Spotkanie: Glasgow Rangers - FC Barcelona
Typ: 1
Kurs: 5.30
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Zdaję sobie sprawę, że na pierwszy rzut oka typ może wydawać się dość dziwny, ale wybierając go kierowałem się obecną formą obu drużyn, a nie typ jaką renomę sobie wyrobiły grając na światowych arenach.Dzisiaj na Ibrox Stadium Glasgow Rangers podejmować będzie wszystkim dobrze znaną FC Barcelonę mam dziwne wrażenie, że wygrają Szkoci.Rangersi w sobotnich derbach rozgromili wrecz swojego najwiekszego rywala w walce o tytul Mistrzow Szkocji, Celtic i to aż 3 : 0 ! Awansowali tym samym na 1. miejsce w tabeli Ligi Szkockiej.Jeśli chodzi o Barce to nie było tak kolorowo, przegrała ona swój wyjazdowy mecz z Villarrealem 1:3.Od razu muszę zaznaczyć fakt, że w Szkocji gra się bardzo trudno, a Rangersi u siebie są bardzo mocni, na 6 ligowych spotkań, 5 wygrali i 1 przegrali.Zwycięstwem szczycić się mogą także w Lidze Mistrzów pokonując Vfb Stuttgart 2 : 1.Barca na wyjezdzie grała już 4 spotkania ligowe, z czego 2 zakończyła remisami i zanotowała po jednym zwyciestwie i jednej porażce.Jeśli mowimy natomiast o Lidze Mistrzów to zatriumfowała ona w Stuttgarcie 2:0.
Skład Dumy Kataloni na mecz z Rangersami przedstawia się następująco:
Valdés, Jorquera, Abidal, Sylvinho, Thuram, Milito, Oleguer, Xavi, Iniesta, Marc Crosas, Dos Santos, Gudjohnsen, Bojan, Ezquerro, Henry, Messi, Ronaldinho.Jak można zauważyć kontuzje zanotowali tym razem :
R. Marquez
J. Edmilson
G. Zambrotta
G. Toure
S. Eto'o
Nie wiadomo jeszcze jak z Puyolem, według mojego jednego źródła ma on kontuzję, a dokładniej, że ma naderwany mięsień w prawej łydce.Natomiast inny serwis podaje, że jest on dysponowany na to spotkanie.W każdym razie wydaje mi się, że nie zagra.
Jeśli chodzi o gospodarzy to na murawie nie pojawi się Jean-Claude Darcheville oraz Brahim Hemdan.
W tym meczu liczę na gospodarzy.Kurs bardzo wysoki więc myślę, że warto zaryzykować za mniejszą sumkę :smile: