>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Mistrzów: Grupa H

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Niby są absencje ale ile razy już w tym sezonie i w poprzednich kogoś kluczowego w tej drużynie brakowało i jakiś młodzian godnie go zastępował ? 7-0 to nie tylko zasługa Hleba , Fabregasa czy Rosickiego ( choć szkoda że tego ostatniego nie ma , bo miałby swoje małe derby :p ) .
Almunia - Clichy , Gallas , Song , Eboue - Gilberto , Denilson , Flamini - Walcott , Adebayor , Eduardo
przecież i tak wygląda imponująco . Co prawda duże osłabienie na bokach pomocy i w środku obrony , choć zapewne przejdą w takim razie na coś na wzór 4-3-3 lub 4-4-2 i Eboue lub Clichy i Walcott ponownie będzą grali w pomocy . Festiwalu strzeleckiego z poprzedniej kolejki się nie spodziewam ale 2 lub 3 do jajka powinno być . Arsenal to nie Ajax ;-)

beau 1

beau

Forum VIP
Fakt,że młodzi piłkarze tacy jak Walcott dysponują już sporymi umiejętnościami.Denilson i Eduardo zagrali świetnie w Carling Cup.Po przemyśleniu jednak postawię na Arsenal.Wahałem się ale jak zobaczyłem,że pierwszy bramkarz Slavii jest kontuzjowany co nie jest ogromną stratą ale stratą.Do tego dzisiejszy mecz jest 100 spotkaniem, w którym Arsene Wenger poprowadzi zespół w Lidze Mistrzów.

dmian 0

dmian

Użytkownik
Trzeba też brać pod uwagę siłę Slavi, może są potęgą w czeskiej lidze, ale prawde mówiąc czeska liga nie jest jakaś wielce silna, dlatego nawet rezerwy Arsenalu powinny dać rade (a wrecz napisze dadza rade).
Typ: 0:2

Gallas, Eboue, Clichy - gwarancja gry na zero.

panmv 10

panmv

Forum VIP
Menedżer Arsene Wenger zdecydował się zabrać do Pragi częściowo rezerwowy skład. Wolne dostali Cesc Fabregas i Alexander Hleb, a Kolo Toure i Tomas Rosicky są kontuzjowani. Z kolei w zespole gości dojdzie do zmiany w bramce, w której stanie Michal Vorel. Z powodu urazu nie zagra natomiast Stanislav Vlcek, a Ladislav Volesak jest zawieszony.
Jak dla mnie typ: Slavia 1x
O loool człowieku, rzeczywiście super analiza... Arsenal ma takich zawodników, że nawet 2 skład by rozwalił tą slavię. Powiedzmy sobie szczerze, Slavia to najsłabszy zespół LM oprócz Steauy, nie mają co szukać w tym turnieju oprócz zarobieniu paru groszy. Rozgromienie 7:0 nie było przypadkowe, a te &quot;osłabienia&quot; o których mówisz to nie problem, Wenger na pewno znajdzie (pewnie jzu znalazł) zastępców. Jesli dodamy do tego to, ze Arsenal jzu tym meczem moze sobie zapewnic awans, to tymbardziej nie widze mozliwosci straty punktów przez Kanonierów.

dmian 0

dmian

Użytkownik
Pierwsza połowa, świetna gra w obronie (Gallas super mecz) ale brakuje akcji ofensywnych.
Bendtner - mało pewności w jego grze miał 1 akcje w której mógł isc sam na bramke ale szukał ewidentnie partnerów, zupełnie niepotrzebnie.
Mało widoczni Walcott i Eduardo.

Slavia z początku wyglądała na sparaliżowana ale z minuty na minute grali coraz lepiej. Jeden dobry strzał ale Almunia dał sobie z nim rade bez wiekszego wysiłku.

dmian 0

dmian

Użytkownik
Koniec 0:0, tak słabo grającego Arsenalu w ataku to ja dawno nie widziałem. Może nie tyle w ataku co w pomocy która nie dawała okazji napastnikom . Slavie trzeba pochwalić z ambicje i ułożenie w obronie. Niespodziewałem sie tego po nich. Tak naprawde to Slavia była bliżej wygranej, sytuacja sam na sam w 76 minucie.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Odnośnie meczu Slavii z Arsenalem...
posiadanie piłki 37% - 63%
Strzały: 6 - 6
Strzały w światło bramki: 2 - 1
rzuty rożne: 3 - 6
takie mecze raczej podobać się nie mogą... prawie żadnych strzałów na bramkę... Arsenal większość czasu przy piłce.. ogólnie wychodzi na to, że remis zadowolił jednych i drugich choć trzeba przyznać, że Kanonierzy wymienili aż 8 piłkarzy (!) w porównaniu z meczem z Manchesterem United. Dziś szansę dostała młodzież... Bendtner, Da Silva, Walcott, Diaby, Denilson, Diarra, Song. Z pierwszego składu zostali Clichy (też młody), Gallas i Almunia. Wspierał ich doswiadczony Gilberto Silva, który w meczu z Red Devils siedział na ławce.
P.S W bramce Manchesteru bronił dziś Kuszczak :wink:, który zmienił bodajze kontuzjowanego Van der Sara

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
FC Sevilla - Arsenal FC - 1-2,20 X-3,00 2-3,40
Mecz na szczycie grupy H albowiem która drużyna wygra będzie już pewna awansu, Spokojnie powinny obie awansować ale matematyczne szanse ma jeszcze Slavia która lokuje się z 4 oczkami , Natomiast Sevilla ma 9 oczek a Arsenal 10 Oczek i Steua 0.

Steaua Bucuresti - Slavia Prag
- 1-2,15 X-3,25 2-3,25\
Jest to bardzo ważny mecz dla Slavi gdy wygra go ma matematyczne szanse jeszcze na awans do dalszej fazy elitarnych rozgrywek, Obie ekipy mają matematyczne szanse Slavia na awans do daszlej fazy a Steaua na walke o Puchar Uefa.
Moje Typy :
Sevilla - Arsenal -x2
Steua - Slavia - 2

roy. 187

roy.

Forum VIP
Sevilla - Arsenal

Radzilbym odpuscic typowanie tego spotkania we wtorek, poniewaz moze tu pasc kazdy wynik. Arsenal najprawdopodobniej zagra w skladzie podobnym do tego w jakim przystapili do meczu w Czechach, a Sevilla ostatnimi czasy w lidze tez nie blyszczy wiec jesli mialbym stawiac to postawilbym tutaj na remis, ale radz odpuscic ten mecz. Oto co powiedzial Arsene Wenger odnosnie do tego meczu:

&quot;Niektórzy gracze dostaną wolne w czasie meczu z Sevillą. Myślę, że wystawię w tym spotkaniu bardzo podobne zestawienie jak w meczu ze Slavią Praga.&quot;

&quot;To na pewno będzie ciekawe spotkanie, z dość wysoką presją, ponieważ będzie to pojedynek o pierwsze miejsce w grupie. Część piłkarzy będzie mogła pokazać na co ich stać i udowodnić, jak są dobrzy. To na pewno bardzo ważny mecz.&quot;

&quot;Dla mnie zajęcie pierwszego miejsca jest istotne, ale nie najważniejsze. Jestem w takiej sytuacji, w której muszę podejmować wiele niełatwych i dość kontrowersyjnych decyzji.&quot;

&quot;Niektórzy zawodnicy grali dwa mecze w reprezentacji, następnie w sobotę i gra po raz kolejny we wtorek mogła by być dla nich niekoniecznie dobra, ponieważ w takich sytuacjach łatwo o kontuzje.&quot;

&quot;Biorąc pod uwagę fakt, że czeka nas mnóstwo niezwykle ważnych i trudnych meczów w grudniu, muszę podejmować decyzję jeśli chodzi o skład i zestawienie na poszczególne mecze.&quot;
- powiedział Arsène Wenger.

panmv 10

panmv

Forum VIP
Ja bym typował under w tym meczu Sevilla - Arsenal. Właśnie z tych powodów co podał roY - Wenger wystawi podobną jedenastkę co w meczu w Pradze, a tam nawet nie potrafili strzelic im gola. No i sevilla, rzeczywiscie, nie błyszczy ostatnio...

beau 1

beau

Forum VIP
Wenger nie wystawi podobnej jedenastki co w Pradze bo zagra Fabregas.Oto cała kadra: 1. Jens Lehmann
3. Bacary Sagna
4. Cesc Fabregas
5. Kolo Toure
6. Philippe Senderos
7. Tomas Rosicky
8. Lassana Diarra
9. Eduardo
15. Denilson
16. Mathieu Flamini
17. Alexander Song
19. Gilberto Silva
24. Manuel Almunia
26. Nicklas Bendtner
27. Emmanuel Eboue
30. Armand Traore
31. Justin Hoyte
32. Theo Walcott
Jak widać nie ma Gallasa, Adebayora i Clichy&#39;ego.Można zaryzykować under bo inne typy są mało pewne.Osobiście wydaje mi się że będzie remis.

daredevil 0

daredevil

Użytkownik
Ja podejrzewam remis w meczu Sevilla-Arsenal bo choc niby to mecz o 1 miejsce w grupie ale zadna z druzyn nie bedzie sie &quot;zażynać&quot; dla 3 punktow a zreszta w ligach tez nie blyszcza.. :p
Steua - Slavia na 1 bo to druzyny dosc wyrownane a w pierwszym meczu Czesi wygrali wiec teraz Steua zechce rewanzu.. Wynik pewnie jak ostatnio gdzies kolo 2:1 ale tym razem dla Steuy..

lukash 63

lukash

Użytkownik
Sevilla - Arsenal 2 3.75

Dzisiaj o godzinie 20:45 odbędzie się spotkanie, które będzie niezwykle ciekawe z tego powodu, ze zwycięzca tego meczu zostanie zwycięzcą grupy. Faworytem tego spotkania według bukmacherów jest Sevilla, jednak ja uważam odwrotnie. Ostatni mecz w Lidze Arsenal grał ze słabszym o wiele od siebie przeciwnikiem i widać było, ze nie grał na 100% swoich możliwości, mimo tego wygrał. Dzisiaj na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan wypoczęty Arsenal moim zdanie pokona gospodarzy, jednak uważam, że będzie to trudne spotkanie dla gości. Zespół Sevilli to całkiem inny zespół niż na początku sezonu, kiedy spisywali sie znakomicie. ostatnia ligowa porażka ze średniakiem Realem Mallorca świadczy sama za siebie. Zawodnicy są bez formy i nie grają dobrze. Podopieczni Maonolo Jimeneza do spotkania z Arsenalem przystąpią osłabieni. W meczu nie zagra Javi Navarro i Juliena Escude leczących kontuzje. Nie wiadomo czy wystąpi także Daniel Alves. Myślę, że to będzie miało duży wpływ na to spotkanie. Oczekuje niespodzianki

roy. 187

roy.

Forum VIP
Sevilla - Arsenal 2 3.75

Dzisiaj o godzinie 20:45 odbędzie się spotkanie, które będzie niezwykle ciekawe z tego powodu, ze zwycięzca tego meczu zostanie zwycięzcą grupy. Faworytem tego spotkania według bukmacherów jest Sevilla, jednak ja uważam odwrotnie. Ostatni mecz w Lidze Arsenal grał ze słabszym o wiele od siebie przeciwnikiem i widać było, ze nie grał na 100% swoich możliwości, mimo tego wygrał. Dzisiaj na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan wypoczęty Arsenal moim zdanie pokona gospodarzy, jednak uważam, że będzie to trudne spotkanie dla gości. Zespół Sevilli to całkiem inny zespół niż na początku sezonu, kiedy spisywali sie znakomicie. ostatnia ligowa porażka ze średniakiem Realem Mallorca świadczy sama za siebie. Zawodnicy są bez formy i nie grają dobrze. Podopieczni Maonolo Jimeneza do spotkania z Arsenalem przystąpią osłabieni. W meczu nie zagra Javi Navarro i Juliena Escude leczących kontuzje. Nie wiadomo czy wystąpi także Daniel Alves. Myślę, że to będzie miało duży wpływ na to spotkanie. Oczekuje niespodzianki
Nie bedzie to niespodzianka jesli Arsenal wygra. Gdyby Wenger wystawil najsilniejsza druzyne bez wahania postawilbym na nich. Osobiscie daje male szanse Sevilli, ale najwieksze szanse daje remisowi, bo zadowoli obie strony, a obie ekipy przystapia w &#39;okrojonych&#39; skladach.

lukash 63

lukash

Użytkownik
roY

Hmm... myślę, że po części masz racje. Uważam jednak, że jest to zdecydowanie jeden z najciekawszych spotkań w tej kolejce LM i takie mecze raczej nie kończą sie remisami. Dodatkowo dziwne jest to, ze nie ma jeszcze podanych oficjalnych składów na ten mecz. Być może jest to zagrywka, która miała już wiele razy miejsce dla zmylenia przeciwnika. Myślę, jednak, ze kanonierzy poradzą sobie dzisiaj.
Pozdrawiam.:)

yarson 0

yarson

Użytkownik
Również uważam że w tym meczu najbardziej prawdopodobny jest remis.Moim zdaniem mecz będzie wyrównany,trenerzy bądą chcieli oszczędzić ważniejszych zawodników przed fazą pucharową ;) przeczucia mi mówią że jednak Sevilla może zwyciężyć mój typ na to spotkanie 1x po mało zadowalajacym kursie 1,24(sts) ????

lukash 63

lukash

Użytkownik
No to jeszcze jedna próba przekonania was o moim typie. Wypowiedzi trenera zespołu gości - Arsena Wengera:

,,To jest ważne. My chcemy zakończyć grupę na pierwszym miejscu. To da nam przewagę w losowaniu i inną, ponieważ drugi mecz zagramy u siebie, więc chcemy to osiągnąć.”

,,Jesteśmy zespołem, który dobrze gra i chcemy to utrzymać. Wiemy, iż to jest bardzo, bardzo ważne.”

,,Myślę, że dzisiaj możemy osiągnąć dobry wynik.”

,,Próbujemy w każdym spotkaniu dawać z siebie wszystko, kocham pracować z tym zespołem, oni są rzeczywiście głodni sukcesów i skromni.”

,,Pokazują to w każdym meczu i jeśli to utrzymają te dwie cechy mamy szanse wygrać kolejny mecz. To jest to co chcemy dokonać.”

I wszystko jasne ????

roy. 187

roy.

Forum VIP
Również uważam że w tym meczu najbardziej prawdopodobny jest remis.Moim zdaniem mecz będzie wyrównany,trenerzy bądą chcieli oszczędzić ważniejszych zawodników przed fazą pucharową ;) przeczucia mi mówią że jednak Sevilla może zwyciężyć mój typ na to spotkanie 1x po mało zadowalajacym kursie 1,24(sts) ????
jesli cos, to trenerzy beda oszczedzac zawodnikow do spotkan ligowych, bo faza pucharowa jest pod koniec lutego =P

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Hmm... a cóż innego mógł powiedzieć mediom Wenger przed tak ważnym spotkaniem? ???? Powtarza te same frazesy co każdy inny trener: &quot;damy z siebie wszystko&quot;, &quot;możemy osiągnąć dobry wynik&quot; itp. ???? Jeśli chodzi o mecz to oczywiście jestem za Arsenalem choć o zwycięstwo może nie być łatwo. Jak wiemy Arsenal w tym sezonie jeszcze nie przegrał i na prawdę nie chciałbym aby przegrali w tym meczu. Wydaje mi się, że na chwilę obecną mentalnie lepszym zespołem jest Arsenal, bo wygrywają niemal wszystko, natomiast Sevilla jest w nie najlepszej sytuacji bo zajmuje dopiero 10 miejsce w Primera Division, a w ostatnim meczu przegrali z Mallorcą. Na zawodnikach ciąży duża presja związana z LM i PD. Moim zdaniem Arsenal powinien zagrać na większym luzie niż Sevilla więc mają szansę na kolejne 3pkt. ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom