filip_r2
Użytkownik
Co do Fener to ostro przesadzasz z opisem Ivana. W Pierwszym meczu kończył mnóstwo beznadziejnie rozegranych piłek. A jego vis a vis może mu co najwyżej czyścić buty. Marshall fakt faktem zawsze gdy go widzę w Fenerbahce to gra przeciętnie. Rozgrywający fakt faktem gra tragicznie. Sam gdybym miał typować to spotkanie to spróbował bym +1.5 seta na Tomis lub jakiś Over pkt. Ale nie spróbuję bo dzisiaj ten typ wydaje mi się być mocno przereklamowany jak dla mnie i nie zdziwie się jak skończy sie na 3-0 3-1.Fenerbahce - Tomis
No a buki dalej swoje, w kwestii Fener nic tutaj się nie zmienia. Można śmiało grać na ich przeciwników co kolejkę, kursy wyborne a Turcy są bezdennie słabi.
Dalej nie ma podstawowego rozgrywającego w ekipie gospodarzy, nawet podstawowy jest słabiutki, rezerwowy to kompletna kompromitacja która nawet nie potrafi zagrać środkiem. W meczu na wyjeździe Turasy dobitnie się o tym przekonały dostając srogą lekcję od Tomisu. Kompletnie nie rozumiem tych kursów, być może buki dalej twierdzą, że Miljkovica, czy Marshalla stać na cokolwiek, ale raczej są w błędzie. To są żywe skamieliny dawnych, świetnych siatkarzy, teraźniejszy poziom jaki prezentują jest żenujący.
Widzę przewagę Rumunów praktycznie na każdej pozycji. Klasę lepszy Kubański rozgrywający, dobry atakujący Ojansivu który zagrał świetne spotkanie w poprzednim tygodniu. Bardzo dokładnie przyjmujący Terzic który potrafi pognębić rywali flotem. Po drugiej stronie siatki zbiór dziadeczków którzy nie potrafią dobrze przyjąć nawet najłatwiejszego serwisu, a nawet jak przyjmą to rozgrywający "robi swoje". Kursy jak dla mnie powinny być odwrotne, ale jak dają to trzeba brać.
Typ:
Tomis +1.5 seta @ 2.30 Fortuna
ZAKSA - Trentino
Tutaj typ podaję tylko ze względu na obłędny kurs jaki wystawiła Fortuna. Więc jeśli komuś nie chcę się odwiedzić ziemniaka, albo nie ma konta na tym buku to radziłbym odpuścić.
Typem będzie under 181.5 punkta. U buków internetowych kursy maksymalnie 1.75-1.85, tutaj mamy 2.20. Widzę w tym meczu spokojne zwycięstwo Trentino. Bardzo realne gładkie 3:0. Ostatnio Kędzierzyn jakoś nie specjalnie błyszczy. Kompletnie bez formy Ruciak, beznadziejnie wręcz atakuje. Rouzier to już nie ten sam zawodnik co z początku poprzedniego sezonu. Trentino? to chyba za dużo nie trzeba się rozpisywać, dream team siatkówki. Najlepszy zawodnik świata Juantorena, idealny wręcz do tej koncepcji gry rozgrywający Raphael, bardzo wysocy środkowi którzy robią różnicę i w ataku i w bloku. Oprócz tego oczywiście ogromna moc na zagrywce i naprawdę dobre przyjęcie. Czego chcieć więcej? Zaksa raczej nie ma co marzyć o nawiązaniu większej walki w tym spotkaniu.
Bardzo realne pokrycie linii nawet przy 4 setach. Kurs bardzo wysoki, opłacalny nawet po odjęciu podatku. Zdecydowanie warto zagrać:
Typy:
Under 181.5 punkta @ 2.20 Fortuna
Co do Zaksy również myślę że przesadzasz. Rouzier w Trydencie grał kapitalnie. Ruciak do pewnego czasu też grał swoje. Brakowało Gacka i to było widoczne prze przebiciach na rozgrywającego. Dzisiaj Gacka też nie będzie ale jestem zdania, że Zaksa coś tutaj dzisiaj ugra. Na wyjedzie walczyli jak równy z równym ale zabrakło im trochę szczęścia w końcówkach. Z tym przejęciem Trentino bywa rożnie z reguły jest dobre ale np ostatnio z Maceratom potrafili stawać w jednym ustawieniu na dłużej przez złe przyjęcie. Zaksa ma w swoich szeregach zawodników którzy potrafią ruszyć mocno przeciwników zagrywką i jeżeli to im się dzisiaj uda to myślę że możemy mieć tutaj TB a nawet niespodziankę w postaći wygranej Zaksy. Juantorena cały czas mocno eksploatowany czego efektem był skurcz w ostatnim meczu. Dzisiaj być może z tego powodu ten zawodnik nie zacznie w pierwszej szóstce bo nie jest to mecz który trzeba wygrać za wszelką cenę łatwo i gładko.
Zaksa potrafiła walczyć długimi fragmentami na wyjeździe dlatego uważam że u siebie będzie podobnie z tą różnicą że co najmniej 1-2 sety uda im się wygrać.