Dziś Europejska Federacja Piłki Siatkowej podjęła decyzję, że Final Four Ligi Mistrzów odbędzie się w łódzkiej hali Arena w dniach 1 - 2 maja. Wezmą w nim udział ekipy Skry Bełchatów, Ach Volley Bled, Trentino Betclic oraz Dynamo Moskwa.
Przypomnijmy, że turniej finałowy Ligi Mistrzów miał odbyć się w Łodzi w miniony weekend, jednak po tragedii samolotu, którym podróżował prezydent Polski, Lech Kaczyński mecze zostały odwołane. Długo nie można było znaleźć kolejnego terminu, który pasowałby wszystkim czterem drużynom biorącym udział w finałowej batalii. Ostatecznie CEV zdecydowała, że turniej zostanie rozegrany w dniach 1 - 2 maja w Łodzi.
- Składamy szczere podziękowania wszystkim federacjom narodowym i klubom za ich wkład w poszukiwaniu rozwiązania tej trudnej sytuacji. Poza tym chcielibyśmy serdecznie podziękować Polskiemu Związkowi Piłki Siatkowej oraz PGE Skrze Bełchatów, która wyraziła chęć ponownej organizacji tej imprezy, po tragedii jakiej doświadczyła Polska w ostatni weekend - powiedział po ogłoszeniu decyzji prezydent CEV André Meyer.
Też czytałem ten artykuł. Może później wrzucę skany, jeśli ją wygrzebię. Doprawdy ciekawy typ.Ja Ostatnio na każdym kuponie stawiam under 45,5 w pierwszym secie w meczu itasu z bledem kurs 1.7. Mecz będę oglądał i nie mówiąc tutaj o atutach itasu, gry z kontry... czekam na pojawienie się w polu serwisowym JUantoreny lub kazijskiego, więc kurs 1.7 jak najbardziej zachęcający i dam grubo.
Ktoś tam pisał wcześniej że gdyby Skra nie grała w półfinale z powodu żałoby to by dynamo zarobiło dużą premie za awans do finału...
Nic z tych rzeczy kolego. Liga Mistrzów siatkarzy a piłkarzy to 2 różne sprawy. Czytałem kiedyś w Super Volleyu o FF sprzed 2 lat kiedy to Kazań wygrywał w Łodzi. Chłopaki za zwycięstwo dostali ledwie 30tys euro, a nagrody dla pozostałych drużyn jeszcze biedniejsze. Także udział w LM to tylko i wyłącznie wydatek i prestiż ????
A skąd wiesz czy Semen zagra, chyba na obecną chwilę lepszy jest Yakovlev, ale oni się zmieniają często. A dla nas(Skry) to lepiej, żeby w pierwszym wyszedł Semen, dostałby parę bloków i by się pogubił.Spotkanie: Skra Bełchatów - Dynamo Moskwa
Typ: 1
Kurs: 1,57
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Już jutro o godzinie 16:45 rozpocznie mecz pomiędzy Skrą Bełchatów - Dynamo Moskwa. Oczekiwaliśmy na ten turniej bardzo długo, gdyż zaplanowany był on trzy tygodnie temu jednak z powodu żałoby narodowej został odwołany. Myśle, że czekają nas wielkie siatkarskie emocje. Mam nadzieje, że z szczęśliwym wynikiem dla naszej drużyny.
Pierwszy mecz odbędzie się miedzy PGE Skra Bełchatów oraz Dynamo Moskwa. Na parkiecie zobaczymy sporo gwiazd. W zespole z Bełchatowa w wyjściowej szóste powinni się pojawić: Michał Winiarski, Miguel Falasca, Piotrek Gacek, Daniel Pliński, Mariusz Wlazły, Marcin Możdżonek oraz Stephan Antiga. Trener PGE Jacek Nawrocki będzie mógł skorzystać z usług Kuby Novotnego czy Bartka Kurka. U rywali powinniśmy zobaczyć m.in. : Juriego Bierieżko, Aleksandra Wołkowa, Semena Poltawskiego, Siergieja Grankina, Teodora Sałparowa oraz Dante.
Faworytem według mnie jest Skra Bełchatów, która zagra 'u siebie' i bedzie dopingowana przez tysiące kibiców. Skra ma przewagę na pozycji atakującego ( Semen najlepsze lata ma już za sobą), środkowi polskiej drużyny to chyba jedna z najlepszych par na świecie. Jeżeli chodzi o przyjęcie zagrywki to po obu stronach jest podobnie, tak samo na rozegraniu i na pozycji libero. Dodatkowo na ławce Skry mamy Bartka Kurka a on jeżeli ma dzień może naprawde wiele.
W zeszłym sezonie obie ekipy spotkały się w LM i wtedy lepsi byli zawodnicy z Bełchatowa.
Skra powinna to spotkanie wygrać, ponieważ są zespołem lepszym od Dynama oraz grają we własnej hali. Bełchatowianie wywalczyli awans do finału Plus Ligi, natomiast Siatkarze z Moskwy przegrali w półfinałach ligowych z drużyna z Kazania. Te wszystkie czynniki świadczą na korzyść Skry i to właśnie oni powinni jutro świętować awans do finału LM
To skoro Skra jest bez formy to co powiedizec o dyspozycji Dynama Moskwa które dostało trzy razy 0:3 od Zenitu Kazań i z hukiem wyleciało z Play Off Superligi Rosyjskiej ?Nie będę pisał analizy i nazwisk zawodników bo każdy kto się interesuje tym meczem ich zna. Jeśli Skra zaprezentuje się tak jak w meczach z Resovią to dzisiaj dostanie po dupie, i to ostro dostanie. Są wyraźnie bez formy i nikt mi nie powie, że w tydzień da się zmienić aż tyle żeby grać o poziom lepiej.
Wielka szkoda że nie będziesz pisał analizy bo jestem przekonany że wycofałbyś się po niej ze swojego stwierdzenia.Nie będę pisał analizy i nazwisk zawodników bo każdy kto się interesuje tym meczem ich zna. Jeśli Skra zaprezentuje się tak jak w meczach z Resovią to dzisiaj dostanie po dupie, i to ostro dostanie. Są wyraźnie bez formy i nikt mi nie powie, że w tydzień da się zmienić aż tyle żeby grać o poziom lepiej.
Przede wszystkim w meczach z Resovią zawodził Winiarski. Z Resovią zagrali bardzo, bardzo przeciętnie. Mnóstwo własnych, niewymuszonych błędów. Dzisiaj krótki przestój w grze może być gwoździem do trumny. Nie mogą sobie tutaj pozwolić nawet na moment słabszej gry.Nie będę pisał analizy i nazwisk zawodników bo każdy kto się interesuje tym meczem ich zna. Jeśli Skra zaprezentuje się tak jak w meczach z Resovią to dzisiaj dostanie po dupie, i to ostro dostanie. Są wyraźnie bez formy i nikt mi nie powie, że w tydzień da się zmienić aż tyle żeby grać o poziom lepiej.
Publika powinna być ogromnym atutem Skry Bełchatów. Z drugiej strony ciąży na siatkarzach Trenera Nawrockiego ogromna presja. Wszyscy oczekują od nich tylko zwycięstwa. Po raz drugi otrzymali ogromną szanse, którą teraz muszą wykorzystać. Inny wynik niż zwycięstwo będzie porażką.Siatkarze z Bełchatowa będą mieli za sobą wspaniałych kibiców, którzy powinni zadbać o atmosferę podczas meczu. To może być decydujące, aby pokonać siatkarzy z Moskwy, którzy są w nie najlepszej dyspozycji. Skra także nie zachwyciła grą w meczach z Resovią, mieli teraz trochę odpoczynku co powinno ustabilizować formę. Obie ekipy już raz spotkały się w LM i wtedy lepsi okazali się Bełchatowianie, którzy wygrali 3-1. Dziś spodziewam się podobnego rezultatu.
Nawiązałeś do ligi rosyjskiej. Tak się składa, że liga polska nawet nie umywa się do ligi rosyjskiej. W Rosji o medale walczyłaby Skra i może JSW, reszta walczyłaby o środek tabeli i utrzymanie. Nie ugrali seta, tylko że w Zenicie grają tacy zawodnicy jak Ball, Tietiuchin, Stanley, Werbow i z całym szacunkiem do Resovii nie ma tam żadnego zawodnika o takich umiejętnościach OBECNIE. I taka Resovia urywała sety, wygrała mecz i walczyła przez całkiem spory czas w meczu jak równy z równym. Dzisiaj Rosjanie zniszczą zagrywką będącego w nieziemskiej formie Gacka ???? a Skra odrzucona od siatki jest po prostu słaba. A w Rosji każdy może wygrać z każdym, o czym zapewne wiesz bo to cholernie wyrównana liga.Wielka szkoda że nie będziesz pisał analizy bo jestem przekonany że wycofałbyś się po niej ze swojego stwierdzenia.
Wg. mnie Skra wcale nie jest bez formy, przede wszystkim brakowało im rytmu meczowego który na pewno Resovia pomogła Bełchatowianom odzyskać. Jeśli twierdzisz że Skra jest bez formy to zobacz też w drugą stronę. Dynamo w meczach z Zenitem nie potrafiło ugrać w trzech spotkaniach nawet jednego seta.
W końcu zgadzam się z PavlinhoNawiązałeś do ligi rosyjskiej. Tak się składa, że liga polska nawet nie umywa się do ligi rosyjskiej. W Rosji o medale walczyłaby Skra i może JSW, reszta walczyłaby o środek tabeli i utrzymanie. Nie ugrali seta, tylko że w Zenicie grają tacy zawodnicy jak Ball, Tietiuchin, Stanley, Werbow i z całym szacunkiem do Resovii nie ma tam żadnego zawodnika o takich umiejętnościach OBECNIE. I taka Resovia urywała sety, wygrała mecz i walczyła przez całkiem spory czas w meczu jak równy z równym. Dzisiaj Rosjanie zniszczą zagrywką będącego w nieziemskiej formie Gacka ???? a Skra odrzucona od siatki jest po prostu słaba.
Castellani nie przjerzał na oczy, ponieważ powołał na LŚ Gacka i Zatorskiego do 19 osobowej kadry, Ignaczaka pominąłW końcu zgadzam się z Pavlinho
Co do gacka to mam nadzieje, że w końcu Trener Castellani przejrzy na oczy i w wyjściowym składzie będzie wystawiał Krzyśka Ignaczaka. Piotrek obecnie strasznie słabo przyjmuje. Ogromne problemy ma z flotami. Wiemy jaką zagrywką dysponują Rosjanie. Jeżeli odrzucą od siatki Skre to zacznie funkcjonować potężny i przede wszystkim skuteczny blok Dynama. Skra w meczach z Resovią ryzykowała na zagrywce, ale opłaciło się to tylko w drugim spotkaniu. Wtedy regularnie punktowali w tym elemencie. Wniarski zagrał słabo dwa ostatnie spotkania. Skuteczność na poziomie 30% jest po prostu bardzo, bardzo słaba. Antiga również w Rzeszowie skutecznością nie błyszczał. 42% w pierwszym spotkaniu i tylko 21% w drugim. Jeżeli chodzi o celowanie zagrywką przez Dynamo to osobiście omijałbym Stephana. Można go zamęczyć,a le przyjęcie utrzyma na wysokim poziomie. Winiarski również w tym elemencie w niektórych spotkaniach z Reską nie błyszczał. Wybierał bym między Gackiem a Winairskim ( w pierwszej linii ), zwłaszcza, że w ataku też ma problemy.
Nie chce mi się w to wierzyć. Przed przyjściem Trenera Czerednika do Dynama gra i atmosfera wyglądała po prostu słabo. Wyniki również pozostawiały wiele do życzenia.Ale ciekawi mnie tylko jedno: Jak można było dostać po dupie od Zenitu trzy razy po 3-0? Przecież w Dynamie też grają światowego klasowego formatu, Dante, Volkov, Berezhko. Oby Dynamo było w dołku, bo tak to wygląda po tych sromotnych porażkach.