>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Narodów kobiet 2025

pinio1111 333,7K

pinio1111

Użytkownik
Tajlandia - Włochy
1set Tajlandia +7,5pkt 1,60 ,+6,5pkt 1,85 ,+5,5pkt 2,10

Tajki zagrały wczoraj fajny mecz, szczególnie w pierwszych dwóch setach, gdzie praktycznie były bezbłędne i mimo to przegrały mecz z Japonią. Wiadomo że to nie jest drużyna, która bryluje w ataku, ale za to świetnie broni.
Do tej pory we wszystkich meczach tegorocznej LN, pokryły wyżej podane handi bez żadnych problemów. Widać, że dość dobrze wchodzą w swoje mecze bo na 5 spotkań, 2x wygrały pierwszego seta(Japonia, Francja) i przegrały z Polską i Belgią do 22, oraz Turcją do 23. Widać zatem że miały dość przyzwoite rywalki, a jednak nie dały się zdominować od początku meczu.
Włoszki natomiast w pierwszych setach zezłomowały USA i Koreę do 13, wygrały z Brazką do 22, przegrały z Niemkami i wczoraj wygrały z Bułgarią do 17.
Jednak Włoszki są personalnie trochę słabsze w tym tygodniu, co było widać w dwóch pierwszych setach z Bułgarkami, gdzie popełniały sporo błędów i mocno falowały.
Wydaje mi się że na tyle meczów w LN ciężko zmobilizować się im maksymalnie na każdą drużynę, a szczególnie już na te ciut słabsze.
Dzisiaj spodziewam się dość wyrównanej walki w pierwszym secie i +20pkt na liczniku Tajlandii.

Polska - USA
Polska -9,5pkt. 1,90, -11,5pkt. 2,20

Wczorajsza wygraną USA fajnie podwyższyła kursy na Polskę i zarazem obniżyła linie handicapów, a to mnie bardzo cieszy.
Czy USA zagrało wczoraj dobry mecz?
Owszem, ale to na tle słabiej Serbii, bez swoich największych armat. Amerykanki bardzo dużo broniły, zagrały dobrze wynikiem i były skuteczne na kontrach.
Ten zespół wygląda trochę lepiej niż w pierwszym tygodniu, ale naprawdę wczorajsza wygrana wynikała głównie ze słabej gry Serbek. Przecież drużyna z Serbii nie wygrała jeszcze żadnego spotkania w tej edycji LN, więc nie był to przeciwnik z top LN, a wprost przeciwnie.
Polki zagrały wczoraj fatalnie 3 pierwsze sety, bo umówmy się, ale w drugim secie, który finalnie wygrały, też grały słabo. Od czwartego seta włączyły tryb "murowania siatki" i zdeklasowały Holenderki.
Myślę że dla naszych dziewczyn, każde spotkanie z USA to prestiżowy mecz i podejdą dziś do meczu w pełni zmobilizowane.
Spodziewam się wyniku w granicach 3:0, 3:1 dla naszej reprezentacji i minimum jednej wysoko wygranej partii, co umożliwi pokrycie handicapów. USA w tym składzie, to jednak dużo słabsza drużyna od Holandii, więc nie sądzę by mogły wysoko wygrać z Polską jakikolwiek set. Myślę, że gdyby to był pierwszy mecz na tym turnieju, to handi byłoby w granicach 16-17pkt, więc trzeba korzystać z tego co dają.
Post automatycznie złączony:

Jakim składem jest Dominikana? Warto grać handicapy -1.5 z belgijkami?
Jak widzę Dominikanki, to widzę długi mecz i over 180pkt😉

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1789
J 1,8K

jakxx88

Użytkownik
Tajlandia - Włochy
1set Tajlandia +7,5pkt 1,60, +6,5pkt 1,85, +5,5pkt 2,10

Tajki zagrały wczoraj fajny mecz, szczególnie w pierwszych dwóch setach, gdzie praktycznie były bezbłędne i mimo to przegrały mecz z Japonią. Wiadomo że to nie jest drużyna, która bryluje w ataku, ale za to świetnie broni.
Do tej pory we wszystkich meczach tegorocznej LN, pokryły wyżej podane handi bez żadnych problemów. Widać, że dość dobrze wchodzą w swoje mecze bo na 5 spotkań, 2x wygrały pierwszego seta(Japonia, Francja) i przegrały z Polską i Belgią do 22, oraz Turcją do 23. Widać zatem że miały dość przyzwoite rywalki, a jednak nie dały się zdominować od początku meczu.
Włoszki natomiast w pierwszych setach zezłomowały USA i Koreę do 13, wygrały z Brazką do 22, przegrały z Niemkami i wczoraj wygrały z Bułgarią do 17.
Jednak Włoszki są personalnie trochę słabsze w tym tygodniu, co było widać w dwóch pierwszych setach z Bułgarkami, gdzie popełniały sporo błędów i mocno falowały.
Wydaje mi się że na tyle meczów w LN ciężko zmobilizować się im maksymalnie na każdą drużynę, a szczególnie już na te ciut słabsze.
Dzisiaj spodziewam się dość wyrównanej walki w pierwszym secie i +20pkt na liczniku Tajlandii.

Polska - USA
Polska -9,5pkt. 1,90, -11,5pkt. 2,20

Wczorajsza wygraną USA fajnie podwyższyła kursy na Polskę i zarazem obniżyła linie handicapów, a to mnie bardzo cieszy.
Czy USA zagrało wczoraj dobry mecz?
Owszem, ale to na tle słabiej Serbii, bez swoich największych armat. Amerykanki bardzo dużo broniły, zagrały dobrze wynikiem i były skuteczne na kontrach.
Ten zespół wygląda trochę lepiej niż w pierwszym tygodniu, ale naprawdę wczorajsza wygrana wynikała głównie ze słabej gry Serbek. Przecież drużyna z Serbii nie wygrała jeszcze żadnego spotkania w tej edycji LN, więc nie był to przeciwnik z top LN, a wprost przeciwnie.
Polki zagrały wczoraj fatalnie 3 pierwsze sety, bo umówmy się, ale w drugim secie, który finalnie wygrały, też grały słabo. Od czwartego seta włączyły tryb "murowania siatki" i zdeklasowały Holenderki.
Myślę że dla naszych dziewczyn, każde spotkanie z USA to prestiżowy mecz i podejdą dziś do meczu w pełni zmobilizowane.
Spodziewam się wyniku w granicach 3:0, 3:1 dla naszej reprezentacji i minimum jednej wysoko wygranej partii, co umożliwi pokrycie handicapów. USA w tym składzie, to jednak dużo słabsza drużyna od Holandii, więc nie sądzę by mogły wysoko wygrać z Polską jakikolwiek set. Myślę, że gdyby to był pierwszy mecz na tym turnieju, to handi byłoby w granicach 16-17pkt, więc trzeba korzystać z tego co dają.
Post automatycznie złączony:

Jak widzę Dominikanki, to widzę długi mecz i over 180pkt😉
To co na dziś proponujesz ciekawego?
Ja na punkty nie gram więc tajki odpuszczam.
Gram na zwycięstwa albo handicapy.
Wydaje mi się Polska 3-0 lub 3-1 i do tego turczynki minus 75.5 pkt( grają z Kanadą bez swoich armat). Wczorajszy mecz Serbek to było totalne nieporozumienie.. dwa pierwsze sety w szczególności

C 282,7K

czary-mary

Użytkownik
Serbki personalnie lepsze???
Jaja sobie robisz?
Z Boskovic i Uzelac i owszem, ale bez nich wyglądają beznadziejnie. Samym środkiem(Kurtagić, Aleksić) nie wygrają meczu. Ogólnie bez Boskovic ta reprezentacja traci minimum 50% na jakości. Obawiam się, że skoro nie zagrała wczoraj to i dziś nie zagra, ale najlepiej poczekać na składy.
Czy Niemki zagrały wczoraj słabo?
No niekoniecznie, po prostu Francuzki z Cazaute to zupełnie inna reprezentacja i wcale nie są takie słabe, jak sugerowały kursy przedmeczowe, a co pokazały na boisku.
Serbki to tylko Aleksic i Kurtagic?
A Lazovic, Ivanovic to kto? Klasowe zawodniczki w niczym nieustępujące swoim vis a vis z drugiej strony siatki.
Uzelac i Boskovic nie zagrają o czym wszyscy wiedzą, bo wtedy kurs nie przekroczyłby wartości 1.20
Do składu dołącza za to Milenkovic. Solidna rezerwowa, może się przydać.
Serbki grały w tej edycji VNL 4 tie-breaki. Czy jakby je wygrały i miały bilans 4:1 to z automatu twierdzono by, że Serbia wygląda super

pinio1111 333,7K

pinio1111

Użytkownik
Serbki to tylko Aleksic i Kurtagic?
A Lazovic, Ivanovic to kto? Klasowe zawodniczki w niczym nieustępujące swoim vis a vis z drugiej strony siatki.
Uzelac i Boskovic nie zagrają o czym wszyscy wiedzą, bo wtedy kurs nie przekroczyłby wartości 1.20
Do składu dołącza za to Milenkovic. Solidna rezerwowa, może się przydać.
Serbki grały w tej edycji VNL 4 tie-breaki. Czy jakby je wygrały i miały bilans 4:1 to z automatu twierdzono by, że Serbia wygląda super
Nie twierdzę że dziś nie wygrają z Niemkami, bo w końcu muszą kiedyś wygrać, ale skoro Ivanovic 20pkt, grająca w ataku zdobywa w pięciu setach tylko dwa punkty więcej od środkowej Aleksić18pkt., to znaczy że to nie był jej dobry mecz. Z resztą ten kto oglądał to spotkanie, ten widział jak mało skuteczna była wczoraj. Lazovic zdobyła dwa pkt mniej od Aleksić, więc dobitnie widać jak ważną postacią jest środkowa bloku w tej drużynie.

Ja w tym meczu widzę over 45,5 pkt w pierwszym secie 1,90

Ostatnia edycja:
pinio1111 333,7K

pinio1111

Użytkownik
To co na dziś proponujesz ciekawego?
Ja na punkty nie gram więc tajki odpuszczam.
Gram na zwycięstwa albo handicapy.
Wydaje mi się Polska 3-0 lub 3-1 i do tego turczynki minus 75.5 pkt( grają z Kanadą bez swoich armat). Wczorajszy mecz Serbek to było totalne nieporozumienie.. dwa pierwsze sety w szczególności
Te Turczynki under 75,5pkt powinny wziąć spokojnie, ale to kobieca siatkówka i różne cuda się zdarzają.
Turcja wczoraj dwa sety na przewagi z Dominikaną, ale Dominikana w porównaniu z obecną Kanadą jest dwa razy mocniejsza. Ja skłaniam się tu jednak do wysokiego handi pkt, bo pewnie zdarzą się sety do 15pkt.
Polska -1,5seta też dobrze wygląda

Otrzymane punkty reputacji: +725
BanksyGA 238,6K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Jak ktoś tam stawiał Polskę to wychodzimy bez Kąkolewskiej i Czyrnej. USA zmieniony środek i brak Skinner oraz Franklin

BanksyGA 238,6K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Drugi dzień z rzędu Amerykanki nie mają prawa zrobić takiej niespodzianki
Przede wszystkim grają o wiele gorszym składem. Gdyby wyszła Czyrna i Kąki to byśmy je zmietli, ale środek Jurczyk/Centka mnie nie przekonuje, a i myślę że Czyrna szybciutko zamelduje się na boisku z tym cyrkowym przyjęciem w postaci Piaseckiej i Łukasik

pinio1111 333,7K

pinio1111

Użytkownik
Mimo tych rotacji, uważam że mamy zdecydowaną przewagę nad USA. Bez doświadczonej Skinner i z pozostałymi zmianami to USA mnie całkowicie nie przekonuje.
Do tego dzisiaj Świderski na hali, więc dziewczyny powinny się trochę postarać😉

vertigo 12,8K

vertigo

Użytkownik
Mimo tych rotacji, uważam że mamy zdecydowaną przewagę nad USA. Bez doświadczonej Skinner i z pozostałymi zmianami to USA mnie całkowicie nie przekonuje.
Do tego dzisiaj Świderski na hali, więc dziewczyny powinny się trochę postarać😉
Zgadzam sie. My rotujemy, ale to nie znaczy, ze pozostałe środkowe bardzo odstają. USA też rotuje, a aż tyle do zaoferowania na ławce nie mają. Max 3-1 dla mnie.

BanksyGA 238,6K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Bez doświadczonej Skinner
Ona ma 23 lata, całą karierę grała w siatkówkę akademicką, dopiero poprzedni sezon w LOVB, której póki co również nie można nazwać poważną ligą ;)

To nie jest Avery Skinner.

Z resztą zgoda prócz tego, że brak Czyrnej nas zaboli bardzo, mówię to co roku od kilku lat za każdym razem jak na boisku widzę Łukasik czy Różański xd

Otrzymane punkty reputacji: +51
BanksyGA 238,6K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Turcja vs Kanada poniżej 130,5 pkt @1,85 - 22bet

Kazdy widział co Kanada wyprawiała z Koreą? To nie przypadek. Brak głównej atakującej. Brak głównej przyjmującej. Brak rozgrywającej. Brak największych bomb w ataku i na zagrywce. Turcja powinna zrobić z Kanady papkę. Wiadomo, że nie będą tak dobrze bronić, ale siła ognia nieporównywalnie wyższa po stronie Turcji. Spodziewam się jednego lub dwóch setów z kompletnym złomowaniem (do 12-15 punktów).
Karakurt i Vargas wychodzą w pierwszym

Otrzymane punkty reputacji: +153
J 1,8K

jakxx88

Użytkownik
Te Turczynki under 75,5pkt powinny wziąć spokojnie, ale to kobieca siatkówka i różne cuda się zdarzają.
Turcja wczoraj dwa sety na przewagi z Dominikaną, ale Dominikana w porównaniu z obecną Kanadą jest dwa razy mocniejsza. Ja skłaniam się tu jednak do wysokiego handi pkt, bo pewnie zdarzą się sety do 15pkt.
Polska -1,5seta też dobrze wygląda
Miałeś rację z graniem na handipunktowe mam nadzieję że ci się pokryło, trzeci set Turcja nie wiem.co.odwaliła że na przewagi wygrały..
Swoją drogą dziś ligę europejska też jest i zobaczcie sobie na mecz Grecja Finlandia ( odbywał się w Finlandii) . Kursy mega w dół leciały a tu taka niespodzianka

C 282,7K

czary-mary

Użytkownik
JAPONIA - Włochy
Typ: JAPONIA kurs @4.20

Spotkanie niepokonanych zespołów.
Jak dla mnie kursy powinny być zdecydowanie bardziej wyrównane, jednak przy ich wystawieniu niewątpliwie sugerowano się meczem Japonek z Tajkami, gdzie co prawda faworytki wygrały, ale ratowały się od stanu 0:2. Ciężki mecz wynikał głównie z tego, że to Tajki grały wręcz wyśmienicie. Pomimo wszystkiego Japonki wygrały ten mecz tak samo jak 4 poprzednie spotkania. Warto zaznaczyć, że wszystkie wcześniejsze mecze wygrywały do 0.
W piątek po drugiej stronie Włoszki, czyli zespół wybitny. Jednak są tutaj bez podstawowej rozgrywającej Orro i podstawowej przyjmującej Sylli. Grały dwa mecze dzień po dniu i jutro czeka ich trzeci kolejny mecz z rzędu.
Japonki w czwartek odpoczywały. Grają na swoim kontynencie co też jest na pewno plusem pod względem aklimatyzacji. Są tutaj pierwszym składem, a dotychczasowe występy są na bardzo dobrym poziomie. Jest Wada, Ishikawa, Yoshino, Shimamura, Yamada. Każda z nich wykręca świetne procenty w ataku.
Podsumowując spotykają się dwie świetne drużyny. Z tym, że jedna (Włochy) nie są w optymalnym składzie, a druga (Japonia) gra na swoim kontynencie w najlepszym możliwym składzie. Japonki słyną ze świetnej gry w obronie i Włoszki nie spotkały jeszcze tak wymagającego rywala. Również w aspekcie aklimatyzacji na obcym kontynencie dla Włoszek upatruje przewagi Japonek. Kryzys zmiany czasu musi nastąpić i po cichu liczę, że może się to stać właśnie w piątek. Tak dobry zespół jak Japonki wykorzystają każdą słabość rywala.

Otrzymane punkty reputacji: +558
BanksyGA 238,6K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Bułgaria vs Czechy over 180,5 pkt @1,85

Obie drużyny podstawa i widzi mi się tutaj dłuższy mecz. Obie drużyny mają argumenty na zwycięstwo,bliżej mi do Bułgarii bo naprawdę grają dużo lepsza siatkówkę niż rok temu. Natomiast zdziwi mnie tu 3:0 w którąś stronę. No i niestety, mam przeczucie że jakiś set skończy się tutaj do 12-15, takie agentki są w obu drużynach. Ale bardziej podchodzi mi tu pod 5 setów niż pod 3.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +51
BanksyGA 238,6K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
JAPONIA - Włochy
Typ: JAPONIA kurs @4.20

Są tutaj pierwszym składem, a dotychczasowe występy są na bardzo dobrym poziomie. Jest Wada, Ishikawa, Yoshino, Shimamura, Yamada.
Bzdura. Hayashi, Watanabe?

Są w zupełnie nowym składzie, bo z core teamu z zeszłych lat została tylko Ishikawa (która często nie była nawet starterem), Seki i Yamada (która w tej edycji VNL praktycznie w ogóle nie gra - o ile mnie pamięć nie myli to startowała w zaledwie jednym meczu). Ale póki co to nie jest pierwszy skład, chociaż za chwilę pewnie Japonia będzie przechodzić zmianę pokoleniową (już zrezygnowała Koga oraz Inoue).

Generalnie to jest analiza totalnie pod typ. Nie neguje, ani nie pochwalam - natomiast "Japonki są tutaj pierwszym składem", to lepiej jest napisać "Japonki są tutaj zupełnie nowym składem". Bo ten skład dopiero zaczyna grać w rozgrywkach międzynarodowych. Nie dość, że póki co nie jest pierwszy to jeszcze są to głównie rezerwowe z zeszłych lat (Airi I Wada to wchodziły głównie na zagrywkę i z poważnym graniem w reprezentacji mają tyle wspólnego co ja).

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +182
Do góry Bottom