>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Liga Angielska

Status
Zamknięty.
K 5

kaczorrm

Użytkownik
Dziś u Adamsa widze komplet bo nie sądze żeby walczak Jonsson ze złamanym palcem dał rade no i Coventry u sie bie nie może pozwolic sobie na kolejną porażkę tak wiec:
Lakeside - Swindon
Leigh Adams (Swi) Total Points powyzej 13.5 1.70 Coventry - Ipswich 1 1.30 2.21
Stawka... pokaźna ???? ✅✅

P 0

pidi555

Użytkownik
Lakeside Hammers- Swindon Robins
Typ: Lakeside Hammers -12,5
Kurs: 1,75
Swindon w tym roku bardzo mizerne. Z trudnością wygrywają mecze u siebie. Leigh Adams ciągnie ten wózek jak może ale w tym sezonie na wyjazdowe punkty Robins liczyć nie powinni. Gospodarze to jeden z faworytów tegorocznych rozgrywek Elite League. Dziś co prawda wystąpią bez swojego lidera Andreasa Jonssona, ale zastąpi go solidny Davey Watt. Zdecydowana przewaga Lakeside na pozycjach rezerwowych. Do tego słaba w tym roku postawa Travisa McGovana daje nadzieję na podwójne zwycięstwa gospodarzy przeciwko parze prowadzonej przed tego zawodnika. W Hammers wystartuje poobijany Leigh Lanham, ale on jest specjalistą od toru w Arena Essex i na tle słabych rywali powinien swoje punkty przywieźć. Goście zapewne skorzystają z Jockera i możliwości podwójengo punktowania przez Adamsa, ale według mnie i to będzie za mało by przegrać niżej niż 13 punktów.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Mistrzostwa Par Elite League w Kings Lynn 5.04.2008
Dziś na torze w Kings Lynn odbędzie się turniej Par o mistrzostwo Elite League o godzinie 20:00. Tytułu broni drużyna Poole Pirates. Dziś wystartuje 9 par:
Poole Pirates: Bjarne Pedersen, Davey Watt
Lakeside Hammers: Adam Shields, Jonas Davidson
Coventry Bees: Chris Harris, Rory Schlein
Belle Vue Aces: Jason Crump, Charlie Gjedde
Swindon Robins: Leigh Adams, Troy Batechlor
Peterborough Panters: Hans Andersen, Kenneth Bjerre
Wolverhampton Wolves: Fredrik Lindgren, Niels K Iversen
Ipswich Witches: Chris Louis, Steve Johnston
Eastabourne Eagles: Lee Richardson, Carmen Woodward
Belle Vue - Swindon @1 1.70
Walka będzie się toczyć między liderami zespołów Adams vs Crump oraz Gjedde vs Batechlor. W tym sezonie doszło do sparingu między tymi drużynami w Swidon. Mimo, że Belle Vue jechało na wyjeździe to spisało się znacznie lepiej od gospodarzy. Zdecydowanie za moim typem przeważyła przewaga Charlieg Gjedde(15pkt) nad Troyem Batechlorem (7pkt), gdyż liderzy Adams i Crump pojechali na równym poziomie. Więc kurs jaki proponuje Bwin biorę.
Peterborough - Poole Pirates @1 1.75
Wydaję mi się, że niemal nie możliwe, by Piraci obronili tytuł par. Hans Andeersen i Kennet Bjerre to jedna z głównych par do tytułu. W przedsezonowych meczach forma obu zawodników jest bardzo dobra. Gorzej ma się sprawa z Bjarne Pedersenem i Daveyem Wattem, których forma na początku seoznu nie zachwyca. Biorąc pod uwagę przedsezonowe wyniki obu zespołów, zdecydowanie lepiej prezentują się Pantery.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
▶ Elite League Best Pairs 2008 Typ: Belle Vue @ 3.00
Co prawda skupiam się już pomału na jutrzejszym starcie ligi polskiej ale dziś dość mocno atakuje Mistrzostwa Anglii Par. Moim zdaniem bet365 wystawił nieco za duży współczynnik na parę Asów z Manchesteru. Bwin, Unibet, Sportingbet dają kursy poniżej 3.00. Ale oczywiście nie tylko to mnie skłoniło by zagrać na tą parę. Tak naprawdę dzisiaj będziemy oglądać pojedynek trzech zespołów: Swindon (Adams,Batchelor), Peterborough (Andersen,Bjerre) oraz właśnie Belle Vue (Crump,Gjedde). Nie sądzę bowiem by inne pary biły się o zwycięstwo. Co prawda Pirates (Pedersen,Watt), Wolves (Iversen,Lindgren) czy Bees (Harris,Schlein) mają też ciekawe pary ale jednak brakuje im takiego lidera jak tej trójce. Z tej trójki wybrałem Belle Vue, bo uważam że Crump powinien dziś zdobyć komplet a Gjedde jest silniejszy od Batchelora. Zwłaszcza w tym sezonie Charllie póki co zadziwia bo ma CMA 8.67. Co prawda na papierze para Panter wygląda jeszcze lepiej ale Bjerre w tym sezonie w Anglii póki co zawodzi (CMA 7.13) a Andersen raczej nie stanowi zagrożenia dla Crumpa i Adamsa. Typ trochę loteryjny, bo nie wiadomo komu ten tor będzie najbardziej pasował ( w King&#39;s Lynn nie jeżdżą już w Elite League od dawna ) . W przeszłości w barwach KL jeździli m.in. Schlein, Watt, Batchelor, Adams ale Crump i Gjedde są moimi faworytami. Swoją drogą szkoda, że oferta na to zdarzenia taka słaba bo chętnie bym postawił w h2h na Coventry czy Poole ...

remisiek 48

remisiek

Użytkownik
Elite League Speedway
godzina 20:30
Belle Vue - Poole
typ: Belle Vue wynik: 50:43 ✅✅✅:spokodfhgfh:
kurs: 1.50
bukmacher: expekt

Ciekawe spotkanie w którym typuję zwycięstwo gospodarzy. Crump, Screen, Gjedde to filar drużyny, którzy na własnym torze jeżdżą wybornie zwłaszcza lider, który dzisiaj wystąpi przeciwko swojej byłej drużynie. Trochę się obawiam o drugą linię zespołu z Manchesteru ale myślę że Jankowski, Forsberg i Rajkowski uciułają parę punktów, które w efekcie dadzą zwycięstwo gospodarzom. Po przeciwnej stronie wg. mnie wyrównana piątka która myślę więcej niż 42 pkt. nie ujedzie. Myślę żę zabraknie Skóry do odniesienia sukcesu. Mecz na pewno będzie na styku, ale myślę że na korzyść gospodarzy.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Dziś polecam grę na Poole. Gospodarze pojadą bez Andreasa Jonssona, którego zastąpi Chris Louis. Dobrze spisuje się na tym torze i napewno te 8-10 punktów dorzuci ale mimo wszystko Poole nie powinno tego przegrać tak wysoko. Watt jeździł jako zastępstwo Jonssona i na tym torze nieźle się czuje. Do tego Pedersen, Holder czy Woodward to solidni zawodnicy. Słabo wygląda rezerwowy Bargh ale Freddie Eriksson jest w świetnej formie i spodziewam się po nim około 10 punktów. Reasumując Poole + 8

K 5

kaczorrm

Użytkownik
Na dzis próbuje Świdra over 9,5 jest ostatnio w niezłym gazie i Wolves z handi. Póki co czekam jeszcze na Expekt bo nie ma kursu ale jako że nicholls znów nie jedzie handi w okolicach 10 pkt do pokrycia spokojnie.

remisiek 48

remisiek

Użytkownik
A ja mam pewne obawy co do tego typu. Świder pokazuje klasę na wyjazdach, ale u siebie coś nie jedzie jak trzeba Do tego w parze z Miśkiem, którego często puszcza przed siebie, jeden bieg z Adamsem i do tego nie jestem taki pewien czy pojedzie w 15 biegu z najlepszymi. Ja bym postawił w tym spotkaniu na Adamsa +13.5 lub też Hampelka poniżej 11.5. Co do tego pierwszego typu jestem pewien niemal w 100%. Myślę, że Adams zrobi dziś 17 pkt z jokerem. Natomiast Jarek jeśli pojedzie 5 biegów to na pewno 3 razy z Adamsem. A to będzie ciężka sprawa wygrać z kangurem. A i rozważam też typ, że Troy Batchelor nie ujedzie 7 pkt. Te dwa ostatnie typki tak na 75%. Jak będzie zweryfikuje spotkanie. Powodzenia

No i wszystko weszło jak w masełko:
Piotr ŚWIDERSKI (0,U,2,1) 3 pkt typowałem under 9,5 pkt
Leigh ADAMS (2,6,3,3,3) 17 pkt typowałem dokładnie 17 pkt - to cieszy najbardziej
Jarek HAMPEL (3,3,2,2,0) 10 pkt typowałem under 11,5 pkt
Troy Batchelor (1,1,2,2) 6 pkt typowałem under 6,5 pkt

remisiek 48

remisiek

Użytkownik
Witam wszystkich. W dniu dzisiejszym mamy jedno spotkanie Elite League Speedway, a mianowicie Poole Pirates-Coventry Bees. Może jakieś opinie na temat tego meczu, bo czasu zostało niewiele.
Ja wybrałem dziś z jak zwykle ubogiej oferty expekt zdarzenie Bjarne Pedersen (Ple) Total Points ponizej 11.5 po kursie 1.80. O ile dobrze przeanalizowałem wyniki Bjarne w lidze angielskiej, to jeździ tak powiem szczerze średnio. Wynik 12 pkt i więcej osiągnął tylko raz na bodajże 6 meczy i to wtedy gdy rozgromili drużynę Wolwerhampton. Myślę, że tacy zawodnicy jak Harris, Janniro, Stead czy nawet Allen na pewno ukradną Bjarne pare punktów co w końcowym rozrachunku da mu mniej niż 12 punktów w meczu. Jak będzie zobaczymy. Powodzenia

yarexxx 0

yarexxx

Użytkownik
Poole(-13) - Coventry 1 ▶ 1,75 (Bet365)

Pojedynek półfinałowy w ramach Tarczy Petera Cravena.... Gospodarze przed rewanżem z pewnością będą chcieli wypracować sobie jak największą przewage... A że w tym sezonie na własnym torze Poole niszczy wszystkich, to ponad 13-pkt. różnica w tym spotkaniu bardzo prawdopodobna...

Ostatnie 4 spotkania Poole na własnym torze:
Poole - Wolverhampton 62:31 :t:
Poole – Lakeside 54:38 :t:
Poole - Coventry 53:39 :t:
Poole - Eastbourne 52:41 :n:

No widzimy, że oba kluby spotkały się już w Elite League i Poole wygrało 14 punktami...

Rezultaty w ostatnim spotkaniu między tymi drużynami z 16.04:

Poole Pirates: 53
1. B. Pedersen (3,2,3,2*,2) 12+1
2. M. Korneliussen (U,1*,2*,W) 3+2
3. D. Watt (0,2,2*,3,1) 8+1
4. A. Skórnicki - zastępstwo zawodnika
5. Ch. Holder (3,3,3,3,3) 15
6. T. Suchanek (1,1,0,0) 2
7. F. Eriksson (3,2*,1*,3,2*,1,1) 13+3

Coventry Bees: 39
1. R. Schlein - zastępstwo zawodnika
2. O. Allen (1*,W) 1+1
3. Ch. Harris (3,3,2,1*,4,0) 13+1
4. B. Janniro (2,2*,1*,2,3,3) 13+2
5. S. Stead (1,3,1,1,0) 6
6. A. Messing (0,0,1,0,0,1) 2
7. S. Burza (2,0,0,0,2*) 4+1

Teraz dojdzie kontuzjowany wtedy Adam Skórnicki co chyba jeszcze zwiększa siłę rażenia gospodarzy... Choć w ekipie gości nie jechał również R.Schlein więc powiedzmy że siła gości też będzie większa... B.Pedersen, Watt, Holder, Skórnicki czy znakomicie spisujący się Szwed Eriksson stanowią o sile gospodarzy... Zabraknie kontuzjowanego Ząbika, który i tak póki co uczy się dopiero brytyjskich torów. Co przeciw tej sile..? No nie byle kto bo Coventry ma takich asów jak Chris Harris... No ale to chyba jedyny w tej chwili pewniak w drużynie gości... Schlein póki co nie zachwyca, Stead - na pewno spodziewano się po nim więcej..., Janniro to wielka niewiadoma choć ostatnio tu błysnął zdobywając 13pkt., a po Allenie bym się cudów nie spodziewał... Drużyna gospodarzy prezentuje się znacznie solidniej, a wyniki osiągane przez &quot;Piratów&quot; na własnym torze powodują, iż obstawiam ich pewną wygraną ???? ) Liczę na 16-20pkt. wygraną gospodarzy...

Prawdopodobne składy:

Poole Pirates
1. Bjarne Pedersen
2. Freddie Eriksson
3. Chris Holder
4. Karol Ząbik - ZZ?
5. Davey Watt
6. Tomas Suchanek
7. Adam Skórnicki

Coventry Bees
1. Rory Schlein
2. Oliver Allen
3. Chris Harris
4. Billy Janniro
5. Simon Stead
6. Stanisław Burza
7. Ben Barker

Chris Harris(Coventry) over 10pkt. ▶ 2,40 (Bet365)

No myślę, że po tak wysokim kursie można śmiało spróbować ???? ) Po drodze przeciętny występ w GP Słowenii 6pkt. wśród elity, w barwach Intaru w meczu na szczycie zdobył 8pkt. ale jedną &quot;3&quot; zabrał mu defekt motocykla... Harrisowi co prawda nie wyszedł wczorajszy występ w Elitserien, ale brytyjskie tory to kompletnie co innego... W końcu &quot;Bomber&quot; się wychował właśnie na takich torach... Na to, że zdobędzie ponad te 10pkt. ma wpływ jego ostatnia postawa na torze &quot;Piratów&quot; gdzie przed dwoma tygodniami walnął 13 oczek.... Jechał co prawda też jako &quot;joker&quot;, ale i w tym spotkaniu &quot;joker&quot; czyli podwójna suma punktów w jednym z biegów bardzo możliwa... No i kto ma być liderem Coventry jak nie właśnie Chris... Po takim kursie warto zaryzykować ???? )

yarexxx 0

yarexxx

Użytkownik
Poole( -8 ) - Ipswich 1 ▶ 1,90 (Bet365)

Dzisiaj czeka nas kolejna dawka emocji w Elite League... Ekipa &quot;Piratów&quot; podejmie &quot;Wiedźmy&quot; z Ipswich... Spoglądając na zawodników startujących dzisiaj czekają nas niebywałe emocje. Gospodarze jak do tej pory nie zaznali smaku porażki na własnym torze. Mało tego - każde spotkanie wygrywali różnicą conajmniej 10pkt.
Popatrzymy:
Poole - Wolverhampton 62:31 ✅
Poole - Lakeside 54:38 ✅
Poole - Coventry 53:39 ✅
Poole - Eastbourne 52:41 ✅
Poole - Swindon 53:39 ✅
No tu widać wyraźnie jak dobrze &quot;Piraci&quot; czują się na własnym torze... I to główny argument dla którego tak stawiam... Ostatnio bez problemów poradzili sobie z liderem ze Swindon i dzisiaj nie powinno być inaczej... Kasprzak, Watt, Skórnicki, Eriksson czy powracający do składu Holder z pewnością są w stanie pokonać każdą ekipę z Elite League...
Naprzeciw będąca ostatnio w gazie drużyna z Ipswich. Wygrali już 5 ostatnich spotkań, a rewelacyjnie spisują się Polacy: Jaro Hampel, który jest ich liderem oraz Piotrek Świderski i dzisiaj można powiedzieć, że to właśnie od jego postawy zależy czy goście będą w stanie powalczyć w Poole. Do ekipy gości dołączy występujący dziś jako gość za Chrisa Louisa Ch.Harris... No i właśnie Harris i Hampel to dwie armaty gości w dzisiejszym pojedynku i pewnie minimum po te 10pkt zdobędą... Miśkowiak w Anglii raczej przyzowicie punktuje, ale dziś na więcej niż 5-6pkt. z jego strony bym nie liczył... Bo na pewno nikt nie oczekuje cudów ze strony Kronera czy Steve&#39;a Johnstona dla których każda zdobycz punktowa na tym torze będzie sukcesem.
Podsumowując - moim skromnym zdaniem zwycięży dziś bardziej wyrównana ekipa z Poole, która kocha ten tor no i ma jednak większą siłę rażenia... Kto ma przerwać tą doskonałą passę &quot;Wiedźm&quot; jak nie &quot;Skóra&quot; i spóła :jezora:

Awizowane składy:

Poole:

1. Krzysztof Kasprzak
2. Freddie Eriksson
3. Chris Holder
4. Magnus Zetterstrom
5. Davey Watt
6. Adam Skornicki
7. Daniel Davidsson

Ipswich:

1. Chris Harris (Guest)
2. Robert Miskowiak
3. Tobi Kroner
4. Steve Johnston
5. Jarek Hampel
6. Piotr Swiderski
7. Chris Schramm​

J 3,9K

jacques

Forum VIP

W czwartek na torze w Swindon odbędzie się finał Indywidualnych Mistrzostw Wielkiej Brytanii. Mistrzowskiego tytułu bronić będzie Chris Harris.

W tym roku Harris może mieć spore problemy z obroną tytułu. &quot;Bomber&quot; nie może nadal odnaleźć wybornej formy z zeszłego sezonu. Wydaje się, że największym faworytem do zgarnięcia złotego medalu jest Scott Nicholls, który jest najlepszym Anglikiem w Elite League. Być może do walki o podium włączy się utalentowana brytyjska młodzież w osobach Taia Woffindena, Lewisa Bridgera czy Williama Lawsona. Przed rokiem srebrny medal wywalczył David Howe. Anglik miał kapitalny ubiegły sezon, a dodatkowo finał był rozgrywany na &quot;jego&quot; torze w Wolverhampton. Spore szanse na podium w czwartek mają też tacy zawodnicy jak Edward Kennett czy Simon Stead. W zawodach zabraknie kontuzjowanych Lee Richardsona i Olivera Allena.
Wielce prawdopodobne jest, że najlepszy zawodnik mistrzostw (wykluczając Nichollsa i Harrisa) otrzyma dziką kartę na Grand Prix Wielkiej Brytanii w Cardiff.
Lista startowa:
1. James Wright (Swindon Robins)
2. Scott Nicholls (Eastbourne Eagles)
3. Tai Woffinden (Rye House Rockets)
4. Chris Harris (Coventry Bees)
5. Ricky Ashworth (Sheffield Tigers)
6. Adam Roynon (Birmingham Brummies)
7. Chris Neath (Rye House Rockets)
8. Edward Kennett (Eastbourne Eagles)
9. Leigh Lanham (The Lakeside Hammers)
10. Simon Stead (Coventry Bees)
11. Ben Barker (Stoke Potters)
12. Richard Hall (Scunthorpe Scotpions)
13. William Lawson (Edinburgh Monarchs)
14. Daniel King (Peterborough Panthers)
15. David Howe (Wolverhampton Wolves)
16. Lewis Bridger (Eastbourne Eagles)
Początek zawodów - godz. 20:30

yarexxx 0

yarexxx

Użytkownik
Lakeside - Poole(+7) 2 ▶ 1,90 (bet365)​

Kolejna runda rozgrywek o mistrzostwo Elite League...
Gospodarze tego spotkania jak na razie spisują się bardzo dobrze w szczególności na własnym torze, gdzie na doznali jeszcze smaku porażki... Takie nazwiska jak Jonsson, Davidsson, Shields gwarantują zawsze pewne punkty gospodarzom... Lahman, Tomicek to z pewnością dobre uzupełnienie składu... No a pod 15 utrzymujący od dłuższego czasu dobrą dyspozycję Joonas Kylmaekorpi... Ogólnie pozycje 14/15 kontra 6/7 widzę zdecydowanie na korzyść gospodarzy... Zdolny Szwed Kling i wspomniany wyżej fin to z pewnością pewniejsi rajderzy niż Magnus &quot;Zorro&quot; Zetterstroem Daniel Davidsson...
&quot;Piraci&quot; na wyjazdach spisują się najwyżej przeciętnie... Ale dzisiaj widzę szansę na nawiązanie walki z gospodarzami... W składzie Poole bowiem ostatni występ notuje Krzysiu Kasprzak, który zastępował kontuzjowanego Bjarne Pedersena... A że KaKa fantastycznie czuje się na torze &quot;Młotów&quot; to wszyscy fani speedwaya doskonale wiedzą... Wystarczy spojrzeć na poprzedni sezon, w którym Kasprzak występował w barwach swych dzisiejszych rywali i niejednokrotnie prowadził Lakeside do zwycięstw... Dzisiaj będzie z pewnością najjaśniejszą postacią drużyny gości... Wsparty dwoma &quot;kangurami&quot; - rewelacyjnym Holderem czy Wattem mogą stworzyć wspaniały kolektyw walczący dziś nawet o wygraną... Ale do tego potrzebna będzie jeszcze dobra postawa Adama Skórnickiego - który jak chyba żaden inny Polak zna brytyjskie tory i Freddie Erikssona... Na pewno stać ich na pokonanie drugiej linii gospodarzy...
W tym roku obie ekipy spotkały się już 2-krotnie... W kwietniu na również na torze dzisiejszych gospodarzy Lakeside wygrało 48:45, natomiast w Poole zdecydowanie zwyciężyli popularni &quot;Piraci&quot; 54:38.... Szczególnie zwróćcie uwagę na to pierwsze wyrównane spotkanie, w którym losy zwycięstwa ważyły się do ostatniego biegu... I myślę, że dzisiaj będzie podobnie ;)
Podsumowując - liderzy - moim zdaniem na podobnym poziomie, może nawet lekka korzyść na stronę gości( liczę na KK dzisiaj), druga linia - spokojne wskazanie na gości, no jedynie pozycje 14/15 i 6/7 to przewaga gospodarzy...Więc składy jak i wynik pierwszego pojedynku na tym torze zapowiada wyrównaną rywalizację i tak też obstawiam...
Można zagarać nawet na 2 - dla odważnych ????

Składy:

The Lakeside Hammers:

9 Andreas Jonsson
10 Leigh Lanham
11 Adam Shields
12 Lubos Tomicek
13 Jonas Davidsson
14 Ricky Kling
15 Joonas Kylmaekorpi

Poole Pirates:

1 Krzysztof Kasprzak
2 Freddie Eriksson
3 Chris Holder
4 Adam Skórnicki
5 Davey Watt
6 Daniel Davidsson
7 Magnus Zetterstroem​

Coventry - Wolverhampton(+15) 2 (bet365) ▶ 1,80​

Teraz trochę krócej. Typ jak najbardziej realny... Gospodarze dysponują wprawdzie większą siłą rażenia, ale czy są w stanie wygrać aż tak wysoko?... Wczorajszy pechowiec Harris, który w mistrzostwach Wielkiej Brytanii zajął 4 miejsce mimo że wygrał rundę zasadniczą, którą zakończył z dorobkiem 14pkt. No ale takie są uroki finału... &quot;Bomber&quot; jednak widać ewidentnie w gazie... Mads Korneliussen ma znakomity sezon w barwach Swindon - dzisiaj gościnnie u gospodarzy... Stead, Janniro czy Oliver Allen to zawodnicy punktujący na przyzwoitym poziomie i w tym sezonie z pewnością są lepsi od riderów pokroju Alesa Drymla, Howa czy Klindta... W pierwszym pojedynku w tym sezonie Wolverhampton uległo u siebie Coventry 44:45... W tabeli mimo 4 spotkań rozegranych więcej &quot;Wilki&quot; mają równą liczbę punktów co dzisiejsi gospodarze...
Poole - Wolverhampton 62:31
Eastbourne - Wolverhampton 53:40
Swindon - Wolverhampton 50:42
Ipswich - Wolverhampton 53:38
Peterborough - Wolverhampton 48:42
To dotychczas rozegrane spotkania &quot;wilków&quot; na wyjazdach... Widzimy, że tylko w Poole doznali sromotnej klęski,a z pozostałych spotkań wywozili przyzowite punkty... Do tego mają w swoich szeregach znajdującego się w coraz lepszej formie zdobywcę 2 nagrody w ostatnim GP Szwecji Fredrika Lindgrena no i występującego gościnnie za Iversena - Edwarda Kenneta - wczorajszego Vice-mistrza Wielkiej Brytanii za co został nagrodzony &quot;dziką kartą&quot; na GP w Cardiff... To na pewno wielkie szczęście dla tego młodego chłopaka i dzisiaj te wszystkie wydarzenia wpłyną na niego z pewnością pozytywnie...
Podsumowując moim zdaniem gospodarze wygrają dzisiejsze spotkanie, ale różnicą około 10-12pkt. i nic więcej...

Prawdopodobne składy:

Coventry Bees:

9 Chris Harris
10 Oliver Allen
11 Mads Korneliussen
12 Billy Janniro
13 Simon Stead
14 Stanisław Burza
15 Ben Barker

Wolverhampton Wolves:

1 Fredrik Lindgren
2 Ales Dryml
3 Edward Kennett
4 Nicolai Klindt
5 David Howe
6 Chris Neath
7 Joel Parsons​

verti 3,4K

verti

Forum VIP
British Elite League :
VS

Eastbourne Eagles vs The Lakeside Hammers
Godzina 20:30
Awizowane Składy: Eastbourne Eagles : 9. Scott Nicholls
10. Lewis Bridger
11. Lee Richardson
12. Cameroon Woodward
13. Edward Kennett
14. Simon Gustafsson
15. James Brundle
The Lakeside Hammers
1. Andreas Jonsson
2. Leigh Lanham
3. Adam Shields
4. Lubos Tomicek
5. Jonas Davidsson
6. Ricky Kling
7. Joonas Kylmakorpi
Derbowe spotkanie pomiędzy Orłami i Młotami. W tym sezonie obie drużyny spotkały się już raz, górą wtedy była drużyna Lakeside. Czy tym razem będze podobnie? Jak dotąd w lidze drużyna gości spisuje się lepiej, zajmuje ona 3 miejsce z 21punktami w 13 meczach, natomiast drużyna dzisiejszych gospodarzy zajmuje 5 miejsce z 18punktami na 19 meczy, a więc drużyna Młotów rozegrała o 5 spotkań mniej a mimo to ma, 3 punkty WIĘCEJ od Orłów ! Dzisiejsze spotkanie powinno być niezwykle wyrównane i oscylujące przez cały mecz koło remisu. Dzisiejsze spotkanie to przede wszystkim pojedynki Scotta Nichollsa i Andreasa Jonssona, liderów obu drużyn. Ekipa gości jest ostatnio w gazie, wygrała 3 ostatnie spotkania (48:42 z Asami, 53:39 z Piratami, 48:45 z Orłami) ostatni mecz przegrali dokładnie 15 maja br. Co do gospodarzy to w słabszej formie znajduje się Simon Gustafsson oraz Lewis Bridger, niewiele można powiedzieć o formie Lee Richardssona który po kontuzji wystąpił zaledwie w 3 spotkaniach notując odpowiednio 7/14/6 punktów, wpływ na jego dzisiejszą dyspozycję może mieć też wczorajszy występ w Rundzie Eliminacyjnej do GP 2009, wczoraj startował w Częstochowie, dzisiaj już musi być w Anglii, z pewnością może czuć się zmęczony podróżą ;) Do wysokiej formy wraca za to Scott Nicholls, który ostatnio kręci coraz lepsze wyniki 12/17 punktów w ostatnich dwóch startach, szczególnie groźny jest na własnym torze. Wiele będzie zależało od drugiej lini Eastbourne Eagles - Kenneta i Woodwarda, którzy w dwóch ostatnich meczach pojechali poniżej oczekiwań, ale były to mecze wyjazdowe, a oni najlepiej się czują na torze w Eastbourne. Co do dzisiejszych gości to w kapitalnej formie jest Joonas Kylmakorpi, który raz za razem kręci dwucyfrowe wyniki i obok Jonssona wyrasta na lidera drużyny, w słabszej dyspozycji znajduje się Adam Shields w porówaniu z początkiem sezonu, aczkolwiek cały czas jest to drugi najskuteczniejszy zawodnik Młotów. Decydującym czynnikiem w walce o zwycięstwo będzie postwa drugiej linii poszczególnych klubów w Młotach ostatnio bardzo solidnie prezentuje się Leigh Lanham, który przywozi wyniki oscylujące w granicach `10`. Istotnym aspektem będzie postawa Lubosa Tomicka; czech który w tym sezonie miał okazję zaprezenotwać się w cyklu GP, jak narazie zawodzi dzialaczy Młotów, ponieważ jest najsłabiej punktującym zawodnikiem. Iż to jest spotkanie derbowe, to z pewnością żaden zawodnik nie będzie odpuszczał, ani się oszczędzał, wynik końcowy powinnien być wyrównany a o wszystkim zadecydują niuanse. Mimo wszystko, uważam, że aktualna forma drużyny Hammers jest wyższa, niż gospodarzy i to oni dzisiaj zapewnią sobie 2 pkt.
Historia Spotkań w 2008 roku :
16.05 Lakeside - Eastbourne 48:45
Wyjazdowe Spotkania Lakeside:
31.03 - Belle Vue - Lakeside 47:43
09.04 - Poole - Lakeside 54:38
10.04 - Swindon - Lakeside 53:40
21.04 - Wolverhampton - Lakeside 41:49
12.05 - Coventry - Lakeside 41:49
15.05 - Swindon - Lakeside 53:39
02.06 - Belle Vue - Lakeside 42:48
Domowe Spotkania Eastbourne :
29.03 - Eastbourne - Peterborough 59:35
12.04 - Eastbourne - Wolverhampton 53:40
19.04 - Eastbourne - Belle Vue 50:40
03.05 - Eastbourne - Swindon 46:44
12.05 - Eastbourne - Poole 41:48
17.05 - Eastbourne - Ipswich 42:48
31.05 - Eastbourne - Peterborough 46:44
07.06 - Eastbourne - Swindon 50:43
Jak widać, drużyna Orłów tylko na początku wygrywała zdecydowanie ze swoimi rywalami, w ostatnim czasie Orły radziły sobie słabiej, natomiast Młoty lepiej. Eastbourne tylko w początkowej fazie sezonu zwyciężał więcej niż 10punktami u siebie, Lakeside natomiast na wyjeździe radzi sobie przyzwoicie 3W / 4L, ale nie przegrywają zdecydowanie tylko po ciężkiej walce. Forma w ostatnich meczach jest na korzyść Młotów, które czterokrotnie wygrywały i tylko raz przegrywały, natomiast Eastbourne 2razy wygrywało oraz 3 razy schodzili z toru pokonani.
Typ : Lakeside Hammers (+2) @1,87 /bet365 4/10
Lewis Bridger vs Leigh Lanham (+2,5) 2 @1,90 5,5/10 /expekt
Adam Shields under 10 points @1,95 7/10 /bet365

VS

Wolverhampton Wolves vs Poole Pirates
Godzina : 20:30
Awizowane Składy
Wolverhampton Wolves :
9. Freddie Lindgren Z/Z
10. Ales Dryml
11. Niels Kristian Iversen
12. Nicolai Klindt
13. David Howe
14. Chrisitan Hefenbrock
15. Kenneth Hansen
Poole Pirates :
1. Chris Holder
2. Freddie Eriksson
3. Bjarne Pedersen
4. Adam Skórnicki
5. Davey Watt
6. Magnus Zetterstrom
7. Daniel Davidsson
W dzisiejszym spotkaniu, które rozpocznie się o 20:30 zmierzą się dotychczasowy v-ce lider angielskiej Elite-League - Poole Pirates, oraz ostatnia drużyna tego sezonu - Wolverhampton Wolves. Jak narazie gospodarze zwyciężali tylko 5 krotnie, z czego wszystkie odnosili na własnym torze, na 9 rozegranych. Z kolei Piraci na wyjazdach radzą sobie dość solidnie 4 razy wygrywając i 6 razy schodzili z toru pokonani, lecz gdy przegrywali były to porażki minimalne np. 48:45 z Coventry, 48:45 z Młotami. Dzisiaj dla żużlowców Poole pojawia się szansa na zrównanie się punktami, z liderem ze Swindon. Szanse gości zwiększają się jeszcze bardziej, gdyż w dzisiejszym meczu, nie wystąpi lider oraz kapitan drużyny Wilków, jest to ogromna strata dla gospodarzy. W związku z absencją Fredrika, będzie stosowane Z/Z, aczkolwiek nie sądzę, by Z/Z przyniosło więcej korzyści niż obecność Lindgrena. Freddie doznał kontuzji podczas ostatniego GP Kopenhagi, gdzie uległ groźnie wyglądającemu wypadkowi z Lukasem Drymlem, jak się później okazało Lindgren ma mocno poturbowane żebra. Dzisiaj ciężar zdobywania punktów w drużynie Wilków spadnie na Nielsa Kristiana Iversena, który wraca do ścigania po kontuzji. Co do dalszych pozycji w drużynie Wolverhampton, to za dwójką liderów (Lindgrenem i Iversenem) plasuje się David Howe, który ma trzecią średnią biegową w drużynie (1,820), lecz on również prezentuje zniżke formy w ostatnim meczu, zanotował zaledwie 1pkt. Pozostali zawodnicy `Wilków` zdecydowanie odstają od wyżej wspomnianej trójki. Nicolai Klindt również nie prezentował się ostatnio najlepiej 0 punktów w ostatnim meczu ligowym, a wczoraj zajął 13 miejsce w rundzie eliminacyjnej GP 2009, wyprzedzając jedynie takich tuzów jak : Leound Paura, Andriej Karpow. Jak sam przyznał, wczoraj rozwalił sobie swój najlepszy motocykl, to jeżeli wczoraj wypadł na nim tak słabo, to co będzie dzisiaj ;)? Na własnym torze całkiem przyzwoicie radzi sobie Ales Dryml, który na własnym torze potrafi objechać nawet Leigh Adamsa, na wyjazdach natomiast jest całkowicie zagubiony. Teraz czas na przeanalizowanie składu Piratów : Ogromnym atutem składu Poole jest niesamowicie wyrównany skład, po za liderem i kapitanem drużyny Bjarne Pedersenem, cały skład jest bardzo równy ???? Po za nim wspaniały sezon ma Chris Holder, który jest chyba największym objawieniem tego sezonu jak dla mnie, aktualny wicemistrz świata juniorów przywozi średnio dla Piratów 10punktów, ostatnio również znajduję się w bardzo dobrej formie w dwóch ostatnich meczach wywalczył odpowiednio 12+2 oraz 13 punktów, wczoraj w Rye House wywalczył 3 miejsce w półfinale Mistrzostw Świata Juniorów. Ważnym punktem zespołu jest Davey Watt, popularny Daisy, powrócił do klubu z wypożyczenia w Eastbourne, w którym w 2007 roku osiągał fantastycze wyniki, w tym sezonie Davey na Wyspach również imponuje formą w końcu 10 średnia biegowa w całej lidze, potwierdza to. Niezwylke ważnym elementem tej układanki jest stary wyga na angielskich torach - Adam Skórnicki, który pełni w klubie funkcję solidnego rezerowego, o punkty Skóry działacze Poole mogą być spokojni, gdyż w tym sezonie naprawdę jeździ bardzo równo, aczkolwiek dwa spotkania temu wykręcił `zaledwie 2 punkty`, ale było to spowodowane upadkiem Skóry w drugim starcie. Tych 4 wymienionych jeźdzców notuje średnie biegowe ponad 10 punktów ! A w drużynie ich dzisiejszych rywali, tylko dwóch ( z czego jeden nie wystapi! ). Widać jak wielką siłą ognia dysponuje drużyna Piratów. Ważne jest także, że zawodnicy z tzw. drugiej lini potrafią decydować o losach spotkania, tak jak w ostatnim meczu Magnus `Zorro` Zetterstrom, wykręcił 15+2 i został wybrany najlepszym zawodnikiem meczu. Podsumowując : Brak Lindgrena, świetna forma zawodników Pirates, wyrównany skład, wszystkie te czynniki powinny spowodować, że to dzisiaj goście powinni cieszyć się z dwóch punktów !
Historia Spotkań w sezonie 2008:
31.03 - Wolverhampton - Poole 54:38
02.04 - Poole - Wolverhampton 62:31
11.06 - Poole - Wolverhampton 55:37
Poole w ostatnich 5 meczach odnotowało 3 zwycięstwa z czego, aż 2 na wyjeździe ! Z kolei Wilki w ostatnich 5 pojedynkach zanotowali 2 zwycięstwa (w tym jedno z najsłabszą drużyną w lidze - Petterborough)
Mecze Wolverhampton Wolves u siebie :
14.04 - Wolverhampton - Eastbourne 50:39
21.04 - Wolverhampton - Lakeside 41:49
28.04 - Wolverhamton - Peterborough 59:33
05.05 - Wolverhampton - Coventry 44:45
19.05 - Wolverhampton - Ipswich 43:48
26.05 - Wolverhampton - Belle Vue 48:45
02.06 - Wolverhampton - Swindon 42:48
09.06 - Wolverhampton - Peterborough 54:38
Mecze Poole Pirates na wyjeździe :
07.04 - Belle Vue - Poole 50:43
11.04 - Lakeside - Poole 48:45
18.04 - Coventry - Poole 48:45
08.05 - Peterborough - Poole 33:57
12.05 - Eastbourne - Poole 41:48
19.05 - Belle Vue - Poole 48:42
22.05 - Swindon - Poole 39:51
30.05 - Lakeside - Poole 53:39
09.06 - Ipswich - Poole 41:51
Jak widać Piraci na wyjeździe notują zwyżkę formy w 6 ostatnich wyjazdowych meczach, 4 razy zwyciężali, czego nie można powiedzieć o zawodnikach Wilków którzy w 6 ostatnich meczach u siebie wygrali tylko 3.
Typy : Poole Pirates (-6,5) @1,80 /expekt
David Howe - Davey Watt (+1) 2 @1,95 /bet365
VS

Belle Vue Aces vs Coventry Bees
Awizowane Składy :

Belle Vue Aces :
9. Jason Crump
10. Billy Forsberg
11. Charlie Gjedde
12. Łukasz Jankowski (Z/Z??)
13. Joe Screen
14. Nick Simmons
15. Jonas Raun
Coventry Bees :
1. Chris Harris
2. Olivier Allen
3. Rory Schlein
4. Billy Janniro
5. Simon Stead
6. Stanisław Burza
7. Andreas Messing
Jest to pierwszy ćwierćfinał Elite League Knock Out Cup. Rewanż w piątek.
Z/Z za Łukasza Jankowskiego jest to tak naprawdę, ogromny plus dla Asów z Manchesteru, ponieważ więcej razy będą mogli wystartować liderzy Asów - Crump, Gjedde, Screen, a oni z pewnością przywiozą za Z/Z więcej punktów, niżli mógłby przywieźć Łukasz Jankowski. W Tabeli Elite League punkt więcej ma druzyna Belle Vue Aces, ale również rozegrali oni 6 spotkań więcej, z 15 pojedynków rozegranych przez Asy, wygrali oni zaledwie 5 z czego wszystkie na własnym torze, własny tor jest dla nich ogromnym atutem. Zdecydowanym liderem drużyny z Manchesteru jest mistrz świata z 2006 roku - Jason Crump, który ostatnio jest w kapitalnej formie ( o jego formie pisałem, przed GP Kopenhagi) obok niego najlepiej punktującym zawodnikiem jest Charlie Gjedde, który średnio przywozi ok. ~11pkt. Ważnym zawodnikiem tej druzyny jest Anglik - Joe Screen, od jego dyspozycji zależy bardzo wiele, gdy ma dobry dzień Asy zwyciężają, gdy jest kiepsko dysponowany o 2 pkt jest zdecydowanie trudniej, aczkolwiek na własnym torze radzi sobie bardzo przyzwoicie (średnia biegowa - 1,926). Jednak liderzy nie mają raczej wsparcia z drugiej linii, Billy Forsberg jeździ jako tako, ale jego występy na domowym torze są zdecydowanie lepsze niż na wyjazdach, sporym mankamentem druzyny Asów jest słaba dyspozycja zawodników 6/7, na ich pokaźną zdobycz punktówą nie ma co liczyć. Drużyna Coventry jest pozbawiona lidera, teoretycznie takim jest Chris Harris, lecz gdy przyjrzymy się jego tegorocznym występom na Wyspach, to najlepszą średnią biegową w drużynie może poszczycić się Olivier Allen. Aczkolwiek w ostatnich meczach widać, że Chris wraca do dobrej dyspozycji w ostatnim meczu w barwach Coventry `ujechał` 13 punktów, również startował gościnnie w barwach Wolverhampton Wolves, gdzie radził sobie bardzo dobrze (13 i 16pkt). Coventry jak dotąd wygrało, na wyjeździe zaledwie jedno spotkanie. Dzisiaj nic nie zapowiada, by wygrało po raz drugi. Mocni liderzy drużyny z Manchesteru vs Harris i chimeryczny Allen, Stead czy Schlein. Druga Linia jest zdecydowanie, po stronie gości, ale sporym atutem dzisiejszych gospodarzy będzie to .. że nie będzie Łukasza Jankowskiego i za niego bedzie stosowane Z/Z :&gt;(jednak w 100% nie jestem pewny co do Z/Z) Jednak na własnym torze drużyna Belle Vue Aces, nie wygrywała nigdy przekonywująco, wynik oscylował cały czas koło remisu, bądź też przegrywała (jednak małym mankamentem jest, że kiedy za Łukasza Jankowskiego było stosowane Z/Z to Asy zawsze wygrywały). Mający w zanadrzu piątkowy rewanż, zawodnicy Pszczół, podejrzewam, że nie będą jechali na maksa, gdyż ewentualną porażkę będą mogli zniwelować u siebie, biorąc pod uwagę, że Asy na wyjeździe nie wygraly żadnego meczu, to dzisiaj muszą postawić wszystko na jedną kartę i po prostu wygrać, jeżeli marzą awansować do półfinału. Dzisiaj przewiduję zwycięstwo drużyny Belle Vue.
Typy : Belle Vue Aces (-6) @1,72
Chris Harris over 10 ponits @2,25

verti 3,4K

verti

Forum VIP

Poole Pirates vs Swindon Robins
Elite League Knock Out Cup
Awizowane Składy
Poole Pirates :
1. Chris Holder
2. Freddie Eriksson
3. Bjarne Pedersen
4. Adam Skórnicki
5. Davey Watt
6. Jordan Frampton
7. Daniel Davidsson
Swindon Robins
1. Leigh Adams
2. Sebastian Alden
3. Mads Korneliussen
4. Travis McGowan
5. Troy Batchelor Z/Z
6. Manuel Hauzinger
7. James Wright
Jest to pierwszy ćwierćfinał Elite League Knock Out Cup. Dzisiaj w barwach Rudzików nie zobaczymy bardzo dobrze spisującego się w tym sezonie Troya Batchelora, który złamał rękę. Jest to ogromna strata dla drużyny Swindon, sam promotor drużyny Rudzików jest bardzo załamany kontuzją Troya, w perspektywie najbliższych meczów. Za młodego Australijczyka będzie stosowane Z/Z, ale na niewiele się to zda, gdyż w ramach Z/Z nie będę mógł wystąpić najlepszy zawodnik Swindon - Leigh Adams. Drużyna Piratów, również dzisiaj będzie osłabiona brakiem Magnusa Zetterstroema, którego w składzie zastąpi Jordan Frampton. Drużyna gospodarzy jest ostatnio w świetnej dyspozycji, ostatni przegrany mecz odnotowali 15 maja, a w tym czasie odnieśli 4 zwycięstwa. Drużyny te spotykały się w tym sezonie dwukrotnie, oba spotkania wygrywała drużyna Poole (51:39 oraz 53:39 w tym meczu Poole startowało bez swojego kapitana - Pedersena, natomiast Rudziki wystąpiły w najsilniejszym składzie z Batchelorem) jak widać w obu spotkaniach dzisiejsze handi zostało pokryte. Trzeba przyznać również, że gospodarze wspaniale potrafią wykorzystać atut własnego toru 6 zwycięstw i 2 porażki. Poole Pirates to przede wszystkim, wyrównany skład (Pedersen, Holder, Watt) każdego z tych zawodników stać na wysokie zdobycze punktowe, solidna jest również druga linia (Eriksson i Skórnicki), z pewnością będzie brakowało Magnusa Zetterstorema, ale dzisiaj nie powinno stanowić to problemu, gdyż w drużynie gości, zagrożenie stanowić może tylko Korneliussen i Adams. Ciekawostką jest także, że gdy Poole zwyciężało na własnym torze, zawsze było to zwycięstwo powyżej dzisiejszej lnii handi, dzisiaj powinno być łatwo i przyjemnie, gdyż gospodarze zdecydowanie są w formie, a goście osłabieni.
Typ : Poole Pirates (-10) @1,66

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Belle Vue Aces - Ipswich Witches

Jestem sklanna postawic mala stawke na gospodarzy. Sklad Aces: Crump, Gjedde, Forsberg, Lyons, Jankowski, Simmons, Raun. Sklad gosci: Louis, Miskowiak, Schramm, Kroner, Johnson, Swiderski, Hampel. Jarek nie tak skuteczny w Anglii jak w Polsce, Misiek to glownie na wlasnym torze, Schramm cieniutki, za Louisa chyba Z/Z. Mysle, ze u siebie wygra Belle Vue. Forsberg, Łukasz i Lyons moze cos doloza do dwoch liderow. W slabej formie jest kapitan Wiedzm.

Peterborough Panthers - Swindon Robins

Tutaj rowniez jestem sklonna dac na gospdoarzy. Pantery w skladzie: King, Andersen, Bjerre, Risager, Vissing, Proctor, Bager. Sklad Swindon: Wright, Batchelor, McGowan, Korneliusen, Alden, Hauzinger. Za Troya chyba Z/Z, z tego co wiem to jest kontuzjowany. McGowan i Wright slabe wyjazdy, Alden i Korneliusem to maly dodatek do Adamsa. Peterborough nie ma wyrownaego skladu dobry jest Hans, King, Bjerre, Risager, pozostali odstaja, mysle, ze tych 4 jezdzcow starcyz na skromna wygrana.

Panthers 1.33 + Belle Vue 1.57

dubel 2.0 2/10

verti 3,4K

verti

Forum VIP

British Elite League
(02.VII.2008r)
Dzisiaj jedno spotkanie brytyjskiej Elite League :
Poole Pirates
Coventry Bees

Awizowane składy :
Poole Pirates :
9. Chris Holder
10. Magnus Zetterstroem
11. Davey Watt
12. Adam Skórnicki
13. Bjarne Pedersen
14. Daniel Davidsson
15. Freddie Eriksson
Covenrty Bees :
1. Chris Harris (Z/Z)
2. Olivier Allen
3. Rory Schlein
4. Daniel King
5. Simon Stead
6. Stanisław Burza
7. Andreas Messing

Dzisiaj o godzinie 20:30, wicelider tabeli Angielskiej Elite League, będzie podejmować będzie drużynę Coventry Bees, która niewątpliwie będzie miała dzisiaj nie lada kłopot, ze zbudowaniem składu na ten mecz, po upadku w Grand Prix Wielkiej Brytanii - do zdrowia powraca Chris Harris, kapitan drużyny Coventry to niewątpliwie największe osłabienie dla drużyny, aczkolwiek kłopoty kadrowe `Pszczół` na tym się nie kończą - w ostatnim meczu (pierwszym po kontuzji) upadek zanotował Billy Janniro - dzisiaj za niego gościnnie pojedzie - Daniel King z Petterborough Panthers - Daniel radzi sobie dobrze na torze `Panter` natomiast na wyjazdach nie radzi sobie tak dobrze ... Działacze `Pszczół` mając w pamięci poniedziałkowy mecz z `Młotami` (bez Harrisa) przegrany 63:29 - dzisiaj bez Janniro może być jeszcze gorzej, aczkolwiek nie mam do końca pewnych informacji na temat występu `Bombera` Mimo wszystko dzisiaj gospodarze, powinni z łatwością pokonać `Pszczoły`. Piraci znajdują się w świetnej formie - wygrali 3 ostatnie spotkania i nie mają dzisiaj problemów ze składem - pojadą w swoim najsilniejszym zestawieniu, a formą imponują ostatnio Adam Skórnicki (który w poniedziałek szalał na turnieju z okazji 80 - lecia klubu Wolverhampton Wolves ) oraz Bjarne Pedersen - &#39;Bjarne startuje w Poole przez siedem lat i nigdy nie widziałem go w takiej formie! On jest teraz w swojej szczytowej dyspozycji i być może przez pomyłkę sędziego pozbawiono go zwycięstwa w sobotniej Grand Prix. Kto widział sytuację ten wie, jak to wyglądało. Jako klub czujemy się totalnie zawiedzeni taką decyzją. Jednak jak znam naszych fanów, to zrobią wszystko, by podnieść dziś Bjarne na duchu&#39; - powiedział Matt Ford promotor Poole (o jego perypetiach z Cardiff nie będę wspominał ;)

Relacja Live do Spotkania :
http://speedwayupdates.co.uk
http://live.sportowefakty.pl/ligaangielska.htm
Aktualizacja: Dzisiaj NA PEWNO nie zobaczymy Chrisa Harrisa, czyli zwycięstwo gospodarzy nie powinno być ani przez moment zagrożone ;)
Zapraszam do dyskusji !
Typ : Poole Pirates (-22) @1,90 Jak już wyżej napisałem, nie widzę osoby ze strony Pszczół która mogłaby podjąć walkę z Piratami - Watt, Pedersen oraz Holder to w tym sezonie liderzy Poole, wspierani przez jedną z najsolidniejszych drugich lin w całej lidze, powinni bez trudu odprawić - Pszczoły, które przyjeżdżają w zdziesiątkowanym składzie, ostatni mecz bez Bombera to pogrom 63:29, a nie sądzę by drużyna Piratów była słabsza od Lakeside, dzisiaj nic nie uchroni Coventry przed solidnym laniem ...

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Wynik wczorajszego spotkania :

54 Poole Pirates
Coventry Bees 36

Awizowane składy :
Poole Pirates :
9. Chris Holder (1,3,u,3,3) 10
10. Magnus Zetterstroem (0,1,3,3) 7
11. Davey Watt (3,2,3,3) 11
12. Adam Skórnicki ( 1,1*,1,2*) 5+2
13. Bjarne Pedersen (3,2,d,2*,1) 8+1
14. Daniel Davidsson (3,2*,0,1) 6+1
15. Freddie Eriksson
(2*,0,2,3) 7+1​

Covenrty Bees :
1. Chris Harris (Z/Z)
2. Olivier Allen (2*,3,2,1,0) 8+1
3. Rory Schlein (3,2,3,2,2,2) 14
4. Daniel King (0,0,1,1*,1) 3+1
5. Simon Stead (1,d,2,3,1,0) 7
6. Stanisław Burza (1,2,1*,0,0) 4+1
7. Andreas Messing (0,0,0) 0

Dzisiejsze Spotkanie (03.VII.2008r)
Petterborough Panthers v Belle Vue Aces
Awizowane Składy :
Petterborough Panthers :
9. Hans Andersen
10. Claus Vissing
11. Kenneth Bjerre
12. Hening Bager
13. Daniel King
14. Morten Risager
15. Simon Lambert
Belle Vue Aces :
1. Jason Crump
2. Łukasz Jankowski (Z/Z)
3. Charlie Gjedde
4. Billy Forsberg
5. Joe Screen
6. Nick Simmons
7. Patrick Hougaard

W terminarzu jest jeszcze spotkanie - Swindon Robins v Eastbourne Eagles, ale zobaczymy co i jak - bo póki co mam tylko do tego spotkania awizowane składy, nie wiem czy dam radę dzisiaj coś napisać - jakąś zapowiedź ale się postaram, ale przyznam, że wydaję mi się, że prowadzę w tym dziale monolog, więc zapraszam do wszelakich komentarzy (oczywiście na temat) Pozdrawiam

biesy 10

biesy

Użytkownik
Ostatnie wyniki w lidze angielskiej i szwedzkiej spowodowaly znaczny ubytek na moim koncie, wczesniej mialem prawie 100%skutecznosc, no coz - nie zawsze sie wygrywa, dzisiejszy mecz trudny do wytypowania, niby w poniedzialek Belle poradzilo sobie z Panthers, ...dzisiaj znów sklanialbym sie ku gosciom, jestem ciekaw jakie beda kursy i pary zawodnikow, hans jezdzi w kratke, w poniedz pieknie natomiast w szwedzkiej katastrofa, niewiadomo jak dzisiaj mu sie bedzie chcialo, plusem belle jest z/z, belle ma bardziej wyrownany sklad, trzeba poczekac do wieczora na kursy, wtedy bedzie mozna cos wybrac

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom