Jak widzę Dominikanki, to widzę długi mecz i over 180pktJakim składem jest Dominikana? Warto grać handicapy -1.5 z belgijkami?
To co na dziś proponujesz ciekawego?Tajlandia - Włochy
1set Tajlandia +7,5pkt 1,60, +6,5pkt 1,85, +5,5pkt 2,10
Tajki zagrały wczoraj fajny mecz, szczególnie w pierwszych dwóch setach, gdzie praktycznie były bezbłędne i mimo to przegrały mecz z Japonią. Wiadomo że to nie jest drużyna, która bryluje w ataku, ale za to świetnie broni.
Do tej pory we wszystkich meczach tegorocznej LN, pokryły wyżej podane handi bez żadnych problemów. Widać, że dość dobrze wchodzą w swoje mecze bo na 5 spotkań, 2x wygrały pierwszego seta(Japonia, Francja) i przegrały z Polską i Belgią do 22, oraz Turcją do 23. Widać zatem że miały dość przyzwoite rywalki, a jednak nie dały się zdominować od początku meczu.
Włoszki natomiast w pierwszych setach zezłomowały USA i Koreę do 13, wygrały z Brazką do 22, przegrały z Niemkami i wczoraj wygrały z Bułgarią do 17.
Jednak Włoszki są personalnie trochę słabsze w tym tygodniu, co było widać w dwóch pierwszych setach z Bułgarkami, gdzie popełniały sporo błędów i mocno falowały.
Wydaje mi się że na tyle meczów w LN ciężko zmobilizować się im maksymalnie na każdą drużynę, a szczególnie już na te ciut słabsze.
Dzisiaj spodziewam się dość wyrównanej walki w pierwszym secie i +20pkt na liczniku Tajlandii.
Polska - USA
Polska -9,5pkt. 1,90, -11,5pkt. 2,20
Wczorajsza wygraną USA fajnie podwyższyła kursy na Polskę i zarazem obniżyła linie handicapów, a to mnie bardzo cieszy.
Czy USA zagrało wczoraj dobry mecz?
Owszem, ale to na tle słabiej Serbii, bez swoich największych armat. Amerykanki bardzo dużo broniły, zagrały dobrze wynikiem i były skuteczne na kontrach.
Ten zespół wygląda trochę lepiej niż w pierwszym tygodniu, ale naprawdę wczorajsza wygrana wynikała głównie ze słabej gry Serbek. Przecież drużyna z Serbii nie wygrała jeszcze żadnego spotkania w tej edycji LN, więc nie był to przeciwnik z top LN, a wprost przeciwnie.
Polki zagrały wczoraj fatalnie 3 pierwsze sety, bo umówmy się, ale w drugim secie, który finalnie wygrały, też grały słabo. Od czwartego seta włączyły tryb "murowania siatki" i zdeklasowały Holenderki.
Myślę że dla naszych dziewczyn, każde spotkanie z USA to prestiżowy mecz i podejdą dziś do meczu w pełni zmobilizowane.
Spodziewam się wyniku w granicach 3:0, 3:1 dla naszej reprezentacji i minimum jednej wysoko wygranej partii, co umożliwi pokrycie handicapów. USA w tym składzie, to jednak dużo słabsza drużyna od Holandii, więc nie sądzę by mogły wysoko wygrać z Polską jakikolwiek set. Myślę, że gdyby to był pierwszy mecz na tym turnieju, to handi byłoby w granicach 16-17pkt, więc trzeba korzystać z tego co dają.
Post automatycznie złączony:
Jak widzę Dominikanki, to widzę długi mecz i over 180pkt![]()
Serbki to tylko Aleksic i Kurtagic?Serbki personalnie lepsze???
Jaja sobie robisz?
Z Boskovic i Uzelac i owszem, ale bez nich wyglądają beznadziejnie. Samym środkiem(Kurtagić, Aleksić) nie wygrają meczu. Ogólnie bez Boskovic ta reprezentacja traci minimum 50% na jakości. Obawiam się, że skoro nie zagrała wczoraj to i dziś nie zagra, ale najlepiej poczekać na składy.
Czy Niemki zagrały wczoraj słabo?
No niekoniecznie, po prostu Francuzki z Cazaute to zupełnie inna reprezentacja i wcale nie są takie słabe, jak sugerowały kursy przedmeczowe, a co pokazały na boisku.
Nie twierdzę że dziś nie wygrają z Niemkami, bo w końcu muszą kiedyś wygrać, ale skoro Ivanovic 20pkt, grająca w ataku zdobywa w pięciu setach tylko dwa punkty więcej od środkowej Aleksić18pkt., to znaczy że to nie był jej dobry mecz. Z resztą ten kto oglądał to spotkanie, ten widział jak mało skuteczna była wczoraj. Lazovic zdobyła dwa pkt mniej od Aleksić, więc dobitnie widać jak ważną postacią jest środkowa bloku w tej drużynie.Serbki to tylko Aleksic i Kurtagic?
A Lazovic, Ivanovic to kto? Klasowe zawodniczki w niczym nieustępujące swoim vis a vis z drugiej strony siatki.
Uzelac i Boskovic nie zagrają o czym wszyscy wiedzą, bo wtedy kurs nie przekroczyłby wartości 1.20
Do składu dołącza za to Milenkovic. Solidna rezerwowa, może się przydać.
Serbki grały w tej edycji VNL 4 tie-breaki. Czy jakby je wygrały i miały bilans 4:1 to z automatu twierdzono by, że Serbia wygląda super
Te Turczynki under 75,5pkt powinny wziąć spokojnie, ale to kobieca siatkówka i różne cuda się zdarzają.To co na dziś proponujesz ciekawego?
Ja na punkty nie gram więc tajki odpuszczam.
Gram na zwycięstwa albo handicapy.
Wydaje mi się Polska 3-0 lub 3-1 i do tego turczynki minus 75.5 pkt( grają z Kanadą bez swoich armat). Wczorajszy mecz Serbek to było totalne nieporozumienie.. dwa pierwsze sety w szczególności
Drugi dzień z rzędu Amerykanki nie mają prawa zrobić takiej niespodziankiJak ktoś tam stawiał Polskę to wychodzimy bez Kąkolewskiej i Czyrnej. USA zmieniony środek i brak Skinner oraz Franklin
Przede wszystkim grają o wiele gorszym składem. Gdyby wyszła Czyrna i Kąki to byśmy je zmietli, ale środek Jurczyk/Centka mnie nie przekonuje, a i myślę że Czyrna szybciutko zamelduje się na boisku z tym cyrkowym przyjęciem w postaci Piaseckiej i ŁukasikDrugi dzień z rzędu Amerykanki nie mają prawa zrobić takiej niespodzianki
Zgadzam sie. My rotujemy, ale to nie znaczy, ze pozostałe środkowe bardzo odstają. USA też rotuje, a aż tyle do zaoferowania na ławce nie mają. Max 3-1 dla mnie.
Ona ma 23 lata, całą karierę grała w siatkówkę akademicką, dopiero poprzedni sezon w LOVB, której póki co również nie można nazwać poważną ligąBez doświadczonej Skinner
Karakurt i Vargas wychodzą w pierwszymTurcja vs Kanada poniżej 130,5 pkt @1,85 - 22bet
Kazdy widział co Kanada wyprawiała z Koreą? To nie przypadek. Brak głównej atakującej. Brak głównej przyjmującej. Brak rozgrywającej. Brak największych bomb w ataku i na zagrywce. Turcja powinna zrobić z Kanady papkę. Wiadomo, że nie będą tak dobrze bronić, ale siła ognia nieporównywalnie wyższa po stronie Turcji. Spodziewam się jednego lub dwóch setów z kompletnym złomowaniem (do 12-15 punktów).
Miałeś rację z graniem na handipunktowe mam nadzieję że ci się pokryło, trzeci set Turcja nie wiem.co.odwaliła że na przewagi wygrały..Te Turczynki under 75,5pkt powinny wziąć spokojnie, ale to kobieca siatkówka i różne cuda się zdarzają.
Turcja wczoraj dwa sety na przewagi z Dominikaną, ale Dominikana w porównaniu z obecną Kanadą jest dwa razy mocniejsza. Ja skłaniam się tu jednak do wysokiego handi pkt, bo pewnie zdarzą się sety do 15pkt.
Polska -1,5seta też dobrze wygląda
Bzdura. Hayashi, Watanabe?