Latina-Piacenza FT 1:3
Latina (+11,5) 1.85 WilliamHill
Wydaje mi się, że Latina jest trochę za nisko oceniana ze względu na słabiutki początek sezonu, teraz wygląda to już trochę lepiej.
Skład jest w miarę ok, na pewno nie jest słabszy niż w poprzednim sezonie.
Ostatnio całkiem fajny mecz z Trentino, gdzie grali bez libero Rossiniego (Trentino bez Birarelliego i Lanzy) tam pokazali sporo dobrej siatkówki.
Fajna para na przyjęciu Skrimov-Noda, obaj dysponują bardzo dobrą zagrywką i sporym potencjałem w ataku, trochę w takim zestawieniu gorzej wygląda przyjęciu, ale dobrą zmianę potrafi dać Fragkos, a jak coś to 2/3 parkietu kryje Rossini.
Na środku Verhees, który jest bardzo solidnym zawodnikiem, nieźle grającym w bloku i Gitto, który jest dla mnie sporym zaskoczeniem pozytywnym, dostaje dużo piłek i gra na niezłej skuteczności.
Rozgrywa doświadczona Sottile, lubię tego zawodnika, sporo gra środkiem, nie brakuje mu fantazji, trochę centymetrów mu brakuje, to fakt.
Największym problemem jest pozycja atakującego, Michalovic gra nierówno, zakontraktowano ostatnio Starovicia, ale nie wiem czy on będzie zbawieniem Latiny.
Do Piacenzy z PWM wrócił Vettori i dzisiaj już powinien zagrać od początku, podczas jego nieobecności zastępował go
Le Roux, całkiem nieźle to wyglądało, ale widziałem w poprzednim sezonie Francuza wiele razy na ataku strasznie się kisił momentami na tej pozycji, więc teraz myślę, że wróci na środek.
Przyjmować chyba będą Kaliberda i Zlatanov, Papi już jakby powoli odstaje fizycznie. Szału w tym przyjęciu również nie ma, trochę Zlatanova trzeba chować w przyjęciu, Marra ok, ale słabszy od Rossiniego.
Na środku Simon, czyli kosmos i Fei lub
Le Roux, więc środek bardzo mocny.
Rozgrywa oczywiście De Cecco, nie da się nie podziwiać tego zawodnika, trochę mu brzuszek rośnie, ale jemu chyba wolno więcej. ????
Podsumowując, zwycięstwo raczej dla Piacenzy, ale Latina jak najbardziej jest tutaj w stanie powalczyć, tym bardziej, że Piacenza nie jest jeszcze w najwyższej formie i miewa strasznie głupie przestoje jak choćby w Cuneo.
Długo zastanawiałem się między opcją +11,5 w małych punktach czy +2,5 w setach i w sumie ciągle nie wiem. ????
Jednak +2,5...