>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Światowa 2015

Status
Zamknięty.
sokrates 3,3K

sokrates

Użytkownik
Panie jak juz wrzucasz na forum to troche wysilku i z tlumaczeniem bo jezyk rosyjski to nie angielslki..
Rozgrywający: Siergiej Antipkin (Biełogorie Biełgorod), Igor Kołodinski (Fakieł Nowy Urengoj).
Atakujący: Maksim Michajłow (Zenit Kazań), Paweł Moroz (Lokomotiw Nowosybirsk).
Środkowi: Artem Wolwicz (Lokomotiw Nowosybirsk), Artem Smoljar (Biełogorie Biełgorod), Andriej Aszczew (Zenit Kazań).
Przyjmujący: Jewgienij Siwożelez (Zenit Kazań), Siergiej Sawin (Gubernija Niżny Nowogród), Denis Birjukow (Dynamo Moskwa), Aleksiej Spiridonow (Zenit Kazań), Dmitrij Ilinych (Biełogorie Biełgorod).
Libero: Aleksiej Wierbow (Zenit Kazań), Aleksiej Obmoczajew (Dynamo Moskwa).

Otrzymane punkty reputacji: +16
otocanin 125

otocanin

Użytkownik
Tak jak obiecałem, podaje jeszcze dwa typy które są warte gry, reszty meczy nie tykam, bo według mnie są no bet:

Hiszpania - Wenezuela, Hiszpania -1.5 seta @1.30 uni ✅

Hiszpania troszkę mnie zawodzi. Są faworytami grupy, niby spokojnie powinni radzić sobie z każdym przeciwnikiem, jednak coś nie gra w kluczowych momentach. Sporo błędów i chaosu. Pograłbym na DW 3:0, ale Hiszpanie nie zagrali jeszcze tak dobrego meczu, by ryzykować taki typ. W pierwszym meczu w Hiszpanii gospodarze wygrali, ale tylko 3:1, tak więc i jutro handi powinni pokryć spokojnie. Może wyciągną pewną naukę z poprzednich meczy i zagrają na miarę swoich możliwości.

Egipt - Kazachstan, DW 3:0 @1.53 Bet365 Zapowiadał się taki piękny dzień, a Egipcjanie go zepsuli... ⛔

Tu już nie mam żadnych wątpliwości. Kazachstan to bardzo słaby zespół, Egipcjanie zaś od kilku dobrych lat grają w Lidze Światowej. W pierwszym meczu na terenie dzisiejszych gości padł wynik 3:0 dla Egiptu i dzisiaj nie ma opcji, by padł inny wynik. Egipt zagra solidnie, przytrzyma przyjęcie i atak i Kazachstan nie będzie miał nic do powiedzenia. Jak dla mnie typ dnia;)

alves94 560

alves94

Użytkownik
Trebel @1.87 - bet365 ✅ ✅ ✅
Czarnogora vs Tunezja, typ: 1 ✅ 3:0
Czechy vs Francja, typ: 2 ✅ 0:3
Egipt vs Kazachstan, typ: Egipt wygra 1 set ✅
Granie na czystych faworytow. Czarnogora swietnie weszla w tegoroczna lige swiatowa, ale to dzieki temu, ze grupy nie ma trudnej. 3 mecze, 3 zwyciestwa. Co wiecej. 3 latwe zwyciestwa. Z Tunezja i Portoryko po 3:0, a z Turcja 3:1. Rywalem jest Tunezja. Autsajder grupy, wygrana tylko z Portoryko. W pierwszym meczu tych druzyn byla miazga. Sety wygrane do 18, 20 i 16. Tunezja nie ma podjazdu do Czarnogory i to sie teraz nie zmieni, a kurs calkiem fajny. Kolejna druzyna to Francja. Gra z ostatnia druzyna w tabeli - Czechami. Ekipy mierzyly sie dwukrotnie i dwukrotnie po 3:0 wygrywali Francuzi, jednak w ostatnim meczu przy slabszej dyspozycji Rouzier&#39;a (w 1 meczu zagral swietnie) Czesi ugrali 25, 24 i 22 punkty. Teraz Czesi graja u siebie i mysle, ze postawia opor druzynie Trojkolorowych, ale takie mecze dla spokoju ducha po prostu trzeba wygrywac. Ostatni typ to wygrana Egiptu w 1 secie. Dlaczego tak? Poniewaz kurs na zwyciestwo to 1.05, a to troche za niskie do trebla. Egipt to pewniaczek. Kazachstan wygral tylko z Wenezuela 3:2, a u siebie z Egiptem polegl. Do 18, 14 i 21. Totalna deklasacja. Teraz Egipt bedzie gospodarzem, tez widze tutaj 3:0.
Egipt vs Kazachstan, typ: Egipt -2.5 seta @1.53 - bet365 ⛔ 3-1
Wyzej.
Rosja vs Polska, typ: Polska +1,5 seta @1.44 - bet365 ✅ 1-2

Otrzymane punkty reputacji: +3
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Kuba-Kanada
Kanada 1.61 willam

Krótko, bo i nie ma o czym się rozpisywać.
Kurs w porządku.
Nie wiem na pewno czy leci Schmitt ale raczej tak, nie jest daleko, więc myślę, że będzie.
Jak nie to Hoag ma na ławce choćby syna, który z takim rywalem powinien dać radę albo wariant na trzech przyjmujących, całkiem nieźle to wyglądało ostatnio.
Kuba sukcesywnie osłabia się, jakiś czas temu uciekło dwóch kolejnych zawodników.
W ofensywie nie wygląda to jeszcze najgorzej ale w elementach bardziej technicznych delikatnie mówiąc szału nie ma.
Masa błędów własnych, przestoje itp.
W tej chwili Kanada jest po prostu lepszą drużyną.

Otrzymane punkty reputacji: +4
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Iran - USA

Bardzo ciekawie zapowiada się to spotkanie.
Amerykanie niepokonani i jak na razie imponowali w spotkaniach rozgrywanych na własnym parkiecie. Iran kiepsko zaczął, ale już tydzień temu w spotkaniach z Rosją pokazali bardzo dobrą siatkówkę i ciągle liczą się w walce o awans.
Składów nie widziałem, ale podejrzewam, że będą optymalne. Może trener Amerykanów, da komuś odpocząć. Na pewno do składu wraca Taylor Sander, który opuścił kilka ostatnich spotkań z powodu kontuzji kostki.
Co do Iranu to wiadomo jak ten zespół może zagrać i szczerze mówiąc to oni zbyt wielkich rezerw nie mają (nie mają gdzie się poprawiać). Jedyne zastrzeżenie jakie mam to nierówna gra przyjmujących. Ostatnio dobrze w Rosji zagrał Mirzajanpour, dobre zmiany w tegorocznej edycji LŚ daje Ebadipour. Poniżej możliwości, zwłaszcza w ofensywie leworęczny Ghaemi. Na pewno środkowy Seyed też jeszcze nie pokazał tego co potrafi.
Ogólnie Iran dosyć wolno wchodzi w ten sezon reprezentacyjny. U kilku zawodników widać jeszcze brak regularności.
Nie da się ukryć, że Amerykanów bardzo, bardzo lubię. Grają niezwykle efektowną siatkówkę, mają niesamowity potencjał fizyczny i będą według mnie głównym kandydatem do złota na IO 2016.
Pierwsze trzy kolejki niezwykle dla Amerykanów udane, chociaż w kilku meczach najlepiej nie zagrali.
Speraw mam nadzieję, że postawi na Troya na ataku. Dlaczego? Troy jest jaki jest, ma jeszcze szansę się rozwinąć i pewnie będzie jeszcze lepszym atakującym. Anderson to genialny zawodnik, ale dla mnie jego naturalną pozycją będzie lewe skrzydło. Więcej dobrego Amerykanom da ustawienie Troy na pozycji atakującego, Anderson - Sander (Russell) na przyjęciu. Zwłaszcza, że Matt Anderson bardzo się poprawił w samym przyjęciu zagrywki.
Co do Amerykanów. Bardzo dobra, mocna zagrywka. Świetnie grają w systemie blok-obrona. Wydaje się, że im dłużej trwa mecz tym lepiej wyglądają pod względem fizycznym (albo potrafią wykorzystywać problemy innych drużyn z kondycją).
Iran u siebie jest mega mocny i zawsze niesamowicie zmotywowany. Amerykanie mieli świetny terminarz. Wszystkie mecze na początek u siebie, nie musieli nigdzie latać. Udało się to wykorzystać i teraz są w bardzo komfortowej sytuacji.
Teraz mogą grać trochę luźniej, pierwsza podróż w tym sezonie, niewygodny rywal i niewygodny teren. Różnie to może wyglądać.
Grałem przy kursie 2.20, teraz kurs 2.00.

Typ:
Iran @ 2.00 MarathonBet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Rosja - Polska
Rosja jak na razie z 1 punktem (zdobytym w Polsce), ale w dalszym ciągu bez zwycięstwa. Co ciekawsze w 6 spotkaniach ugrali tylko 4 sety, co na takim poziomie jest wynikiem tragicznym.
Polacy po wygranych na własnym parkiecie (z Rosją i Iranem) słabiej wypadli w starciach z USA, gdzie zdobyli tylko punkcik.
Co do Rosjan. Przede wszystkim kuleje rozegranie. Kolodinsky to przeciętny zawodnik, błyśnie raz albo dwa w trakcie meczu, a tak to gra prostą siatkówkę. Nie ma w ten weekend Butki, jest Antipkin (nowy rozgrywający Biełgorodu jeśli się nie mylę), ale to też wirtuoz nie jest. Ani jeden, ani drugi nie mają podejścia do Grankina. Bez Muserskiego nie ma też wielkiego zagrożenia na środku siatki. Volvich powinien być partnerem dla Muserskiego w dalszej części sezonu, ale teraz jeszcze w optymalnej formie nie jest. Ashchev i Smoliar pewnego poziomu już nie przeskoczą. Problemem dla Rosjan na pewno też jest pozycja przyjmującego. Odszedł Tietiuchin i brakuje kogoś kto regularnie będzie trzymał wysoki poziom. Strasznie falują rosyjscy przyjmujący i to wszyscy, naprawdę. Biryukov, którego uważam za świetnego zawodnika jeżeli chodzi o grę w ataku (siła jest, technika jest, kontrola ataku bardzo dobra, spory wachlarz zagrań) notuje 0/15 w ataku w meczu z Iranem. Dramat! Jakoś w ostatnich meczach z Iranem najwięcej chęci było widać po Mikhaylovie, ale na niewiele to wystarczyło (zwłaszcza, że też nie grał rewelacyjnie).
Rosjanie to ciągle mocny i groźny zespół. Nie wierzę, że do końca LŚ będą grali aż tak źle. Z drugiej strony coś jest nie tak. Oczywiście LŚ to nie jest docelowa impreza, ale nie sądzę, że trener Rosjan spodziewał się, że po 6 spotkaniach będą mieli punkt na swoim koncie.
Polacy cały czas w tym samym składzie. Jak na razie bardzo dobrą grę przeplatamy zdecydowanie słabszymi momentami i prawie we wszystkich spotkaniach takie wahania mogliśmy obserwować. Nie ma się co jednak dziwić, bo to początek sezonu i zespół ma się przede wszystkim zgrywać.
Niektórzy zarzucają Antidze, że gra jedną szóstką. Trochę jest to dziwne, ale z drugiej strony sporo było narzekań w poprzednim sezonie, a potem Polacy zdobyli MŚ (sam narzekałem i nie wierzyłem w ten zespół).
Czasami jednak prosi się o zmiany. Dlaczego szansy nie dostał Bednorz? W drugim meczu prosiło się o to, żeby pojawił się na parkiecie, była idealna okazja. Trener wolał jednak wrócić do Miki, który grał słabiutko w ten weekend.
W meczach z Amerykanami było widać, że im dłużej trwa mecz tym słabiej wyglądają Polacy. Słaby weekend w wykonaniu Miki, mówiło się coś o jakimś problemie z kolanem, ale chyba to nic poważnego. Drzyzga przeciętnie, sporo niedokładności przy nim.
Na pewno będzie to ciężki mecz dla Polaków. Rosja w końcu się przełamie, bo jakiś potencjał w tych chłopakach drzemie (większość gra w świetnych rosyjskich klubach). Rosja u siebie mocna, ale Iran pokazał, że spokojnie można ich pokonać.
Ważne mecze dla Polaków. Porażki w Rosji mogą mocno skomplikować sprawy awansu.
Polacy grają na pewno ciekawszą siatkówkę. Mamy więcej możliwości, więcej wariantów. Nie jest to siatkówka jednowymiarowa, a taką prezentują Rosjanie z Kolodinskym.
Nie powinno być łatwo, ale liczę na wygraną Polaków.
Typ:
Polska @ 1.85 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +24
S 3

szabelq

Użytkownik
Mam pytanko, czy są jakieś przesłanki, żeby w meczach Czarnogóra - Tunezja i Czechy - Francja nie wygrali faworyci? Typu biorąc pod uwagę po 2 mecze na wyjeździe i u siebie to nawet najlepsi z nasłabszymi czasem ten jeden mecz odpuszczą, czy jednak nie? Nie znam się za dobrze na siatkówce i nie mam doświadczenia wieloletniego w obserwowaniu Ligi Światowej, jednak dubelek po kursie łącznie 1,6 na same zwycięstwa jest zacny za grubszą stawkę. No i tu właśnie pytanie do was, czy można obawiać się jednak porażki faworytów na zasadzie odpuszczenia, czy coś?

kamil9414 82

kamil9414

Użytkownik
Obawiałbym się zaatakowania bardzo grubo tego, bo Francja jedzie do Czech z kompletem punktów po 6 meczach i może być różnie zarówno z koncentracją, jak przede wszystkim z całkowicie poważnym podejściem do spotkania. Być może szkoleniowiec zechce poćwiczyć różne schematy, inne ustawienia przed nieuchronnie zbliżającym się dla Francji turniejem finałowym LŚ, no i przede wszystkim Mistrzostwami Europy.

S 3

szabelq

Użytkownik
O tego typu właśnie informację mi chodziło, biorąc pod uwagę kurs na poprzednie spotkania w okolicach 1,1. Czarnogóra raczej spokojnie powinna wygrać?

kamil9414 82

kamil9414

Użytkownik
Czarnogóra przede wszystkim nie powinna kombinować z ustawieniami taktycznymi, składem itp. Jeśli po prostu nie przydarzy im się gorszy dzień, nie zabraknie paliwa, to powinno wejść.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
USA, Kanada i Francja to są zespoły, które są w bardzo korzystnej sytuacji i ich trenerzy mogą trochę luźniej podejść do kolejnych spotkań.
Nie chodzi mi tutaj o odpuszczanie, ale tak jak kolega wyżej pisał trenerzy mogą chcieć przetestować inne zestawienia personalne, może jakieś nowe schematy w warunkach meczowych.
Motywacją u tych drużyn na pewno będzie mniejsza niż u zespołów, które o coś walcza. Zaden z zawodników tego otwarcie nie powie, ale w podświadomości siedzi ta myśl, że przecież awans do turnieju finałowego jest przyklepany.

Francuzi czy Kanadyjczycy to jest jednak półka (albo dwie) wyżej od swoich rywali, czyli odpowiednio od Czechów i Kubańczyków. Dużo w tych spotkaniach będzie zależało od tego czy zespoły podejda do spotkania odpowiednio skoncentrowane i od tego kogo trenerzy desygnuja do gry.
Francuzi trochę cierpią grając w drugiej dywizji (i to w tak słabej grupie), bo nie maja rywali, którzy mogą im zagrozić.

Co do Czarnogóry to jest to zespół przeciętny i trochę ograniczony, ale w porównaniu do Tunezji, Turcji i Portoryko wypadają bardzo dobrze. Pierwszy weekend na własnym parkiecie i komplet punktów. Teraz może być trudniej, bo spotkania rozgrywane w Turcji, a Czarnogórcy dużo czerpią z gry przed własną publicznością.
Siatkarsko zdecydowanie lepszą drużyna jest oczywiście Czarnogóra.
Czarnogóra jeszcze awansu nie ma, więc muszą grać na 100%.

Otrzymane punkty reputacji: +16
alves94 560

alves94

Użytkownik
LIVE!
Rosja vs Polska, typ: over 45.5 pkt w 2 secie @1.72 - bet365 ⛔ 14:25 Slowo wyjasnienia. To nie byl set wygrany przez Polakow, tylko przegrany przez Rosjan. Pelno bledow w przyjeciu, wpadanie w siatke, bledy w wystawie, zero woli walki.
Obie druzyny zagraly rowno w 1 secie, swietnie w Rosji Moroz. Padlo, az 62 pkt i nie wyglada, zeby teraz ktoras druzyna wyszla na znaczne prowadzenie (ponad 4 punktowe) i utrzymala do konca seta. Licze na 25-22, 25-23.

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
LIVE!
Rosja vs Polska, typ: over 45.5 pkt w 2 secie @1.72 - bet365 ⛔ 14:25 Slowo wyjasnienia. To nie byl set wygrany przez Polakow, tylko przegrany przez Rosjan. Pelno bledow w przyjeciu, wpadanie w siatke, bledy w wystawie, zero woli walki.
Obie druzyny zagraly rowno w 1 secie, swietnie w Rosji Moroz. Padlo, az 62 pkt i nie wyglada, zeby teraz ktoras druzyna wyszla na znaczne prowadzenie (ponad 4 punktowe) i utrzymala do konca seta. Licze na 25-22, 25-23.
Wiadomo że po fakcie, to każdy mądry ale...
Nie wiem skąd pomysł na takie granie. Rosja gra beznadziejnie w Lidze Światowej, drużyna w dzisiejszym meczu złożona &quot;ze składaków&quot;. Owszem Moroz grał świetnie w pierwszej partii, ale w praktyce to była jedyna opcja ataku Rosji. Polska miała o wiele więcej możliwości. A gdyby nie fatalna zagrywka naszych, i tyle błędów to byśmy to wygrali. Ja nie miałem wątpliwości po pierwszym secie kto to zgranie, i od razu załadowałem za spora stawkę 2-1 dla naszych po trzech setach. Jutro będzie podobnie, nie widzę innej możliwości. Czekam na kursy.

kamil9414 82

kamil9414

Użytkownik
Według mnie nie było przede wszystkim podstaw twierdzić, że Rosja aż tak siądzie. Zakład postawiony na Over 45.5 miał sens po takim pierwszym secie, tez wydawało mi się, że Polska utrzyma poziom z pierwszego seta i nieudana końcówka ich nie złamie, a Rosja nie miała już kompletnie żadnych przesłanek do takiego dołka.
Wiem co napisałeś, potrafię czytać ze zrozumieniem o błedach naszych, ale Rosja podbudowana wygraną partią wchodziła w drugiego seta i na tamten moment( zakład Live) niewiele wskazywało na taki pogrom.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Grecja - Słowacja
Słowacy organizują turniej finałowy 3 dywizji u siebie i jak na razie ich forma pozostawia wiele do życzenia. Dziwne mecze im się przytrafiają, już trzy razy prowadzili 2:0 i ostatecznie w dziwnych okolicznościach przegrywali 2:3. Dwukrotnie z Chińczykami i raz z Grekami.
Sporo znanych nazwisk jak Bencz, Masny, Patak, Sopko, Kohut czy Ogurcak, ale wyniki pozostawiają wiele do życzenia. Dla nich najważniejszy będzie turniej finałowy.
Co do Greków to przede wszystkim wrócił Mitar Djuric, który jest motorem napędowym tego zespołu. Dzisiaj trochę pograł, a potem został zmieniony. Rywalem był Meksyk, więc nie było sensu eksploatować podstawowego atakującego (nie widziałem, żeby doznał jakiegoś urazu). Chyba na stałe do składu wskoczył Dimitrios-Fragkos, który już tydzień temu pokazał się z dobrej strony.
Tydzień temu Grecy wygrali 3:2 ze Słowacją (dziwny mecz), a brakowało Djurica. Teraz grają na własnym parkiecie i ciągle mają szanse na awans do turnieju finałowego.
Jak dla mnie zdecydowanie bardziej zmotywowaną ekipą będą Grecy. Do tego Słowacy będą mieli w nogach pięciosetowe (przegrane po raz kolejny w dziwny sposób) spotkanie.
Grane teraz, bo jutro nie będzie czasu.

Typ:
Grecja @ 1.61 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +30
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Zgadzam się w 100% z typem Redwitza. Słowacy grają jak kompletne kaleki, niby mają tam jakieś nazwiska, ale grają naprawdę fatalnie. Masny rozgrywa niedokładnie, atakujący Bencz się kompromituje w tych swoich skutecznościach w ataku, rywale nawet marni nieraz nabijają ich w tak dziwny sposób, że to aż żal patrzeć. Wczoraj potrafili tracić po 8-9 punktów z rzędu z Chinolami, grali dramatycznie. Bardzo się zdziwie jak cokolwiek tutaj ugra Słowacja.
Grecja (1.60) ✅
oprócz tego:
Japonia (1.36) ✅ - rozjazd dzisiaj kompletny, jutro nic się nie zmieni
Serbia -1.5 (1.23) ✅- w pierwszym meczu Australia bez Edgara, w drugim pewnie też
Hiszpania (1.05) ✅ - może i kurs marny, ale to 1.01 powinno być, Kazachstan amatorzy żenujący
Czarnogóra -1.5 (1.32) ✅ - Portoryko wczoraj kompromitująco słabo zagrało, Czarnogóra ich rozgromi raczej
Turcja -1.5 (1.32) ✅ - Turcja u siebie, Tunezja fatalna, nie będzie raczej problemów
Francja -1.5 (1.45) ✅ - Czesi bardzo słabi, Francja podstawowym składem cały czas, zależy im w tym roku na LŚ
Polska -1.5 (1.90) ⛔ - wczoraj sami Polacy aż dziwili się co gra Rosja, po meczu wypowiadali się, że dawno nie grali z tak fatalnym zespołem i dzisiaj więcej niż seta nie stracą
wszystkie kursy Marathon. Sorry, że tak zwięźle napisane, ale czasu nie mam zupełnie na jakieś wywody.

Otrzymane punkty reputacji: +7
kamil9414 82

kamil9414

Użytkownik
Kuba- Kanada
Drugi mecz pomiędzy tymi zespołami w ten weekend, gdzie gospodarze po raz kolejny spróbują przełamać fatalną passę w oficjalnych spotkaniach. Śmiało można zaryzykować, ze jedyną przesłanką nakazującą jakiekolwiek myślenie w stronę reprezentacji Kuby będzie własna hala oraz publiczność. Jednak sam nie przesadzałbym z tą publiką, bo jak powszechnie wiadomo kibice na Kubie to nie są fani, którzy powodują, że rywalom nagle uginają się nogi pod gorącym dopingiem.

Przechodząc jednak do czysto sportowych aspektów. Na pewno na uwagę zasługuje to, że w drużynie Kanadyjskiej nie ma Schmitta. Nie ma się co czarować i okłamywać, jest to wielki lider i ostoja dla rozgrywającego. Jednak w pierwszym meczu Kanadyjczycy odpowiedzieli na brak lidera w najlepszy możliwy sposób- rozkładając grę w ataku na wielu zawodników, przy czym- co ważne, nie tracąc lidera, a nawet w tym konkretnym spotkaniu dwóch konkretnych liderów w ataku. W chwilach kiedy wynik był na styku rozgrywający wykreował sobie Marshalla oraz van Lankveita, którym w pełni zaufał w końcówkach oraz w momentach, kiedy trzeba było odskoczyć od rywali. Najlepiej pokazują to statystyki, z których jasno wynika, ze pierwszy z nich zdobył punktów 18, a drugi 16 w całym meczu.

Warto zaznaczyć ważny fakt, że drużyna nie jest uzależniona od tej dwójki, gdyż była sumiennie wspomagana przez Duffa (10 pkt) i Perrina(9) przez całe spotkanie nie dając nam powodów do myślenia, że jeden zawodnik w słabszej formie zwiastuje wielką tragedię całej szóstki.
Naprawdę pozytywne zaskoczenie po nocnym meczu w wykonaniu Kanady i brak większych pomysłów na grę rywali, których jedyną alternatywa w ataku był Capeda, zdobywca 16 punktów pokazuje i upewnia, ze jeżeli ktoś się zainteresuje tym spotkaniem, to warto grać tylko w jedną stronę. Krótko mówiąc, pomiędzy rywalami mamy ewidentną różnicę klas i Kanadyjczykom pozostaje jedynie zrobić swoje.

Chciałbym może jeszcze zauważyć, że żaden z setów nie skończył się grą na przewagi, 46 punktów na set to było maksimum, nie inaczej powinno być w drugim, dzisiejszym meczu.

Kanada 1,28 sportingbet ⛔

A 448

abes1

Użytkownik
Ja dzis pogralem dwa zaklady:
Polska 3:0 @ 3.75
Polska
Czarnogora
Francja
@2.02
Kilka slow na temat typów. Coz, zacznę może od &#39;tylu&#39;, czyli meczów Francji i Czarnogóry. Bez zbędnej paplaniny - wyraźni faworyci, którzy powinni bez problemu rozbić swoich rywali bez straty seta. Idealni do podbicia kursu taśmy, do której dorzucam tez Polskę na której win nie spodziewałem się po wczorajszym meczu aż 1.50. Kto oglądał owe spotkanie doskonale wie, jak sprawuje sie reprezntacja Sbornej. Oprocz Moroza zero motywacji, woli walki, a dodatkowo Polska może już dziś zapewnić sobie dalszy awans. Myślę, ze będzie chciała to zrobić jak najmniejszym nakładem sil w szybkich 3 setach. Kurs wg mnie wart ryzyka.

briko 11,9K

briko

Użytkownik
Zgadzam się z DawidBarca w 100% i dodał cenne uwagi więc ja tylko wkleję kupony które na dziś pogralem..
ponadto dodałem copa america Argentyna-Jamajka handi -1 i myślę że wynik 3:0 to będzie najmniejszy wymiar kary a dodajmy że Argentyna gra o awans.. Proszę wybaczyć że dodałem wzmiankę o kopanej ale do dubla bądź trebla napewno warto;-)
A co do naszych siatkarzy widać że Antiga ma na naszych oko i nie pozwala ani na trochę na jakieś rozluźnienia do tego dobra atmosfera w zespole odwrotnie niż u ruskich którzy będą grać bardzo nerwowo bo jeszcze czegoś takiego w historii nie było żeby po kilku kolejkach w LS mieli jeden punkt!!!! Jestem spokojny o nasze zwycięstwo bo i sportowo i mentalnie bijemy ruskich na łeb na szyję... Pozdrawiam

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Jak na razie Polacy za każdym razem mieli znacznie słabsze drugie spotkania.
Tak było z Rosjanami i Irańczykami gdzie w drugich spotkaniach były pięciosetówki. Tak było z Amerykanami, drugie spotkanie było znacznie, znacznie słabsze.

Oczywiście obecnie Rosjanie mają sporo problemów z własną grą o czym pisałem wczoraj przed pierwszym meczem. Nie liczą się już w walce o Final Six, ale na pewno nie chcą spaść z elity i w następnej edycji &quot;klepać&quot; się z Japonią, Czechami czy innymi Portugalczykami.

Kiepskie rozegranie, strasznie nieregularni przyjmujący, średnie przyjęcie, kiepska atmosfera. Sporo tych problemów i Rosjanie muszą sobie jakoś z nimi poradzić.
Największym problemem jest chyba jednak pozycja przyjmujących. Brakuje regularności i przede wszystkim formy (Birjukow i Siwożelez jeżeli dojdą do optymalnej formy to będą pewnie podstawową parę tworzyć). A przecież na tej pozycji żadnych wzmocnień nie będzie na kolejne imprezy.

Siatkarsko Polacy są obecnie zdecydowanie lepsi. Gra wygląda całkiem dobrze, zmiennicy jak już się pojawiają to dają sporo dobrego od siebie. Dobra atmosfera w zespole. Trzeba też pamiętać, że jest to bardzo ważny mecz dla układu tabeli. Strata punktów przez Polaków może być bolesna.

Tak czy inaczej. Faworytem są Polacy. Kurs jest jaki jest, według mnie jakoś mocniej nie ma sensu się w to pakować.
Szczerze mówiąc żaden wynik mnie nie zdziwi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom