Birmingham Bummies vs
Poole Pirates 28.03.2011r. godz. 20.30
pierwszy mecz Elite League na antenie telewizji SkySports (a co za tym idzie na polsacie sport). Gospodarze wydają się być najsłabszą ekipą w najwyższej fazie rozgrywkowej, zaś goście są wskazywani jako pewniacy do tytułu mistrzowskiego. Brak
Darcy'ego Warda w szeregach Piratów teoretycznie osłabia drużynę. Tylko teoretycznie ponieważ zastosują za niego r/r (rider replacement), co na pewno wyjdzie im na lepsze niż wystawienie innego jeźdźca na niższym poziomie. Ma kto go zastępować:
Andersson, Watt, Holder, Doyle. Duże nadzieje są też wiązane z
Renatem Gafurowem. Wydaje mi się, że ta piątka zawodników może poprowadzić dziś Poole do zwycięstwa na obcym terenie. Zastanawia brak Niemca - Christiana Hefenbrocka - w jego miejsce pojedzie (na moje oko) słabiutki Kyle Newman. Skupiłem się głównie na przyjezdnych ponieważ planuje zagrać czystą dwójeczkę.
Pierwsze kursy pojawiły się na
Betfair - bukmacherzy dali 1.45 na Poole, 2.55 na Birmingham.
Składy na dzisiejsze spotkanie:
Birmingham:
9.Krzysztof Kasprzak
10.Ales Dryml
11.Ben Barker
12.Daniel King
13.Daniel Nermark
14.Dakota North
15.Kevin Woelbert
Poole:
1.Chris Holder
2.Renat Gafurov
3.Jason Doyle
4.Darcy Ward r/r
5.Davey Watt
6.Dennis Andersson
7.Kyle Newman
Opinie?
Belle Vue Aces vs
King's Lynn Stars 28.03.2011r. godz. 20.30
W drugim spotkaniu Belle Vue Aces zmierzy się z jednym z beniaminków - King's Lynn Stars. Spotkanie na papierze wygląda niesamowicie wyrównanie. Belle Vue jest raczej jedną ze słabszych drużyn, Gwiazdy wyglądają na typowego ligowego średniaka. Generalnie ciężko ocenić potencjał i szansę Asów, gdyż nie objeździli żadnego miarodajnego sparingu przed sezonem.
Harris gwarantuje dwucyfrową zdobycz punktową w każdym spotkaniu,
Hougaard i
Schlein u siebie będą wyglądać dobrze. Kluczem jednak będzie występ drugiej linii -
Gjedde i
Klinga. Rezerwy nie wyglądają najlepiej -
K.Smith i
T.Piszcz. Na przeciw gospodarzom staną dziś w dużej mierze reprezentanci kraju duńskiego -
Kenneth Bjerre,
Niels Kristian Iversen,
Mads Korneliussen - i to oni mają stanowić o sile zespołu. Nie wystawiony został dziś Lasse Bjerre także obóz duński na dzisiejsze spotkanie został pomniejszony. Skład uzupełnią
Tomas Topinka,
Oli Allen,
Sam Masters i
Filip Sitera.
Ciężkie spotkanie do oceny. Iversen kiepsko radzi sobie na wyjazdach z reguły, chociaż wczorajszy sparing z Ostrowem i Jego komplet może nieco zmienić punkt widzenia. Warto jednak odnotować, że nie miał tam żadnych poważnych przeciwników. Topinka prawdopodobnie zawiedzie (ok. 3-4 pkt.), a na Oliego Allena też nie liczyłbym szczególnie.
Belle Vue:
9.Chris Harris
10.Ricky Kling
11.Patrick Hougaard
12.Charlie Gjedde
13.Rory Schlein
14.Kozza Smith
15.Tomasz Piszcz
King's Lynn:
1.Kenneth Bjerre
2.Tomas Topinka
3.Oliver Allen
4.Mads Korneliussen
5.Niels Kristian Iversen
6.Sam
Masters
7.Filip Sitera
Mój typ?
Zwycięstwo Belle Vue około 6-10 punktami.
Nie ma kursów na Tobecie jeszcze, ale nie zdziwiłbym się jakby handi wyniósł właśnie taką wartość punktową.
ps. Moderatorów proszę o połączenie postów ????