>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Światowa 2015

Status
Zamknięty.
profeta 79

profeta

Użytkownik
Z ważniejszych zwodników brakuje doświadczonego sypacza Hernana i pierwszego atakującego Barcali.

Pełny skład na turniej w Taraz:

Fernando Muñoz cuenta para este primer fin de semana de competición con los colocadores Ángel Trinidad y Carles Mora, el opuesto Daniel Rocamora, los centrales Alejandro Vigil, Jorge Fernández y Miquel Ángel Fornés, los receptores Fran Ruiz, Gerard Osorio, Carlos Jiménez y Sergio Noda; y los líberos Gustavo Delgado y Francesc Llenas.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Serbia-Brazylia
Powyżej 180,5 1.75 WilliamHill
✅
Podobny typ grałem w poprzednim meczu między tymi drużynami i weszło całkiem zgrabnie.
Serbia na wyjeździe powalczyła z Brazylią, z Włochami także nie najgorzej choć tylko jedne zwycięstwo.
Wydaje mi się, że u siebie Grbić wystawi najmocniejszy skład, więc liczę na Atanasijvicia w pierwszym, choć to mocno upraszcza ich grę (i tak niezbyt skomplikowaną).
Problemem u nich jest przyjęcie i rozegranie, ani Brdjović ani Jovović wirtuozami nie są niestety. Całkiem nieźle jak do tej pory w obronie.
Brazylijczycy standardowo zaczęli sezon trochę niemrawo, spinać się nie muszą. Na razie nieco poniżej możliwości.
Mają za sobą podróż i zmianę czasu, wydaje mi się, że Serbia u siebie coś ugra, a i Brazylia do zera nie powinna dostać.

Otrzymane punkty reputacji: +13
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Wrzuciłby ktoś kadry Argentyny, Bułgarii i Kanady?
Argentyna w dalszym ciągu bez najważniejszych zawodników (De Cecco, Uriarte, Conte, Quiroga x2, Sole).
Skład Bułgarów na IE!
Bułgaria bez tych zawodników, którzy są w Baku.
Skład chyba taki sam jak w meczach z Kubą, bo podejrzewam, że zawodnicy przed meczami z Kanadą nie wracali do Bułgarii tylko zostali w Ameryce.
Więc w dalszym ciągu nie powinno być Vladimira Nikolova.
Co do Kanadyjczyków to ich składu nie widziałem. Sytuację w grupie mają dobrą, więc kto wie czy Hoag lekko nie pomiesza składem.

flpman 292

flpman

Użytkownik
Ok, znalazłem przypuszczalne składy na mecz Kanady z Bułgarią, skopiowane z translatora, ale da się połapać ;)
KANADZIE: Tyler Gavin Schmidt Sanders, Stephen Marshall, Toon Van Lankvelt, Justin Duff, Graham Vigras - Blair Ban liberałów Rezerwy: Dustin Schneider, Frederick Winters, John Perrin, Max Burt, Jason Casey Deroko Fool Rudy Verhyof Starszy Trener: Glenn Hoag
BUŁGARIA: Andrei Zhekov Daniel Miloushev Nikolay Penchev, Teodor Todorov Todor Skrimov Wiktor Yosifov - Theodore Salparov liberałowie Rezerwy: Lubomir Agontsev Georgi Manchev, Miroslav Gradinarov Martin Palijski Stanislav Petkov Krasimir Georgiev Vladislav Ivanov Libero Trener: Plamen Konstantinov

volman 1,1K

volman

Użytkownik
14:10

Kazachstan - Egipt 2.00 ✅ 0-3

Wczorajsze pojedynki w III dywizji Ligi Światowej były w większości przypadków bardzo zacięte. Pierwsze trzy spotkania kończyły się w tie-breakach.

Mecze grupy H są rozgrywane w Kazachstanie. Gospodarze, dla których jest to debiut w Lidze Światowej dość niespodziewanie wygrali swoje pierwsze spotkanie z Wenezuelą, wygrali przede wszystkim dzięki dobrej grze w bloku 17 do 4. Dobre spotkanie Maxima Mamedova 20 pkt 19/35.

Przeciwko im zagra Egipt, który mimo przegranego spotkania z Hiszpanią pokazał się z dobrej strony, gdyby nie taka ilość błędów własnych to możliwe, że wynik końcowy byłby inny (37 a Hiszpanie 22), przyjęcie lepsze od Hiszpanów na poziomie 39 %, równie dobrze zagrali w bloku 15.
Średnie zawody czołowego punktującego Egiptu Agmeda Abdelhaya, który jednak zdobył łącznie 20 pkt przy 17/38, jednak w ważnych chwilach zawodził, dobre zawody środkowego Mamdouha Abdrelrehima ważne bloki.

Egipt uważam za drużynę lepszą, która ma zawodników bardziej doświadczonych na arenie międzynarodowej i to doświadczenie w trudnych chwilach może okazać się bezcenne. Jedynym minusem jest to, że grają z gospodarzem, co jak wiadomo zawsze jest trudniejsze.

Otrzymane punkty reputacji: +9
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Co myślicie o dzisiejszym meczu Rosji z Iranem? Czy Rosja uzupełniła skład? Iran ma szansę na chociażby punkt? A może któraś z drużyn odpuszcza mając dużą stratę do reszty stawki.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Co myślicie o dzisiejszym meczu Rosji z Iranem? Czy Rosja uzupełniła skład? Iran ma szansę na chociażby punkt? A może któraś z drużyn odpuszcza mając dużą stratę do reszty stawki.
Skład ma być taki jak w Polsce.

Holandia-Finlandia
Holandia 1.61 bet365
✅
Holandia ma ciekawy skład, grają na razie mocno w kratę ale teoretycznie powinno to wszystko iść do przodu.
W sumie nie wiadomo kto będzie rozgrywał czy Nimir czy van Harskamp, obaj są przecietnymi sypaczami ale Nimir ma trochę więcej atutów ofensywnych.
Dalej wygląda to dość jasno Klapwijk, Kooy, Rauwerdink, Koelewijn, van Bemmelen i Jorna, więc skład solidny.
Finlandia bardzo przeciętna, od kilku lat nic ciekawego tam się nie dzieje, ciągle te same nazwiska i jedną wielka stagnacja.
Na pewno przewagę będą mieć na rozegraniu, bo Tervaportti to niezły gracz, może jeszcze na środku dałbym znak równości, gdzie Oivanen robi dużo dobrego.
Poza tym skrzydła przeciętne, Siltala i Sivula męczą się w przyjęciu, Ojansivu bardzo nierówny.
Libero Kerminen podoba mi się, spory talent ale ma za dużo roboty.
Widzę po prostu więcej atutów po stronie Holendrów i tyle.

Otrzymane punkty reputacji: +7
volman 1,1K

volman

Użytkownik
2:10
USA - Polska 2.32 Pinnacle ⛔
Pierwszy mecz nieznacznie wygrali Amerykanie 3-2 (23:25, 25:23, 19:25, 25:22, 15:9). To był pierwszy mecz Polaków od roku na wyjeździe i dobrze trafili z tym bo w hali od samego początku licznie zgromadzona biało-czerwona publiczność głośno naszych dopingowała. W kolejnym meczu zrobią wszystko aby im wynagrodzić to kibicowanie.
Kilka spostrzeżeń co do gry Polaków:
Przede wszystkim szkoda drugiego seta, w którym już wysoko prowadziliśmy, była możliwość prowadzenia 2-0 w setach co na pewno zbliżyłoby naszych do triumfu.
Słabe przyjęcie 46 %pozytywnego oraz 21 perfekcyjnego podczas gdy USA miało 58 pozytywnego i 35 % perfekcyjnego. Najsłabiej przyjmował Michał Kubiak w naszej reprezentacji 23 % oraz 5%.
W ataku na minus zasługuje Mateusz Mika mimo, że wiele razy dostawał piłki syruacyjne jednak mimo wszystko w wielu przypadkach zawodził, blisko ponad 30 % skuteczności 9/26, stać go na więcej, reszta Polaków dość dobrze.
Boli ilość zagrywek zepsutych aż 22 to o wiele za dużo aby myśleć o dobrym wyniku.
Mnie osobiście martwi mała ilość przeprowadzanych zmian przez trenera Antigę, podczas słabszej gry w czwartym secie mógł śmiało wpuścić np. Grzegorza Łamacza za Fabiana Drzyzgę, przede wszystkim po to aby odpoczął chwilę i w piątym secie z zapasem sił dobrze rozgrywał.
Mimo wszystko uważam, że taka przegrana to dobra nauka dla naszych zawodników, gdyż nie pozwoli im myśleć, że są wszystko potrafią, i że ze wszystkimi wygramy.
Obecnie mimo wszystko posiadamy lepszych zawodników od tych, którzy wyszli wczoraj na parkiet ze strony Amerykanów, najważniejsze aby zmniejszyli nasi liczbę własnych błędów, a także aby poprawili tą nieszczęsną zagrywkę oraz aby poprawili przyjęcie. Jeśli to poprawią chociaż trochę to jestem spokojny o wynik bo Amerykanie nie zagrali wczoraj także świetnego spotkania, bo gdyby to zrobili to Polska z tyloma błędami skończyłaby mecz znacznie szybciej.

D 453

dresu

Użytkownik
Usa-Polska over 186,5 punktów kurs 2.05 bet365
Kanada-Bułgaria over 183,5 punktów kurs 1.95 bet365
Oba mecze zaczną się o 2:10 czasu Polskiego oba mecze w pierwszych meczach zakończyły się w 5 setach i dzisiaj powinny te mecze podobnie wyglądać. Usa-Polska obie ekipy wyrównane na tym samym poziomie i myślę że każdy set będzie wyrównany a na koniec miejmy nadzieję że wygra Polska. Kanada-Bułgaria tu też obie ekipy na podobnym poziomie no może Kanada ostatnio trochę lepiej ale w pierwszym meczu Bułgaria zagrała dobry mecz w tym również spodziewam się wyrównanej walki i wejście mego typu.

alves94 560

alves94

Użytkownik
A ja ponownie gram na USA tylko po duzo wyzszym kursie niz wczoraj,

USA wygra mecz @1.69 - Pinnacle 3:1

Wczoraj weszlo, dokladnie tak jak sie spodziewalem. 4 lub 5 setow, ciezki mecz, zmeczenie podroza da w kosc naszej reprezentacji (w 5 secie grali dramat), ale nie sadzilem, ze az taki doping beda mieli Polacy. Dzis rowniez bedzie dlugo i JESZCZE BARDZIEJ ZACIETY mecz, ale Amerykanie wczoraj pokazali, ze pionkami nie sa i mimo buczenia (?) kibicow podczas ich akcji, pokazali jak sa zmotywowani. Jezeli gra Polakow sie nie poprawi, to bedzie naprawde ciezko naszej reprze.

Cris, nie masz zielonego pojecia co to znaczy fart. Wez poogladaj statystyki etc. Amerykanie byli lepsi. A to co Ty grasz to mnie malo interesuje, bo nawet analizy nie umiesz napisac.

Otrzymane punkty reputacji: +7
volman 1,1K

volman

Użytkownik
17:00
Tunezja - Portoryko (-1.5) 1.72 Pinnacle ⛔
Portoryko jest w mojej opini zdecydowanym faworytem tego spotkania.
Tunezja w spotkaniach z Czarnogórą i Turcją bardzo słabo. W meczu z tymi słabymi bardzo słabo wszyscy zawodnicy, słaba skuteczność większości w okolicach max 30%., średnia gra blokiem, łącznie 8 udanych, dobry serwis w porównaniu z innymi aspektami gry. Przyjęcie również nie jest najgorsze, jednak brakuje mocy w ataku. Oba mecze przegrane gładko 3-0.
Portoryko dwa mecze również przegrane, z Turcją w tie-breaku, zaś z Czarnogórą 3-0, jednak w każdy z setów był wyrównany. Mecz z Turcją nie był zły, oprócz ilości błędów własnych. Dobre przyjęcie na poziomie 43 i 38%, z Czarnogórą mieli ogromny problem z zagrywką Marko Bojica, który zdobył aż 7 asów serwisowych, co zadecydowało o wyniku.
Jak dla mnie Portoryko jest drużyną zdecydowanie lepszą od Tunezji, podenerwowana dwoma porażkami po dobrych spotkaniach. Spodziewam się łatwej przeprawy.

otocanin 125

otocanin

Użytkownik
Kazachstan - Hiszpania DW 0:3 @2.20 Bet365 1:3 Ajj, szkoda, Hiszpanie źle weszli w mecz ⛔

Kazachowie po zaskakującym ( przynajmniej dla mnie) zwycięstwie z Wenezuelą przegrali wczoraj z Egiptem 0:3. Sam fakt przegranej zaskakujący nie jest, dziwne jednak że Egipt poradził sobie tak łatwo.
Dzisiaj jeszcze trudniejszy rywal, więc nie oczekuję innego wyniku niż 3:0 dla Hiszpanii.

Belgia - Portugalia DW 3:0 @1.80 Bet365⛔

Portugalia to outsider grupy E, który dostaje bęcki od każdego. Belgia to trzy poziomy wyżej, świetna, poukładana siatkówka. Wczoraj Belgowie wygrali bez większych problemów 3:0, odpowiednio do 16, 21 i 23. Dzisiaj nie spodziewam się innego wyniku.

Włochy - Australia Australia +2.5 seta @1.56 Bet365⛔ A jednak...
Chyba nikt nie spodziewał się takiego wyniku ostatniego meczu pomiędzy Australią, a Włochami. Włosi wyszli na mecz bez jakiejkolwiek wiary, bez ambicji i woli walki. Zagrali tak tragicznie, że nie wiem nawet jak to ocenić.???? Gwiazdki chyba nie bardzo chcą wyjść z grupy, liczą na dłuższe wakacje. Australia po prostu zrobiła swoje, wykorzystała beznadziejnych Włochów (jakkolwiek to brzmi) i pewnie wygrała 3:0. Nie wierzę jednak, że dzisiaj się to powtórzy. Jednak nie wierzę również, by Włosi mieli ten mecz wygrać 3:0, po tym co ostatnio pokazali. Bezpiecznie +2.5 seta na Australie to promocja.

otocanin 125

otocanin

Użytkownik
Serbia - Australia, DW 3:0 @1.80 Bet365 Emocje były... ✅

Okej, ostatnie mecze bardzo mocno mnie zaskoczyły. Nie spodziewałem się straty seta przez Hiszpanów, a tym bardziej przez Belgów. Na minus zaskoczyła mnie również Australia, która zagrała drugi mecz kompletnie inny od pierwszego i została rozbita przez słabych Włochów.
Na jutro dalej atakuje w dokładny wynik, znowu z udziałem Australijczyków. Serbowie grają naprawdę dobrą siatkówkę, widać że bardzo im zależy na wyjściu z grupy i zagraniu w turnieju finałowym w Brazylii. Świetnie gra dwóch podstawowych środkowych: Podrascanin i Lisinac, którzy mają średnią bloków na poziomie 0.5/set. Na słabszej skuteczności grają Atanasijevic i Ivovic, ale taki mecz jak z Australią jest idealny, by ją poprawić.
Obecna LŚ sprawia wiele kłopotów do typowania, a typowanie dokładnych wyników, nawet w meczach zdecydowanych faworytów, nie należy do najłatwiejszych rzeczy na świecie. Jednak jeśli Serbowie będą grali tak jak dotychczas, a Australia będzie dalej tą samą Australią co w drugim meczu z Włochami, to tym razem jestem naprawdę spokojny. Polecam pograć, bo kurs warty zachodu;)

Otrzymane punkty reputacji: +29
flpman 292

flpman

Użytkownik
Typ wyżej wydaje się bardzo prawdopodobny zwłaszcza, że Australijczycy zagrają w ten weekend bez Travisa Passiera i przede wszystkim Thomasa Edgara, obaj nawet nie pojechali do Serbii, kurs widzę jeszcze się trzyma, ale pewnie niebawem poleci w dół...

Otrzymane punkty reputacji: +6
easy 3,1K

easy

Forum VIP
Typ wyżej wydaje się bardzo prawdopodobny zwłaszcza, że Australijczycy zagrają w ten weekend bez Travisa Passiera i przede wszystkim Thomasa Edgara, obaj nawet nie pojechali do Serbii, kurs widzę jeszcze się trzyma, ale pewnie niebawem poleci w dół...
Nigdzie nie widze takiej informacji, mozna linka prosic?
Passiera nie bylo juz w spotkaniu z Wlochami :razz:
Dzieki FLPman, w takim razie warto decydowanie pobierac ????

F 263

fidelio

Użytkownik
Jakieś wieści jak Ruscy personalnie wyjdą na mecz z Polską?
Edit:
Skład na mecze z Polską
Связующие: Сергей Антипкин, Игорь Колодинский
Диагональные: Максим Михайлов, Павел Мороз
Доигровщики: Денис Бирюков, Евгений Сивожелез, Алексей Спиридонов, Сергей Савин, Дмитрий Ильиных
Блокирующие: Артем Вольвич, Андрей Ащев, Артем Смоляр
Либеро: Алексей Вербов, Алексей Обмочаев.
Jeśli zagrają tak jak z Iranem to są spokojnie do ogrania.

Otrzymane punkty reputacji: +5
otocanin 125

otocanin

Użytkownik
Bukmacherzy wystawili już na jutro ofertę, więc warto spróbować już coś stawiać, bo pewnie im bliżej, tym kursy będą spadać:

Czarnogóra - Tunezja, Czarnogóra -1.5 seta @1.50 Bet365 ✅

Czarnogórcy pewnie zmierzają po zwycięstwo w swojej grupie, wygrywając wszystkie 3 mecze, odpowiedni do 3:0 z Tunezją, 3:0 z Portoryko i 3:1 z Turcją. Dlatego tym bardziej dziwi mnie taki dobry kurs na handicap setowy, ponieważ Tunezja to obecnie drużyna dwie klasy gorsza od Czarnogórców. W drużynie gospodarzy dużo zawodników, którzy grają w solidnych europejskich drużynach, w szczególności dobrze prezentują się Bojic i Cuk. Tydzień temu mieliśmy taki sam pojedynek i Czarnogórcy zdemolowali Tunezję 3:0. Nie widzę tutaj zagrożenia dla tego typu.

Czechy - Francja, Francja -1.5 seta @1.57 Bet365 0:3, to było do przewidzenia ✅

Pewnie zaryzykowałbym bardziej i postawił na dokładny wynik 3:0 dla Francji, jednak w ostatnim meczu rozegranym kilka dni temu było widać znaczącą poprawę gry Czechów. Bardzo dobry procent przyjęcia oraz ataku, Francuzi przez to często próbowali innych rozwiązań i często również się mylili. Wynik może mylić, bo to nie był łatwy mecz dla Trójkolorowych, w dwóch pierwszych setach rozstrzygnęli sety na swoją korzyść dopiero na przewagi. Nie widzę, by ktoś miał jutro do Czech nie lecieć, więc zaatakuję bezpiecznie handicap setowy na Francuzów. Typ mniej pewny od powyższego, ale również &quot;warty zachodu&quot;.

Iran - Usa, Iran @1.83 Bet365 Pięknie, 3:0 siadło aż miło✅

Oj, Irańczycy pokazują pazur. Widać, że chce im się grać i łatwo nie popuszczą nikomu w naszej grupie. Ostatnie dwa zwycięstwa z Rosjanami po świetnej grze, mimo iż gospodarze grali wtedy w drugim wachlarzu. Jutro mecz zostanie rozegrany w Iranie i tu można skończyć analizę. Panuje tam niesamowita atmosfera, tumult i hałas. Trudno usłyszeć swoje myśli. Irańscy siatkarze łatwo to wykorzystują, bo są do tego przyzwyczajeni ( wszyscy oprócz Marouf&#39;a grają w tamtejszej lidze), dlatego nie widzę jutro zbytnich szans dla Amerykanów, którzy będą dodatkowo bardzo zmęczeni wielogodzinną podróżą. Dla ryzykantów polecam DW 3:0 po kursie @5.50, bardzo dobre value.

Przemyślę jeszcze sprawę i spróbuję podać jeszcze później kilka typów wartych uwagi;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom