Panowie, mam pytanie. Jak wyglądają zawieszenia w tym sezonie
LM? 3 żółta kartka? Kasują się dopiero przed finałem? Ma ktoś listę osób zagrożonych zawieszeniem przed najbliższymi spotkaniami?
Kasuja sie przed polfinalami. Zagrozeni:
- Atletico Madryt: Gimenez, Correa, Costa
- Real Madryt: Ramos
- Manchester City: Otamendi, Aguero
- Inter Mediolan: Perisic, Brozovic, Skriniar
- Napoli: Rui
- Juventus: Sandro
- Valencia: Parejo, Gaya, Soler
- Porto: Éder Militão, Otávio, Jesús Corona (Porto juz pewne awansu)
Jesli mialbym kogos typowac do wykartkowania sie w najblizszym meczu to byliby to:
- Ramos: wiadomo szef defensywy a do tego gosc ma po prostu nie rowno pod sufitem wiec przed 1/8 trzeba go wyczyscic. Real wlasciwie ma pewny awans z grupy wiec nie ma opcji zeby przeszli do 1/8 z zagrozonym Ramosem bo u nich w obronie nie ma kto go zastapic.
- trio z Atletico: Simeone wybitny spec i taktyk wiec tak samo nie moze sobie pozwolic na ewentualne zawieszenie ktoregos ze swoich zolnierzy przed kasowaniem sie kartek tym bardziej, ze Los Colchoneros maja ostry styl gry. Inna sprawa, ze tutaj trzeba monitorowac sytuacje jesli chodzi o kontuzje. Gimenez i Costa mieli/maja jakies urazy wiec tutaj trzeba ogarniac. Sytuacja taka jak w przypadku Realu. Wlasciwie pewny awans z grupy.
- Otamendi, Aguero: Guardiola tak samo gosc bardzo glowkujacy nie wierze zeby sobie tych dwoch panow nie wykartkowal. Tutaj juz awans klepniety na 100% wiec trzeba czyscic. Tyle, ze tak.. z tego co widze Otamendi to tak srednio gra w lidze. Przydalaby sie opinia speca od
Premier League (chyba nawet brodaty-zolw nim jestes) kto jest podstawowym obronca. Ja widze, ze chyba Otamendi jest zmiennikiem a podstawowi to Stones i Laporte wiec moze cisnienia na kartkowanie nie bedzie. Aguero z kolei to napadzior wiec w sumie ostro grac jakos nie musi ale jego bym wykartkowal bo to goracy leb a po za tym to podstawowy napastnik.
Reszta zespolow ciagle walczy o awans i tam kalkulacji jesli chodzi o zbieranie kartek raczej nie bedzie. Buki i tak pewnie nie wystawia kursow na kartki tych zawodnikow zreszta jak co roku wiec ewentualnie mozna bedzie sie czaic grac na over kartkowy na dana druzyne pod koniec meczu. Rok temu Carva pokazal nam w jaki sposob nie nalezy zbierac trzeciej zoltej kartki :]