>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

"mam mały, poważny pomysł" - temat do pogadania

w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
Nie. Najlepiej wybrać gdzieś z 5 typerów. I grać ich wszystkie typy. Wtedy minimalizujemy w pewnym stopniu ryzyko, że dany typer ma miesiąc na minusie. Budżet dzielimy na 50 części (1/50 bankrollu = 10/10 stawka typera i analogicznie). 50 części to nie jest dużo jak się może wydawać bo są typerzy co choć wyciągają zysk to notują czasem serię 10 lose pod rząd jak nie więcej. Oczywiście przeanalizować kto ile typów mniej więcej daje, żeby nie było sytuacji, że będziemy ryzykować za dnia dużą ilość budżetu. Wtedy ma to sens jak najbardziej. Tylko potrzeba śledzeniu wątków, sprawdzanie dyscyplin (limity, spadki kursów) i czy te typy faktycznie da się zagrać (vide Sałata i jego hardcorowe stawki na piłkę plażową ???? ). Do tego oczywiście potrzebny jest w miarę spory budżet (myślę gdzieś 5k), ale buki to inwestycja, a nie maraton.
Taki pomysł właśnie mi się zrodził po rozpoczęciu tego wątku. Moim zdaniem takie rozwiązanie jest bardzo rozsądne. Wybieramy kilku typerów (powiedzmy 5) którzy na przestrzeni kilku miesięcy notują niezmiennie dobre wyniki. Gramy ich wszystkie typy. W przypadku gdy jeden z typerów notuje ujemny bilans miesięczny, a może ich być nawet dwóch, to reszta pracuje na odrobienie strat, ale i w konsekwencji wypracowanie zysku DLA NAS. Wszystko fajnie wygląda, ale jest kilka ale, wspomniane przez przedmówców. Będziemy musieli grać baardzo dużo typów. Innym problemem jest kwestia logistyczna. No ale jeśli ktoś chce zarobić, musi włożyć w to choć odrobinę pracy. Dla nas taką pracą jedynie byłoby sprawdzanie podanych typów i ich granie. Śledzenie non-stop wątków z typami. OK- w dzisiejszych czasach chyba każdy ma dostęp do internetu gdziekolwiek się znajduje, czy to przez telefon, czy z innego źródła.
Jednak jedna mała prośba. Wasza (już w tej chwili się dołączyłem i więc nasza) dyskusja zeszła z tematu, który zaproponował Kuchcik. Kilka osób mówi, że pomysł jest kompletnie bez sensu i już próbuje to udowodnić bezpodstawnie, a kolejna część próbuje dać rady. Jednak pomysłodawcą jest Kuchcik i niech to on zdecyduje jak to będzie wyglądać, rezultaty zobaczymy po czasie.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Niestety, muszę Cię sprowadzić na ziemię - to tak nie działa. prędzej czy później jak już pisałem wyżej dojdzie do sytuacji, w której pod koniec dnia napiszesz w temacie swojego systemu: &quot;źle dobrałem typy VIP-ów. Wszystko co odpuściłem weszło, a to co zagrałem lipa&quot;. I tutaj jest pies pogrzebany, bo oni z tego dnia będą na plusie/na zero a Ty juz notujesz porządne plecy
Na ziemi jestem. Spokojnie, nie latam w chmurach i nigdzie nie piszę, że bankowo wybiorę te które wejdą. Co jeszcze, na pewno nie będę się tłumaczył, kaprysił i pisał - następnym razem pomyślę lepiej.

Co ja pacze? Samodzielnie odpowiadasz za niepowodzenia naśladowców? Chyba niektórym już chęć obrony swoich racji odbiera resztki racjonalizmu, albo zdolność formułowania jasnych wypowiedzi... Rada: bez logiki nie bierz się za systemy.
I tak każdy wie, że w słowach &quot;ten temat będzie prowadzony przez jedną osobę&quot; chodzi o mnie, więc nie filozofuj.

Shakal:

Napisałem, że mam już wybraną listę. Ale nigdzie nie zaznaczyłem czegoś w stylu, iż Twoich w niej nie mam.

Na razie banały.

adqs - ręczna
kapszti - Brazylia i Sudamericana

th0mpson na lekki przekór z dariusem - Bundesliga (typy tylko z ich działu ligowego)

kudłaty - Hiszpania

Hellraiser - tenis

NHL to najtrudniejsza decyzja i jest do podyskutowania.

obejrzałem człowieka którego podałeś - opisy meczów konkretne, jest stabilny jak na razie z dużym plusem i konsekwentny. Na pewno go tu ujrzymy, a co do głównego zobaczymy jak po nowym roku będzie się prezentował Lutek (końcówka bardzo słaba).

Co do Optymisty - jeśli coś poda, na pewno w to wejdę bez dużej obawy. Bo sam widzisz, że jest on raczej &#39;spokojnym&#39; userem. Typowym dzień po dniu będzie Redwitz.

Włodar - to jeden z mistrzów ITF o ile nie pomyliłem nicku, ale chyba nie - bo doskonale pamiętam jego opisy spotkań i tak dalej. Podziw.

Reszta to ci, których podałeś - jedynie nie miałem Vito w pamięci. Fakt, nieraz natknąłem się na jego info (najczęściej w HP), dwa mecze pamiętam do dziś. Ale to raczej nie to.

Czyli sumując - Twoje propozycje, to jakby przelanie moich myśli na papier ;) Niemniej Tobie się chciało, leci plus.

Otrzymane punkty reputacji: +7
kangur-60259 72

kangur-60259

Użytkownik
Śledzenie non-stop wątków z typami.
Niekoniecznie, wystarczy włączyć subskrypcję tematu z powiadomieniem na maila + robić sobie przekierowanie skrzynki mailowej na telefon komórkowy. To są groszowe sprawy (chyba 6 zł. miesięcznie kosztuje taka usługa).

cock 756

cock

Użytkownik
Zabawa? Ja, czyt. autor tego pomysłu wcale nie mam na myśli jakiejś zabawy, w grę wchodzi realna kasa, do tego pełna odpowiedzialność.
Faktycznie, &quot;nafilozofowałem się&quot;. W takim razie gram z Tobą te Twoje selekcje, a Ty ponosisz za to pełną odpowiedzialność. Chyba, że to robienie z gęby du.py... A już widzę, że tak. ;) Nie wiesz co piszesz i nieudolnie bronisz swoich racji.

Życzę Ci by nikt się nie upomniał o twoje gwarancje. ????

Coś w tym chyba jest, prawda? ;)

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Przygotowywałem się na 1 stycznia, ale wczoraj dostałem info od &quot;kumpla mechanika&quot; ze mój &quot;stały&quot; komp będzie wcześniej. Więc już niedługo (jutro/wtorek).

marian78 20

marian78

Użytkownik
a nie lepiej poczekać do 1.1.2012 ? to by się spełnił koniec świata - zwłaszcza wtedy, kiedy objawi się nam ta prawda - to na prawdę może byc koniec świata ... bukmacherskiego : &gt;

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
gra
Chciałbym też jedną rzecz zauważyć.
Jaka to inicjatywa by nie była, najważniejszy cel to skutecznie zarobić.
Nawiązuje do dzisiejszego meczu Bolton (0-2) Newcastle, gdzie Gruby typował sukcesywnie czystą 2. Ale w swoim krótkim opisie meczu wyraźnie zaznaczył, że kurs na x2 jest bardzo wysoki. Więc czasami w gwarze niepewności może się taka zmiana typu pojawić

szybszy 45

szybszy

Użytkownik
Aby ludzie zaczęli naprawdę zarabiać pieniądze z bukmacherki potrzebne jest parę mądrych głów a nie jedna. Ja się dziwie że tu na forum nie ma działu &quot;wspólnego&quot; w którym użytkownicy o wysokiej randze i dużej wiedzy mogli by się dzielić swoimi przemyśleniami, to znaczy podawać typy oraz wypowiadać się o tych typach, aby wypowiadali się również na temat danego typu inni z wysoką rangą, skutecznością a przede wszystkim wiedzą. Marzyło mi się kiedyś takie coś, wszystkie mądre głowy z forum łączą się, dyskutują, dzielą się uwagami a co z kolei prowadzi do podawania trafnych^^ typów. Ważnym elementem była by, znikoma albo żadna ingerencja &quot;szarych&quot; userów w owy temat, co o tym sądzicie? To wszystko zależy od nas, ludzi operujących dużą wiedzą oraz administracji aby taki pomysł zrealizowała.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Aby ludzie zaczęli naprawdę zarabiać pieniądze z bukmacherki potrzebne jest parę mądrych głów a nie jedna. Ja się dziwie że tu na forum nie ma działu &quot;wspólnego&quot; w którym użytkownicy o wysokiej randze i dużej wiedzy mogli by się dzielić swoimi przemyśleniami, to znaczy podawać typy oraz wypowiadać się o tych typach, aby wypowiadali się również na temat danego typu inni z wysoką rangą, skutecznością a przede wszystkim wiedzą. Marzyło mi się kiedyś takie coś, wszystkie mądre głowy z forum łączą się, dyskutują, dzielą się uwagami a co z kolei prowadzi do podawania trafnych^^ typów. Ważnym elementem była by, znikoma albo żadna ingerencja &quot;szarych&quot; userów w owy temat, co o tym sądzicie? To wszystko zależy od nas, ludzi operujących dużą wiedzą oraz administracji aby taki pomysł zrealizowała.
Przecież jest takie coś na forum a zwie się Strefa Zamknięta. Dlaczego do takich informacji, wiedzy, mają mieć dostęp wszyscy użytkownicy, niektórzy nic nie wnoszący w życie forum?
A co do meritum tematu, moim zdaniem nie wypali. Jednakże życzę Ci powodzenia Kuchcik MU ;)

reflex 103

reflex

Użytkownik
Dawno temu jeszcze za czasów kiedy strefa VIP zdecydowanie sie roznila od tej teraz. Zwyczajnie była poważna stworzyliśmy inicjatywę, ktora miała podobny cel. Stworzyliśmy zamknięta grupę &quot; Best of the bests&quot; składająca sie z typerow, którzy cieżko pracowali żeby podawać typy na vipie przez kilka miesięcy takie były wtedy warunki ???? idea tej otóż grupy naszej było puszczanie wspólnych typów i podawanie ich opinii publicznej. Mieliśmy rowniez najlepszych znawców w składziei niestety idea upadła. Przyczyna upadku jest prosta sprawa tworzenie na sile tego typu inicjatyw nie ma sensu każdy jest na tyle indywidualista ze cieżko jest obdarzyc kogoś w pełni zaufaniem i powierzyć jego wiedzy pieniadze. Dodatkowo uważam, ze jeżeli juz ktoś chce kserowac innych typy to niech to robi po cichu bo zbędne echo i zwracania uwagi publicznie moze tylko spowodować ze poziom typowan sie obniży bo nie na każdego takie rzeczy działają motywujaco. Tyle ode mnie have fun.

kangur-60259 72

kangur-60259

Użytkownik
Od czego zależy stawkowanie bo widzę, że w temacie stawki różne?
I może bardziej przejrzyście prowadź temat, zamiast cytowanie to po prostu zaznaczaj typy kolorami, wtedy po prostu 1 post = 1 kupon.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Dzięki dla Odisio za wyczyszczenie. Dałem konkretnie dupy z tym pomysłem i niezaprzeczalną racje mieli ci, którzy od razu przewidywali brak konsekwencji i tak dalej. Cóż, człowiek uczy się na błędach - a ja mam wrażenie - jakbym niestety robił to codziennie. Ponad rok temu przed przyjściem tutaj założyłem sobie, że kiedyś będę miał u nas jakiś dobry topic. Czas na trzecią i ostatnią próbę. Jeśli teraz po wielu przemyśleniach znowu będzie cienizna, to dam sobie spokój i uznam, że do prowadzenia dobrego tematu nadaje się tak jak Pepe do dżentelmeństwa.
Do trzech razy sztuka? Może tak, może nie. Ważniejsze to, że można mieć tylko trzy tematy
Bukiem głównym jak zawsze firma zielonych.
cytat z tego tematu. Niestety drugi raz powtórzę ze dałem dupy i tyle.
Ten temat jest mój, typy też.

A 0

anafora

Użytkownik
Nawiązując.

W psychologii społecznej:
synergiczność działań, 2+2=5, efekt organizacyjny – wspólne działanie dające większe, lepsze efekty; działania uzupełniają się poprzez kooperację (współpracę) i synchronizację. Efekt zorganizowanej pracy zespołowej, który jest wyższy niż suma efektów działań indywidualnych. W wyniku synergii powstaje efekt organizacyjny będący przeciętną nadwyżką korzyści przypadającą na członka zespołu współdziałającego z pozostałymi osobami, w porównaniu z korzyścią możliwą do osiągnięcia w działaniu indywidualnym. Na przykład: Dwie osoby działając razem, są w stanie przesunąć ciężką szafę o 10 metrów. Każda z nich osobno mogłaby przesunąć ją nie więcej niż np. 3 metry. Zatem maksymalna suma działań indywidualnych jest równa 2 x 3 m = 6 m, natomiast efekt działań wspólnych wynosi 10 m i jest większy niż suma działań indywidualnych.

Przychodzi wam coś do głowy ?
Po co nam &quot;cudzy typ&quot; skoro może być on naszym typem.Czy tam zespołu.

&quot;Silny człowiek jest najsilniejszy gdy jest sam.&quot;

Do góry Bottom