>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Portugalska

Status
Zamknięty.
komarr 4

komarr

Forum VIP
Tutaj piszemy analizy / przemyslenia na temat nadchodzacych kolejek ligi Portugalskiej.
Pierwsza kolejka (wczoraj rozegrany byl 1 mecz Sporting Coimbra gdzie Sporting wygral 4-1)
Marítimo - Ferreira
Nacional - Amadora
Braga - Porto FC
Leixoes DC - Benfica Lisbon
Guimaraes - Setubal
Leiria - Boavista Porto
Naval - Belenenses

komarr 4

komarr

Forum VIP
Martimo - Coimbra
typ 1
kurs 1,80

Po dwóch kolejkach portugalskiej Superligi drużyna gospodarzy na swoim koncie po bardzo dobrej grze ma już komplet 6 punktów. Trzeba przyznać iż drużyna Martimo do tego sezonu dokonała sporych wzmocnień czego nie mozna powiedzieć o gościach, ale to za chwile. Gospodarze posiadaja bardzo duży potencjał w ataku - duet Kanu i Makukula którzy strzelili 5 goli w dwóch meczach mówi sam za siebie. Zespół Academici uważany jest w tym sezonie za jeden z najsłabszych składów - jeżeli dodać do tego absencje na ten mecz ( w drużynie gości nie zobaczymy trzech obrońców - Litos, Danilo, N.Piloto oraz pomocnika N&#39;Doye to drużyna na spisana jest dzisiaj na straty). Zespół gości w dzisiejszym spotkaniu przyjedzie aby się bronić. Nie ma co ukrywać iż aktualnie nie mają wielkich szans na choćby remis w tym spotkaniu. Martimo pokazało iż potrafi grac, i to nie z byle kim bo w ostatniej kolejce pokonali w wyjazdowym meczu Boaviste Porto 2-0. Academica natomiast przegrała swój inauguracyjny mecz z Benfica 4-1 oraz w ostatniej kolejce odnotowała remis ze słabo grającą Leira. Wynik dla mnie jest oczywisty, w dzisiejszym spotkaniu słabo grająca Academica powinna się ugiąć przed duetem Kanu i Makukula.

Martimo - Coimbra 2-0 ✅

sawas 27

sawas

Użytkownik
Nacional - SL Benfica ✅
Typ: 2
Kurs: 1,8
Expekt

Trzecia na mecie poprzedniego sezonu Benfica znacznie osłabiła swój skład i startu bieżących rozgrywek do udanych zaliczyć nie może. Szefostwo klubu przespało całe okno transferowe, pozwalając odejść m.in. liderowi ekipy Simao, solidnemu Karagounisowi i będącemu w znakomitej formie Miccolemu (dzisiaj zdobył 2 bramki dla Palermo...). W miejsce tej trójki nie sprowadzono nikogo, kto byłby w stanie zapełnić powstałą w ofensywie lukę.

Błędy te widać było gołym okiem już w pierwszych meczach 07/08. Na inaugurację Benfica zremisowała 1:1 z beniaminkiem Leixões (nie, jak mówił Komarr, &#39;rozbiła 4:1 Academikę), by w drugiej kolejce bezbramkowo podzielić się punktami z innym nowicjuszem w Superlidze - Guimaraes. W rezultacie 9. miejsce i strata 4 punktów do lidera z Porto.
Sytuacja tabelowa Nacional jest identyczna 0-2-0 (1:1). Nie wypada jednak nie wspomnieć, że cele &quot;Orłów&quot; i Nacionalu są zupełnie odmienne. Ekipa z &quot;Wielkiej Trójcy Superligi&quot;, jak co roku, zamierza bić się o mistrza, natomiast ich dzisiejsi rywale nawet ostatnie miejsce dające utrzymanie wzięliby dziś w ciemno.

Reasumując, mecz powinien zakończyć się remisem, 1:1, może nawet 0:0. Żadko jednak zdarza się, by kurs na SL był tak wysoki (1,8)! Ja zaryzykuję, mająć nadzieję, że stołeczni piłkarze dostaną przed meczem porządną burę od swych pracodawców za dotychczasowe &quot;dokonania&quot; i ostro zabiorą się do roboty. Stawiam na skromne zwycięstwo Benfiki.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Coimbra - Ferreira ⛔
Typ: 0
Kurs: 3,1

Żadna z drużyn nie poznała jeszcze w tym sezonie smaku zwycięstwa. W nieco lepszej sytuacji znajduje się Pacos, które dwukrotnie zremisowało i zajmuje 11. pozycję. Academica zamyka tabelę z jednym oczkiem.

Bezpośrednie mecze tych drużyn w ostatnich latach były zacięte i zazwyczaj zwycięzca osiągał 1, max 2 bramki przewagi. Moim zdaniem tak będzie i tym razem. Academica posiada atut własnego boiska, ale, w mojej ocenie, nie odegra w tym sezonie żadnej roli w lidze i pożegna się z ekstraklasą. Gospodarze nie wygrają także tego meczu. Pacos jest typowym ligowym średniakiem, drużyną lepszą od Coimbry...

W ostatniej kolejce Academica nieznacznie przegrała z przypadkowym liderem z Maritimo (0:1), natomiast Pacos, jak wspomniałem, zremisował u siebie z Boavistą. Jeśli miałbym wybierać zwycięzcę to bardziej skłaniałbym się ku gospodarzom, ale wierzę, że Ferreira powalczy i zdobędzie punkt w tym meczu.

FC Porto - Marítimo ✅
Typ: 1
Kurs: 1,28

Benfica - Naval ✅
Kurs: 1,2

Amadora - Sporting ✅
Kurs: 1,55

Kurs ogólny: 2,38

Często gram na jednym kuponie mecze Wielkiej Trójcy Portugalskiej Ligi. Porto, Sporting i Benfica zdecydowanie dominują w Superlidze, lecz kursy na ich mecze nie są zadowalające... Tworząc taki tercet układam w miarę pewny kupon z niezłym współczynnikiem.

1. Mistrzowie kraju podejmują niespodziewanego i, wg mnie, przypadkowego lidera. Ekipa Marítimo zajmuje pierwsze miejsce głównie dzięki sprzyjającemu terminarzowi... Mecze z Pacos, Coimbrą czy Boavistą nie należały do arcytrudnych, a pomimo to lider miał problemy, szczególnie w ostatniej kolejce (u siebie z Academiką). Sobotni rywal Portowców nie jest złym zespołem, więc mecze te wygrał i zajmuje znakomitą pozycję. Taka gra jednak w żadnym wypadku nie wystarczy na Smoki... O grze gospodarzy mógłbym pisać bardzo długo, ale byłoby to zbędne... W ekipie z Estádio do Dragao jest wielu piłkarzy, którzy sami mogliby rozstrzygnąć losy spotkania i jeśli będą jakieś problemy w najbliższym meczu to z pewnością np. Quaresma włączy szósty bieg i przeprowadzi bramkową akcję. Tak czy inaczej &quot;jedynka&quot;.

2. Benfica pomimo odejścia kilku czołowych graczy musi wygrać ze słabiutkim Naval... Nie wiem nawet co pisac o tym meczu... Inny wynik niż zwycięstwo będzie dla Benfiki katastrofą...

3. Sporting to mój ulubiony portugalski zespół, ale w tym meczu nie stawiam na nich z tego powodu. Po prostu uważam, że Lwy ograją wysoko Estrelę, która gra w kratkę i niewyraźnie... Stołeczni, gdyby nie krzywdząca decyzja w meczu z Porto, byliby w nieco lepszej sytuacji, ale 6 pkt/ 3 kolejki nie jest złe. Niezawodny Liedson, który w tym sezonie znalazł wreszcie doskonałego partnera, która będzie dogrywał mu dokładne piłki (oczywiście Moutinho ???? ), pokona bramkarza gospodarzy i będzie po meczu.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Boavista - Coimbra ✅
Kurs: 3,2

To, wg mnie, jeden z najbardziej wartych zagrania remisów tego weekendu... Mecz na pewno będzie wyrównany, więc podział punktów jest bardzo możliwy. Jednak nawet jeśli ktoraś z ekip przechyli szalę zwycięstwa na swoją korzyść to możemy podwoić stawkę i zacząć grać progresję remisów Boavisty (następna kolejka DERBY z FC Porto, później u siebie z Belenenses). Jestem pewien, że któryś z trzech najbliższych meczów drużyny Grzelaka zakończy się podziałem punktów... Tak czy inaczej nie będziemy stratni, a zyskać możemy bardzo dużo.

Wracając do analizy - musiałoby stać się coś bardzo niespodziewanego, by Coimbra wygrała mecz wyjazdowy. Ich tegoroczny bilans na boiskach rywali to 0-0-2 (1-6). W meczach u siebie nie jest lepiej - remis z Leirią i wymęczona wygrana z Pacos to nie mistrzostwo świata... Academica nie wygra meczu w Porto.

Nie wygra go także Boavista - wg mnie jedna z trzech najgorzej grających zespołów SuperLigi... Trzy remisy, jedna porażka oraz jedna strzelona bramka (w czterech meczach!!!), trzy stracone. Bilans wyjątkowo marny, tak jak gra Boavisty... Brak polotu, max 2-3 składne akcje w ciągu meczu i gra systemem 1-7-2-1 - oto cała prawda o byłym klubie Kaza.

Staram się oglądać wszystkie mecze ligi portugalskiej. Cudowne bramki, wspaniała technika &quot;Brazylijczyków Europy&quot;, itp. Jest jednak kilka drużyn, które psują ten piękny opis. Zdecydowanie zaliczyłbym do ich Boavistę Porto. Nie ma co więcej pisać o tym meczu. Bedzie nudny jak flaki z olejem i zakończy się bezbramkowym rezultatem (ew. 1:1)... Under i remis ????

Braga - Benfica ⛔
Kurs: 2,1

Benfica zaczęła sezon niemrawo. Pisałem, że szefowie klubu przespali okienko transferowe i będzie się to teraz mściło na Orłach... Rozgrywki pokazują jednak, że niekoniecznie musi tak być.

Dwie pierwsze kolejki to remisy i niezbyt porywający futbol w wykonaniu trzeciej ekipy poprzedniego sezonu. Kiedy wydawało się, że Rui Costa i spółka na stałe usadowią się w środkowej części tabeli nastąpiło gwałtowne przebudzenie - dwa mecze, dwa zwycięstwa, bramki 6-0 ! Mało tego - gra stołecznych naprawdę może się podobać ! Na wielkiego lidera wyrasta powoli, powracający do Benfiki po wielu latach europejskich wojaży, wspomniany Rui Costa.

Nie zapominajmy jednak, że drużyna z Lizbony ma w kościach wyjazd do Mediolanu i 90 minut z AC... Pomimo bezapelacyjnej przewagi Milanu, Benfica pokazała się z dobrej strony. Na doskonale zorganizowane akcje AC odpowiadała zaczepnymi, równie dobrze rozegranymi kontrami. Z dobrej strony pokazał się Katsouranis, nieźle grał Cardozo, Nuno Gomes choć zaczynał mecz z ławki strzelił bramkę. Oczywiście najlepszy w szeregach Portugalczyków był master Rui. Stawiał dzielny opór Pirlo i Gattuso, chętnie strzelał z dystansu, grał naprawdę ciekawie.

Może coś o gospodarzach spotkania Braga - Benfica. Sporting był zdecydowanie lepszą ekipą w zeszłym sezonie. Wg mnie, w tegorocznych rozgrywkach ten zespół stać tylko na max 8-10 miejsce. Potwierdzają to niemrawe wyniki już na początku sezonu. 1-3 z Setubal to nie przypadek. Vitoria jest solidną drużyną, ale to niezbyt wymagający rywal... Pomimo to defensywa Bragi w tamtym meczu grała k-a-t-a-s-t-r-o-f-a-l-n-i-e. Dwa pierwsze gole to błędy obrońców... Z taką grą nie wróżę im nic dobrego.

Zaryzykuję dwójkę na Benfikę. Kurs fajny, więc zagram.

yarson 0

yarson

Użytkownik
Ja osobiście nie ryzykował bym obstawiania meczu Braga - Benefica , ale oczywiście życze powodzenia. Moje typy na tą kolejkę to wygrana Porto i Sportingu ;]

sawas 27

sawas

Użytkownik
Ja osobiście nie ryzykował bym obstawiania meczu Braga - Benefica , ale oczywiście życze powodzenia. Moje typy na tą kolejkę to wygrana Porto i Sportingu ;]
Łohoho, cwaniaczek :p Jest chyba różnica między 1,25 Porto, a 2,1 Benfiki, no nie :p Meczyk ciężki, ale wart ryzyka za średnią stawkę.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Na początku zaznaczę, iż przyjmuje, że runda pucharowa nie miała miejsca w Portugalii w tym tygodniu... Uczynię tak ze względu na to, że większość ekip wystawia w tych rozgrywkach rezerwowe składy, tak więc podstawowi gracze nie są zbyt wyeksplatowani ????

Benfica - Sporting ✅
Kurs: 3,2

I oto jest ! Doczekaliśmy się Wielkich Derbów Portugalii. Meczu, na który czeka ją wszyscy kibice Orłów i Lwów na całym świecie. W Lizbonie dzień spotkania dwóch gigantów jest dniem świętym, zamiera ruch na ulicach; ludzie, podzieleni na dwa wrogie obozy, dopingują co sił swoich idoli.
To tyle tytułem wstępu, przejdźmy do konkretów.
Kadra Benfiki:
Bramkarze: Quim, Butt.
Obrońcy: Luís Filipe, Nélson, Edcarlos, Luisão, Miguel Vítor, Zoro, Léo.
Pomocnicy: Katsouranis, Romeu Ribeiro, Binya, Maxi Pereira, Rui Costa, Nuno Assis, Cristian Rodriguez.
Napastnicy: Adu, Di Maria, Cardozo, Nuno Gomes.
Kadra Sportingu:
Bramkarze: Vladimir Stojkovic, Tiago.
Obrońcy: Anderson Polga, Ronny, Abel, Tonel, Gladstone.
Pomocnicy: Carlos Paredes, Adrien Silva, Simon Vukcevic, Pontus Farnerud, Miguel Veloso, Bruno Pereirinha, João Moutinho, Celsinho, Leandro Romagnoli.
Napastnicy: Liedson, Milan Purovic, Yannick Djaló.
Jak widać w obu drużynach czołowi gracze są obecni, nie ma poważnych osłabień. Jedynie w Sportingu brakuje Marata Izmailova...
Obie drużyny w ostatniej kolejce zanotowały remisy. Lwy miały trudniejszego rywala (dobrze dysponowane Setubal) niż gracze ze Stadionu Światła (Braga bez formy). Pomimo tego zielono-biali powinni wygrywać wszystkie mecze u siebie, jeśli myślą o tytule... Również w przypadku Benfiki liczyłem na zwycięstwo. Braga bardzo rozczarowuje na początku rozgrywek.
Dziwne, dziwne. Wydawało mi się, że obydwa zespoły są w dobrej formie. Sporting grał naprawdę fantastyczną piłkę, a i Benfica w Mediolanie pokazała się z dobrej strony. Nie wierzę, że ta dobra gra uciekła tak z dnia na dzień... Mecz będzie starciem dwóch gwiazd ligi portugalskiej - odchodzącego powoli na emeryturę Rui Costy oraz znakomitego Joao Moutinho ???? To mój ulubiony gracz europejski od czasu, kiedy zobaczyłem jego grę w reprezentacji U (19 bodajże). Obydwaj liderzy ostatnimi czasy doskonale kierowali poczynaniami swoich teamów, rządzili w środku pola, rozgrywali, bronili, strzelali. Zdecydowanie wyróżniali się na tle swoich kolegów.
Nie ukrywam, że ciężko mi pisać o tym meczu, bo całym sercem będę za Sportingiem... Ale to nie z powodu swoich sympatii uważam, że Lwy mają więcej atutów. Znakomity Moutinho, niezawodny Liedson, solidny Stojković w bramce (a może Bento da szansę bohaterowi meczu z Guimaraes - Tiago) i ofensywnie grający obrońca Abel stanowią o sile Sportowych i stawią silny opór. Co na to Benfica? Quim - zawalił ostatnio kilka bramek, dobre interwencje przeplata bublami; obrona - Luisao, Leo - nazwiska lepsze niż w Sportingu, ale gra już na pewno nie; w pomocy Rui i Katsouranis, ale przecież bramki strzelają napastnicy :p A tych Benfica, moim zdaniem, nie ma. Nuno Gomes trafia maksymalnie z 2 metrów, nie potrafi sam nic zdziałać. To zdecydowanie gorszy napastnik od Liedsona a poza tym bez formy i może nawet zostanie na ławce (jak w Mediolanie). Natomiast gra Cardozo to totalne nieporozumienie. Kompletnie nie podoba mi się jak sobie ten zawodnik poczyna, jest nieprzydatny, jego zagrania są nieporadne. Nie wróżę mu przyszłości w Portugalii, może pomylę się okrutnie i ta niedyspozycja to jakiejś chwilowe, przejściowe problemy, ale wydaje mi się że ten gracz już osiągnął szczyt swoich możliwości...
Po takiej analizie powinienem grać zdecydowanie na &#39;dwójkę&#39;, ale: 1. to derby; 2. to derby Lizbony 3. to derby Lizbony &#39;na Benfice&#39; 4. troszkę mi brak tego Izmailova :p
Gram na remisik, stawiam na 1:1. Mecz powinien być ciekawy i zacięty ???? Nie mogę się doczekać ???? Go Leo Boys !!
------------------------------------------------------------------------
Guimaraes - Braga ✅
Kurs: 2,3

Może typ zbyt pochopny, ale gra Bragi razi mnie w oczy od początku sezonu. Zespół ten dokonał stosunkowo wielu wzmocnień, mówiło się nawet o przerwaniu dominacji trzech gigantów portugalskich. Narazie jednak widać, że nowi gracze nie do końca wkomponowali się w zespół i stąd Sporting nie poczyna sobie tak jakby chciał. Drużyna ta na pewno się jeszcze przebudzi, ale wątpię by nastąpiło to w najbliższą niedzielę.
Vitoria natomiast zaskoczyła w drugą stronę. Beniaminek, ekipa skazywana na pożarcie i walkę o ligowy byt do ostatniej kolejki gra bez żadnych kompleksów. Wystarczy napisać, że zespół z Guimaraes nie doznał jeszcze w tym sezonie porażki. Dwie wygrane, trzy remisy i piąta pozycja. W ostatniej kolejce rywalem byłego klubu Marka Saganowskiego był najsłabszy w lidze Naval, ale gra na boisku rywala nigdy nie jest łatwa. Tymczasem beniaminek zaaplikował rywalom cztery piękne bramki, tracąc tylko jedną (po błędzie bramkarza). Gra Vitorii naprawdę może się podobać. W dobrej formie są strzelcy bramek w Naval: Meireles, Fajardo i Ghilas, ale samego siebie przechodzi Miljan Mrdakovic. Serb gra wspaniale i nic dziwnego, że jest ulubieńcem kibiców.
Pomimo wszystko Braga to bardziej klasowy zespół i Vitorie czeka trudny pojedynek. Wierzę jednak, że rozpędzeni gospodarze dadzą radę dołującemu Sportingowi. Spotkanie to jest meczem derbowym, gdyż miejscowość Guimaraes leży w okręgu Braga.
Typ można podeprzeć na 1X, ale to już nie ten kurs :p

sawas 27

sawas

Użytkownik
Coimbra - Leixoes ✅
Kurs: 3,1

Niewyraźnie grająca na początku tego sezonu Academica podejmuje u siebie specjalistę od remisów, zespół Leixoes Matosinhos. Gospodarze są jedną z niewielu ekip SuperLigi, o której grze nie mam wyklarowanego zdania... Nie potrafię określić czy ta ekipa będzie się tułać w ogonie tabeli czy raczej spokojnie zapewni sobie miejsce w extraklasie. Na pewno Coimbry nie stać na miejsce wyższe niż 10.
Leixoes to beniaminek. W poprzednim sezonie wygrał rozgrywki Liga da Horna i awansował do grona najlepszych. Podoba mi się ta drużyna, wydaje mi się, że zagości wśród elity dłużej niż jeden sezon.
Matosinhos w 5 kolejkach zanotowali 5 remisów. Rezultat naprawdę godny jest odnotowania, bo oprócz takich ekip jak Ferreira, Nacional, Boavista beniaminek podejmował np. Benfikę Lizbona czy Vitorie Giumaraes. Siła Leixoes to kwartet graczy Nwoko, Nuno Diogo, Paulo Machado i Vieirinha. Mi osobiście podoba się młody Machado, który znakomicie uderza z rzutów wolnych (bramka z Guimaraes).
W Academice pierwsze skrzypce gra Helder Barbosa, któremu dzielnie asystuje Lito. Ta dwójka w środku pola gra dość ciekawie.
Cóż... Nie ma co za dużo się rozpisywać o tym spotkaniu. Widzę tu kolejny remis w wykonaniu Leixoes. Żadna z drużyn nie jest na tyle silna, by zneutralizować poczynania rywala i przesądzić o losach meczu. Obawiam się nieco, że Coimbra może zaskoczyć w tym meczu i zdobyć zwycięską bramkę... Wierzę jednak, że tak się nie stanie. Remis lub słabiutki, lecz bardzo bezpieczny kurs na 1X. Leixoes nie wygra...

emil777 0

emil777

Użytkownik
boavista porto-belenenses 1 kurs 2,25

w najbliższej kolejce ligi portugalskiej liczę na pierwsze zwycięstwo boavisty w tym sezonie,kurs bardzo ładny.na 12 ostatnich spotkań boavista wygrała 7 razy,3 razy był remis i 2 razy wygrali gracze belenenses(mowa oczywiście o meczach na stadionie boavisty).ostatnie 2 spotkania to jednak remis bezbramkowy i wynik 0:2 dla gości.gdybym napisał że boavista w tym sezonie nie zachwyca było by to chyba zbyt łagodne;) 6 spotkań 0 zw,4 remisy i 2 porażki.jedna strzelona bramka(!) i 5 straconych.drużyna belenenses też nie jest zbyt bramkostrzelna.liczę na przełamanie boavisty bo sytuacja w drużynia robi się powoli nieciekawa.ciekawy jestem Twojej opinii.

sawas 27

sawas

Użytkownik
???? ???? ???? ???? ???? ????
Wreszcie ktoś zauważył ten temat ???? Brawo za analizę, ja jednak mam inne zdanie na temat tego meczu. Ale po kolei.

Sporting - Guimaraes ✅
Kurs: 1,4

To zdarzenie jest tylko dodatkiem do dwóch kolejnych, tak &quot;na podwyższenie kursu&quot; :jezora:. Tak na serio myślę, że Lwy spokojnie pokonają Vitorię. Goście fantastycznie zaczęli sezon i są, obok Marítimo i Setubal, największym zaskoczeniem na początku rozgrywek. Oczywiście zaskoczeniem pozytywnym ???? Meireles, Fajardo, Ghilas i oczywiście Mrdakovic tworzą ciekawą ekipę.

Guimaraes pokonał ostatnio Bragę (aczkolwiek po bramce, której nie było :p), Sporting jedynie zremisował z Benfiką, zresztą był w tych derbach drużyną słabszą. Pomimo tego i ewentualnego zmęczenie graczy z Lizbony (Liga Mistrzów) stawiam bezwzględnie na ich wygraną. Gospodarze tracą już 8 punktów do liderującego Porto i każde &quot;nie trzy punkty&quot; oddalają biało-zielonych od mistrzostwa... Dodam, że na 16 ostatnio rozegranych spotkań 14 wygrał Sporting :jezora: , dwa razy był remis :jezora:. Jak widzę w tym meczu niewysoki win Lwów.

Boavista - Belenenses
Kurs: 3,0

Mój przedmówca liczy na przebudzenie Boavisty i pierwsze ich zwycięstwo w tym sezonie. Nie można tego oczywiście wykluczyć - trener Pacheco prawdopodobnie przywróci do pierwsze składu nieco zapomnianego Rafała Grzelaka, którego od początku sezonu konsekwentnie pomijał. To może być jakiś impuls, zwrot w niemrawej jak dotąd grze Portowców. Może, ale nie musi.
Belenenses w poprzednim sezonie pokazał się z bardzo dobrej strony zajmując piąte miejsce. Również w obecnych rozgrywkach fachowcy podobnie określają możliwości CF. Jak narazie jest nieco poniżej oczekiwań - 8 pozycja, 2-1-3. Bilans niezły, lecz gdy wyodrębnimy z niego tylko mecze wyjazdowe jest już znacznie gorzej (0-1-2).
Znacznie silniejszy skład posiadają goście i to właśnie ich wygranej bardziej obawiałbym się w poniedziałkowym meczu. Zważając jednak na atut własnego boiska, zmęczenie Belenenses po spotkaniu PUEFA z Bayernem Monachium i powrót jednego z najlepszych piłkarzy Boavisty postawię na wynik remisowy. Podkreślam jednak, że ten podział punktów nie jest już tak pewny jak typy we wcześniejszych kolejkach... Boję się, że moje remisowe szczęście w SuperLidze może się kiedyś skończyć. Pomimo wszystko zaryzykuję.
Leixoes - Naval ⛔
Kurs: 1,75

Wg mnie nie będzie przebudzenia Boavisty z remisowego snu. Ocknie się za to jeszcze większy śpioch - Leixoes. Matosinhos podejmują zdecydowanie najsłabszą ekipę w ekstraklasie i głównego kandydata do spadku - Naval. Goście grają naprawdę katastrofalnie - 2 remisy, 4 porażki, oczywiście bez zwycięstwa... Mecz wyjazdowe to już zupełna tragedia - 3 przegrane, bilans bramkowy 1-8, a przecież poza Benfiką rywalami 1º de Maio były przeciętne, nawet słabe drużyny - Nacional i Amadora.
Leixoes był bliski zwycięstwa już w ostatniej kolejce, jednak w końcówce stracili bramkę. Widać w tej ekipie chęć wygrywania, utrzymania się w lidze, po prostu determinację. Ku zwycięstwie gospodarzy istnieją również przesłanki czysto sportowe - rzuty wolne/rożne Paulo Machado, czy czyszczenie środka pola przez Vieirinhę.
W tym meczu zwycięstwo Leixoes da nie tyle jego siła, co słabość rywali. Bramkarz Naval z Nacionalem zagrał strrasznie, więc mam nadzieję, że trener nie odsunie go od składu :jezora:. Myślę, że Leixoes wygra po raz pierwszy w tym sezonie ????

kombajn 559,4K

kombajn

Znawca - Baseball
Ciężka liga do typowania.
Z tych trzech meczy wybieram zwycięstwo Belenenses. Pomijając fakt, że Academica to jedna ze słabszych drużyn należy mieć na uwadze, że ostatni raz Lizbończycy wygrali u siebie z Coimbrą w 2002 roku...
Vitoria gra z wielkim rozmachem i mozna spróbować na nich zagrać, ale Ferreira ostatnio wygrała po raz pierwszy w tym sezonie (z Amadorą u siebie) i może to im dodać wiary we własne umiejętności. Mimo, że Ferreria jest to drużyna własnego boiska, jeszcze nie przegrali w Setubal (3 zwycięstwa i remis).
Amadora-Boavista NO BET

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Spotkanie: FC Porto - Leixoes
Typ: under 2,5 ⛔ (3:0)
Kurs: 1,85
Analiza:

W kończącej się 8 kolejce ligi portugalskiej FC Porto podejmować będzie Leixoes. Porto jest obrońcą tytułu i aktualnie zajmuje 1 miejsce w tabeli. Leixoes natomiast zajmuje dopiero 11 miejsce. W ostatnim meczu ulegli Naval 0:1, a Porto pokonało na wyjeździe Academicę 0:1. W tym meczu faworyt może być tylko jeden i jest nim ekipa z Porto. Nikt sobie nie wyobraża by nie byli w stanie wygrać u siebie z Leixoes. Do grania jedynki zniechęca tylko niski kurs, dlatego warto zastanowić się nad zagraniem under 2,5. Dlaczego? Ano dlatego, że Porto w dotychczasowych siedmiu meczach aż w pięciu uzyskało wynik underowy, a w meczach Leixoes kibicie aż w sześciu spotkaniach nie zobaczyli gradu goli, co jeśli chodzi o tę drużynę nie powinno dziwić. Porto nie zdobywa dużo bramek, tylko raz zdobyli trzy w meczu z ostatnim Uniao Leiria. Tak więc myślę, że jutro nagle gradu goli nie zobaczymy. Typuję 2:0 dla Porto.

/Sawas coś ostatnio milczysz w temacie xD/

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom