w0jtek
Użytkownik
Taki pomysł właśnie mi się zrodził po rozpoczęciu tego wątku. Moim zdaniem takie rozwiązanie jest bardzo rozsądne. Wybieramy kilku typerów (powiedzmy 5) którzy na przestrzeni kilku miesięcy notują niezmiennie dobre wyniki. Gramy ich wszystkie typy. W przypadku gdy jeden z typerów notuje ujemny bilans miesięczny, a może ich być nawet dwóch, to reszta pracuje na odrobienie strat, ale i w konsekwencji wypracowanie zysku DLA NAS. Wszystko fajnie wygląda, ale jest kilka ale, wspomniane przez przedmówców. Będziemy musieli grać baardzo dużo typów. Innym problemem jest kwestia logistyczna. No ale jeśli ktoś chce zarobić, musi włożyć w to choć odrobinę pracy. Dla nas taką pracą jedynie byłoby sprawdzanie podanych typów i ich granie. Śledzenie non-stop wątków z typami. OK- w dzisiejszych czasach chyba każdy ma dostęp do internetu gdziekolwiek się znajduje, czy to przez telefon, czy z innego źródła.Nie. Najlepiej wybrać gdzieś z 5 typerów. I grać ich wszystkie typy. Wtedy minimalizujemy w pewnym stopniu ryzyko, że dany typer ma miesiąc na minusie. Budżet dzielimy na 50 części (1/50 bankrollu = 10/10 stawka typera i analogicznie). 50 części to nie jest dużo jak się może wydawać bo są typerzy co choć wyciągają zysk to notują czasem serię 10 lose pod rząd jak nie więcej. Oczywiście przeanalizować kto ile typów mniej więcej daje, żeby nie było sytuacji, że będziemy ryzykować za dnia dużą ilość budżetu. Wtedy ma to sens jak najbardziej. Tylko potrzeba śledzeniu wątków, sprawdzanie dyscyplin (limity, spadki kursów) i czy te typy faktycznie da się zagrać (vide Sałata i jego hardcorowe stawki na piłkę plażową ???? ). Do tego oczywiście potrzebny jest w miarę spory budżet (myślę gdzieś 5k), ale buki to inwestycja, a nie maraton.
Jednak jedna mała prośba. Wasza (już w tej chwili się dołączyłem i więc nasza) dyskusja zeszła z tematu, który zaproponował Kuchcik. Kilka osób mówi, że pomysł jest kompletnie bez sensu i już próbuje to udowodnić bezpodstawnie, a kolejna część próbuje dać rady. Jednak pomysłodawcą jest Kuchcik i niech to on zdecyduje jak to będzie wyglądać, rezultaty zobaczymy po czasie.