CAI Teruel - Marek Union-Ivkoni Dupnitsa
Długo się zastanawiałem nad tym spotkaniem.
W poprzednim meczu ekipa z Bułgarii wygrała z Teruel 3:1 na własnym parkiecie. Dzisiaj rewanżowe spotkanie i na pewno nie stoją na straconej pozycji.
Hiszpanie lepiej radzą sobie na własnym parkiecie, panuje tam na pewno specyficzna atmosfera. Ciężko w tym zepole znaleźć lidera. Wyrównany zespół, który na pewno nie jest bardzo silny w ofensywie. Przyjmujący Sevillano zawsze gwarantuje przyzwoity poziom, dobrze wyszkolony, raczej techniczny zawodnik. Drugi przyjmujący Torcello i atakujący Barcala mają już niezłe warunki fizyczne, ale na jakiejś wybitnej skuteczności nie grają. Jest trochę problem z rozgrywającym. Widziałem dwa spotkania Teruel w tegorocznej edycji
LM i w jednym De Amo grał bardzo przeciętnie i zmienił go Arranz, który w meczy z Dupnitsą zagrał w wyjściowym składzie. Środek siatki całkiem niezły.
Bułgarzy prowadzeni przez Naydena Naydenova to w większości młodzi zawodnicy. Zespół w sumie ma całkiem przyzwoite przyjęcie, zwłaszcza libero Bozhilov i przyjmujący Zlatanov radzą sobie dobrze w tym elemencie. Najwięcej piłek w ataku wędruje do Todora Valcheva, który zagrał doskonale w ostatnim meczu przeciwko Teruel. W poprzednich meczach spisywał się jednak przeciętnie. Mocnym punktem jest środkowy Kostadin Gadzhanov. Bardzo fajnie pracuje w bloku. Słabszą stroną zespołu jest oczywiście ogranie. Pierwszy sezon tego zespołu w
LM, więc zwłaszcza w końcówkach brakuje im trochę chłodnej głowy.
Teruel na własnym parkiecie jest faworytem, ale pierwszy mecz pokazał, że zespoły dysponują podobnym potencjałem. Bułgarski zespół na wyjazdach może jest trochę słabszy niż u siebie, ale Teruel nie jest zadnym potentatem i tutaj podopieczni Naydena Naydenova na pewno nie stoją na straconej pozycji.
Typ grany niską stawką. Pograłem czysty win, ale +1.5 seta jak najbardziej do wzięcia.
Typy:
Marek Union-Ivkoni Dupnitsa @ 4.00
Unibet
Marek Union-Ivkoni Dupnitsa (+1.5 seta) @ 2.40
Unibet