Spotkanie: ????Tau Ceramica - Estudiantes????
Typ: Over 157,5
Kurs: 1,90
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Estudiantes przystąpią do tego meczu pełni sił witalnych, a w ich składzie zabraknie jedynie Jesse Younga, który z powodu kontuzji będzie jeszcze pauzować co najmniej tydzień. Na początku tygodnia nie wyglądało to wesoło w zespole przyjezdnych. Od poniedziałku nie ćwiczyli Jesse Young, Caio Torres i Javier Beirán. We wtorek dołączyli do nich: Sergio Sánchez, Daniel Clark i Hernán Jasen . Każdy z nich miał jakieś drobne dolegliwości, uniemożliwiające odbycie treningu. Technik Mariano de Pablos miał przez moment problem z obmyślaniem taktyki na mecz, ale ważne, że miał w tym momencie do dyspozycji dwa ważne ogniwa drużyny, Yannicka Driesena i Jaysona Grangera. Na szczęście już od czwartku trening MTT wyglądał, jak na prawdziwy trening drużyny ACB przystało. W zajęciach uczestniczyli wszyscy oprócz Younga. Mimo tego nietypowego tygodnia i wzmożonej pracy medyków, trener Estudiantes, będzie miał do dyspozycji taki sam skład jak na zeszłotygodniowy mecz z Pamesą. W Tau nie zagrają Simas Jasaitis i Linton Johnson. Ceramica ma ostatnimi czasu problemy kadrowe, w zespole gra 8 graczy, reszta leczy kontuzję. Wczorajsze przekonujące zwycięstwo w Eurolidze pokazało, że i bez kompletnego składu Tau jest mocnym zespołem. Sam trener wypowiada sie, że żeby powalczyć zarówno w ACB i Eurolidze potrzeba 10 dobrych graczy. 27 punktów przewagi na Bologna we wczorajszym meczu, przeszło chyba oczekiwania wszystkich. Trenera, zawodników, kibiców, no i Nas typerów. Ceramica w tym sezonie potrafiła walczyć z Realem i Gironą, by po równej walce z nimi przegrać. Porażka z Manresa TDK to raczej już w kategoriach sensacji można rozpatrywać. Estudiantes na wyjeździe nie wygrali jeszcze w tym sezonie, Tau ma bilans 1-1. Jak dla mnie spotkanie overowe, choć przyznam, że ta kolejka do rozpatrywania over/under jest dla mnie najtrudniejszą w tym sezonie.
P.S Dziś rano, Expekt zmienił próg na 159 pkt, ale, że zagrane wczoraj, to podaje typ po wczorajszym kursie właśnie z Expekta.