>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

"mam mały, poważny pomysł" - temat do pogadania

death89 84

death89

Użytkownik
taaa, teraz najciekawiej będzie - jeden twierdzi, że &quot;x&quot; jest dobrym typerem, drugi, że nie, bo uważa &quot;y&quot; za lepszego speca ????
jeśli o mnie chodzi - najpierw sam patrza na mecze, potem wchodze na kilka podobnych for i decyduje co obstawić. często jakaś analiza mi pomaga zrezygnować z jakiegoś meczu, albo postawić nieco inaczej, ale generalnie gram swoimi typami, nigdy cudzymi.
bukmacherka to rozrywka, a nie sposób na życie i &quot;łatwy&quot; zarobek. co to za zabawa jak sie gra cudzymi typami? potem dzieciaki będą się wkurzać i płakać, że typ im nie wszedł, bo nie mają własnej głowy, zamiast myśleć, sugerują się typami &quot;speców&quot;. gdyby oni mieli 100% rację, to bukmacherka nie miała by racji bytu.
na koniec polecam czasem spojrzeć w statystyki, wcześniejsze spotkania, czy absencje w drużynach, na które chcemy stawiać - to często wystarcza. ale Polacy wolą iść na łatwiznę...

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Źle to zrozumiałeś, do tego narzuciłeś szybkie tempo krytyki i nie był to dobry wybór.

jeden twierdzi, że &quot;x&quot; jest dobrym typerem, drugi, że nie, bo uważa &quot;y&quot; za lepszego speca
To będzie prowadzone tylko przez jedną osobę. Poza tym unique źle mnie zrozumiał co do Redwitza - bo ja źle napisałem o co mi chodzi. Więc nie ma tu sporów kto od kogo jest lepszy.

a nie sposób na życie i &quot;łatwy&quot; zarobek. co to za zabawa jak sie gra cudzymi typami?
Gdzieś zauważyłeś wspominki o łatwym zarobku? Nikt tak nawet nie pomyślał. Zabawa? Ja, czyt. autor tego pomysłu wcale nie mam na myśli jakiejś zabawy, w grę wchodzi realna kasa, do tego pełna odpowiedzialność.

potem dzieciaki będą się wkurzać i płakać, że typ im nie wszedł, bo nie mają własnej głowy, zamiast myśleć, sugerują się typami &quot;speców&quot;. gdyby oni mieli 100% rację, to bukmacherka nie miała by racji bytu.
Udziela się w tym temacie do pogadania kto chce, ale mogę Cie zapewnić, że ci co się zdecydowali pogawędzić z pewnością nie są dzieciakami i liczą się odpowiedzialnie ze wszystkim.

na koniec polecam czasem spojrzeć w statystyki, wcześniejsze spotkania, czy absencje w drużynach, na które chcemy stawiać - to często wystarcza. ale Polacy wolą iść na łatwiznę...
I co nas jeszcze nauczysz? To, że będę realizował swój mały pomysł - którego kompletnie nie zrozumiałeś - znaczy, iż o bukmacherce mam 0 pojęcia? Stary, nie udawaj greka, fajnie ze znasz podstawowe rzeczy które muszą być zawarte w przedmeczowej analizie, ale zluzuj.

I gdybym był typowym Polakiem (choć jestem patriotą, to inaczej tego określić nie mogę) odpowiedziałbym Ci coś w stylu: mam Ci udowodnić, że sam też umiem?!

Ale pieprze takie coś. To jest naprawdę fajna sprawa mieć krytyków, ale jeśli oni swoją &quot;rolę&quot; wykonują inteligentnie, a nie tak jak Ty w tym momencie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
adrianzz 146

adrianzz

Użytkownik
Death pokazał tylko jak można udawać że się wie coś nie wiedząc nic. Bukmacherka dla wielu jest rozrywką, ale są ludzie którzy tego tak nie traktują i jest to ich sposób na życie więc pisząc takie coś, pisz że chodzi Ci o Ciebie nie o ogół bo automatycznie Twoja wypowiedź jest nieprawdziwa. Osobiście pomysł Kuchcik tłumaczysz skomplikowanie, ale ja to rozumiem prosto-przyglądasz się typom, czytasz opinie specjalistów i wybierasz to co najlepsze ma dany typer do zaproponowania. Myślę że wiele osob już tego próbowało i jeśli ktoś ma zimna głowę (mam nadzieję że Ty taką okażesz) to jest w stanie na tym zarobić. Pozdro i powodzenia. Wesołych Świąt i oby mniej takich bezmyślnych wypowiedzi jak wyżej ????

L 209

lukbor10

Użytkownik
Osobiście pomysł Kuchcik tłumaczysz skomplikowanie, ale ja to rozumiem prosto-przyglądasz się typom, czytasz opinie specjalistów i wybierasz to co najlepsze ma dany typer do zaproponowania.
I to jest błąd. Bo jeśli chce grać typami najlepszych typerów forum to musi grać wszystkie typy, które oni podają. bo dojdzie do sytuacji, w której np. Odisio poda 10 typów na NHL, kolega wybierze sobie 5, a 5 odpuści. Złoży się tak, że 5 wybranych nie wejdzie, a 5 których odrzucił akurat wejdzie.
Też uważam, że strasznie namieszałeś i nie za bardzo wiadomo o co Ci chodzi. jednak domyślam się - chcesz wyselekcjonować najlepszych typerów na forum i próbować zarobić grając ich typami. tak? Jeśli się mylę wyprowadź mnie z błędu. Ale jeśli nie mylę się to już Ci mówię, że jest to fizycznie nie do zrealizowania. tak jak napisałem wyżej, chcąc grac typami najlepszych z FB musisz grać ich wszystkie typy, które podają. Przy kilkunastu typerach daje to minimum kilkanaście typów dziennie, które owi typerzy podają tak naprawdę w swoich tematach 24/h. Niemożliwym jest siedzenie non stop przy komputerze i stawianie tego co oni. Sam pomysł jest w sobie dobry. Wybrać najlepszych, którzy systematycznie są do przodu, zacząć grać ich typami - ale logistycznie jest to nie do ogarnięcia. Każdy z nich musiałby chwilę po wpisie na FB w jakiś sposób Cię informować o podaniu typu, a Ty musiałbyś mieć non stop dostęp do komputera i zagrać kupon.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Nie jesteś w błędzie, piszesz dobrze, wszystko się zgadza.
Aczkolwiek troszkę pesymistycznie.

musi grać wszystkie typy, które oni podają.
Raczej nie. Załóżmy wstaje w poniedziałek o 12, wbijam pierw do działów, potem do tematów naszych VIP-ów/typerów. No i trzeba wybrać jeden/dwa na dany dzień - i tu już będzie działać zwyczajna, ludzka intuicja.

Uwierz, że większość podaje swoje typy dzień przed bądź kilka godzin w tył - więc z tym aspektem problemu nie będzie.

Wiem i liczę się z tym, że Lutek typuje przeważnie kilka meczów NHL a Odisio min. 2-3. Lecz do każdego z nich piszą swoje spostrzeżenia i czasami dosłownie można &quot;wyczuć&quot; czy są do danego meczu przekonani, czy piszą z lekkim powiedzmy niepokojem. Masz racje, nic tu nie daje gwarancji - po prostu często trzeba będzie iść na przeczucie czy zaryzykować.

Natomiast co do reszty.

Ale jeśli nie mylę się to już Ci mówię, że jest to fizycznie nie do zrealizowania. tak jak napisałem wyżej, chcąc grac typami najlepszych z FB musisz grać ich wszystkie typy, które podają.
Tak, okej - ale to nie musi i nie będzie tak. Załóżmy dziś wrzucę ping-ponga, jutro siatkę, pojutrze La Liga, a za tydzień piłkę wodną. Będzie mało typów (1-2 na dzień), spora rotacja i uważna obserwacja.

Ogółem sumując, myślę, że trochę źle to pojąłeś. Nie chodzi mi o masowe granie naszych vipowskich meczów, żeby przykładowo w sobotę grać z rana Australię chociażby Benka, potem Anglię Grubego/Kyla, potem Francję od matiego, hiszpańską od kudłatego i w nocy koczować na hokeju.

adrianzz 146

adrianzz

Użytkownik
@lukbr10 zgadzam się z tym co napisałeś, bo można trafić tak że powiedzmy Odi zagra 5 meczy z NHL, Kuchcik wybierze jeden a akurat ten nie wejdzie a reszta będzie ok. Tylko że chcąc w ogóle grac przeciez trzeba mieć też jakąś wiedzę i jak autor tematu pisze intuicje no i ogolnie myśleć samodzielnie. Jak mówisz, pobieranie każdego typu od każdego specjalisty na forum jest teoretycznie niemożliwe. W praktyce też to słabo wygląda. Więc pozostaje czekać co zaprezentuje nam Kuchcik. Ode mnie szczerze powodzenia i oby się udało. Będę śledził postępy ????

cock 756

cock

Użytkownik
To będzie prowadzone tylko przez jedną osobę.
Zabawa? Ja, czyt. autor tego pomysłu wcale nie mam na myśli jakiejś zabawy, w grę wchodzi realna kasa, do tego pełna odpowiedzialność.
Co ja pacze? Samodzielnie odpowiadasz za niepowodzenia naśladowców? ???? Chyba niektórym już chęć obrony swoich racji odbiera resztki racjonalizmu, albo zdolność formułowania jasnych wypowiedzi... Rada: bez logiki nie bierz się za systemy.

Oczywiście też kiedyś miałem taki pomysł, żeby w morzu gówna szukać perełek bukmacherskich co wcale nie jest głupim pomysłem.
Jest zajebiście głupim pomysłem, bo można fortunę zbić na szambie, a nie taplać się w nim po jedną galante-peffkę.

:cool:

marian78 20

marian78

Użytkownik
słowa &quot;płatne typy&quot;, z tego co tutaj widziałem jest generalnie zakazane : &gt;
ale w sumie kto wie czy to zakazane nie jest gdzieś ukrywane, czyli skrywa się gdzieś gdzie oko użytkownika nie sięga : &gt;
tak się może zdarzyć, że znowu zrobią lament, że Heniu nie oddał komuś podarowanej kasy : &gt;

maryman 117

maryman

Użytkownik
To wytłumaczcie mi dlaczego ludzie grają płatne typy? Pomysł jak najbardziej do zrealizowania.
tak nieco obok powyższego pytania zazwyczaj w płatnych typach jest tak, że stawka jest zmienna i należy grać wszystko żeby wychodzić na plus. Omijanie tego co rzuca typer i nie zagranie wszystkich typów może powodować stratę. Zdarza się tak, że na amerykańskiej ziemi płatni typerzy w zawartych umowach mają odpowiednie zapisy dotyczące odpowiedzialności w takim zakresie (zwłaszcza ostatnio kiedy inwestycje nie szły najlepiej a buka traktowano jak alternatywę).

Jak to zacząłem czytać to myślałem, że będzie chodziło to żeby w temacie wybrani typerzy dodawali coś takiego jak BET OF THE DAY lub WEEK, lecz to oni sami by decydowali co jest najpewniejsze (no i jak ich wybrać). Co do pomysłu Kuchcika to faktycznie chyba powodzenie tego projektu (jeśli wszystko dobrze zrozumiałem) będzie natomiast zależało od tego czy będzie dobrze selekcjonował typy i tyle.

cock 756

cock

Użytkownik
To wytłumaczcie mi dlaczego ludzie grają płatne typy?
Bo wątpią we własne umiejętności i szczęście? ????
Wracając do kwestii waszych selekcji, to śmiem twierdzić, że koło właśnie się zamknęło. The new &amp; old beginning: Przecież by selekcjonować i wybierać dla siebie, działa sobie forum. Właściwie to Wy działacie.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Ogółem sumując, myślę, że trochę źle to pojąłeś. Nie chodzi mi o masowe granie naszych vipowskich meczów, żeby przykładowo w sobotę grać z rana Australię chociażby Benka, potem Anglię Grubego/Kyla, potem Francję od matiego, hiszpańską od kudłatego i w nocy koczować na hokeju.
no to jaki jest sens tego tematu? żadna to nowość grania typów ludzi z FB, którzy znają się na tym co robią. Myślałem, że to ma byc jakis odkrywczy sposób, którego nikt jeszcze nie próbował, czyli granie &quot;razem z VIP-ami (tak ich nazwijmy choć nie każdy tam jest) &quot;. Tak jak pisze kolega Cock wyżej, jeżeli dochodzi do jakiejkolwiek selekcji z twojej strony to już ten &quot;system&quot; nie ma jakiegokolwiek sensu, bo chcesz sie opierać na typach innych, a kluczowy element, czyli selekcje zagranych typów i tak zostawiasz PO SWOJEJ STRONIE. - bez sensu.
Lecz do każdego z nich piszą swoje spostrzeżenia i czasami dosłownie można &quot;wyczuć&quot; czy są do danego meczu przekonani, czy piszą z lekkim powiedzmy niepokojem
widzę, że jesteś przekonany o tym, że będziesz potrafił wybrać spośród typów VIP-ów te które wejdą i te które nie wejdą. Niestety, muszę Cię sprowadzić na ziemię - to tak nie działa. prędzej czy później jak już pisałem wyżej dojdzie do sytuacji, w której pod koniec dnia napiszesz w temacie swojego systemu: &quot;źle dobrałem typy VIP-ów. Wszystko co odpuściłem weszło, a to co zagrałem lipa&quot;. I tutaj jest pies pogrzebany, bo oni z tego dnia będą na plusie/na zero a Ty juz notujesz porządne plecy
Tak jak pisałem, sam pomysł w założeniu jest dobry. Wybrać kilku/kilkunastu typerów z forum, którzy są systematycznie na plusie i grać WSZYSTKIE ich typy. Wtedy ma to sens. Ale jest logistycznie nie do zrealizowania.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
To może Kuchcik MU zdradzisz już nam tą listę Twoich wybrańców skoro już jest zamknięta.
A odnośnie selekcji typów to prędzej bym zagrał:
&quot;X vs. Y
Y ma 10 osłabień, wyjdzie rezerwami.&quot;

niż zwykłego suchara:
X vs. Y
Choć wiadomo, że zdarzają się wyjątki.
Na poprzedniej stronie podałem Ci listę kto mi się widzi w temacie, fajnie by było jakbyś wybierał z pośród nich, najlepsze typy. Bo graniu większości mija się z celem.

unique- 32

unique-

Użytkownik
Jedyną opcją na zarabianie na VIPach to wybranie JEDNEGO użytkownika. Grać z nim od początku aż do końca jego kariery. Być przygotowanym na kilka pudeł z rzędu, ewentualnie wcześniejsze zakończenie gry VIPa i tyle (Filip tak zakończył działalność). Ryzyko w tym jakieś jest ale bez ryzyka za dużo nie osiągniemy. Wtedy ten sposób gry można jakoś &quot;zmierzyć&quot; i sprawdzić czy coś z tego będzie.
Jak dla mnie za dużo jest tutaj ingerencji osoby trzeciej tzn. chwilowy brak motywacji i przerwanie grania na kilka dni, kiedy my siedzimy przed monitorem i mamy sraczkę bo trzeba coś zagrać, bo ostatnio były 3 pudła z rzędu itp itd.

marian78 20

marian78

Użytkownik
Jak dla mnie za dużo jest tutaj ingerencji osoby trzeciej tzn. chwilowy brak motywacji i przerwanie grania na kilka dni, kiedy my siedzimy przed monitorem i mamy sraczkę bo trzeba coś zagrać, bo ostatnio były 3 pudła z rzędu itp itd.
i to jest właśnie sedno
sedno, które możnaby w pewien sposób mieć pod kontrolą, ale komu sie będzie chciało bez jakiegoś wynagrodzenia być ciągle systematycznym ?
oczywiście w tym temacie nie wiadomo jeszcze o co chodzi tak dokładnie, ale już ... już czekam z niecierpliwością : &gt;

kangur-60259 72

kangur-60259

Użytkownik
Jedyną opcją na zarabianie na VIPach to wybranie JEDNEGO użytkownika. Grać z nim od początku aż do końca jego kariery. Być przygotowanym na kilka pudeł z rzędu
Nie. Najlepiej wybrać gdzieś z 5 typerów. I grać ich wszystkie typy. Wtedy minimalizujemy w pewnym stopniu ryzyko, że dany typer ma miesiąc na minusie. Budżet dzielimy na 50 części (1/50 bankrollu = 10/10 stawka typera i analogicznie). 50 części to nie jest dużo jak się może wydawać bo są typerzy co choć wyciągają zysk to notują czasem serię 10 lose pod rząd jak nie więcej. Oczywiście przeanalizować kto ile typów mniej więcej daje, żeby nie było sytuacji, że będziemy ryzykować za dnia dużą ilość budżetu. Wtedy ma to sens jak najbardziej. Tylko potrzeba śledzeniu wątków, sprawdzanie dyscyplin (limity, spadki kursów) i czy te typy faktycznie da się zagrać (vide Sałata i jego hardcorowe stawki na piłkę plażową ???? ). Do tego oczywiście potrzebny jest w miarę spory budżet (myślę gdzieś 5k), ale buki to inwestycja, a nie maraton.

unique- 32

unique-

Użytkownik
Zaczynając czytać Twój post już miałem w głowie przygotowaną odpowiedź dotyczącą budżetu ale widzę, że mnie ubiegłeś. Nie każdy posiada takie pieniądze na grę i to może być podstawowy argument do tego aby ograniczyć ilość typerów do minimum. Po za tym 5k przy 5ciu typerach to zdecydowanie za mało do swobodnej gry (dużo zależy od kursów).

kangur-60259 72

kangur-60259

Użytkownik
Tzn. 5 kafli to chodziło mi o to, żeby coś z tego mieć (te parę stówek miesięcznie). Równie dobrze można popatrzyć jakie są minimalne wpłaty do buka (bo tu trzeba będzie korzystać z kilku, jak nie kilkunastu) i tak dobrać bankroll, żeby było to sensowne.
Zależy też co ile chcemy wypłacać i czy cały zysk. Równie dobrze można dokonywać kapitalizacji i powiększać swój bankroll. Myślę, że wypłacanie co miesiąc całego zysku nie ma zbytnio sensu, bo mogą przyjść na prawdę chude miesiące po których nasz początkowy bankroll będzie mniejszy na start nowego miesiąca.

favago 69

favago

Użytkownik
Proponuję wstrzymać się z tak szczegółowymi analizami do czasu całościowego przedstawienia swojego systemu przez Kuchcika. Bo rozkładacie wszystko na czynniki pierwsze nie wiedząc tak naprawdę, o co dokładnie chodzi, na jakiej zasadzie ma działać system ????

Do góry Bottom