Trochę byłem sceptycznie nastawiony do głównego typu w moim trzy-zdarzeniowym kuponie na środę, ale już poszło więc opiszę co i jak bo Bwin wystawił mi na ten zestaw bardzo sympatyczny kurs. A więc zaczynamy.
Casa Modena - Bre Banca Lannutti Cuneo
Dwie jeszcze do niedawna potężne siatkarskie marki we Włoszech, ostatnio bardziej pośmiewiska dla reszty aniżeli poważne kluby. - Modena ma niby na papierze skład, którym powinni walczyć o 3 miejsce z Trentino i Perugią ale jak widać po miejscu w tabeli - beczka. Podobnie z Cuneo, które pomimo problemów finansowych i odejściu takich siatkarzy jak Nikola Grbic i Earvin NGapeth nie jest w stanie nawiązać walki z czołówką tabeli ani zwojować Pucharu CEV z którego już odpadli - dla nich następne lata będą po prostu wegetacją i próbą szukania zamożnego sponsora.
Pograłem gospodarzy po sympatycznym kursie 1.60. Na eliminacjach do Mistrzostw Świata w Polsce byli Alen Sket (Słowenia), Sam Deroo (
Belgia) oraz Lukas Kampa (
Niemcy), Uros Kovacevic został we Włoszech i leczył kontuzje, ale czy będzie dostępny w środowym spotkaniu - nie wiadomo.
Z Cuneo na reprezentacjach byli Antoin Rouzier (
Francja), Jeroen Rauwerdink (
Holandia) oraz Emanuel Kohut (Słowacja) - a więc jeżeli chodzi o ewentualny brak mocy to mamy remis 3:3, chociaż siatkarze Cuneo są pierwszoplanowymi graczami w swojej drużynie, podczas gdy Sket nie łapie się do szóstki a w miejsce Kampy przed tygodniem zakontraktowano Bruno Rezende - rozgrywającego reprezentacji Brazylii. - Wiadomo, klasa sama w sobie.
Tak więc składy mogą być takowe:
Modena: Rezende/Kampa - Bartman/Sket - Deroo/Maruotti - Quesque - Beretta - Sala - Manir.
Cuneo: Coscione/Gonzalez - Rouzier - Antonov - Rauwerdink - Kohut - De Togni - De Pandis
Moim zdaniem lepiej to wygląda po stronie Modeny. Lepsze jest rozegranie (jeżeli w pierwszym zagra Bruno to już w ogóle), środek siatki i atakujący. - Przyjęcie po stronie Cuneo. Libero pomijam bo wybitni nie są.
Jeszcze jest jeden bardzo ważny motyw. JEST TO OSTANIA KOLEJKA PIERWSZEJ FAZY SEZONU. - Po tej kolejce pierwsze 8 zespołów z tabeli przechodzi do ćwierćfinału Pucharu Włoch i jest rozstawiona metodą "na krzyż" (1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Modena jest na 7 miejscu, ale ma szanse awansować na 5 pozycję i grać w ćwierćfinale ze słabszą Perugią (Verona gra w Trentino i trudno jej tam będzie o punkty). Także motywacja dla jednych i drugich bo stawka meczu jest większa niż każdego innego do tej pory.
No nie wiem. Co tam jeszcze. Bartman, Bruno, Quesque, Sala, Beretta. Oni sobie przez Święta odpoczywali - myślę, że zrobią robotę w nieco przykurzonym szlagierze
Lega Pallavolo.
Do tego dokładam Trentino, które przy stracie punktów przez Copre wskakuje przed Coprę i jest rozstawiona z drugiego miejsca w 1/4 Pucharu Włoch oraz SCC Berlin z niemieckiej Bundesligi. - Razem Bwin sypie mi za to 2.60, przy np. 2.38 w Marathonbet. Także łykam na środowy wieczór taki zestaw i przy piwku obserwuje co jest grane
????
Casa Modena 1.60 Bwin