Przed nami walka w ćwierćfinałach - Na papierze wygląda to bardzo ciekawie a jak będzie?
USA -
Francja 3:2
Tutaj zagrałem już dziś 2 typy i widzę, że dobrze zrobiłem bo już kursy spadają. Amerykanie mają najbardziej wyrównaną kadrę spośród wszystkich ekip, na każdej pozycji mają zawodników klasy światowej a nie wszyscy się mogą załapać do pierwszego składu. Anderson, Russel, DeFalco, Christenson, Smith, Averill, Jaeschke, Shoji można by tak wymieniać jeszcze do samego końca. Francuzi nadal bez E. Ngapeth a ile On daje w przyjęciu każdy kto ogląda siatkówkę wie - on z beznadziejnej sytuacji potrafi zrobić COŚ.
Francja bez niego bardzo dużo traci no i widać to było w tej edycji Ligi Narodów. Dla mnie faworytem
USA - oczywiście jeśli kurs spadnie do 1,3 to jest to bez sensu bo
Francja to nie jest drużyna przypadkowa oni nadal mają genialnych zawodników jednak na ten moment uważam, że to
USA znajdzie się w półfinale.
USA 1,52
USA -1,5 seta 1,95
Polska -
Brazylia 3:0
Polacy grając u siebie zawsze są faworytami nas po prostu publika wynosi na wyżyny. Jednak jeśli chodzi o formę to nie jest ona teraz najwyższa i widać to było, oczywiście potrafimy zagrać genialne spotkania jak z Japonią czy Włochami ale np już porażka z
USA mocno nas sprowadziła na ziemię. W dodatku nie wiadomo co z Kurkiem i Bieńkiem a są to podstawowi zawodnicy. Do składu Brazylii wraca Leal czyli podstawowy przyjmujący, którego tak naprawdę brakowało w tej układance. Nie wydaje mi się aby to spotkanie było jednostronne i uważam, że w STS over jest świetny do zagrania.
powyżej 181,5 1,85
Japonia - Słowenia
3:0
Japonia miała genialną passę 10 zwycięstw z rzędu jednak przyjrzyjmy się bliżej z kim wygrali. W pierwszym tygodniu Iran,
Serbia, Bułgaria,
Francja -
Francja w składzie rezerwowym,
Serbia w składzie rezerwowym a potrafili stracić seta. Iran i Bułgaria półka niżej w tych składach. Drugi tydzień Kanada, Kuba,
Brazylia,
Argentyna. Kanada i Kuba strasznie himeryczne w tej edycji ale już 2 wygrane następne mogą robić wrażenie, przede wszystkim zwycięstwo nad Brazylią jednak bardzo wyrównane te 2 spotkania 3:2 i 3:2, z Kanadą również strata seta. No i trzeci tydzień
Chiny,
Holandia,
Włochy i
Polska. No i ten tydzień zdecydowanie najgorszy. Z Chinami ledwo 3:2, z Holandią 3:1 i porażki z Włochami i Polską. Tak naprawdę
Japonia nie wygrała meczu z dobrą drużyną przekonująco w sensie mówię 3:0.
Słoweńcy 4 porażki - wpadka z Bułgarią 0:3 bo tak to możemy nazwać, 1:3 z Brazylią, 2:3 z Polską gdzie te mecze były naprawdę wyrównane i tylko 0:3 z Włochami przegrali dość wyraźnie.
Japonia może i słuszny faworyt ale Słowenia nie jest drużyną słabą i kursu 1,45 nie dałbym na Japonię.
powyżej 3,5 seta 1,45
powyżej 181,5 1,85
Betfan
Włochy -
Argentyna
W tym składzie to Włosi są tutaj faworytem jednak kurs na ich zwycięstwo strasznie niski na ten moment ledwo 1,3 dlatego nie tykam tego. Po wyższym kursie jeszcze kilka dni wcześniej można było pograć.
Jeżeli miałbym gdzieś widzieć gdzie duży kurs może wejść to myślę, że najprędzej Słowenia i
Brazylia jednak czy będę to ruszał? Chyba nie.