ja nawet pokusiłbym się o wytypowanie coś w rodzaju sure betu - zagrać nawet na
Poole i
King's lynn, bo innym ekipom szans raczej nie daję. Zawiodłem się trochę, że na livebecie nie będzie zwycięstw drużyn tylko indywidualne triumfy co wygląda mocno nie przewidywalnie, bonusy punktowe dla kumpli z teamu itp.
Poza Piratami i Gwiazdkami daleko na horyzoncie nie widzę innych faworytów. Nicki z Troyem? Nicki zawsze cenił bardziej
SGP i jazdy w Polsce (większe pieniądze), a
Anglia raczej z przymrużeniem oka, tym bardziej taki turniej. Troy beeeeznadziejny w Gorzowie i nie widzę go dziś jako mocno punktującego przeciw np. Kangurom z Poole... Fredka z Proctorem o zwycięstwie wg mnie mogą pomarzyć z prostej przyczyny - zasada punktowania jest taka, że mając ostatnie miejsce nie ma możliwości na nawet remis zatem sam Szwed nic nie poradzi.
FAWORYCI - POOLE VS KING'S LYNN
z jednej stroni przyjezdni, którzy oboje bardzo pozytywnie zaprezentowali się w tym sezonie na Norfolk Arena. Z drugiej strony gospodarze, którzy przynajmniej teoretycznie powinni znać każdy zakątek owalu. Duńczycy versus Australijczycy, kto wyjdzie zwycięsko? Niewątpliwie na plus dla miejscowych jest pewna jazda Kenniego, lider z krwi i kości, widzę go nawet bez porażki dziś. Iversen objeżdża chyba sezon życia i to na każdym froncie, w Polsce baaaardzo na poziomie co nie zdarzało mu się wcześniej. Dla Kings przywozi niezwykle cenne punkty nie tylko w meczach u siebie i więcej przynajmniej dla mnie przemawia na ich korzyść. Ward? po ciężkiej kontuzji, objechał 5 spotkań (chociaż ja tego w Gdańsku nie liczyłbym jako mecz tylko jako trening). Efekt wiadomo, piorunujący, czołowe ogniwo. Warto zauważyć, że na Norfolk jechał z pozycji nr 4 co dawało mu bynajmniej teoretycznie jeden bieg dużo łatwiejszy. Holder równy od samego początku sezonu, jedyna niekorzyść w zestawieniu z Duńczykami to fakt, że na ich torze nie jechał aż tak bezbłędnie.
Ciężko skonfrontować czterech tak równorzędnych zawodników, zapewne będzie dziś decydowała dyspozycja dnia, nowinki sprzętowe i nie sposób przewidzieć to wszystko. Moje luźne typy na dziś za stosunkowo niewielkie stawki:
Freddie Lindgren jako zwycięzca biegu 1 (vs Peterborough) @ 2.3
Eddie Kennett jako zwycięzca biegu 14 (vs Eastbourne) @ 1.8
Scott Nicholls jako zwycięzca biegu 15 (vs Birmingham) @ 1.6
King's Lynn jako zwycięzca zawodów @ 2.5
/Lakeside vs
Coventry @ 2.7 - pojawiło się to dodałem też, Lakeside tragiczny występ na Norfolk, a Fisher zna tor doskonale z
Premier League!!
PS. W roli jokerów widzę Pszczółki z Coventry niedoceniani wg mnie przez wszystkich..
@
Torretoo wg moich źródeł nie jedzie Bjarne tylko para Kylmakorpi/Woodward ????
@@Nawiązywałem do treści wypowiedzi, a nie typów ???? ????