Mężczyźni
Turcja - Slowenia
Turcy przede wszystkim maja przeciętny skład. Ci zawodnicy grali z tego co kojarze w Lidze Światowej i nie pokazali niczego ciekawego. Wygrane z Portoryko czy Tunezją były prawie, że obowiazkiem. Awans przegrali tracąc punkt z Portoryko i przegrywając pierwszy mecz z Czarnogora.
Z ciekawszych zawodników mamy Metina Toya, reszta naprawdę mocno przeciętna.
Słoweńcy maja wszystko, żeby w tym sezonie Lig Europejską po prostu wygrać. Maja potencjal, żeby w III dywizji Ligi Światowej spokojnie walczyć o awans wyżej. Nie sadze, żeby byli słabsi od Czech, Portugalii (Słoweńcy pokonali ich w barażu o awans na tegoroczne ME), Finlandii czy azjatyckich reprezentacji.
Trener Giani ma kilku naprawdę ciekawych zawodników. Gasparini, Pajenk, Vincic, Sket, Cebulj, Urnaut to ograni zawodnicy na europejskich parkietach i to w naprawdę dobrych ligach.
Bardzo dobra para przyjmujacych. Cebulj w końcu będzie grał w klubie na miarę swojego potencjału (Lube), Urnaut po bardzo dobrym sezonie w Latinie. Trochę słabiej na ataku wygląda Gasparini, który najlepsze lata ma za sobą, sporo daje jednak drużynie w zagrywce.
Fajnie to wszystko Giani poukladal i ta drużyna może naprawdę robić postepy.
Nie wiem dlaczego Turcja powinna wygrać to spotkanie. Patrząc tylko i wyłącznie na poziom czysto siatkarski to są dwie różne bajki jak dla mnie. Spore value, bo jak dla mnie to powinno być w granicach nawet 1.50 na Słowenię.
Turcy maja tylko własny parkiet. Nic więcej.
Typy:
Słowenia @ 1.94 MarathonBet
Słowenia +1.5 seta @ 1.42
Unibet
Chorwacja - Bialorus
Chorwaci z kilkoma naprawdę ciekawymi i ogranymi zawodnikami. Przede wszystkim jest leworeczny atakujący Ivan Raic, który na takim poziomie może robić różnice. Jest rozgrywający Zhukouski, który jednak trochę się zatrzymał w rozwoju, a miał papiery na granie na najwyższym poziomie. Na przyjęciu też kilka opcji, w tym z Galicem i Kovacevicem, którzy coś na przyzwoity poziomie jednak pograli.
Białorusini trochę jednak anonimowi. Antanovich pewnie będzie liderem, bo to ich zdecydowanie najlepszy zawodnik w tym zestawieniu. Myślałem, że coś pogra Akhrem, ale z tego co wiem to nie jest jeszcze w optymalnej dyspozycji fizycznej i jest ciągle oszczedzany.
Trochę nie wiem czego się spodziewać po Bialorusinach, wiec troche mniejsza stawka. Chorwaci prezentują przyzwoity poziom, maja naprawdę dobrego atakującego jak na ten poziom. Powinni to wygrać. Kurs naprawdę dobry, bo spodziewalem się czegoś w granicach 1.50 (i to max).
Typ:
Chorwacja @ 1.74 MarathonBet