Arsenal - Steaua
Typ: 1 !!
Ten mecz zagram na 100%. Arsenal to spotkanie powinien wygrac na duzym luzie. Arsene Wenger przyznal, ze zrobil blad robiac ostatnio rozne roszady w skladzie, bo jego celem bylo wygranie grupy. Teraz sytuacja sie skomplikowala, Arsenal musi koniecznie wygrac swoj mecz i czekac na potkniecie Sevilli wtedy beda mieli szanse na awans. Trener Londynczykow powolal silna ekipe, i co najwazniejsze do skladu nareszcie wraca Robin Van Persie. To bardzo cieszy, ze zagra w tym meczu. Dzieki temu zdola sie jeszcze solidniej przygotowac do meczu z Chelsea, ktory odbedzie sie w niedziele. Niby wlasnie Arsenal tez powinien sie oszczedzac przed tym meczem, ale rywal nie jest wymagajacy wiec spotkanie wygraja, nie wyobrazam sobie, zeby moglo byc inaczej. I na dodatek powrotu RvP, wraca takze Diaby. Kontuzje w skladzie Arsenalu powoli zanikaja. Bylo by swietnie gdyby jeszcze Fabregas i Hleb wykurowali sie do niedzieli, bo Flamini ma wielkie szanse na to.
Wypowiedź Arsene Wengera przed spotkaniem:
- Postaram się znaleźć odpowiednią równowagę pomiędzy próbą nie przegrania meczu i stworzeniu silnej drużyny. Straciliśmy wielką przewagę i wiem, że jest to po części moja wina. Po prostu miałem wielu piłkarzy „na krawędzi” po występach reprezentacyjnych i musiałem podjąć dobrą decyzję wiedząc, że niektórzy grali 3 mecze wyjazdowe w jeden tydzień. Nie powinienem nawet był wystawiać Fabregasa na mecz z Sevillą gdyż skończyło się to dla niego kontuzją.
Skład Arsenalu: Lehmann, J Hoyte, Gallas, Senderos, Traore, Diaby, Gilberto, Diarra, Denilson, Walcott, Bendtner, Almunia, Fabianski, van Persie, Eduardo, Sagna, Clichy, Toure, Rosicky, Adebayor, Song, Eboue.