>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Liga Mistrzów: Grupa H

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
W tym temacie typujemy, analizujemy i dyskutujemy na temat spotkań Grupy H ;)

Grupa H
Arsenal Londyn
Sevilla FC
Steaua Bukareszt
Slavia Praga

Oto pary pierwszej serii spotkań wraz z notowaniami u bukmachera Bwin ;)

Arsenal Londyn - Sevilla 2,00 - 3,20 - 3,45
Slavia Praga - Steaua Bukareszt 2,20 - 3,20 - 3,00

Na Emirates Stadium dojdzie do pojedynku drużyn, które przez wielu już przed startem awansowały do fazy pucharowej Ligi Mistrzów, ale dopóki piłka w grze wszystko jest możliwe. A jeśli chodzi o to pierwsze spotkanie to faworytem wydają się być Kanonierzy, którzy są w znakomitej formie. Warto odnotować fakt iż ten mecz będzie pierwszym dla Sevilli w rozgrywkach Ligi Mistrzów. ;)

Drugi debiutant w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów i drugi w grupie H... Slavia Praga zapewne będzie chciała zdobyć swoje pierwsze punkty w Champions League, a rywal wydaje się być do tego odpowiednim bo co jak co ale Steaua nie jest rywalem pokroju Arsenalu czy Sevilli ;)

A co Wy sądzicie o tych spotkaniach? Zapraszam do dyskusji ;)

lfc_1892 0

lfc_1892

Użytkownik
Liga Mistrzów Grupa H
W tej grupie wszystko się może zdarzyć, lecz doskonała dyspozycja piłkarzy kanonierów, oraz własne boisko zdecydowanie może się przyczynić do górowania nad Sevillą, moim typem w tym spotkaniu jest Arsenal.

W drugim meczu Slavia Praga nie powinna mieć problemów z przeciwnikiem, pierwsze miejsce w lidze, dobra gra piłkarzy, oraz własne boisko, dla mnie to Slavia jest zdecydowanym faworytem w tym meczu i nie powinni zawieść swoich kibiców. Typuje Slavie.

yarson 0

yarson

Użytkownik
Sevilla powinna strzelić choć jedną bramkę Aresnalowi, lecz Kanonierzy pokażą im gdzie raki zimują.Uważam że wygrana Arsenalu będzie zdecydowana a Sevilla nic większego nie pokaże w tej edycji LM.

Pomino że drugi mecz odbędzie się w Pradze uważam że zwycięzcą tego pojedynku będzie Steaua, ostatecznie mecz może się zakończyć remisem. mój typ X2

nazghul 0

nazghul

Użytkownik
Grupa H
Arsenal Londyn
Sevilla FC
Steaua Bukareszt
Slavia Praga
Widac kto jest tu głównym faworytem do awansu - czyli Arsenal i Sevilla - przynajmniej na papierze. Wg mnie to te drużyny awansują - ograne w pucharach, mocne składy, wysoka forma [sevilla]. Mecze między tymi drużynami będą bardzo ważne dla ostatecznego rozrachunku dlatego nie typowałym tak łatwego zwycięstwa arsenalu. Zwłaszcza że sevilla pokazała już w tym sezonie że gra ładną poukładaną taktycznie piłkę. Pozatym jakoś zawsze jak stawiałem na Arsenal w LM to źle na tym wychodziłem. [ostatni mecz z psv i bramka alexa....] Jeśli już to z podpórką ale dla mnie zakład nieruszalny ... hehe

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Arsenal - Sevilla
Przed Arsenalem bardzo ciężkie spotkanie. Sevilla to niewątpliwie obok Arsenalu kandydat do awansu, a forma tego zespołu w ostatnim czasie jest również imponująca. Lecz na Emirates poległy już nie takie drużyny jak Sevilla. Arsenal - LIDER PREMIERSHIP - rozegrał na Emirates jak dotąd pięć spotkań (w LM), z których trzy wygrał, a dwa zremisował. Jeśli chodzi o grę z hiszpańskimi drużynami to Kanonierzy nie mają najlepszych not. Pamiętny sezon 2005/06, w którym Arsenal wyeliminował najpierw Villareal, lecz już Barceloną sobie nie poradzili. Jeśli chodzi o skład to w bramce zobaczymy Manuela Almunię, w środku obrony, wraz z Kolo Toure zagra Philip Senderos. Bardzo prawdopodobny jest również występ Gilberto Silvy. “We are still without William Gallas, Emmanuel Eboue and Jens Lehmann,” said Wenger. “I have not decided [about Gilberto] yet. I will decide tomorrow but Senderos is back in the squad.” Obie drużyny bardzo łatwo ograły swoich przeciwników w III rundzie eliminacyjnej. Sevilla wygrała z AEKiem, natomiast Arsnal pokonał Spartę. Osobiście liczę na to, że Arsenal wygra to spotkanie. Geniusz Fabregasa ;-) , dynamiczne akcje z mnóstwem podań powinny zaowocować bramką, zresztą na boiskach angielskich zawsze gra się bardzo ciężko stąd mój typ na zwycięstwo gospodarzy.
Typ: 1 ✅ :jezora: Kurs: 2.00 || Buk:Bwin

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Spotkanie: Arsenal - Sevilla
Typ: 2 (handicap 0:1)
Kurs: 1,72
Analiza:

Przeglądając środowe spotkania Ligi Mistrzów wypatrzyłem według mnie bardzo ciekawy pojedynek. Zmierzą się ze sobą dwie bardzo mocne drużyny: Arsenal Londyn i FC Sevilla. Arsenal jest finalistą tych prestiżowych rozgrywek, a Sevilla dwukrotnym tryumfatorem Pucharu UEFA. Na razie wszystko wskazuje na to, że te dwie drużyny będą walczyć o miejsca 1-2 w grupie H. Nie sądzę by się w ten pojedynek wmieszały Slavia Praga bądź Steaua Bukareszt. Obie drużyny bez problemów awansowały do Champions League. Arsenal wyeliminował Spartę Praga, a Sevilla wykluczyła z dalszej gry AEK Ateny. Także obie ekipy bardzo dobrze radzą sobie w ligach. W dwóch meczach Arsenal pokonał Portsmouth FC i Tottenham Hotspur 3:1, a Sevilla wygrała z AEK Ateny i Recreativo Huelva; w dwóch meczach było 4:1! Więc jak widać piękne wyniki. Wszystko wskazuje na to, że jutro padnie także over. Ale ja postawie tradycyjnie. Do tej pory Sevilla pokazała, że należy do światowej czołówki i nawet porażka z Milanem w meczu o Superpuchar Europy nie zmienia tego faktu. Piłkarze tej drużyny są w stanie wywieść przynajmniej remis. Więc stawiam handicap (0:1) na Sevillę. Zresztą kurs na x2 jest taki sam.

lukash 63

lukash

Użytkownik
[center:1cab568a82] Slavia Praga - Steaua Bukareszt [/center:1cab568a82]

Bardzo ciekawe spotkanie. Na pierwszy rzut oka dwa mniej więcej równorzędne zespoły, prezentujący zbliżony poziom gry. Byłaby to prawda gdyby nie obecna sytuacja jednego z klubów. Mowa tu o zapole Steauy. W roli trenera zdecydowanie nie sprawdza sie niegdyś swietny piłkarz G. Haggi. Problemy nawet w lidze, która jest ... słaba. W ostatnich trzech spotkaniach, anie razu ta drużyna nie wygrała (dwa remisy i jedna przegrana z przeciętnymi zespołami). Jak na zespól chcący coś osiągnąć w LM to zdecydowanie za malo. Ponadto zawodnicy są pod ogromna presja psychiczną. Przyczyna jest właściciel rumuńskiego klubu, który publicznie wypowiada sie na temat swojej drużyny krytykując ją i wytyczając błędy poszczególnym, zawodnikom. Posuną sie nawet do tego, że zabronił trenerowi wystawiać w ataku Zahariego. Ogólny kryzys w zespole przekłada sie na grę na boisku. Rumuni maja również problem ze strzelaniem bramek. Większość zdobytych goli to stałe fragmenty gra, a skuteczność strzałów &quot; z gry&quot; jest bardzo marna. Zespół gospodarzy natomiast jest w bardzo optymistycznych humorach przed tym spotkaniem. W zespole n a ten meczy do gry gotowi sa wszyscy zwodnicy. Jak wszyscy pamiętamy zespół z Pragi w kwalifikacjach wyeliminował słynny Ajax Amsterdam, co było niewątpliwą niespodzianka światowego formatu. W porównaniu do awansu ich dzisiejszych rywali ( z Zagłębiem Lubin) ... chyba nie trzeba tego komentować. W lidze również idzie im bardzo dobrze. Wygrywają wszystkie spotkania ( ostatnio bezbramkowy remis z rewelacja rozgrywek Banikiem Ostravą jednak w osłabionym skladzie). Wydaje mi sie, ze Rumuni w wyjazdowym spotkaniu nie poradzą sobie z otaczającym ich kryzysem i nie dadzą rady będącej w wysokiej formie drużynie gospodarzy.

Mój typ:
Slavia Praga kurs:2,15
Slavia Praga z remisem kurs:1,30
Kto strzeli pierwszą bramkę?
Slavia Praga kurs:1,65

Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody autora surowo wzbronione!!!

wojas 11

wojas

Użytkownik
Arsenal - Sevilla over 2.5
Myślę, że jest spora szansa na overek w tym meczu. Obie drużyny prezentują ofensywny styl gry, lubią grać ogromną ilością szybkich i krótkich podań z pierwszej piłki. Arsenal dodatkowo zagra bez Williama Galasa za to z Gilbero Silvą. Na 5 meczów w lidze angielskiej Arsenal zanotował 3 overy, Sevilla w dwóch meczach dwa razy wygrywała po 4-1. Wiem, że LM to nie spotkania ligowe, tutaj raczej się gra ostrożniej, uważniej w tyłach. Ale znając potencjał w ofensywie obu zespołów, to wierzę, że padną tutaj te 3 bramki. Arsenal na pewno nie zamuruje swojej bramki, będzie parł do przodu, a Sevilla lubi i potrafi grać z kontry.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Arsenal Londyn - Sevilla
Typ : oover 2.5✅
Kurs : 1.85
BAH
Analiza :
Dzis na Emirates Stadium dojdzie do moim zdaniem najciekawszego pojedynku dzisiejszych meczy LM . Szkoda ze na TVP leci Barca ale no coz taka mamy telewizje .. Napewno Sevilla bedzie chciala zaprezentowac dobra klase jzu na poczatku rozgrywek a ze na wyjazdach potrafia wygrywac juz wiele razy sie przekonalismy . Tak wiec powinien pasc bardzo wysoki rezultat , a trzeba pamietac ze Arsenal tez overowo pyka w Premier Ship bo ma kim atakowac czyli Adebayorem czy VanPersim natomaist w Sevilli Kerzakov czy Kanute powinni cos ustrzelic . Oba zespoły są w bardzo dobrej formie i znajdują się w ścisłych czołówkach swoich lig, grając porywający i skuteczny futbol. Nigdy jednak wcześniej w historii nie doszło do spotkania pomiędzy tymi drużynami.Obie drużyny, aby awansować do fazy grupowej, musiały rozgrywać mecze w III rundzie kwalifikacji Ligi Mistrzów. Hiszpanie pokonali pewnie w dwumeczu grecki AEK Ateny, natomiast &quot;Kanonierzy&quot; odprawili z kwitkiem czeską Spartę Praga. Sevilla po raz pierwszy gra w LM czyli moze byc troszke stremowana . Ale przeciez to porfesjonalna druzyna tak wiec , mysle ze naprawde powinin to byc jeden z najciekawszych meczow.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Spotkanie :FC Sevilla - Slavia Prag
Typ:FC Sevilla✅ @ Over 2.5✅
Kurs: 1.30 @ 1.65
BAH
Wynik 4:2 (2:1)

Ana liza :Sevilla narazie nie radzi sobie najlepiej w Primiera Divison po ostatniej porazce na wyjezdzie z Saragossa 0:2 atmosfera w zespole nie jest najlepsza, a wiadomo zwyciestwo w LM napewno podbudowuje morale . We wtore najprawdopodobniej nie wystapi dwoch zawodnikow o czym dowiedzialem sie na polskiej stronie fanow Sevilli :
Jak donosi oficjalna strona klubowa, obrońca Sevilli - Khalid Boulahrouz nabawił się podczas wczorajszego spotkania przeciwko Realowi Saragossa urazu kostki w lewej nodze. Zdaniem klubowych lekarzy, kontuzja ta może sprawić, że nie ujrzymy Holendra na boisku podczas środowego meczu w Lidzie Mistrzów przeciwko Slavi Praga.
Pod znakiem zapytania stoi także występ reprezentanta Rosji - Aleksandra Kerzhakova, który zmagał się ostatnio z tą samą dolegliwością co Boulahrouz. O jego występie w najbliższym spotkaniu zadecydować ma jutrzejszy trening.
Czyli bez pomocnika i napastnika? Lecz napewno trener ma ich kim zastapic . Pomimo ich nie obecnosci napewno ustrzelic cos moze Luis Fabiano ktory naprawde potrafi przeblysnac i ustrzelic w najbardziej odpowiednim momencie.Obecnie Sevilla zajmuje 13 miejsce z bilansem 5 meczow - 2 wygrane i 3 porazki , napewno nie wyglada to ciekawie lecz ze slabiutka Slavio powinni sobie poradzic .Slavia obecnie na pierwszym miejscu z bilasnem 6 meczow - 4 wygranych 1 remisem i 1 porazka lecz roznica miedzy Primiera Division a Gambrinus Liga jest duza o czym swiadcza konfrontacje Czeskich druzyn z Hiszpanskimi . Dlatego mysle ze mozna gra takze smialo over bo w tym meczu powinno posc duzo goli .

sutek 79

sutek

Forum VIP
Steaua Bucuresti - Arsenal
2
1,67
Expekt

W drugiej kolejce Ligi Mistrzów w Bukareszcie miejscowa Steaua podejmowac bedzie obecnego lidera angielskiej Premiership oraz grupy H Arsenal Londyn.Faworytem tego spotkania ejst oczywisćie zespoł z Londynu.Arsenal w pierwszym meczu w tegorocznej LM rozbił na własnym boisku Seville 3:0 zaś piłkarze rumuńskiego klubu przegrali ze słabą Slavią Praga 1:2.Pamiętajać występy Steaua z kwalifikacji Ligi Mistrzow mam tu na mysli mecze z Zagłebiem Lubin rumuni niczym nie zachwycali i byli spokojnie do ogrania przez mistrzów Polski jeżeli zespoł meczy się z Zagłeibem to co dopiero z Arsenalem,silną bronią gospodarzy bedą zapewne stałe fragmenty gry ponieważ gracze Steaua są silni i wysocy.Arsenal jednak jest w świetnej formie wygrywa mecz za emczem w Premiership ostatnio pokonał na wyjezdzie West Ham 1:0 gol van Persiego i lideruje w tej lidze.Swietnie gra cały zespoł ale najlepsze wrażenie robi chyba Cesc Fabregas i Emmanueal Adebayor chyba w Londynie zapomnieli już o Henrym.Moim zdaniem jutro Arsenal poradzi sobie ze słabym zespołem Steaua i wygra to spotkanie.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Ubytki Sevilli są niczym w porównaniu z problemami Prażan . Zabraknie w sumie aż 5 podstawowych piłkarzy - Tavares , Śmicer , Brabec, Latka i Švento. Zaraz zeedytuje ten post i napiszę analizę ale szukam jeszcze potwierdzenia tej informacji .

beau 1

beau

Forum VIP
Do analizy sutka dodam, że jutro w zespole Arsenalu zabraknie Hleba,Gallasa,Lehmanna,Eduardo,Alexa Songa i Tomasa Rosickiego.W meczu z Młotami lekkiej kontuzji nabawił się Adebayor ale włąśnie doszły do mnie dobre informacje,że jutro wystąpi.Lekkie urazy ma także Diaby i Flamini ale nie przeszkodzi im to w jutrzejszym występie.Sam już postawiłem na Arsenal wczoraj bo kursy na pewno spadną.

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Jednym z najpopularniejszych typów na wtorek jest niewątpliwie typ na zwycięstwo Arsenalu. W grupie H nie widze rywala dla Arsenalu :jezora:, a jedyne pkt jakie mogą stracić na tym etapie rozgrywek to chyba wyjazdowe spotkanie z Sevillą. Tymczasem w Bukareszcie kolejne trzy pkt powinny być zwykłą formalnością. Niemal niezauważalny jest brak Jensa Lehmanna, w ataku świetnie gra Robin i Adebayor, a nieobecność Eduardo nie musi być aż taką wielką stratą, gdyż w jego miejsce może wejść (a raczej usiąść ???? ) chociażby Wallcott czy nawet Denilson. Podobnie jest z absencją Rosicky&#39;ego bo i na jego pozycję jest kilku chętnych, a co najważniejsze niewiele ustępujących umiejętnościami. Trochę szkoda Hleba, bo czasem miło popatrzeć jak zakręci obroną rywali. ???? Już niejednokrotnie Arsene testował zawodników na różnych pozycjach więc z pewnością na najbliższe spotkanie wystawi jakąś niekonwencjonalną 11.:jezora:

staszi 0

staszi

Użytkownik
No, ja nie wiem, czy Arsenal - tak, jak mowicie - przejedzie sie na Steaule..., troche tych absencji jest, ale nie to jest glownym czynnikiem dla mnie. Arsenal niezbyt dobrze radzil sobie w ostatnich sezonach na wyjazdach, takze ja osobiscie nie zaryzykuje czystej dwojki, draw no bet bylby tu na miejscu, ale, ze kursy male, to odpuszczam ten mecz...

K 0

karoleks85

Forum VIP
Osobiscie nie stawialbym na Arsenal, nawet nie dlatego ze ich nie lubie :p ale dlatego ze ciezko jest grac na wschodzie. Czesto padaja remisy a nawet zdecydowanie lepsze druzyny ponosza porazki i to zarowno kluby jak i reprezentacje. Do tego dochodzi plaga kontuzji w Arsenalu.. Gospodarze zamurują bramke i bedzie 0:0 :p

impulsive 0

impulsive

Użytkownik
Mimo osłabienia Arsenalu spokojnie wygrją ten mecz.Maja zapewno rownie dobrych rezerwowych.
spokojnie mozna dac 2.A nawet zaryzykowac i postawic dwojke z handikapem...

roy. 187

roy.

Forum VIP
Potwierdza to chociazby mecz Arsenal - Newcastle. Arsenal gral bez 9 podstawowych zawodnikow i wygral 2:0 wiec nie wiem o co wy sie tak martwicie. Pozatym Gallas nie gra juz ok. miesiaca, Lehman tak samo. Najbardziej szkoda Hleba bo dobrze sie ostatnio prezentowal. Ale ludzie... Arsenal ma swietnych zmienikow w tym roku i nie wyobrazam sobie innego wyniku jak pogrom Arsenalu. A do tego dochodza jeszcze konflikty w Bukareszcie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom