>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Ukraińska 2010/11

Status
Zamknięty.
T 2

thmx

Forum VIP
Karpaty Lviv - Dnjepr Dnjepropetrovsk UNDER 2 and 2.5 [1.787] Pinnacle 3/10 [0-0] ✅

Długo zastanawiałem się co tu zagrać :;/: Kurs na x2 kiepściutki, hc [0] też niezbyt zadowalający mnie, więc zdecydowałem się na opcję under&#39;ową.
Nie lubię zmieniać typów tuż przed meczem, ale jak wspomniałem kursy na inne opcje są dla mnie niewarte gry. Wg mnie Dnipro nie powinno tego meczu przegrać, ponieważ zespół Karpat wrócił w piątek z przygody w LE z Sevilli.
Kolejna porażka w LE nie napawa optymistycznie przed ciężkim meczem z Dnipro. Juan Ramos poukładał już zespół z Dniepropietrowska, który prezentuje się już o wiele lepiej niż za kadencji Bessonova. Poza tym zespół Dnipro przystąpi do tego meczu wypoczęty i to sugeruje, że goście tego meczu nie powinni przegrać, tym bardziej, że chcieli w tym sezonie zdetronizować Szachtara i wyprzedzić Dynamo w walce o mistrza Ukrainy, chociaż w Karpatach gra się ciężko - gospodarze notują bilans HOME [6-0-1] zaznając goryczy porażki tylko z drużyną Metalista.
Osłabienia w obydwu zespołach porównywalne.
W Karpatach nie zagrają : Oschipko i Batista.
W Dnipro : Kaniboltsky i Gomenyuk.
Podsumowując - będzie to z pewnością wyrównane spotkanie i nie powinno paść wiele goli - podpieram się tu również statystyką h2h HOME w meczach tych drużyn :

Karpaty - Dnipro [0-2] sezon 2000/2001
Karpaty - Dnipro [0-0] sezon 2001/2002
Karpaty - Dnipro [1-0] sezon 2002/2003
Karpaty - Dnipro [0-0] sezon 2003/2004
Karpaty - Dnipro [0-1] sezon 2006/2007
Karpaty - Dnipro [0-1] sezon 2007/2008
Karpaty - Dnipro [0-0] sezon 2008/2009
Karpaty - Dnipro [1-0] sezon 2009/2010

Oprócz tego zagrałem WIN Metalista z Tavrią. Na Tobecie jest opcja hc [-1]. Pewnie skuszę się jednak na jakąś opcję hc z Dnipro.

T 2

thmx

Forum VIP
Dziś mecze 1/4 PU :

Zorya Lugansk v Dnjepr Dnjepropetrovsk
Stal Alchevsk v Dynamo Kyiv
Karpaty Lviv v Arsenal Kyiv
Shakhtar Donetsk v Metalurg Z.

Jednak dzieje się wiele ciekawszych rzeczy niż dzisiejszy PU.
Podobno trwają zaawansowane rozmowy zarządu Dynama Kijów z ... obecnym trenerem Lokomotiv Moskwa, którym jest Jurij Siomin znany m.in. z tego iż w sezonie 2008/2009 doprowadził zespół ... Dynama Kijów do półfinału Pucharu UEFA. Coś musi być na rzeczy, bo ostatnio w mediach ukraińskich o tym bardzo głośno. Co prawda na dzień dzisiejszy wszyscy zainteresowani zaprzeczają, że takie rozmowy trwają /bądź się odbyły/ i nadal trenerem Dynama jest Luzny.

Ciekawe info otrzymałem z mojego ukraińskiego źródełka.
Podobno niedługo ma być postawiony kolejny zarzut ... Metalistovi Charkov za ... korupcję.
Tym razem podobno Metalist miał kupić mecz z zespołem Volyn wygranego [3-1] przez Metalista. Wg mojego informatora trwa nagonka braci Surkis na drużynę z Charkova ponieważ to ona jest głównym rywalem o 2 miejsce w lidze /Dnipro raczej jest pomijane/ i za wszelką cenę chce się zaszkodzić Metalistovi.
Podobno ma być również układ w dzisiejszym meczu Dynama Kijów ze Stalą. Co ciekawe podobne info pojawiło się niedawno przed meczem ... z Obolonem. Gostek pisał, że Obolon wygra 2 lub 3 bramkami /przypominam kurs na Dynamo był 1,15 :!:/ i wówczas wszyscy go wyśmiali. Być może teraz ktoś inny szuka sensacji /teorii spiskowej/ tam, gdzie jej raczej nie będzie, bo Dynamo PU nie odpuści wg mnie, ale pewien niesmak pozostaje, chociażby patrząc na to :

http://media.meta.ua/imgview.php?fid=ntHXygQJAEZZkpdHsdr8

T 2

thmx

Forum VIP
Co do dzisiejszych meczy pucharowych to media piszą, że mecze Szachtara i Dynama Kijów nawet rezerwowym składem to będzie &quot;spacerek&quot;. Dziwi natomiast fakr, że mecz Zorya-Dnipro odbywa się tak wcześnie /o 12,00/ czyżby zarządowi nie zależało na kibicach ? Przecież nie tak często przyjeżdżają do Luganska tak markowe drużyny jak Dnipro, Metalist, Szachtar czy Dynamo stąd zdziwienie kto ma zapełnić stadion skoro jest to normalny dzień pracy? Poza tym ciekawe jak do tego podejdą obydwa zespoły. Wiadomo Zorya dolne rejony tabeli i raczej zagra &quot;normalnym&quot; składem, a Dnipro może przyjechać ze zmiennikami. Wiadomo faworytem Dnipro i tak pewnie będzie, że awansują.
O Dynamo pisałem wcześniej. Dynamo już od 4 latach nie notuje sukcesu w PU, co jest ciekawe, bo wcześniej to była sprawa na linii Donieck - Kijów. Napewno Luzny skorzysta z młodych graczy i kilku z nich zagra, chociażby bramkarz Kichak, ale i tak powinno być spoko WIN /kurs 1,15;)/
Szachtar rónież zagra z rezerwowym bramkarzem, też będą roszady w składzie, ale ta drużyna ma taki potencjał, że takie rotacje są wskazane.
Podsumowując - pewniak po kursie [1,10].
Najciekawsza para na koniec : Karpaty - Arsenal
Mecz z pewnością będzie zacięty z lekkim wskazaniem na gospodarzy. Ci jednak mogą być już lekko podmęczeni grą na tylu frontach : LU, PU, LE.
Jednak Kapaty u siebie są mocne i w tym sezonie nie lubią rozdawać &quot;prezentów&quot; HOME.

T 2

thmx

Forum VIP
Dynamo Kyiv - Metallist Kharkiv 2 [0,5 and 1] 1,980 Pinnacle 3,5/10 [1-1] ✅

Ostatnio z braku czasu nie pisałem nic w temacie. Trochę szkoda, bo działo się sporo ciekawych rzeczy. Dziś pewniakiem jest Dnipro z wielu powodów.
M. in. dlatego, że pomału kończy się sezon, a w przerwie zimowej Ramos zapowiedział wietrzenie składu i jest to ostatnia szansa na załapanie się niektórych piłkarzy na następny sezon, ale nie o tym meczu miałem pisać.
Zdecydowałem się zagrać przeciwko Dynamo z kilku powodów. Będzie to trudny mecz, ponieważ Szachtar wczoraj planowo wygrał i jego przewaga nad zespołem z Kijowa wynosi już ... 13 pkt. Oddala się mistrzostwo od Dynama, a tu jeszcze mecz o 6 pkt. z Charkovem. Kijów po kompromitującej porażce HOME z Obolonem i remisie z Tavrią będzie chciał się koniecznie zrehabilitować, jednak trafia na trudnego rywala. H2h bardzo korzystne dla zespołu z Kijowa. Na ostatnich 6 meczy wygrali, aż 5 :!:
Jednak nie byłbym sobą gdybym nie spróbował zagrać przeciwko faworytowi, tym bardziej, że szanse tu wg. mnie są 50/50.
Eksperci ukraińscy typują dziś zwycięstwo Dynama, ja jednak spróbuję odwrotnie po dobrym kursie. Metalist bez większych osłabień przystępuje do tego meczu, a wiadomo jaką siłą ofensywną dysponuje Tyson ze wspierającym go Xavier&#39;em. Natomiast Dynamo przystępuje osłabione kilkoma graczami. Nie zagrają m.in. : Bogusz, Guilherme, Nesmachniy, Shevchenko, Shovkovsky. Co do Andiuszki to nie wiem czy to wzmocnienie czy osłabienie jego brak w dzisiejszym meczu. będzie to również bardzo ważny mecz dla trenera Dynama, bo co chwila słyszy się o jego następcy w przerwie zimowej. Co do motywacji Metalista to jestem spokojny, bo prezes Charkova ma na pieńku z braćmi Surkisami i pewnie zaproponuje jakąś dodatkową premię za WIN z Dynamem, tym bardziej w Kijowie.
Będzie to z pewnością zacięty mecz i każda z drużyn będzie chciała dopisać WIN po meczu. Jedyna obawa to jak piszą moi znajomi obawa o postawę sędziego na korzyść gospodarzy - oto co jeden mi odpisał : &quot;Dynamo wygra - Surkis wszystkie zakupione&quot;

P.S. Korci mnie jeszcze postawić coś w meczu Metalurg Zaporoże - Karpaty, ale pewnie wstrzymam się z tym do meczu Dynamo - Metalist

T 2

thmx

Forum VIP
Dynamo Kyiv - Metallist Kharkiv - tak jak wspomniałem przy typie był to mecz walki, gdzie obydwa zespoły postawiły sobie za cel wpierw nie stracić, a później coś strzelić. Pisałem też o obawach o postawę sędziego, ale po kolei. Rozpoczęło się po myśli gospodarzy. Przewaga w polu i bramka w 31 minucie po katastrofalnym błędzie obrońcy Metalista. Niestety była to konsekwencja brzydkiego zachowania piłkarzy Dynama. W narożniku boiska był faulowany zawodnik gości. Sędzia nie przerwał gry, pomimo iż gracze z Charkova prosili go o to i dwóch piłkarzy pobiegło z interwencją w stronę sędziego odsłaniając boczny sektor boiska. Szybkie wprowadzenie piłki z autu przez Dynamo, wrzytka w pole karne i ... gol po szkoleniowym błędzie obrońcy. W tej sytuacji piłkarze Metalista niestety sami są sobie winni. Nie było gwizdka, a oni stanęli czekając na reakcję sędziego. Jednak jest sprawiedliwość ;) 3 minuty później fantastycznie z rzutu wolnego strzela na bramkę Dynama Tyson. Koval broni, ale w zamieszaniu pod bramką faulowany jest Shelayev i podyktowany jest rzut karny dla Metalista. Piłkarze Dynama ostro zareagowali na ten werdykt i próbowali wymusić zmianę decyzji sędziego tłumacząc, że to ich zawodnik był szarpany za koszulkę. Niesamowite gwizdy towarzyszyły wykonawcy karnego, jednak Devich wytrzymał presję i pięknym technicznym strzałem pokonał bramkarza gospodarzy. Kurde trzeba mieć jaja, żeby przy takich gwizdach i w takim meczu, do tego przegrywając tak strzelić :

http://video.meta.ua/2986279.video

Skoro sędzia podyktował karnego dla Metalsta to czemu nie miał tego zrobić w drugą stronę :

http://video.meta.ua/2986297.video

Wg mnie karnego nie powinno być. Zarówno Milevsky jak i Vukoevich symulowali faul, ale to moje zdanie. Każdy sam może stwierdzić jak to było.

W drugiej części meczu jeszcze większe skupienie zawodników, aby nie stracić gola. Przeważała gra w środku pola i nikt nie chciał podjąć ryzyka bardziej otwartewj gry i do końca meczu wynik spotkania już się nie zmienił, chociaż obydwa zespoły miały po kilka sytuacji /szczególnie w końcówce od 80 minuty przydusił Metalist/.

Po meczu trener Dynama stwierdził, że w obonie zespół zagrał bardzo dobry mecz, gorzej było w ofensywie. Dodał, że jego zespół przystąpił do tego meczu osłabiony brakiem kilku zawodników o czym w swojej analizie wspomniałem.

Natomiast Markevich pytany o mecz stwierdził, że remis to sprawiedliwy wynik. Nie miał pretensji do Sirenki za sędziowanie tego meczu dyplomatycznie twierdząc, że takie same pretensje może mieć do swoich piłkarzy. Markevich zapytany o chamskie zachowanie podczas meczu Tysona stwierdził, że tak samo zachowywali się piłkarze Dynama i tu też wg niego jest remis :grin:
Pytany o transfery /niedługo zostanie otwarte okno transferowe na Ukrainie/ stwierdził, że już nad tym pracują i każda linia powinna być wzmocniona. Mają już kandydatów i czeka tylko na rozmowy potwierdzenie kontraktów. Wg moich informacji będą wzmocnienia piłkarzami z Brazylii.
Zapytany o stan dwóch kontuzjowanych podstawowych graczy zespołu Markevich odparł, że Villagra wraca do gry i będzie gotów na następny mecz z Metalurgiem, natomiast Goryainov wróci do gry dopiero na wiosnę.

P.S. Dnipro jak wspomniałem &quot;pewniak&quot; wygrał spokojnie. Karpaty też 2 bety planowo. Ogólnie weekend na korzyść Szachtara i Dnipro, które z czołówki najbardziej skorzystały punktowo na wynikach 18 kolejki.

T 2

thmx

Forum VIP
Trenerem reprezentacji Ukrainy ma zostać ... Marcello Lippi.
Myślę, że nie trzeba przedstawiać bliżej tej osoby, bo każdy kto choć trochę zna nie tylko ligę włoską zna też i Lippi&#39;ego. Co ciekawe początkowo Surkis zaproponował objęcie posady trenera ... Dynama Kijów, jednak Lippi oświadczył, że trenowanie zespołów klubowych już go nie interesuje. Tak więc jeden Surkis nie pomógł drugiemu /bratu/, ale skorzysta na tym reprezentacja kraju. Co do kontraktu to został on podpisany z pewnymi celami do zrealizowania. Podstawowy cel to podczas EURO 2010 Ukraina ma zakwalifikować się /awansować/ MINIMUM do ... półfinału :!:
Podoba mi się takiego podejście do tematu. Oczywiście coś za coś - czyli Lippi otrzyma 7,5 mln EURO netto nie wliczając w to premii.
Poza tym do kadry szkoleniowej ma trafić ... Szevchenko. Andriuszka podobno po zakończeniu obecnego sezonu zakończy piłkarską karierę. Jest to spowodowane dolegliwościami kręgosłupa i nie czuję się już graczem w pełni sił. W drugą stronę pójdzie prawdopodobnie Kalitvintsev i ma objąć posadę trenera Dynama Kijów. Czy tak się stanie to nie wiem, bo co chwila pojawia się kolejna spekulacja kto będzie nowym trenerem Dynama, bo los Luzhnego po ostatnich wynikach zespołu z Kijowa jest już praktycznie przesądzony.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
32.03.2011/18:00
Liga ukraińska
Czernomorec Odessa - Naftovyk-Ukrnafta Okhtyrka
Typ: Czernomorec
Kurs: 1,40
bet-at-home
Na dzisiejszy dzień do analizy wybrałem mecz ligi ukraińskiej pomiędzy Czarnomorcem Odessa a Naftovyk-Ukrnafta Okhtyrka. Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego spotkania jest drużyna z nad morza Czarnego. Zajmują oni obecnie piąte miejsce w tabeli. Mają dwa spotkania mniej niż rywale i dwa zwycięstwa dadzą im nawet pozycję wicelidera. Jak dotąd na swoim obiekcie nie zaznali porażki. Z jedenastu spotkań sześć wygrali i pięć zremisowali tracąc przy tym ledwie pięć bramek. Ostatnie ich spotkania to pasmo zwycięstw. Wygrali trzy ostatnie mecze: Tytan Amyansk 1-0, Dnister 2-1 i Enerhetyk 4-0. Ich rywal zajmuje jedenaste miejsce i wygrał tylko trzy wyjazdowe spotkania. Co ciekawe w lidze grali raz i wygrali goście jeden do zera miało to miejsce w sezonie 2007/2008. Dzisiaj nieprzewiduje innego wyniku niż wygrana gospodarzy. Naftovyk-Ukrnafta Okhtyrka z ostatnich sześciu spotkań ligowych wygrał tylko jedno. Zatem zapowiada się kolejna ich porażka.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dynamo Kiev - Zorya Lugansk (+1) 1,60 2:0 ✅
Nie ma co się rozpisywać o tym, że Dynamo Kijów jest o kilka klas lepszym zespołem niż Zorya Lugansk. Dynamo Kijów nieszczęśliwie zakończyło swoją przygodę w europejskich pucharach po dwóch remisach 1:1 u siebie i 0:0 na wyjeździe z portugalskim Sportingiem Braga. Teraz pozostaje im tylko grać w lidze i walczyć o wicemistrzostwo kraju które gwarantuje jeszcze grę w play-offach awansu do ligi mistrzów.
A żeby tego dokonać potrzebne jest zwycięstwo. W tabeli aktualnie Metalist Charków zajmuje 2 miejsce, mają 50 punktów i rozegranych 25 meczy. Dynamo o jeden mecz mniej i posiadają tyle samo punktów co drużyna z Charkowa.
Do tego drużyna z Kijowa jest piekielnie mocna u siebie. Bilans bramkowy 26:6, 9 zwycięstw 2 remisy i tylko 1 porażka. Natomiast goście na wyjazdach wygrali tylko 2 razy, 5 remisów i 5 porażek. W poprzedniej kolejce goście u siebie przegrali właśnie 0:2 z Metalistem.
Ostatnie 3 mecze Dynama u siebie to 3 zwycięstwa po 2 razy 2:0 i raz 3:0. Do tego należy dodać fakt, że drużyna z Kijowa od 3 meczów nie zaznała smaku zwycięstwa, więc dzisiaj jest doskonała okazja by tą passę przełamać.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Dynamo Kijów - Zorya

Po nieudanej walce w Lidze Europejskiej Dynamo wraca na krajowe podwórko. W związku ze spotkaniami w europejskich pucharach liga na pewno została przez gospodarzy nieco zaniedbana. Dynamo straciło pozycję wicelidera na rzecz Metalista Charków. Dzisiaj stołeczni mogą jednak odzyskać utracone 2. miejsce. Jest to bardzo ważne, bo sezon zbliża się do końca (zostało 5 kolejek), a ta lokata daje prawo gry w Lidze Mistrzów. Ciężko wyobrazić sobie inny scenariusz niż pewne zwycięstwo gospodarzy. Zorya jeszcze NIGDY nie była w stanie urwać choćby punktu dzisiejszemu rywalowi. Oba zespoły grały ze sobą 10 razy. Na swoim terenie Dynamo w tym sezonie radzi sobie świetnie (9-2-1). Forma jak wspomniałem wcześniej może się wydawać przeciętna przez odpadnięcie z LE i remis z Metalurgiem Zaporoże. Liczę jednak na swoiste przełamanie w dniu dzisiejszym. Dla mnie zapowiada się mecz, w którym Dynamo Kijów odbije sobie ostatnie niepowodzenia i zmiażdży rywala. Zorya ostatnio gra w sumie nieźle. Dopiero zeszłotygodniowa porażka z Metalistem Charków zakończyła serię 4 spotkań bez porażki tego zespołu. Nie zmienia to faktu, że goście to przeciętniacy, zajmują 12. miejsce, a na wyjeździe grają kiepsko (2-5-5).

Typ: 1, 1[-1]
Dynamo Kijów 3-0 Zorya

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Sevastopol vs. Obolon 1.75 ✅
Betclic
4/10

Tutaj mamy tabelę - http://www.soccerway.com/national/ukraine/premier-league/2010-2011/regular-season/.
Sevastopol pozycja nad kreską, ale niepewna bardzo. Obolon spokojne 8 miejsce, grają o nic.
Gospodarze u siebie cisną ładnie ostatnio, 3 mecze gładko wygrane. Obolon wyjazdy średnio. Jest co prawda wygrana z Szachtarem, ale to pewnie jakąś dodatkową premię mieli jak ich rozwalą, poza tym Szachtar też już trochę odpuszcza. A tutaj odpuszczania nie będzie, no i jeszcze ta podróż przez całą Ukrainę z góry na dół.

Illychivets DNB vs. Tavriya 1.85 ✅
Sportingbet
2/10

Kolejny bet z serii gospodarze o utrzymanie, goście o nic. Tabela jest już wyżej. Gospodarze muszą, goście nie.

S 18

szymek1547

Użytkownik
Piłka nożna05.07.2011, 20:00 Szachtar Donieck vs Dynamo Kijów
Typ:1 i over 2,5
Kurs:3,00
gamebookers

Dziś o godz 20:00 na stadionie w Pułtawie(neutralne miejsce)dojdzie do pojedynku o SuperPuchar dwuch najlepszych ekip ukraińskiej Ekstraklasy.Mistrz Szachtar Donieck i wicemistrz Dynamo Kijów.Stawiam typ 1 mimo iż mecz może nie byc taki przewidywalny.

Nominalni gospodarze pokonali ostatnio swojego rywala w spotkaniu o Puchar Ukrainy 2:0, a podczas przedsezonowych przygotowań zanotowali komplet zwycięstw, dlatego typujemy, że także ten mecz zakończy się ich triumfem.

Forma Szachtara jest wysoka,po zakończeniu rozgrywek sezonowych wygrał cztery spotkania.Trzy z nich to spotkania towarzyskie oraz jedno pucharowe.Szachtar to bardzo silny zespół grający twarda piłkę.Drużyna jest bardzo zgrana co owocuję.Dlatego postanowiłem zagrac na 1

Goście czyli Dynamo przegrało ostatnie sześć oficjalnych spotkan z Schachtarem i to jest główny cel mojego typu.Trzy spotkania w lidze.Dwa w pucharze i jedno w pucharze Uefa.Jak widac po statystykach to Szachtar jest faworytem dzisiejszego pojedynku.

Oto bilans spotkań obu ekip.

Ostatnie bezpośrednie spotkania:
10.2010 Szachtar Donieck vs Dynamo Kijów 2:0
05.2010 Szachtar Donieck vs Dynamo Kijów 1:0
10.2009 Szachtar Donieck vs Dynamo Kijów 2:0
05.2009 Szachtar Donieck vs Dynamo Kijów 1:0
05.2009 Szachtar Donieck vs Dynamo Kijów 2:1
11.2008 Szachtar Donieck vs Dynamo Kijów 1:0

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom