No nie wiem, bo jak pierwszy raz dostalem limit na swoim koncie, to wzialem konto od brata (kilkuletnie, raczej na minusie bylo) i limit dostalem po kilku dniach (a zmienilem ip, adres karty MAC).
Tak sie zastanawiam co sprawia, ze zapala sie u nich lampka ostrzegawcza i konto jest pod nadzorem.
Z tego co zauwazylem/znalazlem w necie to tak:
- adres zamieszkania taki sam jak przy koncie wczesniej zlimitowanym - to jest raczej insta ban (przyklad konta brata i konta, ktore uwalili mi po zagraniu paru kuponow o malutkich kursach)
- adres ip (tutaj chyba wiadomo, na szczescie dosc latwo zmienic)
- adres karty MAC (rozne opinie co do tego, jedni twierdza, ze nie moga tego odczytac, inni, ze moga i to robia. W kazdym razie MAC mozna latwo zmienic za pomoca prostych programow)
- cookies (no to raczej oczywiste jest. Latwo mozna wyczyscic)
- iesnare (kolejny system szpiegujacy, zbiera informacje i przesyla je dalej. Jakie informacje zbiera? Do konca nie wiadomo, ale ponoc chodzi o numery seryjne hardware`u, odwiedzane strony, konfiguracja systemu etc.)
- granie typow z jakichs super wypasnych stron (przyklad ITFow. Taki sam typ zagra kilkaset osob i od razu bany sie sypia)
W kilku miejscach spotkalem sie z opinia, ze maja specjalne algorytmy analizujace styl gry i przypisujace go do roznych kont. Potwierdzenia nie znalazlem i jakos trudno mi sobie wyobrazic jakby mialo to wygladac. Ktos cos moze powiedziec na ten temat?