Polska - Słowenia
over 177,5 pkt.
1,72 chyba była gruba impreza urodzinowa
Coś cisza tu dzisiaj, więc próbuję coś wrzucić
Moim zdaniem linia powinna oscylować w granicach 181,5pkt., więc pobieram przyjemny kursik.
Myślę że nasza reprezentacja to swobodnie ogarnie, ale z pewnością Słowenia powalczy. Zastanawiałem się czy wrzucić tu linię pkt, czy handi na Polskę i zdecydowałem się jednak na punkty. Zaznaczam że handi -1,5 seta zagrałem wczoraj, niestety dzisiaj już trochę poleciało w dół, więc wybrałem wg mnie bardziej prawdopodobny typ.
Słoweńcy mogą być zadowoleni z pierwszego tygodnia
LN, bo jak do tej pory mają 3 zwycięstwa i umocnili się w rankingu na miejscu gwarantującym im awans na IO. O ile wyniki mogą ich zadowalać o tyle ich gra już tak kolorowo nie wyglądała. Od razu mówię że swój typ opieram na na dwóch pierwszych spotkaniach, bo wczorajszego meczu nie widziałem. Uważam że ich wyniki są ponad stan, bo z Holandią wyglądali naprawdę słabo jak na ich potencjał i w mękach wygrali 3:2. W meczu z Francją z kolei, to nie oni wygrali mecz, tylko żabojady im go podarowali, robiąc mnóstwo błędów i grając bez żadnego zaangażowania. Wczorajszego meczu nie widziałem, ale wynik świadczy o tym, że się nie myliłem i kursy na Słowenię były znacznie zaniżone.
Z kolei nasza reprezentacja wygląda tu świetnie, biorąc od uwagę skład personalny. No może Karol gra trochę poniżej oczekiwań, ale mamy wtedy pewniaka w postaci Bartka Bołądziła, który mnie baaaardzo pozytywnie zaskoczył swoją skutecznością i solidnością.
Myślę że dziś Polacy wygrają spotkanie, ale ze Słoweńcami nigdy nam się dobrze nie gra i wiele razy te mecze kończyły się naszą porażką.
Dlatego spodziewam się 4 setów w tym meczu, a w takim wypadku linia 177,5pkt jest swobodnie do przebicia.
Bułgaria -
USA
Bułgaria over 77,5pkt.
1,81
Nasza kadra mnie dzisiaj mocno zawiodła i przegrała z kretesem po słabym meczu.
Zatem wrzucam ostatni typ z pierwszego tyg
LN.
O Bułgarach pisałem już kilkukrotnie i zdania nie zmieniam. Są dla mnie bardzo pozytywnym zaskoczeniem i na szczęście są nadal niedoceniani przez bukmacherów. Wczoraj dali porządnie zarobić i myślę że dziś też się to uda.
Holendrzy powinni to wygrać, bo gdzieś tam jeszcze pewnie wierzą w awans na IO z rankingu, choć ja im najmniejszych szans nie daję. Możliwe że trener będzie chciał oszczędzać dziś Nimira, bo ewidentnie ma problem z kolanami.
W meczu z Turcją wyszedł dopiero od trzeciego seta i poprowadził swoją drużynę ze stanu 0:2 do zwycięstwa 3:2. Z Polakami był bardzo oszczędzany przez rozgrywającego i dostawał połowę mniej piłek niż zwykle. Bez niego niestety
Holandia wygląda bardzo blado.
Sądzę że dziś również będzie trochę oszczędzany, a w takim wypadku szansa na wygranego min jednego seta dla Bułgarów jest bardzo duża. Nie wydaje mi się by Holendrzy mieli tu rozgromić swoich młodych rywali. Sądzę że będzie to dość wyrównane spotkanie i Bułgaria złamie linię 77,5pkt.