Podsumowanie meczu i całego występu Lecha Poznań w pucharach
Mecz
1 połowa kapitalna. Nie wierzyłem że to Lech gra. Natomiast w drugiej połowie wydarzyło się coś fatalnego. Dla mnie wyglądało to bardzo nienaturalnie bo nie wyglądało to tak że stopniowo Udinese przejmowało inicjatywę tylko od razu po przerwie Lech stanął a Udinese wygrało połówkę 2:0 nawet nie dając wielkich możliwości Polakom.
Dobrze zauważył kolega wyżej fatalną grę Murawskiego. Ten Zawodnik nie pokazał absolutnie nic. Był cieniem siebie. I nie jest to pierwszy taki mecz w jego wykonaniu. Zawodnik ten traci formę.
Nie mogę tez zbyt wiele dobrego powiedziec o Lewandowskim. Ten zawodnik regularnie traci pilke, probuje sie kiwac z piecioma zawodnikami wyszkolonymi kilka razy lepiej, zamiast dośrodkować gdy jest to możliwe fatalnie pudłuje i fizycznie też sprawia wrażenie anemicznego. A no i często fauluje.
Zmiany to no coment. Ale nie winie tu trenera tylko zawodników. Kikut do odstrzału. Tacy zawodnicy to nie na taki zespół.
Sprawiedliwym wynikiem byłoby tutaj 1:1 no ale wspomniany Kikut sprezentował nam porażkę.
Na brawa zasługują według mnie Bosacki i Wojtkowiak mimo tego iz zaliczyli po jednej wpadce.
Ogólnie nie rozumiem co się stało
Podsumowanie występu Lecha w PU
Przede wszystkim imponuje to że mogliśmy nasz krajowy zespół ogladac w pucharach na wiosne co ostatnio się nie zdarzało. Udane mecze z Chazarem, wspaniały wystep z Grasshoppers, zaciety i wygrany bój z Austrią Wiedeń, potem niedosyt w meczu z Nancy, przegrana z CSKA (ale to rywal poza zasiegiem), znow niedosyt w meczu z Deportivo, wygrana z osłabionym ale zawsze w miare silnym Feyenordem i na koniec niedosyt po dwumeczu z Udinese....
Na uwagę zasługuje pokonanie Austrii Wiedeń której ani Legia ani Wisła ani Groclin pokonać nie potrafily (Wisla i Groclin w sparingach).
Na uwagę zasługuje (wreszcie!) rozgromienie 6:0 Szwajcarów i pokazanie Europie że u nas jeszcze jakis poziom jest. Moze nie jest to elita europejska ale rozmiar wygranej robi wrazenie.
Nareszcie drużyna potrafiła przejść fazę grupowa. Od 90któregoś roku do tej pory ani naszej reprezentacji ani zadnemu polskiemu klubowi sie to na zadnej imprezie nie udalo. Passa przelamana. Lech gral w 1/32 PU po awansie z grupy.
Na uwage zasluguje ze wreszcie nasz zespol nie bal sie silnych w europie. Po kompromitacjach Wisly Plock, Legii Warszawa, Wisly Kraków, Zaglebia i GKSu Belchatów (no ten akurat sie o malo co a by skompromitowal - dwumecz z Amerii) i nieudanych probach Groclinu przyszlo pokrzepienie. Wreszcie nasz zespol pokazal ze i duzo bogatsze i silniejsze zespoly nie sa nam straszne. Przede wszystkim na pochwale zasluguje ofensywny i dosc widowiskowy styl w jakim sukces ten zostal osiagniety.
Odkryciem napewno Stilic. To zawodnik klasy europejskiej. Niekonwencjonalne zagrania, przeglad pola, czytanie gry i inne zalety. Ewentualnie troche egoizmu na minus.
Najwiecej goli Rengifo. 5 bramek to ladny dorobek. Szacun.
Lewandowski? do pewnego momentu tez wyrozniajaca sie postac
Arboleda. Spokoj opanowanie i umiejetnosci sprawily ze stal sie strażnikiem w obronie Pyrek. To kluczowy zawodnik dla druzyny.
Boli ze w klubie nie za wiele zalezy od Polaków.........
Kwestia czy Lech powinien reprezentowac Polske w elm.do
LM
według mnie nie. Rengifo, Stilic, Arboleda, moze Murawski lub Lewandowski..... to trzon zespolu ktory prawdopodobnie po sezonie nas pozegna. Nie wierze ze oni zostana w tym zespole. Wybili sie - czas na Europe. AKurat Lewy i Mura beda grzac lawe ale to juz inna kwestia. Zespol zapewne wzmocni kolejny zaciag zagranicznych zawodników. Czy dobrych/lepszych? Watpie. Stilic to przypadek. Trafil sie Lechowi jak slepej kurze ziarno (złote w dodatku). W eliminacjach beda rywale raczej silniejsi od Udinese. Bez tych zawodników nie ma szans. Dlatego nie chce aby zostali mistrzem kraju.
Jedyny argument na tak to to że Wisla Legia lub ewentualnie (w co nie wierze) Polonia nie beda mialy do zaprezentowania wiecej......
Mimo iz za tym zespołem nie przepadam....
1. Dziękuje Lechowi za to iz tak dlugo nas reprezentowal
2. Dziekuje Lechowi ze nie musielismy sie go wstydzic (dobre wyniki)
3. Dziekuje Lechowi ze przypomnial Europie ze
Polska tez cos znaczy w pilce
4. Dziekuje Lechowi ze wypromowal kilku zawodników (szkoda ze Polaków niezbyt)
5. Dziekuje Lechowi za widowiska jakich dostarczał
I ogolnie dziekuje ze obronił nasz honor....