Pierwszy typ jaki podalem okazał się nie tak dawno lekkim niewypałem gdyż nie sprawdziłem informacji o tym kto przyjechał w zespole Koniczynek do Polski. A sam typ wydawal się naprawdę ciekawy. Zatem szukamy dalej i oto moje przemyślenia na temat tychże meczów.
VS
:siata:
Asecco Resovia Rzeszów - Ach Volley Bled
Typ : Powyżej 182,5pkt @ 1,85 bet365
216pkt
Byc może nie wszyscy pamiętają, tak więc przypomne. W poprzednim sezonie Resovia grała w Challenge Cup i co tutaj dużo mówic skompromitowała się odpadając z nikomu szerzej nie znanym białoruskim Metalurgiem Żłobin! Teraz mamy pewnośc że minimum sześc spotkań rozegrają bo sa w fazie grupowej. Grupa także nie należy do najtrudniejszych więc liczymy na awans. O ile na początku sezonu gra i forma zawodników była wysoka o tyle w ostatnim czasie wygląda to mizernie ! Zaczęło się od porażki 0-3 z ZAKSĄ, potem przyszlo 2-3 z Częstochową. W piątek straszne męczarnie z Olsztynem gdzie przegrywali już nawet 0-2 ostatecznie jednak jakimś cudem wygrali 3-2. Dużym ciosem jest brak Mikko Oivanena w ataku. Mateusz Mika mimo dobrych warunków fizycznych nie radzi sobie aż tak pewnie jak Fin. Jedynym działem obecnie w zespole z Rzeszowa jest Aleh Akhrem do którego wędruje większośc piłek. Jako przykład można podac ostatni mecz z Olsztynem kiedy Białorusin aż 46 razy atakował. Wiadomo to był 5setowy pojedynek, ale wszystko także dlatego że Redwitz nie widział innego lidera. Gierczyński jakoś słabszy okres ma , Wika też czesto się zacina i w dodatku na przyjęciu dośc słabo. O środkowych nawet nie wspominam, bo oprócz Grzyba to Redwitz nie stara się im rozgrywac. Kiedy byl Oivanen wszystko rozkładalo się inaczej. Także wtedy mozńa było mówic o dobrym rozegraniu Redwitza, a ostatnio popełnia on sam mase błędów. Niedokładne piłki wystawia. Nie gubi bloku i tak z Olsztynem jego koledzy zostali aż 17 razy złapani tym elementem!
Dzisiaj na Podpromiu zagrają ze Słoweńskim Ach Volley Bled. Wcale nie jest to tak słaby rywal moim zdaniem. Owszem nie ma co mówic o ich dyspozycji w lidze bo nie ma w ogóle sensu porównywac obu lig. W poprzednim sezonie Bled wyszedł z grupy
LM po czym odpadł w dwumeczu z Zenitem Kazań. W tym sezonie zbudowali nawet ciekawy sklad i z pewnoscią powalczą o awans. Z bardziej znanych zawodników szerszej grupie kibiców na przód wysuwa się Dan Lewis m.in były gracz Skry Belchatów. Ponadto drugi rozgrywający reprezentacji Serbii Velijko Petkovic. atakujący Oliver Venno (
Estonia), przyjmujący Ramon Gato (Kuba), środkowy Marcelo Barreto (
Brazylia) czy zastąp sloweńskich graczy których poznaliśmy na ME w Turcji czy
el do MŚ rozgrywanych w Polsce jak Pajenk czy Sket.
W Lidze Mistrzów nie ma słabych zespołów i nie ma co skazywac na pożarcie Słoweńców. Resovia w dołku co widac gołym okiem gdy ogląda się ich mecze. Zatem wyrównany mecz się szykuje moim zdaniem dzisiaj.
VS
:siata:
Olympiakos Pireus - Itas Diatec Trentino
Typ : Trentino @ 1,42 bet365
2:3
W mojej opinii najciekawiej zapowiadający się mecz inauguracyjnej kolejki
Champions League. Jednak mam w nim faworyta w zespole z Trydentu. Grecy mają owszem ciekawy sklad. Ostatnio pokonali 3:1 na wyjeździe AEK. Milijkovic, Tischer, Caldeira i Kunnari na przyjęciu, Andreadis i Tzourtis na środku, Stefanou libero. Tak właśnie ma prezentowac się sklad Olympiakosu w dniu dzisiejszym. Trzeba przyznac że jest to ciekawa układanka. Jednak początek sezonu mieli fatalny trzeba rzec. Porażka z Iraklisem 0-3 itp. Czy teraz kiedy przyjdzie rywalizowac z obrońcą tytułu i mistrzem świata pójdzie lepiej ? Ciężko powiedziec co zagrają gospodarze. Wiadomą natomiast jest ze Trentino jest w dobrej formie. W lidze przegrali tylko raz i w cuglach przewodzą w tabeli. Bardzo ciekawie wygląda równiez ich bilans w rozgrywkach międzynarodowych. Poprzednią edycje
LM wygrali nie zaznając smaku porażki. 12 zwycięstw dało im upragniony tytuł zdobyty w Pradze. Passę kontynuowali w Klubowych Mistrzostwach Świata i obecnie na koncie mają 17 zwycięstw z rzędu na arenie międzynarodowej! Jak do tego dodamy tylko jedną porażke w lidze to ciężko znaleśc argumenty do tego że dzisiaj mogą przegrac. Napewno zabraknie drugiego atakującego tj Tsvetana Sokolowa, ale jak się ma Vissotto to czy to jakiś problem? Starcie Olympiakosu z Trentino to również pojedynek bodaj dwóch najlepszych atakujących na świecie. Milijkovic kontra Vissotto. Zwycięzce tutaj ciężko wskazac, ale za to można się pokusic o porównanie partnerów i Kunnari nijak się ma do Kaziyskiego czy Juantoreny. Dla mnie faworytem tutaj jest zdecydowanie zespół wloski ktory byc może juz dzisiaj zacznie marsz do Final Four
LM i odnotuje 13 zwycięstwo z rzędu w tych rozgrywkach. Z pewnoscią ich na to stac.
To w mojej opinii dwa najbardziej ciekawe typy na chwilę obecną. Z Panathą nie wyszło po mojej myśli chociaż nie powiedziane że typ nie wejdzie jednak odpuszczam typowanie tamtego meczu.
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz