHL
http://forum.bukmacherskie.com/f35/typki-by-wasil-68646.html
Niby dołączył do FB 13 grudnia tego roku, ale po temacie widać, że NHL idzie mu kosmicznie, radzę się bliżej przyjrzeć jego typom.
Włodar - Tenis
http://forum.bukmacherskie.com/f35/kort-otwarty-dla-publicznosci-forum-bukmacherskie-version-38804-3.html#post2582010
http://forum.bukmacherskie.com/f35/kort-otwarty-dla-publicznosci-forum-bukmacherskie-version-38804-2.html#post2559757
Hellraiser - Tenis
Tu tak samo jak wyżej dobry typer, plus daje analizy, chociaż czasami też mu się podwinie noga w temacie.
http://forum.bukmacherskie.com/f59/gem-set-hellraiser-23709-38.html
Fanatyk 1984 - Dobre typy bez analiz
http://forum.bukmacherskie.com/f59/szczesc-boze-buk-zaplac-59920-13.html
adqs - Piłka ręczna
Rzadko zaglądam do piłki ręcznej to jednak adqs się zna. Może i typowanie nie idzie mu najlepiej to jednak czasem da na forum jakąś perełkę, albo ciekawe info, jak ostatnio o Węgrach.
http://forum.bukmacherskie.com/f59/lan-hendryt-persent-handbol-piks-41719-20.html#post2586132
Optymista - Siatkówka
Choć na forum typerów, znawców od siatki jest dużo, to jednak jedyny forumowicz który został i jest dobry z siatki to właśnie on.
http://forum.bukmacherskie.com/f59/siatkarski-optymista-49787-8.html#post2496623
kapszti - Piłka nożna w Ameryce Południowej
Podaje dużo typów i czasami nie zawsze mu wchodzą to jednak czasami da parełkę, albo rzuci ciekawym infem o meczu.
http://forum.bukmacherskie.com/f167/copa-sudamericana-2011-a-61025-3.html#post2574102
jelszan81 - Tenis stołowy
Wiadomo jak to w ping pongu bywa, zdarzają się niespodzianki, ale jelszan81 ma na prawdę dobrą skuteczność i trafia czasami wysokie kursy.
http://forum.bukmacherskie.com/f206/tennis-table-2011-a-58584-11.html#post2585432
witek k - Piłka nożna
Polecam poprzeglądać jego typy, choć rzadko udziela się na forum to daje ciekawe info o meczach. Polecam jak najbardziej.
http://forum.bukmacherskie.com/f25/ligue-2-national-cfa-2011-2012-temat-zbiorczy-62195.html#post2345697
Vito Corleone - Piłka nożna
Ostatnio coś nie podaje typów, ale często dobre dawał ciekawe info z którego nie raz skorzystałem i się nie zawiodłem.
http://forum.bukmacherskie.com/f35/vito-jest-najlepszy-44914-7.html
th0mpson - Bundesliga
Polecam i nie raz skorzystałem dzięki jego analizom.
http://forum.bukmacherskie.com/f35/attack-on-bookies-t0mson-picks-53405-6.html#post2582825
lukaszlf - Bundesliga 2.
Oczywiście nie mogło go zabraknąć. Wielki fan 2 ligi w Niemczech. Bardzo dobre typy i analizy, nie raz się skorzystało.
http://forum.bukmacherskie.com/f24/2-bundesliga-oraz-nizsze-ligi-sezon-2011-2012-temat-zbiorczy-61688-10.html#post2581643

Otrzymane punkty reputacji: +1
marian78 20

marian78

Użytkownik
no więc jak to mawia Lechu Miller - &quot;narobią szumu a po jakimś czasie nikt już o tym nie będzie pamiętał&quot;

tak czuje : &gt;

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Aha Skakal - wielkie dzięki, ale ja mam już wszystkie osoby dogłębnie zapisane... w pamięci.
Zapomniałeś jeszcze o chociażby kudłatym w La Lidze, Ajaxie w Eredivisie, Benku w Belgii i Holandii drugiej, czy Odisio z NHL.
Z siatki jeszcze będący w świetnej formie Redwitz.
Można by wymieniać, a wymieniać.

unique- 32

unique-

Użytkownik
Kuchcik, Ci wszyscy, którzy są przez Ciebie wymieniani są w formie OBECNIE, nawet sam tak napisałeś o Redwitzie... Jak będzie za miesiąc, za dwa? Benek, z całym szacunkiem, to akurat dla mnie specem nie jest ale to moje zdanie.
Żebyś się nie zraził (mowa też tutaj o mojej osobie)- chciałbym abyś dobrze przemyślał czy warto, bo na papierze wygląda kolorowo ale czy starczy Ci wytrwałości grania tego wszystkiego w realu...

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
są w formie OBECNIE, nawet sam tak napisałeś o Redwitzie...
Powinienem inaczej napisać, Redwitz od paru dni jest w mega dyspozycji. W dniach normalnych jest naprawdę dobry w tym co robi.
Słowem - Redwitz to nie Tadzin i o nim nie można powiedzieć takiego czegoś jak &quot;jest w formie OBECNIE&quot;.
Wiem wiem ze póki gadamy sobie to wszystko jest idealnie, a przy graniu zacznie się dopiero wszystko. Ale zdaje sobie z tego sprawę - miesiąc pociągnę na prawdziwej kasie
(do stracenia dużo, do zyskania tyle samo) - jeśli nie pójdzie, wracam do swojego &quot;cichego / normalnego &quot;grania.

Do góry Bottom