>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Hiszpańska 2007/08

Status
Zamknięty.
S 7

smyku1910

Użytkownik
nie bez znaczenia jest też fakt, że kibice Barcy mogą upatrywać zemsty na koszu w niedawnej porażce piłkarskiej, bo skoro gwiazdy w nogę zawodzą, to teraz niech koszykarze się pokażą, ja myślę że Real jednak podejdzie do tego spotkania na pół gwizdka, w końcu,licze zwyczajnie,że wygra Barca

kapa91 2

kapa91

Użytkownik
Ricoh Manresa - BilbaoHC(-2,5) 2 1,90

Dzisiaj na odwrót według mnie handicap bardzo mały jak na bardzo dobry zespół w tym sezonie jakim jest Lagun Bilbao. To fakt ostatnie spotkanie wygrali tylko 1 &quot;oczkiem&quot;, jednak z Vallaloidem wielu zespołom się ciężko gra na wyjazdach, albo nawet u siebie (Tau ostatnio wygrało po dogrywce), więc nie brałbym tego specjalnie pod uwagę. Brałbym natomiast formę Bilbao w tym sezonie, która jest imponująca, w 13 meczach zaliczyli oni tylko 3 porażki, a w ostatnich 6 tylko 1 !, na ich drodze stawały świetne zespoły pokroju 1 ligi europejskiej (Tau, Unicaja, DKV), a mimo to radzili oni sobie z nimi. Często faktycznie były to wygrane minimalne, jednak nie stawiałbym wyżej wymienionych zespołów w jednym szeregu z gospodarzami. Gospodarzami, którzy po dosyć dobrym otwarciu sezonu teraz zawodzą i przegrywają, ostatnio dostali DUŻE baty od przecież nie tak dobrej Murci przegrywając 94:59, dzisiaj rywal znacznie trudniejszy choć grają u siebie, jednak nie widze większych szans na ich wygraną.

Pozdrawiam

max-de-luca 0

max-de-luca

Użytkownik
Ricoh Manresa - BilbaoHC(-2,5) 2 1,90

Dzisiaj na odwrót według mnie handicap bardzo mały jak na bardzo dobry zespół w tym sezonie jakim jest Lagun Bilbao. To fakt ostatnie spotkanie wygrali tylko 1 &quot;oczkiem&quot;, jednak z Vallaloidem wielu zespołom się ciężko gra na wyjazdach, albo nawet u siebie (Tau ostatnio wygrało po dogrywce), więc nie brałbym tego specjalnie pod uwagę. Brałbym natomiast formę Bilbao w tym sezonie, która jest imponująca, w 13 meczach zaliczyli oni tylko 3 porażki, a w ostatnich 6 tylko 1 !, na ich drodze stawały świetne zespoły pokroju 1 ligi europejskiej (Tau, Unicaja, DKV), a mimo to radzili oni sobie z nimi. Często faktycznie były to wygrane minimalne, jednak nie stawiałbym wyżej wymienionych zespołów w jednym szeregu z gospodarzami. Gospodarzami, którzy po dosyć dobrym otwarciu sezonu teraz zawodzą i przegrywają, ostatnio dostali DUŻE baty od przecież nie tak dobrej Murci przegrywając 94:59, dzisiaj rywal znacznie trudniejszy choć grają u siebie, jednak nie widze większych szans na ich wygraną.

Pozdrawiam
Quincy Lewis, Paco Vasquez, Martin Rancik czy Luke Recker to lepsi gracze niżeli zawodnicy Manresy. Zgadzam się, że Bilbao na pewno jest zespołem lepszym i dzisiaj na szansę na 6 win z rzędu, dobry typ ;) Pozdrawiam

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Cajasol - TAU 2 1.50

Cajasol jest to średniak ligowy którego naprawdę niewiele w tej chwili dzieli od strefy spadkowej. Bilans TAU z meczy wyjazdowych jest identyczny co bilans Cajasolu z meczy granych u siebie (4-3). Myśle że to również pokazuje że Cajasol jest słabszy od TAU.
Na 12 meczy między tymi zespołami Cajasol zdołał wygrać jedynie 2 razy. Skład obu zespołów stoi na całkiem innym poziomie. TAU z powodzeniem walczy w Eurolidze gdzie są jedna z najważniejszych ekip.
Myślę ze doświadczenie oraz lepszy skład zadecydują o wygranej gości.

frans 0

frans

Użytkownik
Quincy Lewis, Paco Vasquez, Martin Rancik czy Luke Recker to lepsi gracze niżeli zawodnicy Manresy. Zgadzam się, że Bilbao na pewno jest zespołem lepszym i dzisiaj na szansę na 6 win z rzędu, dobry typ ;) Pozdrawiam

Obyś się nie mylił bo także zagrałem ten mecz:spokodfhgfh:

kapa91 2

kapa91

Użytkownik
Ricoh Manresa - BilbaoHC(-2,5) 2 1,90 ✅ 76:83

Pozdrawiam
Oj dziwny to był mecz najpierw 24:5, następna kwarta to 8:26 dla Bilbao, uff dobrze, że wygrana jest.

mack01o 0

mack01o

Użytkownik
28.12.2007 20:45 Barcelona v Real Madryt [HC 0:2,5] typ:1 kurs:1,8 stawka:10/10 Sportingbet ✅✅✅
Były grand derby piłkarskie , więc teraz czas na koszykarskie. W tym meczu zapewne emocji nie zabraknie , bowiem Królewscy zajmuja aktualnie pozycje lidera z bilansem 11-2 , ale Blaugrana nie odstaje i goni czołówkę (czwarta pozycja z bilansem 10-3).
Real ostatnio w dobrym stylu pokonał Vivemenorca 98:74 na własnym parkiecie. Ale goscie to rywal mało wymagający. Dziś nastąpi prawdziwa weryfikacja formy.
W Eurolidze Barca pewnie pokonała podopieczych Plazy 73:62, a teraz także mobilizacji nie zabraknie. Trzeba podnieść sobie morale i kibicom poprawić humory po piętnastopunktowej porażce z Unicają. Liczę na przebudzenie Lazovicia w ekipie Cules, bowiem nie od dzis wiadomo ,że jeśli on jest w formie to Blaugrana jest nie do zatrzymania.
84:65:spokodfhgfh:✅✅

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Cajasol 56:77 TAU 2 1.50

Cajasol jest to średniak ligowy którego naprawdę niewiele w tej chwili dzieli od strefy spadkowej. Bilans TAU z meczy wyjazdowych jest identyczny co bilans Cajasolu z meczy granych u siebie (4-3). Myśle że to również pokazuje że Cajasol jest słabszy od TAU.
Na 12 meczy między tymi zespołami Cajasol zdołał wygrać jedynie 2 razy. Skład obu zespołów stoi na całkiem innym poziomie. TAU z powodzeniem walczy w Eurolidze gdzie są jedna z najważniejszych ekip.
Myślę ze doświadczenie oraz lepszy skład zadecydują o wygranej gości.
✅✅✅
Prowadzili od początku do konca spotkania, wygrali wszystkie kwarty.

kapa91 2

kapa91

Użytkownik
Ricoh Manresa - Unicaja MalagaHC(-5,0) 2 1,90

Spotkanie między siódmą, a piętnastą drużyną hiszpańskiej ligii ACB. Zdecydowanym faworytem tego spotkania według bukmacherów jest Unicaja, według mnie również. Chociaż jeśli popatrzymy w mecze Unicajy na wyjeździe to różowo to nie wygląda, bilans 2W-5L. Jednak ja bym ich usprawiedliwiał, wszystkie ich przegrane to mecze z rywalami z pierwszej dziesiątki ligii (oprócz Estudiantes) np: Tau, Pamesa. Ze słabszymi drużynami (chociaż nie tak do końca słabszymi, bo Fuelabrada tak, ale Girona raczej nie taka słaba) poradzili już sobie dobrze wygrywając różnicą co najmniej 5 punktów. Gospodarze natomiast u siebie grają fatalnie, bilans 3W-5L, wygrali tylko z bardzo słabymi drużynami: Vivemenorca, San Fernando, Estudiantes, kolejno 11, 12, 15 miejsce w tabeli, oprócz tego same przegrane nawet z Vallaloidem, tutaj usprawieliwień chyba żadnych nie ma jak dla mnie Unicaja da rade.

Pozdrawiam

kapa91 2

kapa91

Użytkownik
Ricoh Manresa - Unicaja MalagaHC(-5,0) 2 1,90 ⛔

Spotkanie między siódmą, a piętnastą drużyną hiszpańskiej ligii ACB. Zdecydowanym faworytem tego spotkania według bukmacherów jest Unicaja, według mnie również. Chociaż jeśli popatrzymy w mecze Unicajy na wyjeździe to różowo to nie wygląda, bilans 2W-5L. Jednak ja bym ich usprawiedliwiał, wszystkie ich przegrane to mecze z rywalami z pierwszej dziesiątki ligii (oprócz Estudiantes) np: Tau, Pamesa. Ze słabszymi drużynami (chociaż nie tak do końca słabszymi, bo Fuelabrada tak, ale Girona raczej nie taka słaba) poradzili już sobie dobrze wygrywając różnicą co najmniej 5 punktów. Gospodarze natomiast u siebie grają fatalnie, bilans 3W-5L, wygrali tylko z bardzo słabymi drużynami: Vivemenorca, San Fernando, Estudiantes, kolejno 11, 12, 15 miejsce w tabeli, oprócz tego same przegrane nawet z Vallaloidem, tutaj usprawieliwień chyba żadnych nie ma jak dla mnie Unicaja da rade.

Pozdrawiam
Nawet nie wygrali

slav 0

slav

Użytkownik
Postanowiłem nieco ryzykownie postawic na dwa typy z ligi hiszpanskiej

C.B. Granada - DKV Joventut 1 2.20

Ekipa z Badalony ostatnio gra fatalnie. Porażki zarówno w lidze (spadek z 1. na 4 miejsce w tabeli), jak i w Pucharze ULEB nie napawają optymizmem kibiców Joventutu. W sobotę kolejny niełatwy mecz - wyjazd do Granady, gdzie każdemu, nawet najlepszym zespołom, gra się niełatwo. Na 7 meczów w tym sezonie zwycięstwo z Granady wywiozła tylko Barcelona, wygrywając zaledwie 3 punktami, a przegrywały tam tak solidne zespoły jak Unicaja, czy Akasvayu Girona. Drużyna z aspiracjami do gry w europejskich pucharach zapewne i tym razem pokaże, że trzeba się z nią liczyć.

Pamesa Valencia - Tau Cerámica 2 2.00

Z pewnością mecz na szczycie tej kolejki ligi ACB. Dwa dobre zespoły, grające w ostatnim czasie coraz lepiej. Tau po słabszym początku, zaczęło grać coraz lepiej i zaczyna odrabiać straty do najgroźniejszych rywali w tabeli. Zapewniwszy sobie awans do TOP 16 Euroligi, będą chcieli się teraz skupić na grze w lidze, aby nie tracić dystansu do czołówki i zająć miejsce w pierwszej czwórce dające awans do przyszłorocznej edycji Euroligi. Mimo, iż Pamesa gra w tym sezonie na swoim parkiecie rewelacyjnie, nie przegrywając żadnego z 8 spotkań, to ich przeciwnicy poza Unicają to zespoły z dolnej połówki tabeli, raczej nie liczące się w stawce. Tau to pierwszy z lepszych zespołów ligi, z którym musi się zmierzyć i myślę, że to on przerwie dobrą passę Pamesy.

Co sądzicie o tych meczach?

slav 0

slav

Użytkownik
Postanowiłem nieco ryzykownie postawic na dwa typy z ligi hiszpanskiej

C.B. Granada - DKV Joventut 1 2.20
Ekipa z Badalony ostatnio gra fatalnie. Porażki zarówno w lidze (spadek z 1. na 4 miejsce w tabeli), jak i w Pucharze ULEB nie napawają optymizmem kibiców Joventutu. W sobotę kolejny niełatwy mecz - wyjazd do Granady, gdzie każdemu, nawet najlepszym zespołom, gra się niełatwo. Na 7 meczów w tym sezonie zwycięstwo z Granady wywiozła tylko Barcelona, wygrywając zaledwie 3 punktami, a przegrywały tam tak solidne zespoły jak Unicaja, czy Akasvayu Girona. Drużyna z aspiracjami do gry w europejskich pucharach zapewne i tym razem pokaże, że trzeba się z nią liczyć.

Pamesa Valencia - Tau Cerámica 2 2.00
Z pewnością mecz na szczycie tej kolejki ligi ACB. Dwa dobre zespoły, grające w ostatnim czasie coraz lepiej. Tau po słabszym początku, zaczęło grać coraz lepiej i zaczyna odrabiać straty do najgroźniejszych rywali w tabeli. Zapewniwszy sobie awans do TOP 16 Euroligi, będą chcieli się teraz skupić na grze w lidze, aby nie tracić dystansu do czołówki i zająć miejsce w pierwszej czwórce dające awans do przyszłorocznej edycji Euroligi. Mimo, iż Pamesa gra w tym sezonie na swoim parkiecie rewelacyjnie, nie przegrywając żadnego z 8 spotkań, to ich przeciwnicy poza Unicają to zespoły z dolnej połówki tabeli, raczej nie liczące się w stawce. Tau to pierwszy z lepszych zespołów ligi, z którym musi się zmierzyć i myślę, że to on przerwie dobrą passę Pamesy.
Co sądzicie o tych meczach?
edit : sorki że dwa razy to samo ;)

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Dla mnie Pamesa no bet, rozwalili Juventut, przegrali we Wloclawku w sumie nie dziwne, ten zespol gra kazdy mecz inaczej, ja sie boje ich grac. TAU z Rakocevicem jest mocne, brakuje wysokich zawodnikow.

Co do Juventutu to bym nie przesadzala, wyjscie z grupy Ulebu maja zapewnione wiec ta porazka nie ozancza nic, Pamesa miala swietny dzien, wpadka Juve niewatpliwa, nie sadze aby przegrali 3 raz z rzedu. Przeciez porazka 2 punktami z Turkiem Telekom to cos znaczy w ogole? Z tego co wiem to oni sa w tureckiej nad Ulkerem czy Efesem! Bardzo dlugo gral pograc mlodemu Rubio i Lavinie. Zreszta przegrlai wczensiej TAU wiecj juz maja 3 wtopy z rzedu. Ja doceniam granade maja kilku zajebistych grajkow ale mysle, ze po walce wygra Juventut, stawka mala.

mack01o 0

mack01o

Użytkownik
01.13 12:30 Unicaja Malaga - Cajasol [HC 0:11,5] 1 1.90 Unibet

W tym sezonie koszykarze z Malagi nieco zawodzą oczekiwania swoich kibiców . Zwłaszcza jeśli chodzi o gre na obcych parkietach. Wyglada ona bowiem beznadziejnie. Potwierdziła to ostatnia euroligowa porażka w Tel-Aviwie z tamtejszym Maccabi 87:68 .
No, ale jutro Unicaja zagra na własnym parkiecie gdzie dzięki wspaniałej grze zajmuje tylko albo aż 7 pozycję (bilans 8-8 1273:1207 ).
Całkiem niedawno poległy tu takie ekipy jak Armani Jeans Milano i Barcelona:
02/01/2008 Euroleague, Men Group B Unicaja vs. Armani Milano W - 89:70
22/12/2007 Spagnola ACB Unicaja vs. Axa FC Barcelona W - 77:62
Były to bardzo pewne wygrane Unicaji.(Oba mecze miałem przyjemność oglądać)
Ich jutrzejszego przeciwnika nie da się porównać do dwóch powyższych ekip.
Cajasol zajmuje bowiem trzecią pozycję od końca z bilansem 4-12 1215:1265. W ostatnich pieciu spotkaniach zanotowało cztery porażki.
W mojej opinii HC 11,5 nie wydaje się być w takiej sytuacji wysoki i Unicaja powinna go spokojnie pokryć . Tymbardziej , żę będzie żądna rewanżu bowiem ostanio poległa z Cajasol:
19/04/2007 Spagnola ACB San Fernando vs. Unicaja 68:66
Jeszcze trochę historii, która pokazuje , że na własnym parkiecie MAlaga pewnie pokonywała gości:
22/12/2006 Spagnola ACB Unicaja vs. San Fernando 98:50
26/03/2006 Spagnola ACB Unicaja vs. San Fernando 71:59
29/10/2005 Spagnola ACB San Fernando vs. Unicaja 61:76
26/02/2005 Spagnola ACB Unicaja vs. San Fernando 90:77
03/10/2004 Spagnola ACB San Fernando vs. Unicaja 67:73
11/01/2004 Spagnola ACB Unicaja vs. San Fernando 80:79
08/10/2003 Spagnola ACB San Fernando vs. Unicaja 85:71

mack01o 0

mack01o

Użytkownik
01.13 12:30 Unicaja Malaga - Cajasol [HC 0:11,5] 1 1.90 Unibet ⛔⛔⛔

W tym sezonie koszykarze z Malagi nieco zawodzą oczekiwania swoich kibiców . Zwłaszcza jeśli chodzi o gre na obcych parkietach. Wyglada ona bowiem beznadziejnie. Potwierdziła to ostatnia euroligowa porażka w Tel-Aviwie z tamtejszym Maccabi 87:68 .
No, ale jutro Unicaja zagra na własnym parkiecie gdzie dzięki wspaniałej grze zajmuje tylko albo aż 7 pozycję (bilans 8-8 1273:1207 ).
Całkiem niedawno poległy tu takie ekipy jak Armani Jeans Milano i Barcelona:
02/01/2008 Euroleague, Men Group B Unicaja vs. Armani Milano W - 89:70
22/12/2007 Spagnola ACB Unicaja vs. Axa FC Barcelona W - 77:62
Były to bardzo pewne wygrane Unicaji.(Oba mecze miałem przyjemność oglądać)
Ich jutrzejszego przeciwnika nie da się porównać do dwóch powyższych ekip.
Cajasol zajmuje bowiem trzecią pozycję od końca z bilansem 4-12 1215:1265. W ostatnich pieciu spotkaniach zanotowało cztery porażki.
W mojej opinii HC 11,5 nie wydaje się być w takiej sytuacji wysoki i Unicaja powinna go spokojnie pokryć . Tymbardziej , żę będzie żądna rewanżu bowiem ostanio poległa z Cajasol:
Jeszcze trochę historii, która pokazuje , że na własnym parkiecie MAlaga pewnie pokonywała gości:
22/12/2006 Spagnola ACB Unicaja vs. San Fernando 98:50
26/03/2006 Spagnola ACB Unicaja vs. San Fernando 71:59
29/10/2005 Spagnola ACB San Fernando vs. Unicaja 61:76
26/02/2005 Spagnola ACB Unicaja vs. San Fernando 90:77
03/10/2004 Spagnola ACB San Fernando vs. Unicaja 67:73
11/01/2004 Spagnola ACB Unicaja vs. San Fernando 80:79
08/10/2003 Spagnola ACB San Fernando vs. Unicaja 85:71
82:77⛔⛔⛔ Cóż gospodarze w dwóch ostatnich kwartach poszli na łatwiznę ????

kapa91 2

kapa91

Użytkownik
GranadaHC(-9,5) - Baloncesto Leon 1 1,90 ⛔

Spotkanie, które rozpocznie się o godzinie 18:30, niekwestionowanym faworytem tego pojedynku jest drużyna gospodarzy. Granada, która teraz musi zacząć wygrywać żeby dostać się do playoffów co prawda zostało jeszcze dużo meczy, ale na przegraną z ostatnią drużyną na pewno nie mogą sobie pozwolić. Ich przeciwnik Baloncesto Leon nie wygrał jeszcze ani jednego meczu wyjazdowego, a na ostatnie 9 meczy tylko 2 razy udało mu się przegrać różcnią mniejszą niż 10 punktów. Natomiast Granada od początku sezonu przegrała u siebie tylko 2 mecze, te dwa mecze to przegrane z silnymi zespołami Barcelony i Badalony, a warto wspomnieć, że wygrane nie były z najłatwiejszymi drużynami. Ostatni ich mecz u siebie to wygrana z sensacją ligi Bilbao wysoko, bo aż 97:81, wcześniej wygrana z Gironą 98:90, z Unicają 80:69. Wszystkie te 3 zespoły to górna tabela ACB. Mimo, że Granada czasem ma troche problemów ze słabszymi zespołami, to teraz każdy mecz, a szczególnie z takim outsiderem się liczy i muszą go wygrać.

kapa91 2

kapa91

Użytkownik
Bilbao HC(-7,0) - CB Murcia 1 1,95 ✅

Bilbao, które jest rewelacją tego sezonu w ACB będzie podejmować u siebie Murcie, która niedawno sprawiła dużą niespodzianke wygrywając u siebie z Barceloną. No właśnie u siebie, bo Murcia faktycznie u siebie jest dobra i notuje bilans 8 zwycięstw i 3 porażek, ale zupełnie inaczej ma sie sprawa jeśli chodzi o wyjazdy. Mają bilans 1-8, to jedno zwycięstwo miało miejsce w ich ostatnim meczu wyjazdowym, kiedy to wygrali z MMT Estudiantes, które znajduje się w strefie spadkowej. Oprócz tego same porażki, nawet z przeciętniakami jak Vallaloid 83:68, Caja San Fernando 78:65. Zupełnie inaczej ma sie sprawa z Bilbao, kto by pomyślał, że drużyna, która w tamtym sezonie nawet nie weszła do playoffów w tym będzie walczyć z najlepszymi jak równy z równym. Ostatnio fakt mieli troche gorszy okres, bo przegrywali na wyjazdach, ale z grami u siebie jest zupełnie inaczej. Nie przegrali od 10 spotkań wliczając Puchar Króla, ostatnia wygrana z nie byle kim bo Barcelona, wcześniej Valencia, Girona, są to dobre drużyny. Bardzo ładny kurs i chyba warto zaryzykować HC.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom